ir_azariha | Неотсортированное

Telegram-канал ir_azariha - آذری ها |Azariha

10565

📌وب سایت خبری-تحلیلی آذری‌ها اخبار و تحلیل های آذربایجان و ایران 🌲تاسیس: ۱۳۹۱ سایت و شبکه های اجتماعی: 🌐www.Azariha.org 🔗 twitter.com/Azariha_org ✓https://instagram.com/azariha_org همیاری 👇 https://t.me/Azariha_mali

Подписаться на канал

آذری ها |Azariha

گفتگوی اختصاصی خبرگزاری تسنیم با رئیس بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان شرقی

ملاحظاتی بر گزاره شاهنامه و آذربایجان

رئیس بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان شرقی با اشاره به تأثیر هزار ساله فردوسی بر شاعران خطه آذربایجان، از نقش شاهنامه در فرهنگ و ادب این منطقه گفت.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اگرچه کاخ بلندی که فردوسی هزار سال پیش با کلمه و کلام بنا کرد، با گذر از هفت خوان تاریخ و هزار توی حوادث، به دست وارثان امروز رسیده، اما هزار افسوس که کمتر کسی است که این اثر سترگ را از آغاز تا انجام خوانده و از کلام حکیم طوس جان خود را سیراب کرده و با او هم‌داستان شده باشد.
شاهنامه هویت ملی فارسی‌زبانان است و همواره نوش‌دارویی بوده است در تلاطم‌های روزگار برای ملتی که گاه و بیگاه زیر بیرق غیر ایرانی مجبور به سازش و زندگی بوده است. فردوسی که او را از پیامبران شعر فارسی می‌دانند، همیشه چون پدری مشفق دست فرزندان خود را گرفته و با جان کلامش، درس نیک‌اندیشی، اخلاق، وطن‌دوستی، جوانمردی، وفای به عهد، حیا و حرمت داده است.
فرزانه طوس بیش از آنچه گمان کنیم، مایه قوام تاریخ و هویت ایرانی بوده است. این موضوع در جای جای ایران و در میان اقوام مختلف ایرانی قابل بررسی است. تأثیر میراث فردوسی در ادوار مختلف تاریخ ایران و حتی امروز نیز قابل مشاهده است. تأثیرپذیری کلام، فرهنگ، آیین‌ها و سنت‌های اقوام مختلف ایران از اثر سترگ فردوسی تأثیری پایدار بوده که از گذشته‌های دور آغاز شده و تا امروز نیز ادامه دارد.
خبرگزاری تسنیم به مناسبت روز 25 اردیبهشت‌ماه، روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم فردوسی، با آقای دکتر محمد طاهری خسروشاهی، رئیس بنیاد ایرانشناسی استان آذربایجان شرقی و مدیر روابط عمومی دانشگاه تبریز درباره تأثیر شاهنامه بر خطه آذربایجان به گفت‌وگو پرداخت.
این پژوهشگر در این گفت‌وگو به جنبه‌های مختلف این اثرپذیری از خلق اثر تا ادبیات عامه مردم پرداخت.
مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید:


https://tn.ai/3313326

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

نریمان جلیل به عنوان سفیر اوکراین در ترکیه منصوب شد

جلیل روزنامه‌نگار و سیاستمدار تاتار کریمه است که به عنوان معاون اول رئیس مجلس مردم تاتار کریمه خدمت می‌کند.
در این میان نام اول این سفیر مورد توجه رسانه ها قرار گرفته است زیرا نریمان نامی پارسی و شاهنامه ای است و سام نریمان نیای بزرگ رستم بود.

🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

✳️فردوسی و آذربایجان؛ مهر و تقدیس

آذربایجان در کلام فردوسی جایگاهی است که در آن رسالت کیخسرو مورد تایید یزدان قرار می‌گیرد. خاک مقدس آذربایجان به این قهرمان ایران‌زمین نیرو می‌بخشد و او را شایسته فرمان‌روایی می‌سازد. سر آخر نیز، پیروزی نهایی او بر دشمنان، در آذربایجان رخ می‌دهد.
فردوسی در اسطوره کیخسرو، نقش منحصر به فردی برای آذربایجان قائل گردیده و این سرزمین را برای همیشه تاریخ، خاستگاه جنبش‌های ایرانی و تجلی‌گاه پیروزی ایرانیان می‌داند. نقشی که فردوسی برای آذربایجان به تصویر کشیده، بعدها در طول تاریخ بارها تکرار شد. جنبش صفویه از این خطه پدیدار می‌گردد، نادر در آن، بار دیگر طرح شاهنشاهی بزرگی را می‌ریزد، نهضت مشروطیت ایران نیز از این دیار ظهور کرده و به بزرگ‌ترین پیروزی‌های خود دست می‌یابد.

