⚱️تابهحال در اطراف محیط زندگی خود با نمادهای ناشناخته و علائم و نشانههای حکشده روی سنگها مواجه شدهاید؟!
🏺 آیا کنجکاوید بدانید که جوغنهای دایرهای و مربعی و مثلثی یا نقوشی مثل رخ شیر، شتر، فیل، انسان و پرنده چه راز پنهانی دارند؟!
🎓 ما در کانال آموزشی خود، به بررسی تاریخی و معناشناسی این نمادها میپردازیم!
🔍 اینجا محفلی برای علاقهمندان به نمادشناسی است! 👇
🔻لینک عضویت در کانال:
🆔 @BestKarshenasi
🗣 همچنین با عضویت در گروه پرسش و پاسخ، میتوانید عکسها و ویدیوهای خود از نمادهای ناشناخته را با ما به اشتراک بگذارید!
👥 کارشناسان ما با دقت آنها را بررسی کرده و برایتان تفسیر و تحلیل میکنند.
🔻لینک عضویت در گروه:
💢 @bestkarshenasi0024
🏛📚به دنیای دانش و تاریخ سفر کنید!
🌍 گلچین بهترین کانالهای علمی، تاریخی، آموزشی و فرهنگی در یک لیست!✨
🔎 برای کشف گنجینهای از دانستنیها، این لینک را از دست ندهید! 👇
🎁 /channel/addlist/EREWS6H8TZJiNzdk
تاریخ همچون قالیچه ای است که با رشتههای زنده و پرفروغ بیشماری از زندگانی بشر تنیده شده است،هر پود آن نجواگر پیروزیها و تراژدیهاییست که در اعماق زمان طنینانداز میشود تا اکنون را با حکمت و عبرتهای گذشته روشنی بخشد.
✍ما در این انجمن بر آنیم تا سیر تکامل تاریخ جهان را از سپیدهدم تمدن تا وضعیتکنونی آن در سدهیمعاصر تفضیلاً مورد ارزیابی قرارداده ودر این راستا به نظرات گرانبهای هریکاز شما عزیزان نیازمندیم.از این رو هریک از شما عزیزان می توانید از طریق لینک مندرج در بیوی کانال با ما در ارتباط بوده و مطالب ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید🌹
پیشاپیش از حُسن همراهی شما گرامیان سپاسگزاریم🙏
✅Channel:CTGL | تاریخ جهان
💜 فهرست 60 کانال برگزیدۀ علمی و ادبی و فرهنگی در لینک زیر!👇🏻
🔮 /channel/addlist/8131H8nKZTxjNWQ0 👈🏻
🥶🥶🥶🥶🥶 🥶🥶🥶🥶🥶
🥶🥶🥶🥶🥶🥶 🥶🥶🥶🥶🥶
🥶🥶🥶🥶🥶🥶
⚠️🔥به مناسبت تولد ادمین به مدت 2 ساعت ورود به کانالهای VIP رایگانه⭐⚡️🔽
⬆️⬆️⬆️/channel/addlist/VBxzvXOVRQRmYzU0 ⬆️⬆️⬆️
جهت ثبت کانالتون🫰@just_dey⭐️
عجیب ترین گارد هارو برای همه گوشیا اینجا داره ، هر چی که تو ایران نیست اینجا هست :
🙂🤩📱📱
/channel/+L3XS55xXvVE4NDZkЧитать полностью…
📓 بررسی رابطۀ مادها و پارسها پیش از ظهور امپراتوری هخامنشیان
✍🏻 محمدتقی ایمانپور و راضیه قصابزاده
«مادها و پارسها دو گروه از مهاجران آریایی بسیار نزدیک به هم بودند که احتمالاً در نیمۀ دوم هزارۀ دوم پیشازمیلاد وارد فلات ایران شدند و در شرق کوههای زاگرس مستقر شدند. حضور اقوام مختلف در منطقه در این زمان و سپس یورشهای مکرر آشوریان علیه این اقوام و گروهها، از جمله مادها و پارسها سبب گردید که آنان برای مقابله با این تهاجمات مکرر گرد هم آیند و بنابراین اولین اتحادیۀ مادی تحت رهبری دیااُکو و شاید همزمان اتحادیهای از پارسها تحت رهبری هخامنش در ایران شکل گرفت. بررسی چگونگی رابطۀ مادها با پارسها پس از این حادثه و پیش از تشکیل امپراتوری هخامنشیان، موضوع مورد بررسی این مقاله است.»
