مولوي عبدالرحمن خوافي
🌴🕋🕌
(هر شب یک نکته قرآنی)
«وَأَقِمِ الصَّلَاةَ طَرَفَيِ النَّهَارِ وَزُلَفًا مِنَ اللَّيْلِ ۚ إِنَّ الْحَسَنَاتِ يُذْهِبْنَ السَّيِّئَاتِ ۚ ذَٰلِكَ ذِكْرَىٰ لِلذَّاكِرِينَ»
(هود آیه114)
«در دو طرف روز (که وقت نماز صبح و عصر است) و در اوائل شب (که وقت نماز مغرب و عشاء است) چنان که باید نماز را به جای آورید، بیگمان نیکیها (و از جمله نمازهای پنجگانه) بدیها را از میان میبرد، بیگمان در این (سفارشها و قانونهای آسمانی) اندرز و ارشاد کسانی است که پند میپذیرند و خدای را یاد میکنند و به یاد میدارند.»
@siratalrasool
🌴🕋🕌
برشی از کتاب «غم مخور»
نویسنده: دوکتور عایض القرنی
غم و اندوه، آتش طلب را خاموش میکند،
روح همت را از بین میبرد، انسان را سست و ضعیف میگرداند و تبی است که
جسم زندگی را فلج مینماید. غم و اندوه، از حرکت به جلو باز میدارد و هیچ منفعتی
برای قلب ندارد. شیطان بیش از همه دوست دارد که بنده را ناراحت و اندوهگین کند تا او را از حرکتش باز دارد.
@siratalrasool
🌴🕋🕌
ﺧﻮﺏ ﺑﻮﺩﻥ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ منوط به
ﺧﻮﺏ ﺑﻮﺩﻥ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﻧﮑﻦ..
و ﺑﺪ ﺑﻮﺩﻥ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ
به ﻋﻠﺖ ﺑﺪﺑﻮﺩﻥ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ
ﺗﻮﺟﯿﻪ ﻧﮑﻦ...
ﻣﺎ ﺁﯾﯿﻨﻪ ﻧﯿﺴﺘﯿﻢ، ﺍﻧﺴﺎﻧﯿﻢ...
@siratalrasool
🌴🕋🕌
4⃣2⃣1⃣زندگانی پیامبر اسلامﷺ ﴿۱۲۴﴾
قتل کعب بن اشرف:
«کعب بن اشرف» یکی از رؤسای یهود بود که در اذیت و آزار رساندن به حضرت رسول اللّٰه ﷺ و أصحابش به هیچ وجه کوتاهی نمیکرد ۔ حتی در اشعارش از زنان اصحاب نام میبرد و نسبت به آنها بیاحترامی میکرد ۔ وقتی جنگ «بدر» به وقوع پیوست، این یهودی مفسد به «مکه» رفت و علیه رسول اکرم ﷺ و مؤمنان به تحریک مردم و شایعه پراکنی مشغول شد و با همان وضع به «مدینه» بازگشت، اینجا بود که رسول اللّٰه ﷺ تصمیم گرفت شرّ او را از سر مسلمانان کوتاه سازد، لذا فرمود:
«مَنْ لِكَعْبِ بْنِ الْأَشْرَفِ؟ فَإِنَّهُ قَدْ آذَى اللّٰهَ وَرَسُوْلَهُ؟»
«چه کسی حاضر است شرّ «کعب» را دفع نماید؟ چرا که او به خدا و رسولش آزار رسانده است؟» ۔
تعدادی از أنصار به سرکردگی «مُحَمَّد بْن مَسْلَمَهَؓ» برای انجام این وظیفه داوطلب شدند و او را به قتل رساندند۔(¹)
منبع:
(¹) - زاد المعاد، ج: ۲ ص: ۳۳۸ با تلخیص ۔
/channel/siratalrasool
🌴🕋🕌
(هر شب یک نکته قرآنی)
«أَوَلَا يَرَوْنَ أَنَّهُمْ يُفْتَنُونَ فِي كُلِّ عَامٍ مَرَّةً أَوْ مَرَّتَيْنِ ثُمَّ لَا يَتُوبُونَ وَلَا هُمْ يَذَّكَّرُونَ»
«آیا آنها نمیبینند که در هر سال، یک یا دو بار آزمایش میشوند؟! باز توبه نمیکنند، و متذکّر هم نمیگردند!»
