صفحه خبری - تحلیلی عربستان سعودی ** این کانال توسط دانشجویان روابط بین الملل و با رویکرد تحلیلی و پژوهشی و مستقل اداره می شود *************************** ارتباط با ادمین: @Dr_hamedharir *************************** لینک کانال: (به دوستان خود معرفی کنید)
📌عربستان وارد منطقه قرمز شد!
همسو با کاهش ۱۸ درصدی درآمدهای نفتی، وزارت دارایی عربستان سعودی دوشنبه اعلام کرد که در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵، کسری بودجه این کشور به طور قابل توجهی افزایش یافته و به ۱۵.۶۵ میلیارد دلار، در مقایسه با ۳.۳ میلیارد دلار در مدت مشابه سال میلادی گذشته رسیده است.
بزرگترین صادرکننده نفت جهان و رهبر اوپک، در سه ماهه اول سال میلادی جاری، شاهد کاهش ۱۰ درصدی کل درآمدهای خود به ۲۶۳.۶۱۶ میلیارد ریال بود، در حالی که مخارج عمومی این کشور، پنج درصد افزایش یافت و به ۳۲۲.۳۱۷ میلیارد ریال رسید.
در حالی که ریاض، هزینههای راهبردی خود را برای طرحهای مرتبط با برنامه چشمانداز ۲۰۳۰، طرح بلندپروازانه این کشور برای اصلاح اقتصاد و کاهش وابستگی به نفت، پیش میبرد، کاهش قیمت نفت و کاهش داوطلبانه تولید نفت در سالهای اخیر، بر درآمد عربستان سعودی تاثیر گذاشته است.
درآمدهای غیرنفتی عربستان در سه ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، دو درصد افزایش یافت و به ۱۱۳.۸۰۶ میلیارد ریال رسید.
🆔 @saudiarabiapage
🔴 تقدیر سفیر عربستان از سازمان حج و زیارت و حجاج ایرانی برای احترام به قوانین این سفر معنوی
🆔 @saudiarabiapage
📹 لحظه بالا بردن جام قهرمانی لیگ نخبگان آسیا توسط فیرمینو و بازیکنان الاهلی عربستان
🆔 @saudiarabiapage
#تحلیل
❇️ تلاش ریاض برای جلوگیری از حمله به ایران
🔻هاآرتص نوشت: با وارد شدن مذاکرات به مرحلهای پیچیده که جنبههای فنی آن باید مورد بحث قرار گیرد، واقعیتی قابل توجه به وجود میآید: عربستان سعودی، رقیب استراتژیک و ایدئولوژیک ایران که روزگاری به عنوان یکی از ارکان کلیدی هر اتحاد دفاعی منطقهای علیه تهران بود، اکنون ممکن است همان کشوری باشد که در تلاش است تا از حمله به ایران جلوگیری کند.
🔻منابع آگاه گفتند که نامه ملک سلمان به ایران که وزیر دفاع سعودی در تهران حامل آن بود، شامل مسائل کلیدی مانند فلسطین، یمن، امنیت دوجانبه و تعامل دیپلماتیک ایران با ایالات متحده بود. این نامه، حمایت از مذاکرات جاری ایران و ایالات متحده را ابراز کرده است، که یک تغییر مهم از موضع قبلی عربستان سعودی در قبال توافق هستهای ایران در سال ۲۰۱۵ است.
📌 برای مشاهده ادامه مطلب کلیک کنید
🆔 @iran_saudiarabia
📌تحول صنعت بانکداری عربستان در چارچوب چشمانداز ۲۰۳۰: الگویی برای ایران
✍️نویسنده: دکتر محمدحسین محمدی
🔻عربستان سعودی با جذب سرمایهگذاریهای خارجی و همکاری با مؤسسات مالی بینالمللی، بهدنبال توسعه بازارهای مالی خود است. دولت سعودی بهدنبال تبدیلشدن به مرکز مالی منطقهای در غرب آسیا است. یکی از ابزارهای تحقق این هدف، توسعه روابط با مؤسسات مالی بینالمللی و جذب سرمایهگذاری خارجی است.
