کانال رسمی تیوال، شبکه اجتماعی برنامههای هنری و گردشی روز tiwall.com info@tiwall.com 021-66176637 کد ثبت (شامد): https://goo.gl/W6xICG
.
📣 پنجره نمایش «روز واقعه»
نمایش «روز واقعه» نوشته بهرام بیضایی و به کارگردانی مریم علی اکبری در تماشاخانه سنگلج اجرا میشود. داستان درباره شبلی، جوانی نصرانی است که تازه مسلمان شده و برای پیدا کردن حقیقت و پاسخ سوالاتش راهی کربلا میشود. این نمایش سفر روحانی و جستجوی او برای شناخت بهتر ایمان و حقیقت را نشان میدهد. طراحی لباس به موضوع اجرا کمک کرده است.
🔹نویسنده: بهرام بیضایی
کارگردان: مریم علی اکبری
تهیهکننده: احمد دهقان
🗓 تاریخ: ۲۰ تیر تا ۰۹ مرداد
📍مکان: تماشاخانه سنگلج
⏰ ساعت: ۱۹:۰۰ | ۵۰ دقیقه
عکاس تیوال: امیر ناصری
@tiwall
.
🎭 از نسل جوان
بدون شک بازیگری یک فن و مهارت است، این فنون زمانی مهم جلوه میکنند که یک آکتور بتواند با تکیه بر تجربه و تواناییهای خود، کاراکتری را بر روی صحنه یک نمایش به گونهای خلق کند که تماشاگرش را وادار به سکوت، تفکر و لذت نماید. قطعا تعامل با تماشاگر در هنر نمایش اصل مهمی است که از دل تواناییهای منحصر بفرد یک بازیگر بیرون میآید.
“شکوفه حیدریان” را میتوان آکتوری از نسل جوان اما با تجربه نیز دانست. او قریب به یک دهه است در این هنر مشغول فعالیت بوده و توانسته است رزومه قابل قبولی برای خود داشته باشد. این فعال هنری سابقه بازیگری در سبکهای مختلف اجرایی را داشته و از تئاتر بیسیک تا پژوهشی، تجربی و تعاملی را تجربه نموده است، همچنین در آثار تصویری چون “داستان دست انداز، روزی روزگاری مریخ و قهوه پدری” نیز حضور داشته و کسب تجربه نموده است.
این آکتور جوان در تئاتر بسیار پویا بوده و در آثاری چون “خبرگو، میرمهنا، زن نیک ایالت سچوان، داستان عشق، تا باران چند پاییز مانده، میراث یک قتل، سروان، باعث، جانور و نه ماه پس از تولید” در کسوت بازیگر به روی صحنه رفته است.
این فعال هنری در تازهترین اثر نمایشی خود این روزها با نمایش “زنبورهای کارگر” به روی صحنه رفته است. زنبورهای کارگر به نویسندگی و کارگردانی علیرضا نجفی در مجموعه تئاتر لبخند است که سجاد داغستانی دراماتورژی این اثر را بر عهده داشته و سعید زارعی نیز در کسوت مشاور کارگردان با این گروه نمایشی همکاری میکند.
@tiwall
.
📣 پنجره نمایش «خاک شیرین»
نمایش «خاک شیرین» نوشته حامد مکملی و کارگردانی زیبا کاظمی، که در تالار محراب اجرا میشود، داستان نوری را روایت میکند که با شروع جنگ به کردستان میآید تا نامزدش شیرین را با خود ببرد، اما هژار، پسر عموی شیرین و دلدادهی او، مانعی جدی بر سر راه این تصمیم میشود. این اثر به بررسی روابط انسانی، عشق، وفاداری و تأثیر جنگ بر سرنوشت افراد میپردازد.
🔹نویسنده: حامد مکملی
کارگردان: زیبا کاظمی
تهیهکننده: علی الوندی
🗓 تاریخ: ۲۵ تیر تا ۲۰ مرداد
📍مکان: تالار محراب - سالن استاد جمیله شیخی
⏰ ساعت: ۱۹:۳۰ | ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه
عکاس تیوال: پرتو جغتایی
@tiwall
.
🎭آنهایی که نمیبینیم
گریم تئاتر بهطور معمول با تمرکز و رویکرد ویژگیهای ظاهری یک بازیگر طراحی میشود و بر اساس سبک و ساختار یک نمایش میتواند نمایانتر یا اصطلاحاً اگزجرهتر نیز باشد. گریم در این هنر، دریچهای است از بیرون یک کاراکتر به درون او، به زوایای پنهان شخصی، روحیات و پیچیدگیهای درونیاش، و طراح و چهرهپرداز چون مغنیای چیرهدست، نقب میزند به زیرلایههای داخلی یک شخصیت و ما را به کندوکاو در زیرلایههای سوژه مورد نظر برده و قصهها و چالشهای باطنیاش را به نوعی دیگر برایمان بازگو میکند.
«افسانه قلیزاده» یک طراح چهرهپردازی و مجری گریم است. او طی سالهای حضور خود در این رشته برای طیف گستردهای از نمایشها از کودک گرفته تا بزرگسال و سبکهای اجرایی مختلف، طراحی گریم انجام داده و همچنین در طراحی اکسسوار و صورتک نیز تبحر بسزایی دارد.
این فعال هنری در طراحی چهرهپردازی تئاتر بسیار پویا بوده است و برای نمایشهایی چون خرس، ملاقات بانوی سالخورده، مظلوم پنجم، بوی خواب، دیور، تیاتر قجری، خون به پا میشود، چنور، خوشدلان، چخفته، هیس، سالومه، بیژن و منیژه، راننده چینی و سفرنامه آبجی مظفر تنها بخشی از کارنامه پررنگ او در این عرصه است.
این طراح چهرهپردازی این روزها با نمایشی دیگر به صحنه نمایش بازگشته است. «پلکانی بهسوی بهشت» اثر داریوش رعیت، فعالیت جدید او در شاخه گریم است که این روزها در سالن قشقایی مجموعه تئاترشهر به روی صحنه است. نادر فلاح علاوه بر تهیهکنندگی این اثر، به همراه پریزاد سیف، بازیگران این نمایش را تشکیل میدهند که تا اواسط مردادماه میهمان این تماشاخانه خواهند بود.