این یادداشت با مدد از شاهنامه فردوسی، به سفری از سفرهای کیخسرو به آذربایجان اشاره می‌کند و پیوند خطه گرامی آذربایجان را با دیگر نقاط ایران از گاه باستان نشان می‌دهد.
فردوسی شاعر نام‌دار و حماسه سرای بزرگ در کتاب شاه‌نامه به سه سفر کیخسرو به آذربایجان اشاره می‌کند.
نخستین سفر کیخسرو فروزان کردن آذرگشسپ در آذربایجان است، دومین سفر او به آذربایجان هنگامی است که بر تخت می‌نشیند و عزم بازدید از دیگر نقاط ایران را دارد و سومین سفر وی به هنگام کین‌خواهی خون پدرش سیاوش از تورانیان است.

فردوسی در بیان سفر کیخسرو به آذربایجان به افروختن آذرگشسپ به دست کیخسرو اشاره می‌کند و به زبان زیبای شعر روایت دینی اوستایی و روایات ملی را مورد تایید قرار می‌دهد و بنابراین بر اهمیت آذربایجان و منزلت مذهبی آن در نزد ایرانیان از عهد باستان تاکید می‌کند. فردوسی جنبه‌های ارزشمند دینی و ملی خطه آذرآبادگان را که در تواریخ آمده به طرز زیبایی بیان می‌کند. بنا به فرمان کیکاوس، ابتدا فریبرز و طوس برای تسخیر دژ بهمن و برپایی آتش آذرگشسپ به آذربایجان می‌روند ولی موفق نمی‌شوند:


چو خورشید بر زد سر از برج شیر
سپر اندر آورد شب را به زیر
فریبرز با طوس نوذر ، دمان
بیامد به نزدیک شاه جهان
بشد طوس با کاویانی درفش
به پای اندرون کرده زرینه کفش
فریبرز کاوس در قلبگاه
به پیش اندرون طوس و پیل و سپاه
چو نزدیکی حصن بهمن رسید
زمین همچو آتش همی بردمید
سنان ها ز گرمی همی برفروخت
میان زره مرد جنگی بسوخت....


یادداشت کامل را این‌جا بخوانید


🆔 @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

تاکید رئیس مرکز پژوهشی حقوق اقلیت ها بر تصویب قوانین بازدارنده برای مقابله با نفرت پراکنی قومی

✅ دکتر احمد کاظمی استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه و رییس «مرکز پژوهشی حقوق اقلیت ها» در کنفرانس بایسته های قانونگذاری در دانشگاه شهیدبهشتی، بر ضرورت ایجاد بازدارندگی در قوانین کشور برای مقابله با قومیت گرایی و نفرت پراکنی قومی و مذهبی تاکید کرد.

✅ وی افزود: برای تضعیف ملیت ایرانی و انشقاق در ملت تاریخی واحد ایران، اقدامات متعددی از سوی دشمنان انجام می شود. آنها در این خصوص از ابزار نفرت پراکنی قومی و مذهبی به صورت نظام مند استفاده می کنند؛ مثلا با هدایت اقدامات غیرقانونی مانند اهتزاز پرچم های بیگانگان و اقدامات هنجار شکن ضدملی تلاش دارند از یک تیم محبوب فوتبال برای ایجاد نفرت پراکنی استفاده کنند.

✅ قانونگذار در ماده ۹۹۴ مکرر برای مقابله با نفرت پراکنی تلاش کرده است. البته مجازات در نظرگرفته شده در این قانون برای چنین پرونده هایی که پای تحریکات سیاسی و حمایت های مالی بیگانگان در میان است، بازدارنده نمی باشد.

متن کامل خبر در اینجا قابل دسترس است.


