اگرمی خواهی خودت رابشناسی خانواده ات رابشناس مرکزخدمات روان شناسي ومشاوره آوای سروش زیر نظر دکتر عــارفـی، دانشیار دانشگاه، متخصص مشاوره ازدواج و خانواده، كرمانشاه، چهارراه نوبهار، ساختمان آفتاب، طبقه ٥ 08338357150 09185550950
کارگاه شامل موارد زیر است
🔹 درمان شناختی رفتاری
🔹 آسیبشناسی روانی(اختلالات پرشیوع)
🔹ارزیابی روانشناختی
🔹توسعه شخصی
شروع کارگاه:
فردا ساعت ۹ شب
ثبت نام:
+98 930 712 7231
/channel/@id34028803
#مثبت_نگری ۲
🔹روانشناسان #مثبت_نگر با این عقیده که شخصیت ما را تجارب دوره کودکی شکل داده، مخالف هستند. آنها بر این باورند بازگشایی مشکلات و عقدههای کودکی و پرداختن به تکانهها و امیال سرکوب شده باعث می شود نقش اراده و انگیزه شخصی نادیده گرفته شود و شخص خود را ناخوشاحوال گذشتهبداند و نتواند و نخواهد شادمانه زندگی کند.
🔹سلیگمن معتقد است آنچه تأثیرات دوره کودکی بر بزرگسالی نامیده شده، اثر ژنتیک است. سلیگمن بیان میکند پژوهشهای گوناگون نشان میدهد حدود ۵۰درصد صفات شخصیتی ناشی از میراث ژنتیکی است، اما وراثت تعیین نمی کند یک صفت تا چه اندازه غیرقابل تغییر خواهد بود. ممکن است صفاتی مانند رنگ چشم و جنس تغییر زیادی نکنند، اما شادمانی یک صفت شخصیتی است که می توان آن را دستکاری کرد.
🔹نتایج پژوهشها نشان میدهد پیشامدهای زندگی (ثروتمندی یا فقر، زیبایی یا زشتی، سلامتی یا بیماری) تنها ۱۵درصد شادمانی را پیش بینی می کنند و سطح بزرگی از شادمانی و کیفیت زندگی تحت کنترل اراده خود ماست.
رشید و سلیگمن در کتابرواندرمانیهایمعاصر(#ودینگ_و_کرسینی ترجمه #محسنزاده) سطح پایدار شادمانی را مجموع ذات شخص+پیشامدها+اراده شخص میدانند.
🔹روانشناسی مثبت نگر به افراد کمک می کند به جای تمرکز بر پیشامدها بر کنترل ارادی و قوتهای خویش تمرکز کنند. اگر افراد به جای هیجانات منفی و مداومی مانند خشم، خصومت، انتقام بر قدردانی، بخشودگی و عشق و مهربانی تمرکز کنند ، شادمانی و رضایت بیشتری از زندگی دارند. از این رو درمانگر به جای رفع نواقص و آسیبزدایی ، پرورش قوتها، افزایش اعتماد به نفس و خودکارآمدی را هدف قرار میدهد.
#دکترعارفی_درمانگر_خانواده_ازدواج
@khanevadeh94
نوزدهمین_دوره_تربیت_درمانگر
🔺 ویژه دانشجویان و فارغالتحصیلان روانشناسیومشاوره
🔹دوره کاملا عملی و تکنیک محور است
🔹آموزش پروتکل و مراحل هر درمان به صورت گام به گام
🔹گواهی دوره با مهر مرکز زیر نظر سازمان نظام
🔹هزینه دوره به صورت اقساطی 🔹درمانگرانی که دوره را به اتمام می رساند ضمن آمادگی کامل برای مصاحبه، آمادگی حرفهای برایانجام مشاوره پیدا می کنند.
🔹اجرای کیس واقعی در این دوره. شماره ثبت نام:
09185550950
@khanevadeh94
#مهارتهای_خرد_در_مشاوره
#فن_ژنوگرام_اجتماعی
🔹درمانگران خبره در جلسات اولیه مشاوره علاوه بر مصاحبه تشخیصی و بررسی تاریخچه مشکل شخص بر شناسایی منابع درونی و داشتههای شخص تأکید میکنند. در بیشتر مواقع منابع و قوتها که مراجع به خاطر درگیر شدن در مشکل و افکار منفی فعلی از آن خبر ندارد، مانند پیداکردن یک شی قیمتی که فرد قبلاً آن را گم کرده و به طور اتفاقی آن را در میان وسایلش مییابد، حسی خوشایند به او می دهد.