ادامه مطلب در دیپلماسی پلاس 👇
Diplomacyplus.ir/?p=11642
❇️ فرار سرمایهها؛ چالش جدید عربستان
🔻سرمایهگذاری مستقیم خارجی (FDI) در عربستان سعودی در سال ۲۰۲۴ برای سومین سال پیاپی کاهش یافت و با افت ۱۹ درصدی به ۲۰.۷ میلیارد دلار رسید. این رقم پایینتر از هدف ۲۹ میلیارد دلاری تعیینشده بود.
🔻عربستان سعودی بهدنبال جذب بیشتر FDI بوده، چراکه این کشور خواهان ترغیب به رشد بیشتر در بخشهای جدید است و میخواهد این سرمایههای خارجی در برنامه تحول اقتصادی چند تریلیون دلاری محمد بنسلمان، ولیعهد سعودی، مورد استفاده قرار بگیرند. این کشور حوزه خلیج فارس امیدوار است جریانهای مربوط به سرمایهگذاری مستقیم خارجی در نهایت حدود پنج برابر بیشتر شود و تا سال 2030 به سطح بیش از 100 میلیارد دلار در هر سال برسد./ بلومبرگ
🆔 @saudiarabiapage
🔷 اعلام آمادگی عربستان برای کمک به ایران
🔹در پی حادثه انفجار در بندر رجایی ایران، وزارت امور خارجه عربستان سعودی در بیانیهای ضمن اعلام همدردی و تسلیت به خانوادههای قربانیان این فاجعه و آرزوی بهبودی برای آسیبدیدگان، از آمادگی خود برای ارائه هرگونه کمکی که ایران درخواست کند، خبر داد.
🆔 @saudiarabiapage
💢واکنش سردار سعید محمد به تمسخر وزیر خارجه عربستان در شبکه نسیم
▪سردار سعید محمد: عادی نیست که هروقت روابط عربستان با ایران بهبود می یابد برخی با آتش زدن سفارت یا مطالب توهین آمیز سعی در ایران هراسی دارند
▪عزیزان امنیتی اگر به دنبال نفوذ میگردید بهتر است به این مورد بپردازید
🆔 @saudiarabiapage
▪️مصر و عربستان ضمن تاکید بر اهمیت اجرای راه حل دوکشوری، قاطعانه با هرگونه تلاش برای کوچاندن فلسطینیها از سرزمینشان در غزه و کرانه باختری و شرق قدس تحت هر عنوانی، مخالفت کردند.
▪️به گزارش الجزیره، در بیانیه مشترک کمیته پیگیری و مشورت سیاسی بین دوکشور که روز دوشنبه به ریاست بدرعبدالعاطی و فیصل بن فرحان وزیران خارجه مصر و عربستان در ریاض برگزار شد، بر حمایت قاهره و ریاض از طرح عربی- اسلامی برای بهبود بخشیدن سریع به اوضاع غزه و بازسازی این منطقه تاکید شده است.
▪️دوطرف همچنین از دولت قانونی یمن حمایت و بر اهمیت حفظ امنیت و آزادی کشتیرانی در دریای سرخ تاکید کردند.
▪️مصر و عربستان پایان مناقشه در سودان را خواستار شدند و از هرگونه ابتکار عمل بینالمللی و منطقهای و در رأس آن مذاکرات جده برای بازگرداندن ثبات به سودان، اعلام حمایت کردند.
🆔 @saudiarabiapage
🌐 ماموریت خالد بن سلمان در تهران
#تحلیل_کوتاه
#سیاست_خارجی
#عربستان
📝کامران کرمی
🔹سفر خالد بن سلمان وزیر دفاع عربستان سعودی و هیئت بلندپایه به تهران را میتوان نقطه عطف روابط احیا شده ایران و عربستان بر اساس توافق پکن ارزیابی کرد. خالد که حامل پیام پادشاه عربستان برای رهبر انقلاب بود، دیدارهای سطح بالایی را با مقامات ارشد جمهوری اسلامی برگزار کرد که نشاندهنده فرش قرمز ایران برای میزبانی از این مقام ارشد سعودی بود. فارغ از جایگاه خالد بن سلمان در سلسله مراتب قدرت در عربستان و نزدیکی وی به برادرش محمد بن سلمان ولیعهد سعودی که سفر او را ویژه میکند، چارچوب این سفر را میتوان در چند سطح متداخل و همپوشان مورد تبیین قرار داد.