کانال مرکز پژوهشی حقوق اقلیت ها

👉 @irrcmr

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

✳️«پاسداشت زبان پارسی به‌مناسبت بزرگداشت حکیم فردوسی»

💠سخنرانان:
دکتر علی‌اشرف صادقی
دکتر ژاله آموزگار
دکتر تقی پورنامداریان
دکتر محمود امیدسالار (حضور ویدیویی) دکتر حکمت‌الله ملاصالحی
دکتر تورج دریایی (حضور ویدیویی)
دکتر سیداحمد قائم‌مقامی
دکتر میلاد عظیمی

💠با حضور: دکتر حسن انوری
استاد لوریس چکناواریان
خانم دکتر بئاتریس سالاس(مترجم شاهنامه به اسپانیایی)

💠اجرای افتخاری:
استاد کیوان ساکت

▫️مکان: دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، تالار فردوسی

▫️زمان: ۲۸ اردیبهشت‌ماه، ساعت ۱۵ تا ۱۸






🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

✳️کنسرت ارمنی‌ها در پارسه(پرسپولیس)

▫️وزیر فرهنگ با تاکید بر گسترش روابط میان ایران و ارمنستان در پاسخ به درخواست سفیر ارمنستان درباره اجرای موسیقی در «پرسپولیس» بیان کرد:
ایده جذابی است که می‌توان آن را محقق کرد، اما ساختار اجراییِ این ایده به چند حوزه مربوط می‌شود؛ البته ما نیز در این مسیر شما را یاری خواهیم کرد.
▫️صالحی با اشاره به تشکیل اتاق ارمنستان در کتابخانه ملی ایران تصریح کرد: این مساله خبر خوبی محسوب می‌شود چراکه فرصت‌هایی برای پژوهش و ارتباطی میان دو کشور را فراهم می‌کند.
▫️وی افزود: رشته ایران‌شناسی در ارمنستان با قدمت است و خوشبختانه این رویکرد همچنان وجود دارد و از این جهت بسیار ارزشمند است چراکه در برخی از کشورهای حوزه قفقاز این رشته را داشته‌ایم ولی متاسفانه دچار افول شده‌اند.
▫️سفیر ارمنستان در ایران تصریح کرد: امسال یکصدمین سالگرد تشکیل ارکستر ملی ارمنستان است و قصد داریم برنامه اجرای موسیقی در «پرسپولیس» را داشته باشیم و باتوجه به اختیارات وزارت فرهنگ خواهان مساعدت شما در این امر هستم.
▫️هاکوپیان افزود: در بین جامعه دانشجویان نیز علاقه خاصی به شعر و ادبیات کلاسیک فارسی وجود دارد و ارامنه به زبان و ادبیات فارسی علاقه دارند.


🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

⛔️ باکو میزبان و میانجی تل‌آویو


▫️رادیو و تلویزیون اسراییل در خبری اعلام کرد:
گفت‌وگوهای مستقیم بین ترکیه و اسرائیل فردا در باکو انجام انجام خواهو شد.


🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

✳️ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با گریگوری هاکوپیان سفیر ارمنستان در ایران دیدار و گفت‌وگو کرد

▫️سیدعباس صالحی در این دیدار با اشاره به روابط تاریخی دو کشور ایران و ارمنستان، گفت:
"سینمای ایران و ارمنستان می‌تواند پایه جدی گسترش روابط فرهنگی هنری دو ملت قرار گیرد. هنر نقش به‌سزایی در توسعه روابط اجتماعی دو ملت دارد. فرصت‌هایی که برای روابط میان دو کشور در دهه‌های اخیر پدید آمده‌ است کمک می‌‌کند تا ارتباطاتمان را در آینده بر پایه‌های مستحکم‌تری پیش بریم."


🆔 @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

⛔️پ‌.ک‌.ک منحل شد

پ‌ک‌ک انحلال خود را اعلام کرد. پ‌ک‌ک همچنین تصمیم خود را برای پایان دادن به درگیری مسلحانه با ترکیه که بیش از ۴۰ سال ادامه داشته است، اعلام کرد.