@tiwall
.
📣 پنجره نمایش «باغ عدن»
"باغ عدن" به نویسندگی احسان معجونی و کارگردانی شایان افشردی، به فضای رابطه بین زن و مردی می پردازد که بر پایه ارتباط زبانی پی ریزی شده است. در مکانی که به نظر می رسد کتابخانه عمومی ست زن به مرد، زبان آموزش می دهد و در طی این یادگیری به مرور اتفاقاتی که بین آنها رخ داده، می پردازند. نمایش در چند پرده و فصل به تغییر و تحولاتی اشاره دارد که افراد از زبان روزمره و مفاهیم زیستی خود به سمت تنهایی و بی زبانی پیش می روند و به جهان بینی متفاوتی دست می یابند. نمایش به سبک روانشناختی و متمرکز بر مفاهیم انسانی ست که با دو کاراکتر اجرا می شود. این اجرا از زیرنویس مناسب، نورپردازی و موسیقی همسو با مفاهیم نیز بهره می برد.
🔹نویسنده: احسان معجونی
کارگردان: شایان افشردی
🗓 تاریخ: از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت - از ۲۵ تیر تا ۳ مرداد
📍مکان: ایرانشهر - سالن استاد سمندریان
⏰ ساعت: ۲۱:۰۰ | ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه
عکاس تیوال: پرتو جغتایی
@tiwall
.
📣 پنجره نمایش «مرد روی کاناپه»
نمایش «مرد روی کاناپه» نوشته و کارگردانی آرام محضری، در تئاتر هامون اجرا میشود و روایتگر مردی است که در آپارتمانی کوچک بر روی یک کاناپه قدیمی زندگی میکند؛ اما تمام دنیای او حول هدفی ساده میچرخد: جدا کردن «او» از کاناپهی مورد علاقهاش. این اثر با تمرکز بر فضای محدود و درونگرایانه، تضادهای روانی و عاطفی شخصیت را به تصویر میکشد و مخاطب را به تفکر درباره تعلقات، وابستگیها و مقاومت در برابر تغییر دعوت میکند. در این اثر طراحی صحنه به مفهوم و اجرای نمایش کمک کرده است.
🔹نویسنده و کارگردان: آرام محضری
🗓 تاریخ: ۱۹ تیر تا ۰۳ مرداد
📍مکان: تئاتر هامون
⏰ ساعت: ۲۱:۰۰ | ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه
عکاس تیوال: رضا جاویدی
@tiwall
.
📣 پنجره نمایش «روزهای بی باران»
نمایش «روزهای بی باران» نوشته و کارگردانی امین بهروزی داستان عاشقانه و عمیق درباره انتخابها و جای خالی آدمها در زندگی است؛ اثری که با تمرکز بر دو کلمه ساده اما تاثیرگذار، سرنوشت شخصیتها را رقم میزند و مخاطب را به تأملی حساس درباره عشق، فقدان و مسیرهای زندگی دعوت میکند. این نمایش با فضایی شاعرانه و دغدغهمند، لحظاتی از زندگی انسان را به تصویر میکشد که در آن هر تصمیم، بارانی است که زمین وجود را سیراب میکند یا به روزهای بی باران بدل میسازد. این اثر در عمارت هما بر روی صحنه است.
🔹نویسنده و کارگردان: امین بهروزی
🗓 تاریخ: از ۲۵ تیر
📍مکان: عمارت هما - سالن ۲
⏰ ساعت: ۲۱:۰۰ | ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه
عکاس تیوال: پرتو جغتایی
@tiwall
.
📣 پنجره نمایش «پدر»
نمایش «پدر» متنی از آگوست استریندبرگ و به کارگردانی ونداد صادقی در پردیس تئاتر شهرزاد به روی صحنه است. داستان درباره پدری است که در خانهای ساکت، با زنی روبرو میشود که نه دوست است و نه دشمن. این نمایش درباره سردرگمی و مشکلات ذهنی یک مرد است که نمیتواند فرق بین واقعیت و خیال را تشخیص دهد. در این اثر طراحی صحنه به اجرا و مفهوم آن کمک کرده است.
🔹نویسنده: آگوست استریندبرگ
کارگردان: ونداد صادقی
تهیهکننده: ونداد صادقی
🗓 تاریخ: ۲۲ خرداد تا ۳۱ تیر
📍مکان:پردیس تئاتر شهرزاد - سالن ۳
⏰ ساعت: ۲۰:۱۵ | ۱ ساعت
عکاس تیوال: امیر ناصری
@tiwall
.
🎭 آنهایی که نمی بینیم
به نظر میرسد طراحی لباس که یکی از فاکتورهای مهم در ترکیب نهایی یک اثر نمایشی و تصویریست و بسیاری از مفاهیم متن، زمان، مکان و ویژگی کاراکترها را در بر داشته و منتقل میکند، همچنان و در اکثریت مواقع، توسط بانوان هنرمند عرصههای هنری مد و لباس، انجام میشود و حضور پررنگشان به چشم میآید.
این نگاه ظریف زنانه و ریزبینانه توام با خلاقیتهای هنری و اشراف به زیر و بم خصوصیات اجرای یک تئاتر، باعث شده که بانوان هنرمند در طراحی لباس و جامه بازیگران تئاتر موفق عمل نمایند و همچنان در صدر این حوزه در حال فعالیت باشند.
هنرمندانی که اگر چه روی صحنه آنان را نمیبینیم اما حاصل هنر و خلاقیت آنان تاثیر مهم و فاکتوری حیاتی برای موفقیت یک نمایش محسوب میشود. یکی از بانوان هنرمند و خلاق در عرصه طراحی لباس، "سارا مژده" است که در حال حاضر با دو اثر نمایشی به عنوان طراح لباس همکاری کرده و نتیجه زحمات و هنر او بر صحنه در معرض دید تماشاگران قرار گرفته است. سارا مژده که دانش آموخته ریاضی کاربردی، دکوراسیون داخلی و طراحی لباس است، در حوزه تئاتر و سینما و در بخش طراحی لباس و صحنه مشغول فعالیت است.