@siratalrasool
🌴🕋🕌
خانه آرایان ز تعمیر درون غافل شدند
اصلشان چون بود از گِل ، خرج آب و گِل شدند
خشک مغزانی که نشکستند خود را چون حُباب
چون کَفِ دریا وبال دامن ساحل شدند
نغمه پردازی کنند از سیلی باد خزان
چون صنوبر سرفرازانی که صاحبدل شدند
جای حیرت نیست اهل عقل اگر مجنون شوند
حیرت از دیوانگان دارم که چون عاقل شدند
سبز شد در دست مردم دانه تسبیح ها
بس که در دوران ما از ذکر حق غافل شدند
نیست صائب دولتی بالاتر از خُلق نکو
از چنین دولت چرا اهل جهان غافل شدند؟
صائب تبریزی
@siratalrasool
🌴🕋🕌
3⃣2⃣1⃣زندگانی پیامبر اسلامﷺ ﴿۱۲۳﴾
غزوات و دستههای دیگر:
قبلاً گفته شد که «أبو سفیان» نذر کرده بود تا زمانی که از مسلمانان انتقام «بدر» را نگرفته است به حمام نرود، بنابراین با دویست سوار «قریش» حرکت کرد تا به نذرش وفا نماید ۔ او نزد «سلام بن مشکم» سردار «بنی نضیر» رفت و با اجازه او اقامت گزید ۔ «سلام» از وی پذیرایی بعمل آورد و او را از اوضاع و احوال «مدینه» با خبر ساخت ۔ «أبو سفیان» چند نفر را به منظور عملیات اعزام کرد؛ آنها دو نفر از أنصار را به شهادت رساندند ۔
وقتی حضرت رسول اللّٰه ﷺ از جریان با خبر شد، به تعقیب آنها پرداخت، اما «أبو سفیان» و همراهانش قبل از این که مسلمانان با آنها روبرو شوند، گریختند و مواد غذایی زیادی که بیشتر آن، «سویق» بود، از خود بجا گذاشتند ۔ از این جهت این غزوه به «غزوهٔ السّویق» موسوم گشت۔(¹)
«بنو قینقاع» نخستین یهودیانی بودند که پیمان خود را با رسول اللّٰه ﷺ نقض کردند و در «بدر» و «اُحد»، علیه مسلمانان وارد جنگ شدند و در اذیت و آزارشان دریغ نورزیدند؛ به همین دلیل حضرت رسول اکرم ﷺ پانزده شب آنها را مورد محاصره قرار داد، تا این که آنها حکم و فرمان حضرت رسول اکرم ﷺ را درباره خود پذیرفتند و تسلیم شدند ۔ «عبداللّٰه بن أبی» که سر کرده منافقان بود، برای آنها شفاعت کرد، حضرت رسول اکرم ﷺ به خاطر وی آنها را رها ساخت(²) تعداد جنگجویان «بنی قینقاع» به هفتصد نفر میرسید؛ اغلب آنها صنعتگر، هنرمند و بازرگان بودند۔(³)
حضرت رسول اللّٰه ﷺ با توجه به شرارت «بنو قینقاع»، به آنها عفو عمومی مشروط داد که از «مدینه» به هر منطقهای که دلشان بخواهد کوچ کنند، «بنوقینقاع» وطن خود را به قصد «شام» ترک کردند و از اموال خود هرچه توانستند، همراه خود بردند، آنها پس از این که به دلیل تمرد و نقض پیمان منتظر مرگ بودند به سلامتی «مدینه» را ترک گفتند۔(⁴)
۔ منابع:
(¹) - سيرة ابن هشام، ج: ۱ ص: ۴۴۔۴۵ ۔
(²) - سيرة ابن هشام، ج: ١ ص: ۴۷-۴۹ ۔
(³) - زاد المعاد، ج: ١ ص: ۳۴۸ ۔
(⁴) - مونتگمری وات (Mont gomery watt) «که یکی از مستشرقین معروف است در کتابش: «محمد پیامبر و سیاستمدار (Muhammad Prophet Statesman) [ص: ۱۳۰] مینویسد: «واقعاً، بیرون راندن قبیله بنی قینقاع یکی از عوامل مهم بود که در استقرار و ثبات مدینه موثر واقع شد ۔ سبب این طرد چنان که در بعضی روایات آمده است، نزاع کوچکی بود که میان یهود قینقاع و بعضی از بازرگانان مسلمانان در بازار مدینه درگرفت» ۔ آقای «مونتگمری وات» این مطلب را نفی میکند که علت طرد و راندن بنی قینقاع، ماجرای زن مسلمانی است که در بازار قینقاع مورد تعرض و اهانت قرار گرفت چنان که در کتب سيره آمده است ۔ آقای وات اضافه میکند: البته محمد اطلاع داشت که یهود با مخالفان او یعنی قریش مکه ارتباط دوستانه دارند، مسلماً این موضوع مخالف آن قرار دادی بود که بین مسلمانان و یهود به تصویب رسیده بود ۔ (جهت تفصیل مراجعه شود به: «غزوه بنی قینقاع» نوشته: «استاد محمد أحمد باشمیل» ۔
/channel/siratalrasool
🌴🕋🕌
(هر شب یک نکته قرآنی)
«وَيَا آدَمُ اسْكُنْ أَنْتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ فَكُلَا مِنْ حَيْثُ شِئْتُمَا وَلَا تَقْرَبَا هَٰذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونَا مِنَ الظَّالِمِينَ»
(الأعراف آیه19)
«ای آدم! تو و همسرت در بهشت ساکن شوید و در هر کجا که خواستید (بگردید و از نعمتهای آن) بخورید، ولی به این درخت، نزدیک نشوید (و از آن نخورید، که اگر چنین کنید) از زمرهی ستمکاران خواهید شد.»
@siratalrasool
🌴🕋🕌
درسی از مولانا
حاصل افعال، برونی دیگرست
تا نشان باشد بر آنچه مُضمَرست"
نتیجه و حاصل اعمال ما همیشه همانطور که تصور میکنیم، نیست.
به عنوان مثال، ممکن است افرادی را ببینید که در ظاهر بسیار انسانهای خوبی هستند، سخنرانیهای تاثیرگذار میکنند و به نظر میرسد که نیتهای پاکی دارند، اما وقتی به قدرت یا مقام میرسند، نتیجهی کارشان چیزی جز فساد، دزدی و نادرستی نمیشود.
این یعنی در حقیقت، نتیجهی افعال، نشاندهندهی ذات و نیتهای پنهانی است که در درون فرد وجود دارد.
بزرگواران، ذات ما در نتایج کارهایمان نمایان میشود.
ممکن است ما در ظاهر انسانهای خوبی باشیم، اما در باطن گرفتار ریاکاری و دغلکاری باشیم.