💢منطقهای- بینالمللی
🔸این سفر اثبات این گزاره است که رویکرد سیاسی عربستان برای ثبات بخشی به اوضاع منطقه و تنشزدایی از بحرانها یک انتخاب تاکتیکی نبوده، بلکه یک تصمیم استراتژیک است. از منظر ساختاری این سفر بازتاب تغییر اولویتهای عربستان با تعریف کلان پروژه ۲۰۳۰ است که تقارن بین امنیت و توسعه در منطقه غرب آسیا و زیرسیستم خلیج فارس هسته اصلی آن را تشکیل می دهد. خروجی این الگو را میتوان در گذار عربستان از استراتژی دنبالهروی از آمریکا به بیطرفی فعال و سازنده در منازعات از جمله کشمکش آمریکا و اسرائیل با ایران مشاهده کرد.
🔸از زاویه این تغییر کلان است که سفر خالد بن سلمان مخابره این پیام از تهران به واشنگتن بود که ریاض بخشی از پروژه فشار حداکثری و به هیچ وجه مجرای حمله به ایران نخواهد بود. همچنین پادشاهی سعودی از تلاشها برای یافتن راهحل دیپلماتیک در مسئله هستهای حمایت میکند و خواهان جنگ نیست. به عبارت دیگر ریاض با نشان دادن استقلال تصمیمگیری در سیاست خارجی این پیام را مخابره میکند که عربستان بخشی از کارزار نظامی غرب نخواهد بود، اما از هر گونه توافق که منجر به صلح و ثبات در خلیج فارس شود نه تنها استقبال کرده بلکه خود بخشی از آن خواهد بود.
🔸از این زاویه، فرضیه تضعیف توافق پکن و احتمال نزدیکی موقت عربستان به ایران (در هماهنگی با آمریکا) برای خنثی کردن اهرم منطقهای ایران (کنترل بر جریان انرژی و ...) گزاره قابل اتکایی نیست، چرا که نگاه ریاض به توافق پکن یک نگاه استراتژیک و نه تاکتیکی است. اگرچه در پویاییهای کنونی عربستان بعنوان بازیگری که در خط مقدم درگیری احتمالی ایران و آمریکا قرار دارد، تلاش میکند همزمان با نزدیکی به ایران سطح هماهنگیهای خود با سایر طرفهای منازعه از جمله آمریکا را هم افزایش دهد.
💢زیرمنطقهای
🔸با توجه به مسئولیت خالد در پروندههای منطقهای و حضور محمد بن سعید آل جابر سفیر عربستان در یمن در هیئت همراه وی، پرونده یمن دستورکار دیگر عربستان در تهران بوده است. تلقی ریاض این است که ایران بر اساس توافق پکن، باید بر انصارالله فشار آورده تا نسبت به امنیت آبراه دریای سرخ اهتمام بیشتری از خود نشان دهد. مسئلهای که در ارتباط با صلح ریاض با حوثیها در سال 2023 قرار دارد و تداوم وضع موجود میتواند این دستورکار را تغییر دهد. ترسیم خطوط جدید در ارتباط با یمن در فضای حملات هوایی آمریکا و تدارک همپیمانان ائتلاف عربی برای حمله زمینی به صنعا، نقطهای است که رایزنی با تهران را محور برنامههای خالد قرار داده است.
🔸فرضیه احتمالی نزدیکی به ایران از سوی عربستان برای مدیریت پاسخهای انصارالله نیز بیانگر این مسئله است که عربستان در رایزنی با ایران از یکسو تلاش میکند تا همراهی تهران برای فشار بر انصارالله را کسب کند و یا مانع از واکنش تند ایران به تحولات یمن گردد. همزمان، ریاض ضمن همراهی پشت پرده با آمریکا، به انصارالله این سیگنال را مخابره میکند که همچنان به اصول آتشبس متعهد است، اما تبدیل این زمینه به یک صلح پایدار نیازمند توقف عملیات نظامی در دریای سرخ است.