سارا مژده با ورود به عرصه طراحی لباس در تئاتر ابتدا با دستیاری طراحی لباس نمایش "مرگ و دوشیزه" کاری از سینا راستگو در سال ۱۳۹۶، توانست بهسرعت توانایی و فعالیت در این حوزه را بهدست بگیرد و با آثاری چون "راز بقا، درخت میشم میوه میدم برات انجیر، تایم لپس، شصت دقیقه منهای یک، ته بلیط، هملت، هار، مطرود یا اعترافات ذهنی محبوس در فضایی دو در یک و ۲۲۲" تا سال ۱۴۰۱ و در سال گذشته که سالی پربار برای مژده محسوب میشده، طراحی لباس پروژه بزرگ "کنسرت نمایش سیصد"، نمایش " NO۲" که بهعنوان بازیگر نیز در نمایش حضور داشت، "اکتینگ" استاد اکبر زنجانپور و نمایش" پیوتر اوهه" از فارس باقری از جمله فعالیتهای این طراح هنرمند جوان در سال ۱۴۰۳ بودهاند. او همچنین طراحی لباس نمایش عزادار را در سال ۱۴۰۴ بر عهده داشت.
نمایشهای "باغ عدن" به کارگردانی شایان افشردی که چندی پیش در تماشاخانه ایرانشهر یک دوره کوتاه پیش نمایش را گذراند، بار دیگر با همکاری این طراح لباس به صحنه آمد و نمایش "قبیلهها" به کارگردانی محمد عباداللهی که داستان پسری ناشنوا که در خانوادهای پر سر و صدا و پُرحرف را به تصویر میکشد در عمارت نوفللوشاتو میزبان علاقمندان است.
@tiwall
.
📣 پنجره نمایش «بازیگر سایهها»
نمایش «بازیگر سایهها» نوشته و کارگردانی امیرفرزام دهنوی سفری شاعرانه و روانکاوانه به عمق تاریک و ناشناختهی درون یک بازیگر را به تصویر میکشد؛ این اثر حاصل بیش از سه سال کار عملی با نوجوانان طیف اوتیسم با عملکرد بالاست؛ در این نمایش، تئاتر نهفقط ابزاری برای اجرا، بلکه بستریست برای شنیدن صداهایی که اغلب نادیده گرفته میشوند. این اثر در تالار مولوی بر روی صحنه است.
🔹نویسنده، دراماتورژ و کارگردان: امیرفرزام دهنوی
تهیهکننده: سجاد افشاریان
🗓 تاریخ: ۱۹ تیر تا ۰۳ مرداد
📍مکان: تالار مولوی - سالن کوچک
⏰ ساعت: ۱۷:۰۰ | ۵۰ دقیقه
💳 بها: ۱۵۰,۰۰۰ تومان
عکاس تیوال: رضا جاویدی
@tiwall
.
🎭 نمایش «گلن گری گلن راس»
🔶بعد از ۶۰ اجرا موفق با استقبال مخاطبان و منتقدان
🔷خرید بلیت روزهای نخست دور سوم در سايت تيوال
نويسنده: ديويد ممت
مترجم: ليلى مظفرى
كارگردان: فريد رحمتى
تهيه كننده: سجاد افشاريان
مجری طرح: خانه نمایش دا
بازیگران: (به ترتیب حروف الفبا) هادی احمدی، مهیار اسلامی، کامران اقتداری، مجید آهنگران، مهران بهزادنیا، شهاب عباسیان، بهنام مومنی
🗓 تاریخ: ۰۸ تا ۳۰ مرداد
📍مکان: خانه نمایش دا - سالن شماره ۱
⏰ ساعت: ۲۰:۴۵ | ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه
💳 بها: ۳۰۰,۰۰۰، ۲۵۰,۰۰۰ و ۲۲۰,۰۰۰ تومان
@tiwall
.
🎭 زندگی تئاتری
بازیگرانی که بیشتر در سبک رئال به فعالیت اجرا مشغولند، هر چند لازم است که آن نقش را باورپذیر و طبیعی بازی کرده و به تماشاگر منتقل کنند، باید بتوانند اجرای نقش را از یک رفتار ساده روزمره و یا عادی فردی، متمایز کرده و با ویژگیهای تئاتری، جلوه نمایشی به آن نقش دهند. این تبحر بازیگری در بهره از متدهای اجرایی است که سبب میشود بازیگر در میدان صحنه به خوبی از پس نقش و ایجاد ارتباط با تماشاگر برآید.
یکی از بازیگرانی که توانسته در این عرصه موفق عمل نماید “مریم داننده فرد” است. این فعال و بازیگر تئاتری که در مسیر هنری خود این تسلط و اشراف به موقعیتهای تئاتری را لحاظ کرده، توانسته در نقشهای رئال و نمایشهای ایرانی بهخوبی ظاهر شود.
مونولوگ “ نمیدونم یا بغضی که نمیترکد” سال۹۵ به کارگردانی علی بیگدلی، روایت ملکتاج در ساعات پایانی عمر خود از عشق بیش از حد همسرش دکتر نون به دکتر مصدق میگوید. روایتی زنانه در بستری تاریخی که تسلط بالای بازیگری را میطلبید.
مریم داننده فرد در اجراهای بعدی خود در میانه دهه نود، نمایشهای “فاوست++” و “فالومی” را نیز با موفقیت پشت سر میگذراند. در این میان دست به تجربه کارگردانی میزند و در سال ۹۵ به همراهی علی بیگدلی، نمایش “ آب مایه عذاب” را مشترکا بر روی صحنه میآورند که موضوعی دراماتیکی از داستانهای کهن درباره آب را روایت میکرد.
داننده فرد، نمایش “درب پلههای اضطراری” را نیز بهطور مستقل در سال ۹۶ کارگردانی نمود و پس از آن چند سالی از اجرای صحنه دور ماند. این بازیگر و کارگردان تئاتر در سال ۱۴۰۲ با نمایش “خبری از او نیست” به کارگردانی جواد مولانیا بار دیگر بر صحنه آمد و نقشی بر عهده گرفت. نمایشی که با استقبال زیاد تماشاگران رو به رو شد. “سی و یک رویا” در ۱۴۰۳ نیز با مولانیا و در کنار همسر و زوج هنری خود، “ وحید آقاپور” تجربه نمایشی دیگری بود که به موضوع مهاجرت میپرداخت.