از طرف دیگر، اگر درونمان از شراب محبت حضرت حق لبریز شده باشد، نتیجهی کارهایمان چیزی جز عشق، وحدت و نور نخواهد بود.
بنابراین باید همیشه به نتایج کارهایمان توجه کنیم.
اگر حاصل اعمال ما به ویرانی، فساد یا پریشانی منتهی میشود، این نشاندهندهی آن است که تنها "دوغ" خوردهایم، اما اگر نتایج کارهایمان عشق و حیرانی در وحدت باشد، پس نشانهی آن است که "شراب ولایت" را چشیدهایم.
@siratalrasool
🌴🕋🕌
(حدیث امروز)
ابن مسعود رضى الله عنه مى گويد: رسول اللهﷺ فرمودند:
«من أصابته فَاقَة فأنْزَلها بالناس لم تُسَدَّ فَاقَتُهُ، ومن أنْزَلها بالله، فَيُوشِكُ الله له بِرزق عاجل أو آجل»
صحيح الجامع، ش:٦٠٤٠
«هركس دچار فقر شود و آن را نزد مردم ببرد فقرش از ميان نخواهد رفت؛ اما هركس فقرش را نزد الله ببرد و برطرف شدن فقرش را از الله بخواهد، الله متعال، روزىِ زودرس يا ديررسى به او مى دهد.» (و فقرش را برطرف مى سازد)
«اللَّهُمِّ صلی وسَـلِّم علَى نَبِينَا محمدﷺ»
@siratalrasool
🌴🕋🕌
(هر شب یک نکته قرآنی)
«إِن یَنصُرْکُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَکُمْ وَإِن یَخْذُلْکُمْ فَمَن ذَا الَّذِی یَنصُرُکُم مِّن بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ»
«اگر خدا شما را یاری کند، هیچ کس بر شما چیره و غالب نخواهد شد، و اگر شما را واگذارد، چه کسی بعد از او شما را یاری خواهد داد؟ و مؤمنان باید فقط بر خدا توکل کنند.»
(سوره آلعمران ایه ١٦٠)
@siratalrasool
🌴🕋🕌
به یاد بیاوریم روزی که در صحرای محشر اعلان شود،
{اقْرَأْ كِتَابَكَ كَفَىٰ بِنَفْسِكَ الْيَوْمَ عَلَيْكَ حَسِيبًا} «(در آن روز بدو گفته میشود:) کتاب (اعمال) خود را بخوان، کافی است که خودت امروز حسابگر خویشتن باشی» [إسراء: ۱۴]
زندگی تو یک کتاب است
پس نویسنده بدی نباش!
@siratalrasool
🌴🕋🕌
*برگ های از تاریخ اسلام*
*ذو البجادین؟ چه کسی بود*
*مردی بود که پیامبر اکرم صلیالله علیه وسلم خودش قبرش را با دستان مبارکش کند و اجازه نداد کسی در این کار کمکش کند. سپس پیامبر صلیالله علیه و سلم داخل قبر رفت و در آن دراز کشید تا قبر، رحمتی برای او باشد.*
*نام او پیش از اسلام آوردن عبدالعُزی مُزنی بود، نسبت داده به شهرش، مُزَینه.*
در سن ۱۶ سالگی مسلمان شد و در ۲۳ سالگی درگذشت. جوانی ثروتمند و در رفاه بود. پدر و مادرش در کودکی درگذشتند و عمویش سرپرستیاش را بر عهده گرفت.
*در بین جوانان، به دلیل لباسهای گرانقیمت و زیبایی که مخصوصاً از شام برایش آورده میشد، بسیار متمایز بود. تنها جوانی بود که اسب داشت؛ در حالی که بهترین جوان در مُزَینه تنها یک قاطر کوچک داشت. عمویش از بزرگان مُزَینه بود.*
داستان اسلام آوردنش از زیباترین و شگفتانگیزترین داستانهای اسلامآوردن صحابه است.
*زمانی که عبدالله (ذوالبجادین) ۱۶ ساله شد، همان زمانی بود که صحابه از مکه به مدینه هجرت میکردند. در مسیر خود از مُزَینه عبور میکردند و بسیار با عجله میگذشتند چون کفار قریش در تعقیبشان بودند.*
*روزی یکی از صحابه در مسیر هجرت، با او برخورد کرد و اسلام را به او معرفی کرد. عبدالله بیدرنگ اسلام آورد. پس از ایمان آوردن، از آنان خواست که قرآن را به او بیاموزند.* گفتند: «نمیتوانیم زیاد بمانیم، چون قریش ما را تعقیب میکند، ولی اگر میخواهی، در مسیر دنبال ما بیا تا قرآن یاد بگیری.»
او پشت سرشان، پیاده نزدیک به ۱۵ کیلومتر در بیابان میرفت و همراه آنان قرآن میخواند، سپس به مُزَینه برمیگشت. روز پس دوباره به مرز مُزَینه میآمد و منتظر میماند تا صحابهای ازآنجا بگذرد تا از او قرآن بیاموزد و آیاتی که روز پیش یاد گرفته بود، مرور کند. اینگونه چند سوره قرآن را یاد گرفت.