☑️ کانال منابع و مآخذ تاریخ مادها:
🔘 @TheMedes
📓بنیانگذاری اتحاد مادها و اهمیت منبعشناسی آن
✍🏻 نوشتۀ روزبه زرینکوب
📝 «از آنجا که متنهای ایرانی دربارۀ موضوع آغاز اتحاد مادها اطلاعی در اختیار نمیگذارند، این مطالعه تنها بر اساس منابع غیرایرانی ممکن میشود. در عین حال، اینگونه منابع نیز از نظر قدمت، اصالت، چرایی و چگونگی ارائۀ مطالب با یکدیگر متفاوتاند. در این میان، نوشتههای مورخان یونانی، بهویژه هرودت و کتسیاس، از دیرباز مورد توجه واقع شدهاند و محققان جدید نیز بیشتر به یکی از آنها استناد کردهاند. با اینکه پژوهشگران معاصر برای بازسازی اتحاد مادها، معمولاً نوشتههای هرودت را بر دیگران ترجیح میدهند، در استفاده از کتاب این مورخ یونانی باید احتیاط کرد. ازاینرو، برای درک درست تاریخ ماد، منبعشناسی و بررسی نقادانۀ منابع اهمیت اساسی دارد.»
☑️ کانال منابع و مآخذ تاریخ مادها:
🔘 @TheMedes
📕فهرست بهترین کانالهای آموزشی، تاریخی، ادبی و فرهنگی!
🔰 روی لینک زیر بزنید و عضو کانالهای دلخواه خود شوید:
🎁 /channel/addlist/crjEclXY3a8yZWRk 👈🏻
🇬🇧 سفری به دنیای واژگان!
🏴 پژواک یادگیری زبان انگلیسی را با انگلیشاکو تجربه کنید!
💯 @English_Echoes 👈
اینجا میتونی بهترین و پربازدیدترین کانالای
تلگرامو داشته باشی😉💡 بزن روشون⤵️
/channel/addlist/B2UsxOHOk3czZjJk
🫦بعد نیم ساعت حذف میکنم❌
جهت ثبت کانالتون🫰@just_dey🌟
آموزش صفر تا صدفروش وآنلاین شاپ🛍⌨️مراحل زدن آنلاین شاپ پر فروش🎁☎️
💝 فهرست بیش از 50 کانال برتر آموزشی، تاریخی، ادبی و فرهنگی!
🎁 روی لینک زیر بزنید و عضو کانالهای دلخواه خود شوید:
🎉 /channel/addlist/9iG69vq995JkMjQ0 👈🏻
📚 فهرست برترینهای آموزشی، تاریخی، ادبی و فرهنگی!
📜 روی لینک زیر بزنید و عضو کانالهای دلخواه خود شوید:
🏮 /channel/addlist/k7ZzOjjtbas3ZTI8 👈🏻
📘 فهرست برترینهای آموزشی، تاریخی، ادبی و فرهنگی!
❄️ روی لینک زیر بزنید و عضو کانالهای دلخواه خود شوید:
💎 /channel/addlist/UTbynWPzYqE4YjU0 👈🏻
📚زبانشناسی و فراتر از آن!