با این کارنامه هنری، مریم داننده فرد این شبها نیز بروی صحنه آمده تا با یک گروه حرفهای میزبان علاقمندان باشد. نمایشی ایرانی و رئال به نام “روزهای بی باران” به نویسندگی و کارگردانی امین بهروزی در سالن ۲ عمارت هما اجرا میشود که سالهای قبل نیز چند دوره اجرا شده بود. این اجرا از بازیگرانی چون مریم داننده فرد، وحید آقاپور، محمد صدیقی مهر و پردیس شیروانی بهعنوان بازیگران کار بهره میبرد.
.
📣 پنجره نمایش «سه سانتی»
نمایش «سه سانتی» نوشته و کارگردانی حسین میلانی روایتگر زندگی جوانی هنرمند در جنوب شهر است که درگیر بدهی مالی شده و با تهدید حکم جلب مواجه است. او در تلاش است با قرض گرفتن پول از آشنایانش راهی برای رهایی بیابد. این اثر کمدی در تماشاخانه هیلاج بر روی صحنه است.
🔹نویسنده و کارگردان: حسین میلانی
تهیهکننده: محمدرضا رمضانی
🗓 تاریخ: از ۱۸ تیر
📍مکان: تماشاخانه هیلاج
⏰ ساعت: ۲۱:۳۰ | ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه
💳 بها: ۳۵۰,۰۰۰ و ۲۵۰,۰۰۰ تومان
عکاس تیوال: پرتو جغتایی
@tiwall
.
📣 پنجره نمایش «یک خراش کوچک»
"یک خراش کوچک" نمایشی با فضای اکسپرسیونیستی، موضوعی انسانی و ضدجنگ دارد. اگر چه داستان حول زندگی زن و دختر جوانش می گذرد اما هر سال در یک روز خاص، اتفاقاتی می افتد که منجر به کشف رازی ناگفته می شود.زن سه سال است که نمی تواند بخوابد و از خانه بیرون نمی رود و دختر جوان در روز تولدش دچار تغییراتی می شود که نیاز به درمان دارد. گفتگوی آن دو به گذشته های دور و مرور خاطراتی تلخ می رسد.طراحی صحنه متناسب با فضای اجرا و بهره از موسیقی، تکنیک سایه و گریم های اغراق شده است. "یک خراش کوچک" به نویسندگی و کارگردانی آرش محمدی است که خود نیز نقش کوتاهی در اجرا دارد.
🔹نویسنده و کارگردان: آرش محمدی
🗓 تاریخ: ۱۸ تیر تا ۱۵ مرداد
📍مکان: تالار مولوی - سالن اصلی
⏰ ساعت: ۲۰:۳۰ | ۴۵ دقیقه
💳 بها: ۲۰۰,۰۰۰ تومان
عکاس تیوال: امیر ناصری
@tiwall
.
📣 پنجره نمایش «مهمانسرای دودنیا»
نمایش «مهمانسرای دودنیا» متنی از اریک امانوئل اشمیت و به کارگردانی سارینا کیان داستان شخصیتهایی را روایت میکند که در فضایی معلق و مرزی میان زندگی و مرگ گرفتار شدهاند؛ جایی که سرنوشت آنها در ابهام و انتظار است. این اثر در تالار محراب به روی صحنه است.
🔹نویسنده: اریک امانوئل اشمیت
دراماتورژ و کارگردان: سارینا کیان
🗓 تاریخ: ۱۸ خرداد تا ۳۰ تیر
📍مکان: تالار محراب - سالن استاد هادی اسلامی
⏰ ساعت: ۲۰:۰۰ | ۱ ساعت و ۲۰ دقیقه
💳 بها: ۲۰۰,۰۰۰ تومان
عکاس تیوال: پرتو جغتایی
@tiwall
.
🎭 از نسل جوان
تئاتر، هنری اجتماعی و انسانیست که هنرمندان خود را قادر میسازد تا با توانمندیهایی که در جهان آن بدست میآورند و به تسلطی که از بیان و اجرا میرسند، به شاخههای دیگر هنر نیز پل زده و فعالیت کنند.
“شادی امیری”، هنرمندی که تحصیلاتی مرتبط با تئاتر و رشته بازیگری را نیز پشت سر گذاشته، نه تنها بازیگری بر روی صحنه تئاتر است که دستی در طراحی لباس و نیز دارد. او در نمایشهایی چون “ هام”، “سبز سپید سرخ”، “مصایب یک رقصنده پاپتی”، “نامه آخر”، “توفان”، “چشم اندازی از پل”، “صدای انسانی”، “غرب حقیقی”، “طغیان”، “انسان نیک” و در سال ۱۴۰۳ در نمایش “سیمبلین | یک نمایش فنسی” به ایفای نقش پرداخته است. اما از این میان نمایش مونولوگ “سرود صدهزار افلیای عاشق” به کارگردانی رضا موسوی، نقشی تاثیرگذار از زنی را اجرا نمود که از اهالی کردستان عراق بوده و در واقعه انفال نزدیکان خود را از دست داده و مورد تهاجم دشمن قرار گرفته است. این نقش سنگین و تک پرسوناژ، استعدادها و توانایی این بازیگر جوان را به بهخوبی نمایان کرد.
شادی امیری در ادامه مسیر هنری خود، در حوزه سینما، سریال و فیلم کوتاه نیز به فعالیت پرداخت و در فیلمهای “درخت گردو” و “باد همچنان میزود” و سریال “نون جوونی” حضور یافت.
شادی امیری، هنرمندی فعال و بازیگری توانمند است که در آخرین اثر خود در نمایش “نزیسته” به ایفای نقش میپردازد. نمایش “نزیسته” به کارگردانی عارف شریفی در خانه نمایش دا، از ۲۵ تیرماه ، ساعت ۲۱ به روی صحنه میآید که از حضور شادی امیری، حنانه جعفری نژاد، پاربی زاریانس و سینا علیپور به عنوان بازیگر بهره میبرد.
@tiwall
.
🎭 از نسل جوان
سبک نگارش متون نمایشی میتواند از زوایای مختلف دارای اهمیت باشد بهویژه اگر در فرمی مدرن و ساختارشکن با مفاهیمی عمیق، شکل گرفته و قوام یافته باشد. این دست متون نیازمند اجرایی دقیق و موشکافانه از مفاهیم آن است تا بتواند در جهت تکمیل کلیت اثر پیش برود.