*روزی یکی از صحابه به او گفت: «چرا با ما بهسوی پیامبر صلیالله علیه وسلم هجرت نمیکنی؟»*
عبدالله پاسخ داد: «تا زمانی که عمویم مسلمان نشود، هجرت نمیکنم. او مرا بزرگ کرده و *نمیخواهم بدون اینکه دست او را در دست اسلام بگذارم، هجرت کنم.»*
*او سه سال اسلامش را در مُزَینه* پنهان کرد و روزانه به دنبال فرصتی بود تا با عمویش درباره دین جدیدی که محمد صلیالله علیه وسلم آورده گفتگو کند، ولی عمویش بهشدت از شنیدن خودداری میکرد. اگر میخواست نماز بخواند، به بیابان میرفت تا کسی او را نبیند.
پس از سه سال، نزد عمویش رفت و گفت:
«ای عمو، دیگر تحمل ندارم. مرا از دیدار رسولالله صلیالله علیه وسلم بازداشتی. من سه سال است که گواهی میدهم لا اله الا الله و محمد رسولالله و اکنون میخواهم هجرت کنم. دوست دارم با من بیایی، ولی اگر نخواهی، چیزی مانع هجرت من نخواهد شد.»
*عمویش بسیار خشمگین شد و گفت:*
*«اگر بر اسلام پافشاری کنی، همهچیزت را از تو میگیرم!»*
*عبدالله گفت: «ای عمو، هر کاری خواستی بکن، من چیزی را بر خدا و رسولش ترجیح نمیدهم.»*
عمویش گفت: «اگر اصرار داری، حتی لباست را هم از تنت* درمیآورم!» و لباسش را پاره کرد.
عبدالله گفت: «قسم به خدا، ای عمو، با هرچه که شده، بهسوی پیامبر صلیالله علیه وسلم هجرت میکنم.»
او هجرتش را آغاز کرد، تقریباً برهنه در بیابان. تا اینکه بِجادی (نوعی گونی از پشم) یافت، آن را دو نیم کرد، نیمی را به کمرش بست و نیم دیگر را روی شانهاش انداخت.
*هنگامی به مدینه رسید، نزد پیامبر صلیالله علیه وسلم رفت. پیامبر صلیالله علیه وسلم پرسید:* «کیستی؟»
گفت: «عبدالعزی هستم.»
پیامبر فرمود: «چرا چنین لباسی بر تن داری؟»
*گفت: «اسلام آوردم و عمویم همهچیز را از من گرفت، حتی لباسهایم. تنها این دوتکه پارچه را در راه یافتم.»*
پیامبر صلیالله علیه وسلم فرمود: «آیا واقعاً چنین کردی؟»
عبدالله گفت: «بله.»
پس پیامبر صلیالله علیه وسلم فرمود:
*«از امروز، تو دیگر عبدالعزی نیستی، بلکه عبدالله ذوالبجادین هستی. خداوند بهجای این دو بجاد، لباسی از بهشت به تو عطا خواهد کرد که از آن هر طور که بخواهی استفاده خواهی کرد.»*
از شدت فقر، در صفّه سکونت گزید (محلی در پشت خانه پیامبر صلیالله علیه وسلم ویژه نیازمندان). در سن ۲۳ سالگی در غزوه تبوک با پیامبر صلیالله علیه وسلم شرکت کرد. به پیامبر صلیالله علیه وسلم گفت:
*«ای رسولالله صلیالله علیه وسلم، دعا کن که شهید شوم.»*
پیامبر صلیالله علیه وسلم دست به دعا برداشت و گفت:
«اللهم حرّم دمه علی سیوف الکفار»
(خدایا خونش را بر شمشیر کفار حرام کن.)
عبدالله گفت: «این آن چیزی نبود که میخواستم!»
@siratalrasool
🌴🕋🕌
1⃣2⃣1⃣زندگانی پیامبر اسلامﷺ ﴿۱۲۱﴾
اخوت و برادری در عقیده بالاتر از برادری نسبی است:
روز «بدر»، أبو عَزِیْز بْن عُمَیْر» که برادر حقیقی حضرت «مُصْعَب بْن عُمَیْر» بود، به اسارت مسلمانان در آمد، حضرت «مصعب» پرچمدار مسلمانان و برادرش پرچمدار مشرکین «مکه» بود، «مصعب» از کنار برادرش عبور کرد در حالی که یکی از أنصار دستهای برادرش «ابوعزیز» را میبست، «مصعب» به أنصاری توصیه کرد که دستهای برادرش را محکم ببندد، ضمناً گفت: چون مادرش ثروتمند است شاید فدیهاش را بپردازد ۔ وقتی «ابو عزیز» این توصیه برادرش را شنید گفت: برادر عزیزم! آیا این است توصیه شما نسبت به من! «مصعب» جواب داد: برادر من آن مرد أنصاری است نه شما۔(¹)
مسلمانان با اسیران «بدر» چگونه رفتار نمودند؟:
حضرت رسول اکرم ﷺ درباره اسیران «بدر» سفارش به نیکی کرد و فرمود: «اسْتَوْصُوْا بِهِمْ خَيْرًا»: شما را درباره آنها به نیکی توصیه میکنم» ۔
«ابوعزیز بن عمیر» میگوید: «هنگامیکه که مرا از «بدر» آوردند، من در میان گروهی از أنصار بودم، آنها بنا بر توصیه و سفارش رسول اللّٰه ﷺ موقع «ناهار» و «شام» به من نان میدادند و خودشان به خرما اکتفا میکردند، هرگاه تکه نانی دست کسی میافتاد آن را به من میداد، من شرمنده میشدم و آن را به او بر میگرداندم، ولی او به آن دست نمیزد و دوباره به سوی من برمیگردانید۔»(²)
در میان اسرای بدر کسانی مانند: «عَبَّاسِ بْن عَبْدِ الْمُطَّلِب»، عموی حضرت رسول اللّٰه ﷺ، «عَقِیْل بْن أبِی طَالِب»(³) عموزادهاش و «أبُو الْعَاص بْن الرَّبِیعِ» دامادش نیز موجود بودند؛ امّا حکم اسلام در مورد همه اسرا یکسان بود، هیچگونه تبعیضی میان دور و نزدیک، اعمال نمیشد ۔
۔منابع:
(¹) - سيرة ابن كثير، ج: ٢ ص: ۴۷۵ ۔
(²) - سيرة ابن کثیر، ج: ٢ ص: ۴۷۵ ۔
(³) - سيرة ابن هشام، ج: ١ ص: ٣ ۔
/channel/siratalrasool
🌴🕋🕌
(هرشب یک نکته قرآنی)
﴿إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ وَتَقُولُونَ بِأَفْوَاهِكُم مَّا لَيْسَ لَكُم بِهِ عِلْمٌ وَتَحْسَبُونَهُ هَيِّنًا وَهُوَ عِندَ اللَّهِ عَظِيمٌ﴾
«چون [که آن تهمت بزرگ را] زبان به زبان از یکدیگر میگرفتید و با دهانهایتان چیزی میگفتید که هیچ معرفت و شناختی به آن نداشتید و آن را [عملی] ناچیز و سبک میپنداشتید و در حالی که نزد الله بزرگ بود.»