🆔 @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

ازدحام جمعیت بیرون سالن برگزاری نشست فردوسی

🆔@IR_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

✳️به پیشواز بیست‌ و پنجم اردیبهشت
روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی

▫️ایرج افشار
▫️شاهنامه



🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

آیین ویژۀ روز پاسداشتِ زبان فارسی و بزرگداشت حکیم فردوسی در شهر تبریز

با حضور:
نعمت ییلدیریم، استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه آتاتُرک شهر ارض‌روم ترکیه و مترجمِ شاهنامه فردوسی به زبان تُرکی استانبولی: خِرد در شاهنامه

چنگیز مولایی، استاد فرهنگ و زبان‌های باستانی دانشگاه تبریز و عضو پیوستۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی: فردوسی و زبان فارسی

جمشید علیزاده، پژوهشگر و مدرّسِ ادبیات فارسی و شاعر: فردوسی و شاهنامه در منظومۀ فکری استاد شهریار

سجاد آیدنلو، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور ارومیه و شاهنامه‌پژوه: چند سند و آگاهی دیگر دربارۀ جایگاه شاهنامه در تبریز

یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ خورشیدی، ساعت ۱۷

تبریز، خیابان ارتش جنوبی، چهارراه باغشمال، بنیاد پژوهشی شهریار

🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

پهبادهای بیرقدار ساخت ترکیه که در درگیریهای نظامی اخیر بین پاکستان و هند مورد استفاده ارتش پاکستان بود، توسط پدافند هند ساقط شدند.


🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

✳️دیوان قطران تبریزی؛ اثباتی دیگر بر پیوستگی تاریخی ملت ایران

✍️عرفان ایمانی دارستانی

چند روزی است که کتاب عزیز دیوان قطران تبریزی را تورق می‌کنم. دیوان قطران را می‌توان مختصری منظوم از وضعیت سیاسی و تاریخی آذربایجان در قرن پنجم دانست. این دیوان که توسط دکتر محمود عابدی و همکاران دانشمندش تصحیح گردیده، دارای مقدمه‌ای بسیار مفید و کامل و گیرا و گویاست. شعر قطران هرچند که بیشتر از هرچیز دیگری شامل مدح حکمرانان محلی آذربایجان، اران (نواحی شمال رود ارس که امروزه جمهوری باکو در آن قرار دارد) و ارمنستان امروزی است، اما به‌شکلی بدیع دارای اطلاعات مفید و مستندی از وقایع دوره حیات شاعر در آذربایجان است.
پیش از قطران و با ورود اعراب به آذربایجان، گروه‌های بزرگی از قبایل و سواران و حکمرانان عرب برای کنترل این منطقه در آن حضور داشتند و به ترویج فرهنگ و زبان عربی می‌پرداختند و به جمعیتی در خور توجه رسیده و بافت جمعیتی منطقه را تغییر داده بودند. در زمان حیات قطران، تُرکان غز نیز به اشاره سلطان محمود غزنوی به سمت آذربایجان آمده و به جنگ و خونریزی می‌پرداختند. باتوجه به اختلاط بالای فرهنگی، چندین حکومت به صورت همزمان بر آذربایجان حکم می‌رانده‌اند و همین دستمایه فتح سهل آذربایجان توسط سلجوقیان در اواسط قرن پنجم شده است.
قطران را می‌توان احیاگر نهضت پارسی‌سرایی در آذربایجان دانست، زیرا از قرن سوم تا زمان سرایش قطران، زبان فارسی در اشعار رو به افول بوده و بیشتر سخنوران به زبان دارالخلافه مسلمین شعر می‌سراییدند. اما قطران متاثر از خراسانیان، بدعت جدیدی می‌گذارد و مجددا نهضت جدید سرایش شعر به پارسی را در آذربایجان و عراق عجم آغاز می‌کند. خود او در یکی از اشعارش، صراحتا به این موضوع اشاره کرده و می‌گوید:
گر مرا بر شعر گویان جهان رشک آمدی
من درِ شعر دَری بر شاعران نگشودمی

نکته جالب توجه دیگر این است که اثری از ابیات یا حتی کلمات تُرکی در شعر قطران وجود ندارد. او در آغاز شاعری، یک دهقان‌زاده کم سن و سال بوده که خود مؤید این نکته است که فارسی‌دانی قطران نه از روی آموختن پارسی بلکه به‌واسطه رواج زبان پارسی در آن منطقه است.
امر مهم‌تر این است که قطران در اقدامی ستودنی، بسیاری از کلمات پارسی سره را جایگزین کلمات رایج عربی نموده است که در این میان می‌توان به بخشیده‌کردن (تقسیم)، برنده نماز (عابد)، بیش‌دان (علامه)، پسندکار (راضی)، تیمارکش (مغموم)، خلیده‌دل (ملول)، دل‌گیر (معشوق)، سپاس‌دار (شاکر)، گشته مرده (مقتول)، گوسپندکشان (قربان) و نگاریده (منقش) اشاره کرد. (صص هشتاد و نه و نود)
قطران هرچند در شاعری یک شاعر متوسط و مداح است اما اثر او بیش از هرچیز یک تاریخچه منظوم از اوضاع آذربایجان است که او را به شاعری مهم در تاریخ ادبیات ایران مبدل نموده است. باید برای تصحیح و مقدمه دل‌انگیز این اثر مهم، به دکتر عابدی و همکارانش درود و خدا قوت گفت.



🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

✳️ویدیو جدید باشگاه تراکتور از بازی با تیم نساجی ...

ای در رگانم خون وطن
ای پرچمت ما را کفن
دور از تو بادا اهرمن
ایران من ایران من
ایران من ایران من


▫️تیم تراکتور میتواند در جشن قهرمانی، با بنرهای بزرگ ایران‌گرایانه ( خلیج‌فارس، چهره‌‌های ملی، نمادهای تاریخی و ... )، پرچم‌های ایران و تاکید بر اتحاد اقوام ایران و ملت ایران، نشان دهد که آنچه «دیگران» درباره ایرانستیزی این باشگاه می‌گویند دروغ است!
همه منتظریم.

🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

❇️بیت به بیت تبریز شاهنامه شد

📌گزارش تفصیلی آیین ویژۀ روز پاسداشتِ زبانِ ملّی فارسی و بزرگداشت حکیم فردوسی در شهر تبریز بنیاد پژوهشی شهریار؛ اردیبهشت ۱۴۰۴

✍️نیما عظیمی/گروه رسانه‌ای شرق


🔹چنگیز مولایی: سرتاسر شاهنامه، تجلّی احساسات ملّی ایرانیان است.
در اوستا اشاراتی به مُلک ایران و کشور ایران شده است که بعدها در متن‌های پهلوی به صورت اِرانشهر آمده و در متن‌های فارسی تبدیل به ‹ایرانشهر› شده است

🔹سجادآیدنلو: شاهنامه در آذربایجان حضور هزار ساله پررنگی داشته است.

🔹نعمت‌الله پایان، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی: زبان فارسی سازنده هویت ملی ما ایرانیان در طول قرن‌هاست.

🔹نعمت ییلدیریم: در ترکیه از ترجمه شاهنامه فردوسی به زبان ترکی بیشتر از هر اثر دیگری استقبال شده است

🔹جمشید علیزاده: شهریار نه تنها در شعرهای فارسی بلکه در شعرهای ترکی‌آذربایجانی خود نیز رویکردی ملی‌گرایانه داشته است.

🔹علی اصغر شعردوست: امروز بیش‌ازپیش به احترام شاهنامه و فردوسی و به جایگاه زبانِ پارسی در تبریز پی بردم.

گزارش کامل این نشست در سایت شرق:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-1007846

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

❇️ کریم‌ طاهرزاده‌ بهزاد، معمار تبریزی؛ طراح آرامگاه فردوسی فرزانه

▫️طاهرزاده بهزاد از نسل اول معماران مدرنیست ایران و از مشروطه‌خواهان تبریز، پس از تحصیل در آکادمی معماری برلن، در سال ۱۳۰۵ به‌وطن بازگشت و کارهای ماندگاری را به یادگار گذاشت، سرآمدشان طراحی آرامگاه فردوسی که نشان از عشق او به میهن داشت.

🔅۳۱ امرداد ۱۳۴۲کریم طاهرزاده بهزاد مهندس،معمار و از فعالان جنبش مشروطه خواهی ایران درگذشت. زاده تبریز بود و از یاران ستارخان در جنبش مشروطه.

🔅از آثار او می‌توان به بیمارستان امام رضای مشهد، ساختمان اداری بیمارستان شاهرضا، تئاتر شیر و خورشید مشهد، دانشگاه جنگ، هنرستان و اداره پاسبانی راه آهن تهران اشاره کرد.


🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

✳️ ۲۵ اردیبهشت، روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی گرامی باد

▫️شیخ عبدالرحمان جامی از برجستگان صرف، نحو، عروض، موسیقی، عرفان و نظم و نثر فارسی در قرن نهم هجری در کتاب «بهارستان» درباره شخصیت و فضایل حکیم فردوسی و اثر پرمایه و گنجینه بی‌نیاز او می‌نویسد:

«...فردوسی رحمت‌الله از طوس است و فضل و کمال او ظاهر، کسی را چون شاهنامه نظمی بود، چه حاجت به مدح و تعریف...»