🔹ژنوگرام اجتماعی یکی از فنون مشاورهای است که درمانگر در جلسات نخستین از آن استفاده میکند. هدف فن بازشناسی منابع مثبت اجتماعی روانی شخص و بهرهگیری از آنهادر موقعیتهای تنشزا و ناخوشایند شخص است. درمانگر از مراجع میخواهد از بچگی تا کنون موقعیتها، مکانها و رویدادهایی را در سنین مختلف عمر خویش روی یک کادر مقوایی یا برگه سفید ترسیم کند که از آنها خاطره خوبی دارد اینها میتواند خانه مادربزرگ، مدرسه ابتدایی، موقعیتی در خانه قدیمی پدری، مسجد محل یا پارک و کوچهای باشد که در آن بوده و با افراد یا فردی خاص لحظات یا روزگاری خوب و خوش داشتهاست. هنگامی که شخص ژنوگرام اجتماعی ترسیم شده را به همراه خویش به جلسه میآورد درمانگر از او میخواهد با ذکر جزئیات افراد و احساسات منظم به هر موقعیت را دوباره بازآفرینی کند و تجربه کند، هنگامی که شخص احساس خوشایند خود را نسبت به موقعیت یا شخصی بیان میکند ، درمانگر از او میخواهد نشان دهد آن احساس را در کجای بدن خویش به طور جسمی تجربه میکند. برای مثال ممکن است شانه کشیدن موها و دست کشیدن روی سر توسط مادربزرگ یا بویی خوشایند را به یاد میآورد و حس خوبی دارد و نوازش موها را به عنوان محل احساس جا یابی کند. درمانگر از مراجع میخواهد در مواقع تنش با دست کشیدن به سر خویش آن تجربه و احساس را مجدد بازنمایی کند.
🔹توجیه علمی این فن با بررسی کارکرد مغز در بازیابی خاطرات قابل تبیین است. مغز ما در کورتکس خاطرات را به صورت فیزیکی رمزگذاری و نگهداری میکند و با تحریک مجدد حس و احساس درگیرشونده در خاطره، مجدد همان فعالیت شیمی عصب مغز اتفاق میافتد و احساس خوشایند تجربه میشود. حسن این کار این است وقتی شما در طولانی مدت مغز را وادار به بازنمایی ژنوگرام اجتماعی و خاطرات گوناگون خوشایند می کنید، مغز مدارهای سیناپسی خاطرههای خوشایند را فعال و قدرتمندتر میکند و این همان تقویت تفکر مثبت از نظر روانشناختی است.
برای مثال هنگامی که شما رایحه خوش عطری که شخصی محبوب(مادربزرگ، دوست و ...) در هنگام نوازش شما به یاد میآورید، از نظر فیزیولوژیکی اعصاب پاراسمپاتیک شما درگیر و تنفس آرامتر و احساس خوشایند و آرامی را تجربه میکنید.
از ژنوگرام برای موقعیتهای پرتنش به خوبی میتوان بهره جست.
#دكتر_عارفي_درمانگرخانواده_ازدواج
@khanevadeh94
#هیشه_پای_یک_زن_در_میان_است
چرا آدلر از فروید جدا شد؟!
🔸یکی از مفاهیم بنیادی فروید #رشک_آلتی است. او معتقد بود که زنان از نظر زیستی پایینتر و ضعیفتر از مردان هستند و فقدان ویژگیهای جنسی مردانه در آنها باعث می شود که در زندگی هیچوقت نتوانند شبیه مردان رشد کنند و از این رو جایگاه پایینتری را از لحاظ روانشناختی داشتهباشند و به همینخاطر به عنوان اشخاصی صاحب اقتدار ، قابل اعتماد نیستند، اما آدلر با رد سرسختانه دیدگاه فروید معتقد بود حقارتهای زنان، حقارتی اجتماعی است نه ذاتی، او اصرار داشت زنان از حقوق و احترام برابر محروم میشوند و به خاطر فرهنگ مردسالار و جایگاه پایین اجتماعی زنان، آنها نشانههای روانپزشکی (اضطراب،افسردگی، خودبیمارانگاری)را نشان می دهند تا در موقعیتهای اجتماعی، قدرت برابر را کسب کنند، او معتقد بود اگر زنان از بچگی در حقوق برابر با برادران خود بزرگ شوند و فرصتهای رشدی-اجتماعی مساوی داشته باشند،نیازی به بروز نشانههای مرضی ندارند.