(سوره النور ١٥)
شيخ الاسلام ابن تیمیه (رحمه الله) میگوید:
«سبب و علت عذاب در اینجا بیان شده که عبارت است از:
استقبال از سخن دروغ و قاپیدن آن از زبان یکدیگر و پخش کردن آن با دهان؛
و این دو کار حرام است:
سخن ناحق و گفتن چیزی بدون علم و آگاهی.»
مجموع الفتاوى (٣٣١/١٥)
@siratalrasool
🌴🕋🕌
بزرگی داد یک درهم گدا را
که هنگام دعا یاد آر ما را
یکی خندید و گفت این درهمِ خُرد
نمیارزید این بَیع و شرا را
ن
مکن هرگز به طاعت خودنمایی
بِران زین خانه ، نفس خودنما را
چه دادی جز یکی دِرهم ، که خواهی
بهشت و نعمتِ ارض و سما را ؟
ز محتاجان خبر گیر ای که داری
چراغِ دولت و گنجِ غنا را
@siratalrasool
🌴🕋🕌
8⃣5⃣📲 فایل صوتی خلق عظیم
(خوش اخلاقی و آثار مثبت آن در جامعه ) سلسله درس های آداب و اخلاق اسلامی در پرتو سنت و سیرت رسول اکرم
🎙واعظ: مولوی عبدالرحمن خوافی
⏱زمان حدود15دقیقه
کانال سيرة الرسول باخرز
/channel/siratalrasool
🌴🕋🕌
هرروز با مولانا
هرچه بر خاک است، اصلش از سماست
هرآنچه که در زمین رخ میدهد، ریشه در اراده و تدبیر آسمانی دارد.
مولانا در این بیت اشاره میکند که همه چیز، حتی سختترین اتفاقات زندگی، از عالم بالا و تقدیر الهی سرچشمه میگیرد. بنابراین، بهجای نگرانی، باید به او توکل کنیم.
@siratalrasool
🌴🕋🕌
(حدیث امروز)
عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ : أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ: «اجْتَنِبُوا السَّبْعَ الْمُوبِقَاتِ». قِيلَ: يَا رَسُولَ اللَّهِ وَمَا هُنَّ؟ قَالَ: «الشِّرْكُ بِاللَّهِ، وَالسِّحْرُ، وَقَتْلُ النَّفْسِ الَّتِي حَرَّمَ اللَّهُ إِلاَّ بِالْحَقِّ، وَأَكْلُ مَالِ الْيَتِيمِ، وَأَكْلُ الرِّبَا، وَالتَّوَلِّي يَوْمَ الزَّحْفِ، وَقَذْفُ الْمُحْصِنَاتِ الْغَافِلاَتِ الْمُؤْمِنَاتِ».
ابوهریره رض روایت میکند که رسول الله صلی الله علیه وســلم فرمود: «از هفت کار هلاک کننده پرهیز نمایید». صحابه عرض کردند: یا رسول الله! آن کارهاک چیست؟ فرمود:
1⃣شرک به الله،
2⃣سحر و جادو،
3⃣قتل انسانی که الله کشتن آن را حرام کرده است مگر بحق آن،
4⃣رباخواری،
5⃣خوردن مال یتیم،
6⃣فرار کردن از میدان جهاد
7⃣تهمت زدن زنان مؤمن و پاکدامنی که از این تهمتها هیچ اطلاعی ندارند.
صحیح مســلم 89
@siratalrasool
🌴🕋🕌
امام ابوالحسن ندوی رحمهالله
ریشۀ درخت انسانیت در حال خشکیدن است
چنانکه گفته شد پیامبران درون انسان دگرگونی بوجود میآورند. آنها تلاش و کوشش خویش را صرف تغییر دادن مزاج انسانها مینمایند،نه تغییر نظام ظاهری؛ چرا که نظام، تابع مزاج است. اگر دل و مزاج تغییر نکنند، هیچ چیز تغییر نخواهد کرد. مردم میگویند که دنیا خراب است، زمانه خراب است، بنده میگویم این انسان است که خراب است.
@siratalrasool
🌴🕋🕌
هرروز با مولانا
چون که گنجی هست در عالم، مرنج
هیچ ویران را مدان خالی ز گنج
همه عرفای بزرگ معتقدند الگوی جهان هستی «الگوی گنج» هست. یعنی هر جیزی در این جهان خیره!