یکی از هنرمندان جوان عرصه تئاتر که سابقه بازیگری و کارگردانی نیز دارد، این شبها در نمایشی حضور دارد که نویسندگی و بازیگری آن را عهده دار شده است. نمایش “باغ عدن”، با متنی به نویسندگی و بازیگری “احسان معجونی” و کارگردانی شایان افشردی به همراه فرزانه میدانی، دیگر بازیگر اجرا، در تماشاخانه ایرانشهر بهروی صحنه آمده است که میتواند تجربه متفاوتی برای تماشاگر رقم بزند.
نمایشی که درباره زبان و روزمرگیهای دو جوان است که برای کشف امکانهای بیشتر زبان گفتاری و فراروی از ارتباط روزمره، با یکدیگر گفتگو میکنند. احسان معجونی که کارشناسی نمایش و کارشناس ارشد بازیگری تئاتر را دارد، از همان زمان دانشجویی به اجرا و ساخت اثر نمایشی میپرداخت و این مسیر را با تجربههای متعدد طی نمود. از جمله آثار او بازیگری در نمایشهای “پریشانههای من”، “داستان خرس”، “آشپزخانه”، “خون بخور جان” و “هملت “ است که کارگردانی “ پریشانیههای من” و “داستان خرس” را خود نیز بر عهده داشته.
از میان “هملت” به کارگردانی شایان افشردی، با بازی احسان معجونی در نقش هملت، حائز اهمیت بسیاری است چرا که از جشنواره تئاتر دانشگاهی سال ۱۴۰۰ جوایزی را بهخود اختصاص داد و مورد استقبال قابل توجه تماشاگران قرار گرفت.
اما این هنرمند جوان و خلاق، تجربههای متعددی از حضور جلوی دوربین را نیز دارد. فیلمهای کوتاه “لختگی، وودی آلن، ناجی، چهره زنی در دوردست و وقتی ما میخوابیم” از این نمونهاند. احسان معجونی فیلم کوتاه “السینور” را نوشته و کارگردانی کرده است. حضور در سریال “بیگناه” نیز یکی دیگر از آثار معجونیست که بازی موفقی از خود ارائه داد و به چهرهای شناخته شده برای علاقمندان به فیلم و سریال گردید.
“احسان معجونی” که بیش از یک دهه از فعالیت او در عرصه تئاتر میگذرد و سبک و سیاقی برای خود یافته، نمایش “باغ عدن” را با توجه به موضوع “زایش زبان و چالش آموختن زبان بیگانه” به طرح مفاهیم روابط انسانی میپردازد. نمایش “باغ عدن” به کارگردانی شایان افشردی و بازی و اجرای “احسان معجونی” و “ فرزانه میدانی” در تماشاخانه ایرانشهر، ساعت ۲۱ بر صحنه آمده و میزبان علاقمندان به تئاتر است.
@tiwall
.
📣 پنجره نمایش «نَزیسته»
نمایش «نَزیسته» نوشته شریف نوروز زارع و عارف شریفی و به کارگردانی عارف شریفی داستان درباره یک زوج است که به خاطر تعطیلی سه روزه شهر، کنار هم میمانند و از خانه همسایه مراقبت میکنند. با گذشت زمان و ادامه تعطیلی، آنها شروع به خیالپردازی درباره زندگی خود، همدیگر میکنند و خانه می پردازند که این خیالپردازیها باعث میشود نگاه تازهای به رابطه و زندگیشان پیدا کنند. این اثر در خانه نمایش دا – سالن شماره ۱ بر روی صحنه است و برداشتی آزاد از داستان همسایههای ریموند کارور می باشد.
🔹نویسنده: شریف نوروز زارع، عارف شریفی
کارگردان: عارف شریفی
🗓 تاریخ: ۲۵ تیر تا ۰۷ مرداد
📍مکان: خانه نمایش دا - سالن شماره ۱
⏰ ساعت: ۲۱:۰۰ | ۱ ساعت
عکاس تیوال: رضا جاویدی
@tiwall
.
🎭 از نسل جوان
بازیگر تئاتر باید بتواند در اجرای خود از توانمندی بدن و تلفیق حرکات فیزیکال بهره ببرد تا به عنوان ابزاری پویا و خلاق در خدمت او و اجرای نقشش باشد. تقویت حضور بدنی و فیزیکی بازیگر اگر به شیوه تکنیکال انجام گیرد، قادر خواهد بود نقش را بدرستی، هم از نظر حسی و عاطفی و هم از لحاظ جسمی و فیزیکی، درآورد و اصطلاحا از آن خود کند.
"رقص مدرن" یکی از راههایی ست که به بازیگر این امکان را میدهد تا با بدن خود به شیوههای بداهه و سَبکی از آزادی حرکات به ویژگیهای نقش، بیش از پیش دست یابد و غنا ببخشد.
"امیر باباشهابی" بازیگر تئاتر که در رقص مدرن و حرکات فیزیکال فعالیت داشته و تبحر دارد، توانسته با این توانمندی در نقشهایی که نیازمند این تکنیک است، بخوبی ظاهر شود.
او هر چند در نمایشهای سالهای گذشته خود از جمله " تیاتر بد، تیاتر شر، ولپن، زمان صفر مطلق و تعدادی دیگر که اغلب کلاسیک و رئال بودند، موفق ظاهر شد اما در همکاری نخست خود با علی شمس کارگردان خلاق تئاتر، در نمایش "وقتی خروس غلط می خواند" در سال ۹۷ و در تماشاخانه ایرانشهر، نقشی را ایفا نمود که از این توانمندی و انعطاف بدنی و فیزیکی، بهره بسیار برد، بطوری که خلق و خوی کاراکتر که غریزه غالب حیوانی را نیاز داشت، در صحنه و در فضای فانتزی اثر جان گرفت و پرداخته شد.
این همکاری امیر باباشهابی و علی شمس، به نمایش بعدی او در سال ۱۴۰۰ یعنی "احتمالات" نیز ادامه پیدا کرد و در آن نمایش هم این هنرمند بااستعداد نقش مهمی را برعهده گرفت.