▫️«عزالدین ابن اثیر» مورخ، ادیب و محدث قرن ششم نیز در کتاب معروفش «المثل السائر فی ادب الکاتب و الشاعر» به مدح و ستایش و بلندپایه‌ترین کتاب ادبی این مرز و بوم پرداخته و می‌نویسد:

«شاهنامه فردوسی، قرآن فارسی و بلیغ‌ترین اثر در زبان فارسی است و مانند آن در عربی پدید نیامده است.»

▫️درباره بزرگی فردوسی فرزانه، سخن‌ها رفته است اما باز هم هیچ‌کس چون خودش از بزرگی‌اش داد سخن نداد، آنجا که فرمود:

نمیرم از این پس که من زنده‌ام
که تخم سخن را پراکنده‌ام
بناهای آباد گردد خراب
ز باران و از تابش آفتاب
پی افکندم از نظم کاخی بلند
که از باد و باران نیابد گزند




🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

⛔️ دلیل اصلی سفر ۵ روزه نتانیاهو به باکو چیست؟

قرار بود بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل، در ۸ می به باکو سفر کرده و به مدت پنج روز در آن‌جا بماند. رسانه‌های اسرائيلی این سفر را اقامتی فوق‌العاده طولانی توصيف کردند.
«يارون وايس»، فعال سياسی اسرائيلی،در گفتگو با روزنامه هراپاراک چاپ ارمنستان، دليل سفر طولانی نتانياهو به باکو را این‌گونه شرح داده است:
نتانياهو و به ويژه همسرش،افرادی لذت‌گرا هستند. در سال‌های اخير، تعداد اعتراضات در مقابل خانه نتانياهو افزايش يافته و همين امر باعث شده است که آن‌ها نتوانند آخر هفته‌های خود را با آرامش سپری کنند. پيش از وقوع جنگ ۷ اکتبر، نتانياهو برای جلسات رسمی به مکان‌هايی مانند رم و لندن سفر می‌کرد که شامل آخر هفته‌ها نيز می‌شد. پس از آنکه دادگاه کيفری بين‌المللی لاهه حکم بازداشت بنيامین نتانياهو را صادر کرد، مقاصد سفر اين زوج کاهش يافت. آنها مجبور بودند به جاهايی مثل واشنگتن، بوداپست و حالا باکو بسنده کنند. اين يعنی آن‌ها فقط می‌توانند به کشورهايی سفر کنند که در آنجا خطر استرداد بنيامین نتانياهو به ديوان کيفری بين‌المللی وجود نداشته باشد. باکو متحد استراتژيک اسرائيل محسوب می‌شود. اسرائيل به نفت باکو و البته ميلياردها دلار صادرات اسلحه به باکو، به‌ويژه از فروش سلاح‌های کشنده، وابسته است و نزديکی باکو به ايران، راه ديگری را برای فشار آوردن به ايران به اسرائيل می‌دهد.
«يارون وايس»، در ادامه می گوید: تشديد درگيری بين اسرائيل و ترکيه به تجارت باکو آسيب خواهد رساند و می‌تواند منجر به از دست رفتن ميلياردها دلار سرمايه‌گذاری شود. بنابراين، باکویی‌ها علاقه‌مند به دست‌يابی به مصالحه بين طرفين هستند. باکو علاقه‌مند است تا خود را به عنوان ميانجی بين این دو کشور قرار دهد تا جايگاه بين‌المللی خود را بهبود بخشد به ويژه با توجه به اينکه رژيم باکو، به پاکسازی قومی، جنايات جنگی و بازداشت غيرقانونی زندانيان سياسی متهم است.
من فکر می‌کنم باکو از واکنش ايران در صورت حمله احتمالی اسرائيل و آمريکا به دليل اختلاف نظر بر سر برنامه هسته‌ای ايران، می‌ترسد. به همين دليل، رئيس جمهور ايران اخيراً به باکو دعوت شد. اگر يک مورد وجود داشته باشد که منافع ارمنستان و باکو در آن با هم تلاقی داشته باشد، اين واقعیت است که حمله اسرائيل و آمريکا به ايران به منافع هر دو کشور ارمنستان و باکو آسيب خواهد رساند.
بنابراين، علیف با دعوت از نتانياهو تلاش می‌کند تا توافقی بين اسرائیل و ترکيه حاصل شود و هم‌چنين نگرانی خود را از گشودن جبهه‌ای بين اسرائيل و ايران به نتانياهو بفهماند.
«يارون وايس»، همچنین افزود:
فکر می‌کنم ارمنستان موضوع اصلی بحث بين این سه نفر نخواهد بود. علیف از نتانياهو انتظار دارد که به حمايت اسرائيل از منافع باکو ادامه دهد: فروش اسلحه، نفوذ بر دولت آمريکا و حمایت از ملت يهود. نتانياهو، به نوبه خود، روشن خواهد کرد که اسرائيل طرفدار دستيابی به يک راه حل مسالمت آميز در قفقاز است - احتمالاً «صلحی» که منافع باکویی‌ها را حفظ کند و منافع ملت ارمنی به ويژه آوارگان آرتساخ را به طور کلی حفظ نکند يا کمتر حفظ کند.

🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

در ساعت ۵ به غروب سوار شده، رفتیم به تماشای تخت جمشید. عجب بنایی است! حقیر که خود را قابل توصیف آن نمی‌داند. متقدّمین، از ایرانی و فرنگی، شروح مفصل در این باب نوشته‌اند. آنقدر عرض می‌کند که چنین عالی بنایی امروز در هیچ مملکتی، از آثار قدیم، باقی نیست. سزاوار این است که از هرگونه جواهر گرانبها عزیزترش بداریم و حال بی‌صاحب و بدون مُستحفظ سالیان دراز است افتاده و فرنگی‌ها می‌آیند، آنچه ممکن [باشد] و بتوانند می‌کَنند و می‌شکنند و می‌برند؛ آنچه نتوانند، از حسادت و خُبثِ ذات که ایران چرا باید چنین باشد [=چرا باید در مملکت ایران چنین بنایی باشد]، دستی می‌شکنند و می‌ریزند؛ چنانچه بسیاری از مجسمه‌[های] جمشید و سایر[ین] را شکسته و حک کرده‌اند. عن‌قریب علامت قابلی در آنجا باقی نخواهد ماند.

* از سفرنامه عبدالغفار نجم‌الدوله اصفهانی به خوزستان در سال ۱۲۶۷ خورشیدی/ ۱۳۰۶ هجری قمری

@NPPERSIA

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

✳️کتیبه ساسانی در دیوار شهر دربند جمهوری داغستان فدراسیون روسیه

▫️این دیوار ۴۰ کیلومتری، توسط قباد و فرزندش انوشیروان برای حفاظت از منطقه آذربایگان احداث شده است.
▫️شهر دربند به دست قباد یکم ساسانی تجدید بنا شد و انوشیروان آن را مستحکم گردانید. روزگاری در دست شروان‌ شاهان بود، یکبار شاه عباس صفوی و بار دیگر نادرشاه آن را از تُرکان پس گرفتند و در ۱۷۹۶ میلادی به دست روس‌ها افتاد و پیمان گلستان آن را از ایران جدا ساخت.



🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

⛔️الخزعلی: ترکیه دیگر بهانه‌ای برای اشغالگری در عراق ندارد

▫️دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق در واکنش به اعلام انحلال حزب کارگران کردستان(پ.ک.ک) تاکید کرد که ترکیه دیگر هیچ بهانه‌ای برای اشغالگری در عراق و نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی این کشور ندارد.
▫️الخزعلی تصریح کرد که ارتش ترکیه به بهانه مقابله با پ،ک،ک، مناطق وسیعی به مساحت بیش از پنج هزار کیلومتر مربع از خاک عراق را به اشغال خود درآورد و ۱۸۳ پایگاه نظامی را در دهوک و اربیل و یک پایگاه را در استان نینوای عراق احداث کرد.
▫️مقامات و گروههای سیاسی و مردمی و مذهبی عراق بارها طی سالهای گذشته تجاوزات مکرر ترکیه به حریم هوایی و حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورشان به بهانه مقابله با پ، ک، ک را محکوم کرده و خواستار توقف فوری این تجاوزات و اشغالگری ترکیه شده بودند.


🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

✳️به پیشواز بیست‌ و پنجم اردیبهشت
روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی

▫️ابوالفضل خطیبی
▫️شاهنامه



🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

امروز ۲۱ اردیبهشت، بنیاد پژوهشی شهریار استقبال شهروندان تبریزی از روز بزرگداشت فردوسی و زبان و ادب فارسی


🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

اغاز نشست گرامیداشت روز فردوسی در بنیاد شهریار تبریز


🆔 @IR_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

✳️هیاهو بر سر هیچ (مبالغۀ مستعار)
کتابی از محمدعلی موحد


▪️هیاهو بر سر هیچ (مبالغۀ مستعار): بررسی مدارک مورد استناد شیوخ در ادعا بر جزایر تنب کوچک، تنب بزرگ، ابوموسی پژوهشی مستند است که محمدعلی موحّد در آن، به مطالعه و بررسی ادعاهای شیخ‌نشینان حاشیۀ جنوبی خلیج فارس دربارۀ مالکیت بر جزایر ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ پرداخته است.
▪️او با بررسی پیشینۀ تاریخی خلیج فارس در معاهده‌های بین‌المللی ایران و انگلیس و مرور اسناد محرمانۀ هندوستان و انگلستان و بررسی دقیق حقوقی اسناد و صورت مذاکرات، ادعاهای طرح‌شدۀ حاشیه‌نشینان جنوبی خلیج فارس را بی‌اساس و «مبالغۀ مستعار» شمرده است.
▪️در این کتاب، موقعیت جغرافیایی جزایر، ارتباط افغانستان با منطقۀ خلیج فارس، حضور بریتانیا در این منطقه و معاهدات ایران و انگلستان بررسی شده است. در پایان کتاب، تصویر چندین سند و نامه به همراه نقشۀ خلیج فارس و موقعیت جغرافیایی جزایر نیز آمده است.



🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

🎥
سلسله گفت‌وگوهای ایرنا درباره ایران و برای ایران در برنامه تصویری
«ایرانم»


📌شبکه تصویری ایرنا در برنامه «ایرانم» با چهره‌های مختلف درباره ایران و ایرانیان و برای ایران به گفت‌وگو نشست

هشتمین گفت‌وگو؛
آقای دکتر حسن انوری؛ آیا شما نگران ایران هستید؟


حسن انوری، چهره ماندگار رشته زبان و ادبیات فارسی


🔸من، خود ایرانم

🔸کلمهٔ ایران، کلمهٔ بسیار قدیمی است و نشان دارد از این که ما قومی بسیار قدیمی هستیم و در طول روزگاران دراز، هویت خود را حفظ کرده‌ایم.
🔸جوانان ما در خیابان لغت می‌سازند

🔸 آذربایجان امروز دو زبانه است/ ترکی زبان گفتاری است و فارسی زبان نوشتاری

🔸روح آذربایجان به زبان فارسی کشش دارد

🔸تدریس به زبان مادری را در عمل نتوانستند اجرا کنند

🔸در کتاب‌های درسی دانش‌آموزان را به کار و علاقه به وطن دعوت کرده‌ام

🔸 لغت‌نامه دهخدا به شیوه درستی طراحی نشده است

🔸تا شاهنامه و دیوان حافظ و مولانا هست، ایران هم پایدار است


متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید

🎥ویدئوی کامل گفت‌وگوی دکتر حسن انوری با ایرنا را اینجا و روی همین لینک ببینید

لینک آپارات

لینک یوتیوب

📌ایرنا ۲۴؛ یک قدم جلوتر از خبر

🔸همیشه و همه جا با شما؛ روایت ایران و جهان را هر لحظه بخوانید، ببینید و بشنوید

@IRNA_1313

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

کنسرت سهراب پورناظری و علی قمصری در دانشگاه تهران

یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ساعت 16:30 ورود برای عموم آزاد است.

@IR_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

✳️زبان فارسی و هم‌بستگی ملی

سخنران: استاد حسن انوری
عضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی



سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

زمان: شنبه، ۲۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، ساعت ۱۷:۳۰

مکان: مصلی، شبستان، ورودی ۱۵ (بخش بین‌الملل)، نیم‌طبقه، سرای اهل قلم

🆔️ @Ir_Azariha

Читать полностью…

آذری ها |Azariha

نمایه و تیتر زنگان امروز

✅ /channel/zandgan

Читать полностью…
Подписаться на канал