جون هر اتفاقی توسط مسب الاسباب، خداوند مدبر طراحی شده... هر اتفاقی توسط خدای عالم طراحی شده... آنهم برای تطهیر و عدم کردن مرکزت از ناخالصی ها... برای رسیدن به گنج نهانی درونت!!
حالا در همین اتفاق هم که ذهن به ما تلخ و دردناک نشونش میده، موهبت ها و خیری برای رشد و بازگشت ما به خدا نهفته است...
یعنی در هر سیاهی و هر اتفاق به ظاهر بدی هم
این الگوی گنج کار میکنه.
فقط کافیه آگاه باشی و در خواب غفلت نمانی.
چرا که خواب غفلت مانع از درک و دریافت باطن اتفاق میشه!!
از همین امروز با این طرز فکر به تمام اتفاقات زندگیت نگاه کن و در پی اکتشاف خیر در هر اتفاقی باش!!
فضاگشایی چاره عدم شدن دلت از هر ناخالصیه...
@siratalrasool
🌴🕋🕌
(حدیث امروز)
اَنَّ رَسُولَ الله ﷺ قَالَ:
«مَنَّ دَعَا اٖلَی ضَلَالَهٔ کَانَ عَلَیهِ مِنْ الٖاثْمِ مِثْلُ آثَامِ مَنْ یَتْبَعُهُ لَا یَنْقُصُ ذَلِکَ مَنْ آثَامِهِمْ شَیْئاً»
(صحیح مسلم۲۶۷۴)
پیامبرﷺ فرمودند: «هر کس به گناهی و انحرافی دعوت دهد، برایش گناهی همانند گناه مرتکب شوندگان نوشته می شود آن هم بدون آن که از گناه شان چیزی کاسته شود.»
«اللَّهُمِّ صلی وسَـلِّم علَى نَبِينَا محمدﷺ»
@siratalrasool
📣🟢 مژده مژده مژده🟢📣
دوست داری حافظ کل قرآن بشی❓
حتی اگه بخوای یکساله حفظت رو به اتمام برسونی!؟
🔖مدرسه حفظ قرآن خدیجه کبری:
🔸پراستقبال ترین طرح حفظ قرآن کریم در فضای مجازی
🔹با 15سال سابقه تدریس
🔸با بیش از 800 شاگرد از سراسر کشور
🔹و حضور 150مربی مجرب و دلسوز
📃اعطای گواهینامه تخصصی حفظ
♻️همراه با مشاوره تخصصی توسط خانم دکتر خدیجه ویسی(حفظها الله)
https://t.me/joinchat/AAAAAE7wimd-bkWNRy1jfw
#روشهای_آسان_حفظ_قرآن_مثل_آب_خوردن😍👆
🌴🕋🕌
2⃣2⃣1⃣زندگانی پیامبر اسلامﷺ ﴿۱۲۲﴾
آموزش فرزندان مسلمین در آزادی فدیه اسراء:
حضرت رسول اکرم ﷺ اسراء را مورد عفو قرار داد و در مقابل اخذ فدیه آنها را آزاد میساخت؛ فدیه هر اسیر به اندازه توانایی مالی او بود و هر کسی که توانایی مالی نداشت رسول اللّٰه ﷺ بر وی احسان و منت مینهاد و آزادش میکرد ۔
«قریش» فدیه اسرای خود را فرستادند و در مقابل آن اسرایشان آزاد کرده شدند، بعضی از اسراء توان پرداخت فدیه نداشتند ولی افراد باسوادی بودند، حضرت رسول اکرم ﷺ درباره این اینگونه اسراء فرمود: «فدیه آنها این است که به فرزندان أنصار خواندن و نوشتن بیاموزند۔»(¹)
هر فردی موظف شد که به ده نفر خواندن و نوشتن یاد بدهد،(²) «زید بن ثابت» کسی بود که از همین طریق با سواد شد، این اقدام صریحاً دلالت میکند که اسلام چقدر به علم و خواندن و نوشتن ارزش قایل است ۔
۔منابع:
(¹) - مسند أحمد، ج: ۱ ص: ۲۴۷ ۔
(²) - طبقات ابن سعد، ج؛ ٢ ص: ۱۴ ۔
/channel/siratalrasool
.