💢دوجانبه
✅تغییر اولویتهای داخلی و منطقهای عربستان، فرصت مغتنمی برای تهران و ریاض بوجود آورده تا بر اساس تجربه چند دهه تنش، دو مقوله امنیت و توسعه را به یکدیگر پیوند زده و ضمن منتفع شدن متوازن از روابط دوجانبه، صفحهای جدید از روابط همسایگی را پایهگذاری کنند و با حرکت به سمت مدل امنیت جمعی در منطقه، الگویی از همکاری توام با رقابت سازنده را جایگزین منازعه و کشمکش کنند. در این رهگذر، بعد اقتصادی و تجارت حلقه مفقوده روابط ایران و عربستان است و دو طرف همراستا با اعتمادسازی در سطح سیاسی و امنیتی، باید زمینه قوامبخشی به روابط در لایههای غیر سیاسی را نیز فراهم کنند.
🔁مطالب مرتبط
▫️ضربه نظامی به ایران چه معنایی برای خاورمیانه دارد؟
▫️امکان یا امتناع میانجیگری عربستان میان تهران و واشنگتن
✅اندیشکده تهران✅
🌐https://institutetehran.com/art/365
🌐@InstituteTehran
🌐 instagram.com/institutetehran1
📽«لاحق» پروژه لوکس و نوآورانه عربستان در دریای سرخ
🔺عربستان سعودی در ادامه پروژههای جاهطلبانهاش در دریای سرخ، از جزیرهای جدید با نام «لاحق» رونمایی کرده است.
🔹به گزارش مانا، عربستان سعودی در ادامه برنامههای بلندپروازانه خود برای توسعه سواحل دریای سرخ، از پروژهای تازه به نام «لاحق» رونمایی کرده است، جزیرهای نوآورانه که قرار است تا سال ۲۰۲۸ میلادی به عنوان نخستین سکونتگاه دائمی در این منطقه افتتاح شود.
🔹بر اساس ویدئوهای طراحیشده، جزیره «لاحق» ترکیبی چشمنواز از معماری مدرن، امکانات کامل زندگی لوکس و حفظ زیستبوم طبیعی را به نمایش میگذارد.
🔹این جزیره قرار است با ایجاد تعادلی میان رشد شهری و حفاظت محیطزیست، نقطه آغازی برای فصلی تازه در توسعه پروژههای دریایی عربستان سعودی باشد.
🔹جزیره «لاحق» نهتنها بهعنوان مقصدی مسکونی، بلکه بهعنوان الگویی برای زندگی پایدار و هوشمند در کنار دریا معرفی شده و بخشی از چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی در مسیر تنوعبخشی به اقتصاد و جذب گردشگری به شمار میرود.
🆔 @saudiarabiapage
📌مذاکرات هستهای و انگیزههای سفر وزیر دفاع عربستان
نویسنده: مهدی علیخانی
▪️سفر وزير دفاع عربستان به ايران تحولي مهم از زمان احياي روابط (1401) است. اين دومين سفر يك وزير دفاع سعودي پس از انقلاب و در شرايطي است كه رياض روابط با تهران را محتاطانه دنبال كرده و نشانه آن يك «سفير هتلنشين» بوده است.
ادامه مطلب در دیپلماسی پلاس 👇
Diplomacyplus.ir/?p=11620
📌روایت عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبری از دیدار امروز رهبر انقلاب و وزیر دفاع عربستان
🆔 @saudiarabiapage
🔻ایران و عربستان میتوانند الگویی برای همکاریهای منطقهای باشند
رئیسجمهور در دیدار با وزیر دفاع عربستان:
▪️ایران آمادگی کامل دارد تا در همه زمینهها روابط خود با عربستان را گسترش داده و همکاریهای دوجانبه را به سایر کشورهای اسلامی تعمیم دهد.