🔸کرسینی(۲۰۱۲) در مورد تفاوت دیدگاه فروید و آدلر در مورد زن معتقد است این تفاوت میتواند ناشی از رابطه آنها با زنان در خانواده اشان بودهباشد، در حالی که فروید روابط و تصور خوبی از مادر و همسرش نداشت، اما آدلر با زنی فرهیخته و از نظر سیاسی فعال ازدواج کرد و دو دخترش دکترای فلسفه و پزشکی گرفته بودند.
اقتباس از رواندرمانیهای معاصر
ودینگ/کرسینی
ترجمه: محسنزاده
#دكتر_عارفي_درمانگرخانواده_ازدواج
@khanevadeh94
#پنجتاییهای_آوای_سروش
#پنج_نشانه_طلاق_عاطفی
🔸 کاهش رابطه: اگر شما و همسرتان دچار کاهش قابل توجهی در روابط روزمره شدهاید و دیگر به طور معمول با یکدیگر صحبت نمیکنید،احساس عدم ارتباط و از بین رفتن ارتباط عاطفی میتواند نشانهای از مشکلات بزرگتر در رابطه شما باشد.
🔸. عدم علاقه جنسی: کاهش یا ناپدید شدن کامل علاقه جنسی نیز میتواند نشانهای از طلاق عاطفی باشد. اگر علاقه جنسی شما به یکدیگر کاهش یافته و هیچ تمایلی به فعالیت جنسی ندارید،.
🔸. کاهش حمایت و توجه: اگر همسرتان دیگر اهمیت کافی را به شما نمیدهد و حمایت و توجه لازم را نمیکند، احساس تنهایی و عدم حمایت میکنید، این ممکن است.
🔸. افزایش تنش و نزاع: اگر تنشها و نزاعها در رابطه شما به طور مداوم افزایش مییابند و شما نمیتوانید به توافقی برسید،و حتی بستفاوت می شوید.
🔸 عدم احساس خوشبختی: اگر شما یا همسرتان دیگر احساس خوشبختی و رضایت از زندگی مشترک ندارید و این احساس به طور مداوم ادامه دارد، این ممکن است طوری که ذهنیت منفی و بیتفاوتی مدام بیشتر و بیشتر می شود.
🔶توجه داشتید ماندن ظولانی مدت در وضعیت طلاق عاطفی، زمینه اختلالات جدی روانشناختی مانند افسردگی و کرختی روانی-عاطفی را سبب می شود. حتما به مشاور ازدواج برای کمک به بیرون رفت از این وضعیت دشوار مراجعه کنید.
#دكتر_عارفي_درمانگرخانواده_ازدواج .
@khanevadeh94
🔺هنگاهی که استرس شدیدی به افراد وارد می شود و آن هم نه یکبار بلکه در یک دوره زمانی، به تدریج مشکلات روانشناختی شایعی مانند بیحوصلگی، خوابنامنظم و حواسپرتی و یادآوری صحنهها شروع می شود
بی توجهی به این علایم در طولانی مدت سبب علائم روانشناختی جدی و اختلالاتی مانند ptst و افسردگی می شود…
🔺کارگاه درمانیکپارچه استرس حاد به طور عملی و مختصر کمک می کند، مدیریت استرس و مهارتهای رهاشدن از مشکلات روانشناختی در شما تقویت شود.
🔺این کارگاه علاوه بر آموزش پروتکل، یک تجربه درمانبخش برای شرکت کننده فراهم می کند.