کلیدایمان
@kelid_iman
قشنگ ترین دلنوشتہ ها و زیباترین متنها
@kolbeh_EhsAs3
ســــرود عربی ســرود فارسی ســرود بلوچی
@sroodislam
مطالعه گران
@mutaliagaran
یــــــک ساله حافـــــظ کل قراان شو
@hefzz_quran
مـــنـاجــــــات بـــــــا الله
@PrayerswithGod
بزرگترین کانال احادیث گهربار بخاری ومسلم
@ahadis_sahihe
صحیح البخاری
@sahiholbokhari
کتابخانه مرجع
@EslahLib_ISLAMI_noor_books
تفسیرقرآن نورعلی نور
@TAFSIR_noor_alinoor
تصاویر و کلیپهاےکمحجم قرآنی
@aksqurani
عکس های خاص برای آدمای خاص
@IslamPictures4
ثبت نام آموزش تجوید و روخوانی قرآن کریم(از صفرتاصد)بااساتیدمجرب وخـبره
@tolo_haq_persian
ذکر گنجی ازگنج های بهشت
@zakerin_allah1
مرکزآموزش تلفنی حفظ وتجوید
@sepidevahye
عـبـــارات آرام
@Danyya9
کتابخانه جامع اهل سنت
@the_library_1
سلامت کده شفادرطبیعت معجزه عسل دردرمان
@Asalkordustan
عربــــــیجامعوآسانبرایهمه
@iqraredu
جدیدترین سرودهای اسلامی
@sorodhay_eslami
نَاصِــــحٌ أَمِين=نصیحت
@Nasseh_Amin
زندگینامه پیامبرﷺ از تولد تا وفات و مطالب زیبای دیگر
@siratalrasool
دعاوتســــــبیح گویان
@tasbih_guyan
خدایا امیدم تویی
@yaallahshukrat
اطلاعات پزشکی و سلامت
@ss_salamat
عبدالله شیخ آبادی | نظارهگر زمان و جهان
@akseMahtab
پروژه هایم | my project
@my_project_75
داستان🅳A🆂🆃A🅽واقعی وعبرت آموز
@Ghalbii_khashe
قرآن واحادیث
@allahmehrban
بــــــوی عــــــطرخــــــدا
@BoyeAtr_khoda
فـيــلـم هاى تــأثــيـــــر گــذار
@lslam_video
جوان مسلمان | کتاب های صوتی اسلامی
@Javanemosalman
می خواهم توبه کنم اما...
@Ballighu_Fa
ترتیب عالی صحیح البخاری
@sahyh_albukhariy1
ژیــٱڼـــی ئیــــمــٱنــــی
@life_in_iman
مَتن هایِ کُوتاهِ مَذهبِی
@biotak0
ڪانال زیبای تــوشــــۀ آخــرت
@Quran_AZimoshan
سوالاتچهارگزینهایاسلامی
@Soalat_Officail
حـجـابسـرای نــورا
@hejab_saraye_nora20
گنجینه ای سوالات آزمون
@poetry2090
تفسیر جامع مولانا بدری(به تفکیک صفحه)
@tafsir2_Quran
ســوالات آزمون مخزن و الاسرار
@brain_drain2024
وصف میکنم چون وصف کردن، دیدنِ دوباره اشیا و معانیست.
@vasf_0
آرامــــش باالله
@Aramesh_84
آموزش صحـــیح تجوید قرآن کریم
@Tajweed_of_the_Quran1402
کلیپ🅚🅛🅘🅟های جدید
@aboadnanazami3618
آکـادمــــی پــژوهـش هـای اســــــلامی
@lslamicAcademy
تاخــدا راهی نیست
@aboosame
حامیــان حق
@hamiyanhagh
بسوی حقیقت/مطالعه ای مفید
@BeSuyeHaq
بیـــᏪـــوگࢪافے،اســتــᏪــورے
@Shabab_aljana
سـوالات چنـد گُـزیـنـہ اِےاهـل سُنـَت
@soalat_12
داستان های زیبا و با حال
@Dastanhayiziba
لاالهالااللهروحزندگی
@roohe_zendegi
سرودهای جذب کننده
@iSLaMSrOod1
بیو "انگلیسی"●[Bio]●
@biow_english
آشـــپز خـــونه خوشـــمزه مـــن
@tahchin2
ســــوال و جواب
@onlinoo
بزرگـــــترین کانال تجویدقرآن ڪریم
@tajvidkalamollah
تفسیر آسان قرآن
@TAFSIR_ASAN_Quran
با خدا غصه ها قصه می شود
@be_soye_aramesh1
.
🌴🕋🕌
نخستوزیر مصر: فاجعه غزه برآیند نقض مستمر قوانین بینالمللی از سوی اسرائیل است
سنیآنلاین| نخستوزیر مصر در اجلاس بریکس گفت: «بدون شک خطرناکترین بحران زمان ما، جنگ جاری اسرائیل علیه فلسطینیان بیگناه در نوار غزه است.»
مصطفی مدبولی افزود: «این فاجعه نتیجه نقض مداوم قوانین بینالمللی و بشردوستانه توسط اسرائیل است. علاوه بر این، اسرائیل به نقضهای مکرر و مداوم خود علیه مردم فلسطین در کرانه باختری و بیتالمقدس شرقی ادامه میدهد و فعالیتهای شهرکسازی اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین همچنان ادامه دارد.»
وی تاکید کرد: «مصر، به همراه قطر و ایالات متحده آمریکا، تمام تلاش خود را برای دستیابی به آتشبس مورد توافق در ۱۵ ژانویه انجام داد، اما تجاوز اسرائیل به غیرنظامیان نقض این توافق بود. ما خواستار آتشبس و توقف فوری اقدامات خصمانه توسط اسرائیل هستیم »
نخستوزیر مصر همچنین هرگونه طرحی برای کوچاندن و یا انتقال مردم غزه از سرزمین مادریشان را رد کرد و گفت: «چنین پیشنهادهایی راهکار دوکشوری و صلح در کل منطقه را تهدید میکند.»/ شفقنا به نقل از القاهره نیوز
@siratalrasool
🌴🕋🕌
ذوالبجادین کیست
پیامبر صلیالله علیه وسلم فرمود:
*«ای عبدالله، برخی از بندگان خدا برای جهاد خارج میشوند و تب میگیرند و در اثر آن میمیرند، پس شهیدند. برخی نیز میافتند و میمیرند، شهیدند. شاید تو هم تب کنی و بمیری و شهید باشی.»*
او در غزوه تبوک شرکت کرد، مسلمانان پیروز شدند و در راه بازگشت، عبدالله دچار تب شدید شد و در آستانه مرگ افتاد.