امیر باباشهابی که تجربههایی در عکاسی، طراحی نور، طراحی صحنه و نویسندگی دارد، در کارنامه خود چند کارگردانی تئاتر نیز به ثبت رسانده. نمایشهای " هیچ انتزاعی" ، "زمان صفر مطلق"، "نامفهوم"، "ژوئیسانس" و "برلین" از این نمونه اند که باباشهابی نگارش و کارگردانی آنها را برعهده داشته است.
امیر باباشهابی، در آخرین اجرای خود بار دیگر با علی شمس همکاری می کند و در نمایش "بر زمین می زندش" به همراه بازیگرانی چون دانیال خیری خواه، سپاس رضائی، آرش اشاداد، نواب ثریا، سهیل رجب و صالح حیدری بروی صحنه می آید.
نمایش " بر زمین می زندش" هر شب در سالن اصلی تئاترشهر میزبان علاقمندان به تئاتر است.
@tiwall
.
🎭 نمایش «روزهای بی باران»
🔷آغاز خرید بلیت روزهای جدید «روزهای بی باران»
▫️نویسنده و کارگردان: امین بهروزی
▫️بازیگران: وحید آقاپور، محمد صدیقیمهر، مریم دانندهفرد و پردیس شیروانی
تیزر: حسین احمدیان
🔷خرید بلیت از سایت تیوال
🗓 تاریخ: از ۲۵ تیر
📍مکان: عمارت هما - سالن ۲
⏰ ساعت: ۲۱:۰۰ | ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه
@tiwall
.
📣 پنجره نمایش «برف زمین را گرم میکند»
نمایش «برف زمین را گرم میکند» نوشته و کارگردانی مریم منصوری داستان عباس را روایت میکند که پس از آگاهی از گذشتهی خود، در مسیر ادامه زندگی قبلیاش دچار شک و تردید عمیقی میشود. این اثر با فضایی روانشناسانه و دراماتیک به بررسی تاثیر گذشته بر حال و چالشهای درونی انسانها میپردازد و در تئاترشهر بر روی صحنه است.
🔹نویسنده و کارگردان: مریم منصوری
🗓 تاریخ: ۲۴ تیر تا ۱۰ مرداد
📍مکان: تئاترشهر - کارگاه نمایش
⏰ ساعت: ۱۹:۰۰ | ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه
عکاس تیوال: رضا جاویدی
@tiwall
.
🎭 پختگی در یخ بستگی
برخی از هنرمندان تئاتر از آن دستهای هستند که برای ارائه اثر خود، وسواس زیادی بهخرج میدهند تا آن اثر، تا جای ممکن بینقص و بهترین باشد. این تلاشی است که چه در مقام نمایشنامهنویسی و چه کارگردانی در یکی از فعالان حوزه تئاتر به وضوح به چشم میخورد.
“احمد سلگی” نویسنده و کارگردان تئاتر است که مسیر هنری خود را از هنرستان آغاز نمود و در دانشگاه در رشته ادبیات نمایشی به ادامه تحصیل پرداخت. او در دوران دانشجویی مونولوگی نوشت با مضمونی در مورد روزهای بازیگری که با گسترش آن به یکی از نمایشنامههای پر مخاطب و محبوب بدل شد. نمایش “هویت پروانههای مرده” که در جشنواره تئاتر دانشگاهی نیز نامزد بهترین کارگردانی، بهترین متن و بهترین بازیگری زن شد.
احمد سلگی با موفقیت در اولین اجرای خود، با همان نگاه خلاقانه، تلفیقی و تجربه گرا، نمایشهای بعدی “بال پنجم، هذلولی و کالاندولا “ را نیز بر روی صحنه آورد.
او هر چند متون نمایشی زیادی دارد اما از این میان “زهرماری” و “شاه ماهی” بیشتر مورد استقبال قرار گرفت و به ترتیب توسط علی احمدی و رضا بهاروند، به اجرای روی صحنه رسیدند و بارها تمدید شدند.
احمد سلگی که در طول سالهای فاصله با آخرین کارگردانی تئاتر، به فیلمنامهنویسی از جمله نگارش سریال “حیثیت گمشده” مشغول بود پس از حدود ۶ سال بار دیگر تصمیم گرفت با اثر جدید خود که نویسندگی و کارگردانی آن را بر عهده دارد، به صحنه تئاتر باز گردد.
احمد سلگی، نمایش”یخ بستگی” را با دو بازیگر حرفهای “سارا بهرامی” و “مجتبی پیرزاده” با سبکی غیرخطی و طراحی مینیمال و درباره یکی از مهمترین دغدغههای انسانی یعنی رابطه، عشق و جدایی، اجرایی را ساخته و پرداخته است که در تماشاخانه ایرانشهر در دور دوم اجرا میشود. این نمایش با سبکی روانشناختی و فضایی از رئالیسم جادویی، درباره زن و مردی ست که پس از سالها بار دیگر یکدیگر را ملاقات میکنند، در این دیدار به گذشته و آنچه بین آن دو رخ داده نیز اشاره میشود.
@tiwall
.
📣 پنجره نمایش «تراژدی در اتاق بزاز متولد میشود و در اتاق خواب میمیرد»
نمایش «تراژدی در اتاق بزاز متولد میشود و در اتاق خواب میمیرد» نوشته و کارگردانی امیرحسین اصحابی داستان انسانی را روایت میکند که در آستانهی یک تصمیم سرنوشتساز قرار دارد؛ ورود به اتاقی که تنها یک سؤال از او پرسیده میشود و پاسخ آن سرنوشتش را برای همیشه تغییر میدهد. این اثر در سه پرده، با بهرهگیری از ساختار غیرخطی، حرکات طراحیشدهی بدن و نریشنهای عمیق، تقابل میان حقیقت واحد و روایتهای متعدد را در فضای آشفتهی ذهنی و پر از تردید به تصویر میکشد. این اثر در تماشاخانه طهران روی صحنه است.
🔹نویسنده و کارگردان: امیرحسین اصحابی
🗓 تاریخ: چهارشنبه ۲۵ تا ۳۱ تیر
📍مکان: تماشاخانه طهران - سالن مدهآ
⏰ ساعت: ۱۷:۰۰ | ۱ ساعت
عکاس تیوال: امیر ناصری
@tiwall
.