▪️ایران و عربستان میتوانند با تکیه بر ظرفیتهای مشترک و بدون نیاز به مداخلات خارجی، بسیاری از مشکلات منطقه را حل و فصل کنند.
▪️امیدواریم مودت شکلگرفته میان دو کشور، موجب تحکیم منافع جهان اسلام شده و دشمنان را از دخالت و تفرقهافکنی مأیوس سازد.
خالد بن سلمان بن عبدالعزیز:
▪️ایران و عربستان دو ستون اصلی منطقه هستند و روابط مستحکم میان دو کشور، میتواند الگویی مؤثر برای همگرایی و همافزایی در جهان اسلام باشد.
▪️توافق پکن، آغاز مسیر همکاری میان دو کشور است و سقف روابط ما میتواند بسیار فراتر از آن تعریف شود.
▪️رهبران عربستان مشتاقند در اولین فرصت به ایران سفر کنند. مواضع ایران و عربستان در قبال تحولات غزه و فلسطین همسو است. | تسنیم
🆔 @saudiarabiapage
⭕ آقای خالد بن سلمان وزیر دفاع عربستان سعودی عصر امروز پیام پادشاه این کشور را به حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی تقدیم کرد.
🆔 @saudiarabiapage
🔹مجموعه «دنیای پرندگان و خزندگان» در منطقه سیتی واک شهر جده
🆔 @saudiarabiapage
📌رایزنی ایران و عربستان درباره تحولات سوریه
نماینده ویژه وزیر امور خارجه ایران در امور سوریه به ریاض سفر و با مقامات وزارت خارجه عربستان دیدار و رایزنی کرد.
«محمد رضا رئوف شیبانی» نماینده ویژه وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران در امور سوریه در ادامه رایزنیهای منطقهای با طرفهای مؤثر در تحولات سوریه صبح یکشنبه وارد ریاض شد و با «سعود الساطی» معاون سیاسی وزیر خارجه عربستان سعودی دیدار و گفتگو کرد.
رئوف شیبانی در این دیدار دیدگاهها و مواضع اصولی ایران را در قبال تحولات جاری سوریه و در جهت کمک به تقویت ثبات و آرامش در این کشور تشریح کرد و ضمن تاکید بر وحدت و تمامیت ارضی سوریه، حملات و تحرکات مخرب و بیثباتساز رژیم صهیونیستی در سوریه و منطقه را محکوم کرد.
معاون وزیر خارجه عربستان نیز در این دیدار ضمن استقبال از این دیدار، گفت عربستان همواره بر تمامیت ارضی و صلح وثبات سوریه تاکید دارد و حملات اسرائیل به سوریه را محکوم میکند.
دو طرف همچنین بر ادامه رایزنیها در خصوص تحولات منطقه تاکید کردند.
🆔 @saudiarabiapage
🔴 ترامپ در اولین سفر خارجی خود در دوره جدید ریاست جمهوری اش، ۲۳ اردیبهشت به عربستان خواهد رفت
▫️اکسیوس نوشته: او با سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس (عربستان، امارات، قطر، کویت، عمان، بحرین) نشستی برگزار خواهد کرد.
▫️بعد از این نشست، ترامپ به قطر و امارات سفر خواهد کرد.
▫️گفتهشده ترامپ فعلا برنامهای برای سفر به اسرائیل ندارد.
▫️هدف اصلی سفر، قراردادهای اقتصادی و فروش سلاح به اعراب است.
🆔 @saudiarabiapage
🔻قدردانی رئیس سازمان حج از عربستان
علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت:
▪️در عمره اخیر بیش از ۲۰۰ هزار نفر از هموطنان ما راهی سرزمین وحی شدند و شاهد میزبانی شایسته عربستان از زائران ایرانی بودیم.
▪️کشور عربستان در انجام مقدمات حج پیشرو نیز همکاری خوبی با ما انجام داد که صمیمانه از همکاری وزارت حج دولت عربستان، قدردانی میکنیم.