عبدالله بن مسعود روایت میکند:
*در شبی سرد و تاریک، خوابیده بودم که صدای کندن زمین شنیدم. تعجب کردم که در این سرما چه کسی قبر میکند؟ برخاستم و رفتم دنبال پیامبر صلیالله علیه وسلم و ابوبکر و عمر، ولی در چادرهایشان نبودند.*
از چادر بیرون رفتم و دیدم ابوبکر و عمر چراغی در دست دارند و پیامبر صلیالله علیه وسلم در حال کندن قبر است.
*پرسیدم: «ای رسولالله صلیالله علیه وسلم چرا خودتان این کار را میکنید؟»*
پیامبر صلیالله علیه وسلم سرش را بلند کرد، چشمانش پر از اشک بود و فرمود:
*«برادرتان ذوالبجادین از دنیا رفت.»*
*به ابوبکر گفتم: «آیا میگذاری پیامبر صلیالله علیه وسلم قبر بکند و تو چراغ نگهداری؟»*
گفت: «پیامبر صلیالله علیه وسلم اصرار داشت که خودش قبر را بکند.»
*پیامبر صلیالله علیه وسلم با دست خودش قبر ذوالبجادین را کند. سپس درون قبر شد، با بدن مبارکش در آن دراز کشید تا قبر برای او رحمت شود. سپس بیرون آمد و به ابوبکر و عمر گفت:*
*«برادرتان را نزد من آورید، آهسته، چون او واقعاً خدا و رسولش را دوست داشت.»*
عبدالله بن مسعود میگوید:
*دیدم که پیامبر صلیالله علیه وسلم، پیکر ذوالبجادین را با شدت در آغوش گرفت، اشکهایش بر کفن میچکید. چهارتکبیر بر او گفت و فرمود:*
*خداوند تو را رحمت کند ای عبدالله، تو بسیار بازگشتکننده بودی و قرآنخوان.*
*خدایا تو شاهد باش که من از ذوالبجادین راضیام، پس تو نیز از او راضی باش.*
عبدالله بن مسعود میگوید:
*به خدا قسم، آن شب آرزو کردم که ایکاش من در آن قبر بودم، به خاطر رحمتی که بر او نازل میشد..*
رضی الله عنهم
.(ترجمه: محمد صدیق دهواری 25/4/1404)
@siratalrasool
🌴🕋🕌
درسی از مولانا
داند او کو نیکبخت و مَحرَم است
زیرکی زابلیس و عشق از آدم است
زیرکی، سباحی آمد در بحار
کم رَهد غرق است او پایان کار
عشق چون کشتی بُود بهر خواص
کم بُوَد آفت، بُوَد اغلب خلاص
زیرکی بفروش و حیرانی بخر
زیرکی ظَن است و حیرانی نظر
مولانا در این چند بیت مطلب زیبایی را مطرح میکند او زرنگی که کنایه از رفتار زیرکانه و تکیه بر عقل زیادی خواه است را از آنِ شیطان و در برابر آن عشق را از آنِ آدمی بعنوان جانشین خداوند میداند
زرنگی را به شنا کردن در دریای نا متناهی تشبیه میکند که بندرت کسی توانسته از آن جان سالم بدر ببرد و عشق را همچون کشتی که بندرت دجار حادثه و آفت میشود
زیرکی را گُمان میداند چون تکیه بر عقل جزئی و تدبیر ناقص دارد و حیرانی که حاصل عشق است را به معنی شهود و واقعیت
@siratalrasool
🌴🕋🕌
(حدیث امروز)
ابنعباس (رضى الله عنهما)میگوید؛ رسولالله ﷺ فرموده است:
«نِعْمتانِ مغبونٌ فيهما كثيرٌ مِنَ النَّاسِ: الصِّحَةُ والفراغُ»
«بسیاری از مردم دربارهی دو نعمت، زیان میبینند (و آنگونه که باید از آنها استفاده نمیکنند) تندرستی و فراغت!»
[صحيح بخارى]
شرح حديث:
هر انسان عاقل و خردمندی، باید از فرصت سلامتی و فراغت، تا آنجا که میتواند در جهت اطاعت و بندگی اللهﷻ بهرهبرداری کند. اگر قرآنخوان است، زیاد قرآن بخواند و اگر قرآنخوان نیست، الله را زیاد ذکر کند یا امر به معروف و نهی از منکر نماید یا تا آنجا که میتواند به برادرانش احسان و کمک مالی کند. به هر حال، نیکیهای زیادی وجود دارد که میتوان با انجام آنها از هدر رفتن اوقات، جلوگیری کرد و آدم عاقل، هر فرصتی را غنیمت میداند و نعمت سلامتی و فراغت را بیهوده ضایع نمیکند.
علامه شيخ ابن عثيمين (رحمه الله)
[شرح رياض الصالحين ٢/٢٠]
«اللَّهُمِّ صلی وسَـلِّم علَى نَبِينَا محمدﷺ»
@siratalrasool
🌴🕋🕌
درسی از مولانا
مولانا یک بیت زیبا دارند در مورد لطف بی چشمداشت از طرف خالق ... بالاخره الله الصمده
ننگرم عهد بدت! بدهم عطا
از کرم این دم چو می خوانی مرا
کافیه با فضاگشایی او را بخوانی... کافیه با ستیزه و مقاومت نکردن در مقابل اتفاق لحظه او را بخوانی!
او توبه پذیر و پذیرنده ای نیکوست... فیض او ما را کافی ست...
تو فقط فضاگشایی کن... او می داند چطور لطف کند و چطور زندگی تو را به سامان کند
@siratalrasool