🌍 اگر علاقهمند به حوزۀ زبانشناسی فرهنگی و پژوهش در زبانهای ایران و جهان هستید، به درگاه تلگرامی «زبانشناسی و فراتر از آن» یا «کانال آن در واتساپ» بپیوندید. این درگاه محفلی است برای آشنایی با هرآنچه در پیوند با زبان و فرهنگ است!
📕 @Beyondlinguistics 👈
📕 @Beyondlinguistics 👈
✨ تاریخ ایران (ناوک) | سفری به گذشتهی پرشکوه!
📜 در کانال تاریخ ایران (ناوک)، با رویدادهای مهم، رازهای باستانی و شخصیتهای تأثیرگذار تاریخ ایران از دل مقالههای معتبر دانشگاهی آشنا شوید!
🔍 اگر عاشق کشف میراث کهن ایران هستید، اینجا جایی برای شماست!
📌 به ما بپیوندید:
تاریخ ایران (ناوک)
🌟 تاریخ در انتظار شماست!
📕 @Naavak_History 👈🏻
📕 @Naavak_History 👈🏻
♦️رد ادعای اخیر مقصودعلی صادقی درمورد مکاتبات ترکی صفویان با عثمانی
متأثر از توصیف نادرست برنارد لوئیس دربارۀ نامهنگاریهای دو پادشاه صفوی و عثمانی در آستانۀ جنگ چالدران، برخی پنداشتهاند که سلطان سلیم شاه به دشمن خود نامۀ فارسی مینوشت ولی شاه اسماعیل اول پاسخ ترکی میداد که از عجایب روزگار بوده است.[۱] اما باید دانست که برداشت یادشده نادرست و نابجاست؛ زیرا پیش از نبرد، سلیم دو نامۀ فارسی و دو نامۀ ترکی نوشت و تنها پاسخ اسماعیل نیز فارسی بود. لوئیس میبایست متناسب با سخن خود که فارسی را زبان شهرنشینان فرهیختۀ آسیای صغیر و ترکی را زبان مادری قبایل صفوی برخاسته از آنجا دانسته، به زبان ادبی دو پادشاه اشاره میکرد و مینوشت که شاه ایران ترکیسرا بود و خداوندگار روم فارسی میسرود؛ امری که البته جای هیچ شگفتی ندارد، زیرا دو عنصر نژاد و زبان نقشی در اختلافات عقیدتی عثمانیان با قزلباشان غالی ایفا نمیکرد.
اما جدا از نادرستی سخن برنارد لوئیس، نباید از یاد برد که نامههایی ترکی از صفویان به دولت عثمانی در دست است. دراینباره نیز بررسی حاضر ضمن استناد بر یکی از مجموعهمنشآت دستاول عثمانی، به رد ادعای اخیر مقصودعلی صادقی گندمانی میپردازد که حین یک مصاحبه، منکر وجود نامههای ترکی شاهان صفوی به پادشاهان عثمانی شده است.
صادقی بعد از تأکید بر اینکه اغلب مکاتبات داخلی و خارجی دولت صفوی صرفاً فارسی بوده و اسناد ترکی موجود علل خاصی داشته، مکاتبههای تاریخی دولتهای صفوی و عثمانی را مؤکد و مجزا متذکر شده است. او با گوشزد اینکه عثمانیان از زمان سلیم اول به بعد سعی میکردند به همهجا فقط ترکی نامه بنگارند، با تأکید خاصی میافزاید که هر پادشاه صفوی «هیچوقت» پاسخ ترکی به نامههای عثمانی نمیداده، بلکه همیشه فارسی جواب مینوشته است! سپس با لحنی مطمئن میگوید که این وضعیت یک امر خیلی روشن است و حتی میتوانید در مجموعۀ موسوم به منشآتالسلاطین که تألیف منشی دیوان و دربار عثمانی یعنی احمدپاشا فریدونبیگ توقیعی بوده، همۀ نامهها را ببینید تا دریابید که پادشاه عثمانی به ترکی مینوشته ولی پادشاه ایران فقط به فارسی جواب میداده است.