▪️انتظار داریم در فرایند اجرایی حج نیز شاهد رویکردی مثبت از سوی میزبانان ضیوف الرحمن باشیم و انشاءلله زائران ایرانی با خاطراتی شیرین از مهماننوازی شایسته دولت عربستان به کشورمان بازگردند.| رصد
🆔 @saudiarabiapage
#تحلیل
❇️ تداوم اعتیاد اقتصاد سعودی به نفت
🔻گزارش اخیر عربستان درباره نهمین سال شروع برنامه چشمانداز 2030 حاکی از پیشرفت قابل قبول در برخی حوزه ها همانند اقتصاد گردشگری و املاک است، اما در حوزه توسعه صنعتی و تکنولوژی همچنان از برنامه عقب است.
🔻اگرچه سعودیها دستاوردهای سند چشم انداز ۲۰۳۰ را فراتر از پیشبینیها میدانند اما در عمل به وعدههایی که در این سند برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و تنوع بخشی به اقتصاد کشور داده بود، تاکنون در بسیاری از زمینهها نتوانسته موفقیت چشمگیری به دست آورد.
🔻در ابتدا، اهداف سند چشمانداز ۲۰۳۰ بر کاهش اتکا به نفت و تبدیل اقتصاد سعودی به یک اقتصاد متنوع با بخشهای مختلف نظیر گردشگری، فناوری، و صنعت متمرکز بود. در این راستا، پروژههایی مانند “نئوم” و توسعه بخشهای توریسم و فناوری اطلاعات معرفی شدند. با این حال، بسیاری از این پروژهها با چالشهای مختلفی روبرو شدهاند و نتایج ملموس و پایدار به دست نیامده است.
📌 برای مشاهده ادامه مطلب کلیک کنید
🆔 @iran_saudiarabia
❇️ افزایش ارزش ذخایر معدنی سعودی به ۲.۵ تریلیون دلار
▪️به گزارش صندوق سرمایهگذاری و توسعه همکاریهای اقتصادی ایران و عربستان سعودی؛ طبق گزارش S&P Global، رشد اقتصادی بلندمدت عربستان سعودی به بخش فلزات و معادن متکی خواهد بود. این امر در راستای برنامه چشمانداز ۲۰۳۰ و با هدف کاهش وابستگی به نفت کشور است.
▪️برآوردهای فعلی این ذخایر را تقریباً ۹.۳۷۵ تریلیون ریال سعودی (۲.۵ تریلیون دلار) ارزیابی میکند که نشان دهنده افزایش ۹۰ درصدی از ارزش ۵ تریلیون ریال (۱.۳ تریلیون دلار) در سال ۲۰۱۶ است.
🆔 @saudiarabiapage
🎥بازدید وزیر امور خارجه از غرفه عربستان سعودی در نمایشگاه بین المللی عمان ٢٠٢۵ و اهدای قرآن به ایشان
🆔 @saudiarabiapage
📌بقائی: میانجیگری عربستان در مذاکرات تهران-واشنگتن گمانهزنی است
سخنگوی وزارت خارجه:
🔹میانجیگری عربستان سعودی در مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن صرفا شایعات و گمانهزنی رسانهای است.
🔹ما بر این باوریم که روسیه در آینده نیز به ایفای نقش مهم خود در مسئله هستهای ایران ادامه خواهد داد.
🔹هنوز با واشنگتن وارد جزئیات نشدهایم تا بتوانیم پیشبینی دقیقی از مسائل هستهای داشته باشیم.
🆔 @saudiarabiapage
🔻رشد بازار بورس عربستان
▪️بازار سهام عربستان سعودی روز یکشنبه در بحبوحه تمرکز سرمایه گذاران بر تغییرات بنیادین در سیاست تجاری ایالات متحده، با رشد رو به رو شد، اگرچه شاخص قطر ثابت ماند.
▪️پس از آنکه دونالد ترامپ، هفته گذشته تعرفههای سنگین را به طور موقت متوقف کرد و فشار بر اقتصادهای جهانی را کاهش داد، اعتماد سرمایه گذاران بهبود یافت.