شماره رزرو:
09922478455
#پنجره
#جنگ
غبار تنگهکنشت را بر پنجرهها میگذارم
زخمها را میکَنم
تا فراموش نکنم
جنگی بهفرمان
دیوانهای کراوات قرمز بسته
شب تویت زد:
#آتش
صبح:
#آتش_بس
و گفت
ایران برنده است
آمریکا برنده است
اسرائیل برنده است
#دكتر_عارفي_درمانگرخانواده_ازدواج
دوره هیجدم تربیت درمانگر
#فنون_پیشرفته
#دکتر_عارفی
@khanevadeh94
#پنجره
خبرم دارم
تبار تو به ماهی اقیانوسی می رسد
اما این آبی نفتی شده ست
با برکه های گل آلود بساز
عادت خواهی کرد
#دكتر_عارفي_درمانگرخانواده_ازدواج
#با_پسر_نوجوان_من
:بابا چرا امتحانات را به تأخیر میاندازن
:پسرم که شرایط بهتر بشه و اضطراب کمتر شه
:یعنی هفته بعد شرایط بهتر می شه
:خوب مسؤلین اینطور فک می کنن
:بابا شما چه فک می کنی
:فکر من مهم نیست ولی تاخیر امتحانات و کنکور اگر اضطراب داره فقط ما داریم اضطراب را مزمن و بیشتر می کنیم
:جالبه😂
#واپس_روي_اجتماعي
بوئن واضع نظريه بين نسلي در نظريه پردازي خويش از مفهوم واپس روي اجتماعي صحبت مي كند. بوئن بر اين باور است جامعه نيز مانند خانواده در پيوستار تمايزنايافتگي و فرديت( #تمايزيافتگي) در نوسان ست.اگر جامعه در شرايط آرام و روبه رشدي باشد افراد به سمت آزادي هاي بيشتر و فرديت گسترش يافته گام بر مي دارند و در جامعه چند صدايي وجود دارد.اما در شرايط فشار و بحران( جنگ، زلزله...) كه همراه باوضعيت اجتماعي اضطراب زا و تشويش كننده است، افزايش ناگهاني براي وحدت و با هم بودن و كاهش نيروهاي معطوف به فرديت وجود دارد.
بر اساس ديدگاه بوئن در چنين شرايطي افراد از خواسته ها و مطالبات خويش مي گذرند و به نفع حفظ يكپارچگي و انسجام اجتماعي يكدست و همنوا مي شوند. گاه شرايط بحران يا تهديد خارجي آن چنان بر افراد و جامعه تاثير مي گذارد كه براي كاهش اضطراب عمومي، تهييج طلبي به وجودآمده و تلاش براي برگشت شرايط پايدار، جامعه دچار واپس روي اجتماعي شديد مي شود، امري كه گسترش فرديت و رشد نبوغ، نوآوري و خلاقيت و استعدادهاي گوناگون را براي سال ها به تعويق مي اندازد.
برگرفته از كتاب خانواده درماني، گلدنبرگ
#دكتر_عارفي_درمانگرخانواده_ازدواج
@khanevadeh94
توصیههای روان شناختی
#دکتر_عارفی_متخصص_زوجدرمانی
@khanevadeh94
راهنمای سلامت روان برای شرایط جنگ
کمیته مداخله در بحران انجمن روانشناسی ایران
www.iranpa.org
انجمن روان شناسی ایران ضمن تسلیت به ملت بزرگ ایران و محکوم نمودن جنگ و تجاوز، اعتقاد راسخ دارد صلح و آرامش بنیان سلامت روانی و اجتماعی جوامع انسانی است. این انجمن در پی تجاوز اخیر به سرزمینمان ایران، نگرانی جدی خود را در زمینۀ سلامت روانی جامعه به ویژه کودکان، نوجوانان و سالمندان ابراز می دارد. از این رو، کمیته مداخله در بحران انجمن روانشناسی ایران راهنمای سلامت روان در شرایط بحران جنگ را منتشر می نماید.
به نام زندگی، به احترام امید
در شرایطی که صدای انفجار جای صدای آرام طبیعت را میگیرد لازم است بیش از هر زمان دیگری از سلامت روان خود و اطرافیانمان مراقبت کنیم. جنگ نهتنها سلامت جسمی را تهدید میکند، بلکه سلامت روانی را نیز در معرض آسیبهای جدی قرار میدهد: ترس، اضطراب، ناتوانی، درماندگی، سوگ، بیخوابی و بسیاری احساسات دیگر، بخشی از تجربه روانی افراد در بحرانهای جنگی است .
راهنمای زیر با بهرهگیری از توصیههای منابع بینالمللی نظیر سازمان بهداشت جهانی و با هدف ارتقای سلامت روانی در جامعه و حمایت از تابآوری فردی و جمعی نگارش شده است. نکاتی که در ادامه میآید، میتواند به کاهش آسیبهای روانی ناشی از جنگ و تقویت سازگاری در این شرایط دشوار کمک کند.
۱. احساسات خود را بپذیرید، سرکوب نکنید.