البته بیان چنین سخنانی تازگی ندارد و پیشتر نیز مدیرمسئول وبسایت موسوم به «آذریها» در بخشی از یادداشتی پراشتباه نوشت که «حتی یک نامه از شاهان صفوی به خلفای عثمانی نمییابید که به ترکی باشد، اما همۀ نامههای خلفای عثمانی به صفویه فارسی است.» سپس افزود که «دراینباره میتوان به منشآتالسلاطین (منبع دستاول عثمانی) و مجموعۀ چندجلدی مکاتبات عصر صفوی تألیف عبدالحسین نوائی (مرجع ایرانی) نگریست.» این اظهارنظر ناشیانه دقیقاً نقطۀ مقابل اشارۀ کلی صادقی به زبان رایج نامههای پادشاهان عثمانی به صفویان است که البته، نقطۀ مشترک نظرات هردو در تأکید کاذب بر منابع و اصرار قاطع بر عدم وجود نامۀ ترکی از سوی صفویها به عثمانیان است.
اما برخلاف تصور مذکور، حداقل مروری دقیق بر دومین مجلد مجموعۀ منشآتالسلاطین، حاکی از وجود چهار نامۀ ترکی از سوی صفویان به عثمانیان است که اتفاقاً جملگی نیز توسط نوایی نقل و تصحیح شدهاند و البته، نظر به حفظ ایجاز ردیۀ حاضر با تمرکز بر منبع اصلی، لزومی به ذکر آثار مجزای نوایی و قید رقم صفحات مربوطه نیست. مسلماً بررسی تفصیلی محتوای مکاتبات مذکور در ذیل نیز مجال جدا میطلبد.
نامۀ نخست، جواب ترکی شاه طهماسب اول به مکاتبۀ سلطان سلیمان شاه دربارۀ پسرش بایزید است که با برادر مهترش جنگید و بر پدرش شورید، ولی سرانجام ناکام ماند و شکستخورده رهسپار و پناهندۀ دربار صفوی شد؛ دومی نیز شفاعتنامۀ ترکی طهماسب به شاهزاده سلیم برای درخواست بخشیدن برادر کهترش است؛ سومین مکتوب مندرج نیز نامۀ ترکی شاه صفی اول به سلطان ابراهیم خان با هدف تأیید مؤکد عهدنامۀ صلح دو همسایه همراه با ذکر هدایای ارسالی دولت ایران به دربار خداوندگار است؛ مکاتبۀ چهارم نیز نامۀ ترکی شاه عباس اول به سردار عثمانی فرهادپاشا در زمان سلطان مراد سوم، جهت اعلام تمایل به مصالحه و تهیۀ مقدمات عقد معاهدۀ صلح است.[۲]
فلذا کذب محض ادعای صادقی و امثال وی با ملاحظۀ موارد مذکور کاملاً مبرهن است. معالوصف، اگر مدعای ایشان تعمدی و مغرضانه نباشد، قطعاً بدون مطالعۀ دقیق مستندات موجود و خاصه منشآتالسلاطین فریدونبیگ، مرتکب قضاوت عجولانه و اظهارنظر غلط شده است. بیان چنین برداشت نابجای شتابزدهای توسط یک مدرس دانشگاه تأسفآور است! در خاتمه ناگفته نماند که سایر مکاتیب و منشآت عثمانی و صفوی نیز هریک از حیث وجود مکاتبات ترکی صفویان قابل تحقیق و لایق تدقیق هستند.
🔻یادداشتها:
۱. برنارد لوئیس. خاورمیانه، ترجمۀ حسن کامشاد (تهران: نشر نی، ۱۳۹۶)، ص ۱۲۰.
۲. منشآت السلاطين (استانبول: دار الطباعة العامرة، ۱۲۷۵)، ج ۲، ص ۳۴-۳۳، ۳۸-۳۶، ۳۰۱، ۳۲۳.