📣 پنجره نمایش «باغ وحش کاغذی»
"باغ وحش کاغذی" به نویسندگی و کارگردانی یکتا افشار، اقتباسی عروسکی و مونولوگ از باغ وحش شیشه ای اثر مشهور تنسی ویلیامز است. داستان از زبان پسر خانواده " تام" روایت می شود که سالهاست یک عروسک گردان سیار شده و در شهرها و کشورهای مختلف با یک چمدان که اسباب کار اوست، نمایش عروسکی اجرا می کند. طراحی صحنه ساده این اثر به نمایش کمک کرده است.
🔹نویسنده و کارگردان: یکتا افشار
تهیهکننده: سمایا ستاری
🗓 تاریخ: ۲۰ تیر تا ۰۶ مرداد
📍مکان: تالار مولوی - سالن اصلی
⏰ ساعت: ۱۸:۳۰ | ۵۰ دقیقه
💳 بها: ۲۰۰,۰۰۰ تومان
عکاس تیوال: رضا جاویدی
@tiwall
.
🎭 از نسل جوان
پشتکار، فعالیت مداوم و حضور در شاخههای متنوع تئاتر و تصویر از ویژگیهای بارز یکی از هنرمندان نسل جوان سینما و تئاتر است که توانسته در عرصههای مختلف هنری فعالیت کند.”رها حاجی زینل”، کارگردان، بازیگر و نویسنده تئاتر و سینماست که تحصیلات دانشگاهی خود را مرتبط و در رشته بازیگری سینما و تئاتر پشت سر گذاشته و از حدود دهه نود بهطور رسمی وارد این عرصه شده است.
رها حاجی زینل، فعالیت هنری خود را ابتدا از تئاتر و در هر دو بخش کارگردانی و بازیگری آغاز نمود و سپس به دنیای سینما و مجموعههای سریالی نیز ملحق شد. او که به همراه علی صفری گروه تئاتر “سه گانه “ را تشکیل داده آثار متعددی را در حوزه تئاتر ساخته و پرداخته کرده است.
از آثار نمایشی او در بخش کارگردانی میتوان به نمایشهای “آشویتس زنان، هجوم، برلین ۱۰:۱۰، هولودومور، کباب، زیر خاکستر و چلوکبابی حاجی مولوی” اشاره کرد که در برخی از آنان بازی نیز داشته است.
این هنرمند فعال، که جوایز متعددی از رویدادهای هنری داخلی و بین المللی از جمله تقدیر ویژه هیات داوران سی و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر شیر طلایی اکراین ۲۰۲۱ را برای بهترین کارگردانی و اثر برای نمایش “هولودومور”، را در کارنامه هنری خود دارد، در زمینه ساخت و بازی در فیلمهای کوتاه و بلند نیز فعالیت چشمگیر دارد. او فیلم کوتاه “میتوز” و “آدالان” را کارگردانی کرده و در فیلمهای “بیخداحافظی، شاباش، خفهگی” و سریال “نهنگ آبی” و “مثل یک کابوس” به ایفای نقش پرداخته است.
رها حاجی زینل اما به عنوان بازیگری حرفهای نیز در حوزه تئاتر شناخته شده است و چه در آثار خود و چه دیگر هنرمندان بر روی صحنه آمده و بازی کرده است. نمایشهای “مجنونین همیشگی، تیراندازی در تئاتر، هجوم، آشویتس زنان، کرونوس، جیرجیرک، هولودومور، هاله و زیر خاکستر” نمایشهایی هستند که این بازیگر نسل جوان در آنها به ایفای نقش پرداخته است.
رها حاجی زینل، بار دیگر و با نمایش “یوزف کا”، اثری اقتباسی از یکی از رمانهای مشهور فرانتس کافکا، به کارگردانی شهروز دل افکار بر روی صحنه آمده و بازی میکند.
نمایش “ یوزف کا” با فضایی فلسفی و سورئال در سالن شماره ۱ عمارت هما از ۱۹ تیر ماه ساعت ۱۹ میزبان علاقمندان به تئاتر است.
@tiwall
.
🎭 نمایش «گلن گری گلن راس»
🔶بعد از ۶۰ اجرا موفق با استقبال مخاطبان و منتقدان
🔷خرید بلیت روزهای نخست دور سوم در سايت تيوال
نويسنده: ديويد ممت
مترجم: ليلى مظفرى
كارگردان: فريد رحمتى
تهيه كننده: سجاد افشاريان
مجری طرح: خانه نمایش دا
بازیگران: (به ترتیب حروف الفبا) هادی احمدی، مهیار اسلامی، کامران اقتداری، مجید آهنگران، مهران بهزادنیا، شهاب عباسیان، بهنام مومنی
🗓 تاریخ: ۰۸ تا ۳۰ مرداد
📍مکان: خانه نمایش دا - سالن شماره ۱
⏰ ساعت: ۲۰:۴۵ | ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه
💳 بها: ۳۰۰,۰۰۰، ۲۵۰,۰۰۰ و ۲۲۰,۰۰۰ تومان
@tiwall
.
🎭 ساختن جهانی نو
علی شمس را میتوان یک هنرمند، متخصص و کارشناسی درجهیک برای تئاتر معرفی نمود. او پژوهشگر، مترجم، مدرس، روزنامهنگار، فیلمساز، نویسنده و کارگردان است و سالهاست در این عرصه فرهنگی مشغول فعالیت است. این دانشآموخته کارشناسی ارشد تئاتر و هنرهای اجرایی از دانشگاه ساپینزای رم تاکنون چندین مقاله تخصصی در حوزههای مختلف نوشته و چندین عنوان کتاب را نیز تحریر نموده و به چاپ رسانده است. او همچنین سابقه ساخت چند فیلم کوتاه، برگزاری کارگاههای هنری، روزنامهنگاری و نویسندگی نمایشنامههای تخصصی برای تئاتر و کارگردانی در این مدیوم را نیز در کارنامه دارد.
«دبرنا»، «امینه»، «حیات النفوس»، «مخاطب خاص»، «هشت خانه» تنها چند مورد از تولیدات او در عرصه نمایشنامهنویسیست.