▪️بازارها همچنین مذاکرات بین ژاپن و ایالات متحده را زیر نظر داشتند که ترامپ آن را سازنده ارزیابی کرد.| خبرآنلاین
🆔 @saudiarabiapage
📌 گمانهزنی «سیانان» درباره سفر بنسلمان به ایران
🔹سفر بنسلمان به ایران، «یکی از بالاترین سطوح سفر مقامات عربستان سعودی به تهران طی چند دهه اخیر» بود. این گفته سیانان است.
🔹یک منبع ناشناس به سیانان گفت که سفر پسر کوچک پادشاه عربستان سعودی ملک سلمان به ایران برای بهبود روابط دیپلماتیک بین دو کشور و به این منظور بود که نشان دهد ریاض «میتواند نقشی در کاهش تنش و میانجیگری برای تلاشهای صلح ایفا کند.»
🔸وزیر دفاع عربستان سعودی خالد بنسلمان، هفته گذشته به تهران سفر کرد. او در این سفر با رهبر معظم انقلاب دیدار و پیام پادشاه این کشور را تقدیم حضرت آیتالله خامنهای کرد.
🆔 @saudiarabiapage
📌توئیت حساب غیر رسمی محمد بن سلمان نشان دهنده موضع رسمی عربستان نیست
🔹توئیتی که برخی کانالهای داخلی به نقل از یک حساب غیر رسمی محمد بن سلمان منتشر کرده اند نشان دهنده موضع رسمی سعودی ها نیست.
🔹این حساب کاربری که به انعکاس فعالیتهای ولیعهد پادشاهی عربستان میپردازد یک حساب غیر رسمی است که توسط هوادران ولیعهد جوان اداره میشود.
🔹انتشار توییت به زبان فارسی در این حساب غیر رسمی صرفا یک اقدام رسانهای تلقی می شود و نشان دهنده مواضع رسمی این کشور نیست. همواره اخبار رسمی عربستان سعودی از طریق خبرگزاریها و شبکههای رسمی مانند واس و العربیه منعکس می شود که تا این لحظه چنین خبری از سوی این مبادی خبری منعکس نشده است.
🆔@saudiarabiapage
🔴 همکاری ایران و عربستان به ثبات منطقه کمک میکند
🔹سفیر ایران در عربستان:
▫️سفر وزیر دفاع عربستان تاکیدی بر اراده دو کشور جهت ادامه روابط و تقویت آن است.
▫️رهبر انقلاب نیز بر اهمیت روابط ایران و عربستان تاکید کرده و ادامه آن را به نفع همگان دانستند.
▫️منطقه نیازمند همبستگی و همکاری میان کشورهایش به ویژه عربستان و ایران است./ ایسنا
🆔 @saudiarabiapage
📌سفر وزیر دفاع عربستان به تهران؛ گامی در بازتعریف نظم منطقهای
✍️نویسنده: محمدحسین محمدی/ دکترای روابط بین الملل و کارشناس ارشد اقتصاد سیاسی بین الملل
▪️ در میانهی تحولات پرشتاب خاورمیانه، سفر شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی، به تهران را باید بیش از یک رویداد دیپلماتیک معمولی تلقی کرد. این سفر، که در آستانه دور تازهای از مذاکرات هستهای میان ایران و ایالات متحده انجام شده، حامل پیامهایی چندلایه در سطوح امنیتی، ژئوپلیتیکی و اقتصاد سیاسی است.
Diplomacyplus.ir/?p=11617
📌رهبر انقلاب: اعتقاد ما این است که ارتباط میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان برای هردو کشور مفید خواهد بود
دو کشور میتوانند تکمیلکننده یکدیگر باشند.
اینکه برادران در منطقه با هم همکاری داشته باشند و به یکدیگر کمک کنند بسیار بهتر از تکیه به دیگران است.
وزیر دفاع عربستان:
من با دستور کارِ گسترش روابط با ایران و همکاری در تمام زمینهها به تهران آمدهام و امیدواریم گفتوگوهای سازنده انجام شده، روابط قویتر از گذشته میان عربستان و جمهوری اسلامی ایران را فراهم کند.
🆔 @saudiarabiapage
⭕دیدار رسمی وزیر دفاع عربستان با سرلشکر محمد باقری
🆔 @saudiarabiapage