🔰 @SafavidStudies | مطالعات صفویه
🏛📚به دنیای دانش و تاریخ سفر کنید!
🌍 گلچین بهترین کانالهای علمی، تاریخی، آموزشی و فرهنگی در یک لیست!✨
🔎 این لینک را از دست ندهید! 👇
🎁 /channel/addlist/UyR3Ch51qhk0NjVk
📜 فهرست دهها کانال برتر تاریخی و علمی و ادبی!
🕯 روی لینک زیر بزنید و عضو کانالهای دلخواه خود شوید:
🪔 /channel/addlist/mmqe4uegLLE1OTM0 👈🏻
🎯61 کانال برتر علمی و تاریخی و ادبی!
👌همین حالا کانالهای دلخواه را انتخاب کنید!
🔻کافیست روی لینک زیر کلیک کنید:👇
💢 /channel/addlist/ftHUP8z9_KxhNGQ0 👈🏻
📜هخاپدیا: منابع تاریخ هخامنشیان
🔍 آیا به مطالعۀ تاریخ امپراتوری پارس علاقه دارید؟!
📚✍️ در کانال هخاپدیا به مرجعی جامع از منابع معتبر و مآخذ علمی در زمینۀ تاریخ شاهنشاهی هخامنشی دسترسی خواهید داشت! از معرفی کتابها و بازنشر مقالات دانشگاهی تا نشر مستندهای آموزشی و سخنرانیهای تخصصی، همۀ آنچه که برای آشنایی بیشتر با این دورۀ تاریخی نیاز دارید را در اینجا خواهید یافت!
🎓 کانال هخاپدیا رویکردی آکادمیک دارد و بدون سوگیریهای باستانگرایانه یا باستانستیزانه به ارائۀ منابع و مآخذ معتبر میپردازد.
🧑🏫 اگر میخواهید دانش خودتان را در زمینۀ تاریخ ایران باستان و هخامنشیشناسی افزایش دهید، همین حالا به ما بپیوندید!
🏛 @Achapedia 👈
🏛 @Achapedia 👈
❌♾♾♾♾♾♾♾♾♾❌
⚠️🔥به مناسبت تولد ادمین به مدت 2 ساعت ورود به کانالهای VIP رایگانه⭐⚡️🔽
➡️🩷/channel/addlist/VBxzvXOVRQRmYzU0 🎁🎁❤️
جهت ثبت کانالتون🫰@just_dey⭐️
⭕️ تعطیلی مدارس تهران و چند استان فردا
7اسفند ماه بدلیل سرماوبرف 👇
خبر نهایی تعطیلی مدارس فردا 🌧❄️🙂
🔻فهرست دهها کانال آموزشی، تاریخی، ادبی و فرهنگی در لینک زیر!👇
🔸 /channel/addlist/VD0hXjPWQhxiOGQ0 👈🏻
❄️بهترینهای آموزشی، تاریخی، ادبی و فرهنگی!
💎 روی لینک زیر بزنید و عضو کانالهای دلخواه خود شوید:
🔥 /channel/addlist/DSpY3-v4kL0zOGNk 👈🏻
🔻فهرست برترینهای آموزشی، تاریخی، ادبی و فرهنگی!
🔰 روی لینک زیر بزنید و عضو کانالهای دلخواه خود شوید:
♦️ /channel/addlist/GpO8hVswd29jYjE8 👈🏻
🥶🥶🥶🥶🥶 🥶🥶🥶🥶🥶
🥶🥶🥶🥶🥶🥶 🥶🥶🥶🥶🥶
🥶🥶🥶🥶🥶🥶
⚠️🔥به مناسبت تولد ادمین به مدت 2 ساعت ورود به کانالهای VIP رایگانه⭐⚡️🔽
⬆️⬆️⬆️/channel/addlist/B2UsxOHOk3czZjJk ⬆️⬆️⬆️
جهت ثبت کانالتون🫰@just_dey⭐️
۳ ارزی که سود خیلی زیادی میده به مدت ۲۴ ساعت تو کانال زیر رایگان یاد داده میشه الکی سرتو گرم بقیشون نکن🤑🏀
📚 فهرست برترینهای آموزشی، تاریخی، ادبی و فرهنگی!