این فعال فرهنگی و کارشناس و کارگردان معاصر تئاتر، نگاهی نو، ویژه و منحصربهفرد به تولید و کارگردانی در این حوزه داشته است و نمایشهایی را به روی صحنه برده که نگاه زیباییشناسانه و جهان ذهنی خود را به مخاطبش عرضه نموده است. همچنین او با اشراف بر شعر، نقالی و روایتگری در نمایشهای ایرانی توانسته جهانی پارادوکسیکال در آثارش خلق کند.
این پژوهشگر و کارگردان تاکنون نمایشهایی چون «عاروس خواوون»، «رشکی و ماس»، «اگر شبی از شبهای تهران مسافری»، «دال خوتای نامک»، «مخاطب خاص»، «قلعه انسانات»، «داستانهای میانرودان»، «شب دشنههای بلند»، «مدیترانه»، «وقتی خروس غلط میخواند» و «احتمالات» را نویسندگی و کارگردانی نموده است.
این کارشناس هنری این روزها پس از چهار سال با نمایشی دیگر به صحنه تئاتر بازگشته است. «بر زمین میزندش» اثر تازه این نویسنده و کارگردان است که این روزها در تالار اصلی تئاتر شهر به روی صحنه رفته است. امیر باباشهابی، سپاس رضائی، دانیال خیریخواه، آرش اشاداد، نواب ثریا، سهیل رجب و صالح حیدری بازیگران اثر تازه علی شمس بر روی صحنه هستند که تا نیمه شهریور در تالار اصلی تئاتر شهر اجراهای عموم خود را پی خواهند گرفت.
@tiwall
.
📣 پنجره نمایش «کلّهپوکها»
نمایش «کلهپوکها» نوشته نیل سایمون و به کارگردانی هادی طالبی داستان روستای کولیِنچیکُف را روایت میکند که در آن فقدان عقل و هوش بهصورت یک انتخاب خودخواسته پذیرفته شده است. این اثر با نگاهی طنزآمیز و تلنگری بر ساده اندیشی به موضوع آزادی انتخاب و تأثیر نفوذهای بیرونی میپردازد و نشان میدهد تا زمانی که مردم خودشان نخواهند، هیچ نیرویی نمیتواند آنها را تحت تأثیر قرار دهد یا نفرین کند. این اثر در تماشاخانه همای سعادت بر روی صحنه است.
🔹نویسنده: نیل سایمون
دراماتورژ و کارگردان: هادی طالبی
🗓 تاریخ: ۱۸ خرداد تا ۰۳ مرداد
📍مکان: تماشاخانه همای سعادت
⏰ ساعت: ۱۹:۰۰ | ۱ ساعت
💳 بها: ۳۰۰,۰۰۰ تومان
عکاس تیوال: امیر ناصری
@tiwall
.
📣 پنجره نمایش «زخم های عمیق زمین بازی»
نمایش «زخمهای عمیق زمینبازی» نوشته راجیو جوزف و به کارگردانی المیرا نوروزی روایت دو دوست قدیمی است که در گذر زمان و در مواجهه با زخمهای تازه جسمی و عاطفی دوباره به هم میرسند و نمایش مخاطب را به سفری درونی درباره پیوندهای انسانی و سختیهای زندگی دعوت می کند. این اثر در تماشاخانه سیمرغ بر روی صحنه است.
🔹نویسنده: راجیو جوزف
کارگردان: المیرا نوروزی
🗓 تاریخ: ۱۸ تیر تا ۰۲ مرداد
📍مکان: تماشاخانه سیمرغ - بنیاد بیدل دهلوی
⏰ ساعت: ۱۹:۰۰ | ۵۰ دقیقه
💳 بها: ۲۰۰,۰۰۰ تومان
عکاس تیوال: امیر ناصری
@tiwall
.
🎭 از نسل جوان
بازیگری هنریست بدون مرز و بیانتها. دنیای بازیگری تا کنون آکتورهای بیبدیلی به خود دیده است که هرکدامشان عیار این حرفه را بالاتر برده و حتی استانداردهای جدیدی برای این مدیوم خلق کردهاند. بازیگری امروزه بسیار تخصصیتر از گذشته پیگیری میشود، بهطوری که دارای مکاتب و سبکهای متعددی گردیده و توانسته است با مدیومهای متفاوتی به مشتاقان این هنر آموزش داده شود. متعاقب این امر نیز پوزیشنهای متعددی در این رشته بهوجود آمده، بازیگردان و طراح حرکت بخشی از اینهاست.
طراح حرکت یا «کرئوگراف» مسئول طراحی و ساماندهی بدن بازیگر در یک اثر نمایشیست. همین تعریف کوتاه میتواند بر اهمیت این پوزیشن و جایگاه در گروههای نمایشی صحه بگذارد.
«پردیس زارع» یکی از آنهاست؛ طراح حرکتی که چندیست در این مدیوم مشغول فعالیت است. او که سابقه طراحی گرافیک، رنامهریزی و دستیاری در تئاتر را داراست، اما طراحی حرکت حرفه اصلی اوست و در آثار زیادی توانسته در این محتوا به پیشبرد هنر نمایش اهتمام بورزد.
او بهعنوان بازیگر در آثاری چون رقص مرگ بیلالا، عاشقانهی فرهاد، آنگاه آن نگاه، اجازه دارم جیغ بکشم، جیرجیرک و چندین اثر دیگر حضور داشته و مختصات صحنه را بهعنوان یک آکتور تجربه نموده است.
این فعال هنری بهعنوان طراح حرکت کارنامه قابلتأملی را داراست: فراکتال، بووگی ووگی برادوی، فروپاشی کامل جسم، نغمههای سرگردان باد، فلزات چکشخوار، گاماسیاب، تاری، No2، لانه موشها، بازی استریندبرگ و چهار/ده برخی از این آثار هستند.
«باغ وحش شیشهای» به کارگردانی مشترک محمد برهمنی و سعید زارعی تازهترین فعالیت این طراح حرکت در عرصه تئاتر است. نمایشنامه مشهور تنسی ویلیامز با ترجمه حمید سمندریان بستریست برای به چالش کشیده شدن پردیس زارع در کسوت طراح حرکت با همراهی ۲۲ بازیگر که این روزها در مجموعه تئاتر لبخند به روی صحنه میرود.
@tiwall