📜 روی لینک زیر بزنید و عضو کانالهای دلخواه خود شوید:
🏮 /channel/addlist/TPZM4Z9Z5mliNDE0 👈🏻
❄️ فهرست برترینهای آموزشی، تاریخی، ادبی و فرهنگی!
🔥 روی لینک زیر بزنید و عضو کانالهای دلخواه خود شوید:
💎 /channel/addlist/A-4t-OUfEfViMjg0 👈🏻
☑️ نقشه و اینفوگرافی پادشاهی ماد
📓چند نکته: پادشاهی ماد در این اینفوگرافی با منطقیترین و مستندترین فکتها معرفی شده است. از آنجا که دیاکو و فرورتیش چندان قابل اثبات نیستند و در متون تاریخی همزمان با چند دیاکو مواجه هستیم و بعلاوه، فرورتیش هم با خشثریته تلفیق شده است و در متون بیشتر به رهبر شورشی قبایل شبیه است تا یک شاه، ما پادشاهی ماد را از هوخشتره آغاز کردهایم. قلمرو ماد را هم بر اساس اسناد موجود طراحی کردهایم و چون تصرف مناطق شرقی مستند نیست لذا مرز شرقی ماد را در کرمان در تصرف پارسیان و ورکانه قرار دادهایم که قابل اثبات هستند. در هیچ منبع معتبری از تصرف مناطق شرقی توسط پادشاهی ماد سخن گفته نشده است. منظور از پاگانیسم ایرانی همان ایزدستان اساطیری ایرانی پیش از دین زردشتی است.
🔘 مرجع
☑️ کانال منابع و مآخذ تاریخ مادها:
🔘 @TheMedes
📘 فهرست برترینهای آموزشی، تاریخی، ادبی و فرهنگی!
❄️ روی لینک زیر بزنید و عضو کانالهای دلخواه خود شوید:
💎 /channel/addlist/M3p9FuGDxQVhZThk 👈🏻
❄️ فهرست دهها کانال ممتاز تاریخی و فرهنگی و ادبی!
🔥 روی لینک زیر بزنید و عضو کانالهای دلخواه خود شوید!
💠 /channel/addlist/AJ7SNdNtxhFlMmY0 👈🏻
📕 مقالۀ یلدا نوشتۀ پدرام جم
«یلدا نام دیگری است که ایرانیان برای شب چلّه به کار میبرند. معنای این واژه، یعنی میلاد، دو نظر متفاوت را دربارۀ منشأ این مراسم پدید آورده است. گروهی آن را نامی بهجامانده از رسم بزرگداشت میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) توسط ایرانیان دانستهاند، و عدهای آن را یادمانی کهن از رسم بزرگداشت میلاد خورشید یا ایزد مهر در دینی بهنام مهرپرستی که بهزعم طرفدارانش در گذشتۀ باستانی ایران رایج بوده است، تصور کردهاند. این مقاله با ملاحظۀ متون تاریخی و ادبی، اعتبار این دو نظر را بررسی میکند و نشان میدهد که بر خلاف تصور عمومی، معنای لغوی یلدا (میلاد) ارتباطی با منشأ این مراسم کهن ندارد و این نام از متون ادبی به زبان روزمرۀ مردم عادی راه یافته است و در دورۀ اسلامی به مراسمی که از دوران کهن در موعد انقلاب زمستانی برگزار میشد و با نامهایی همچون آذرجشن و شب چله معروف بود، اطلاق شده است.»
📚 کانال منابع و مآخذ تاریخ ساسانیان:
🔥 @Sasanian_Sources