ترس، اندوه، خشم و اضطراب در زمان جنگ طبیعیاند. انکار یا سرکوب این احساسات نهتنها آنها را از بین نمیبرد، بلکه فشار روانی را افزایش میدهد. آگاهی از هیجانهایی که تجربه میشود، نامگذاری و پذیرش آن هیجانها، پایه بسیاری از درمانهای روانشناختی مبتنی بر تروماست.
۲. به اطلاعات موثق و محدود دسترسی داشته باشید.
دریافت بیش از حد اخبار، بهویژه از منابع غیررسمی، اضطراب و نگرانی را تشدید میکند. راهکار توصیهشده، استفاده از منابع خبری معتبر و در عین حال محدودسازی میزان استفاده از اخبار است.
۳. از ارتباط انسانی غافل نشوید.
ارتباط اجتماعی یکی از مهمترین عوامل محافظتکننده در برابر اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و افسردگی است. ایجاد یا حفظ ارتباطات خانوادگی، دوستی و اجتماعی باعث کاهش احساس انزوا و افزایش تابآوری روانی میشود .
۴. روال زندگی را تا حد امکان حفظ کنید.
حفظ عادات روزمره، به افراد حس پیشبینیپذیری، کنترل و ثبات میدهد که برای مقابله با بحران بسیار ضروری است. این توصیه در برنامههای MHPSS (خدمات سلامت روان و حمایت رواناجتماعی سازمان ملل) نیز تاکید شده است.
۵. تکنیکهای ساده آرامسازی را تمرین کنید.
نفسعمیق، تمرینهای توجهآگاهی (Mindfulness) و حرکات بدنی ساده از ابزارهای مهم برای تنظیم هیجانی هستند. این تکنیکها توسط سازمان جهانی بهداشت بهعنوان مداخلات سطح اول توصیه میشوند.
۶. مراقب کودکان و سالمندان باشید
در بحرانها، کودکان و سالمندان نیازمند توجه ویژه هستند. صحبت با زبان ساده، مداخلات مبتنی بر بازی، و ایجاد محیطی امن برای کودکان و مراقبت روانی مداوم برای سالمندان توصیه میشود.
۷. در صورت نیاز، از کمک حرفهای استفاده کنید.
در صورت بروز نشانههای هشداردهنده مانند افکار آسیبرسان، اختلال خواب شدید یا بحران روانی، دریافت کمک تخصصی بسیار ضروری است. در کشور عزیزمان ایران، خدمات روانشناسی زیادی به صورت حضوری یا تلفنی، مانند خط 1480 سازمان بهزیستی کشور ارایه میشود و مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره انجمن روانشناسی ایران با آدرس (https://iranpa.org/clinic/ ) از جمله این مراکز است.
در پایان...
در دوران جنگ، لازم است هر انسان نهفقط مراقب جسم، بلکه روان خود باشد. کمیتۀ مداخله در بحران انجمن سعی خواهد کرد با انتشار مطالب علمی مبتنی بر شواهد، در کنار هممیهنان عزیز باشد. مراقبت از سلامت روان، نهتنها حق ماست، بلکه مسئولیت ما در برابر خود و جامعه نیز هست.
با هم، از این بحران عبور خواهیم کرد.
کمیته مداخله در بحران انجمن روانشناسی ایران
23/03/1404
منابع برای مطالعه بیشتر
American Psychological Association (APA). (2013). Helping survivors of disasters and other traumatic events.
https://www.apa.org/helpcenter/disaster
Hobfoll, S. E., et al. (2007). Five Essential Elements of Immediate and Mid–Term Mass Trauma Intervention: Empirical Evidence. Psychiatry, 70(4), 283-315.
https://doi.org/10.1521/psyc.2007.70.4.283
Inter-Agency Standing Committee (IASC). (2007). Guidelines on Mental Health and Psychosocial Support in Emergency Settings.
https://interagencystandingcommittee.org
UNICEF & Save the Children. (2010). Psychological first aid for children.
https://resourcecentre.savethechildren.
#واژه_نامه
#درمان_روابط_موضوعی
خانواده درمانی رابطه موضوعی ترکیبی از نظریه روان پویایی رابط موضوعی و درمان سیستم های خانواده است.همچنین تلاشی است که توسط روان تحلیلگران برای کاربرد نظریه ی روان تحلیلگری در خانواده به منظور کشف مجدد خود در سیستم خانواده انجام می گیرد با اعتقاد به اینکه کسب بینش برای تغییر ضروری است،خانواده درمانگران با استفاده از رویکرد موضوعی،به هر یک از اعضا خانواده کمک می کنند. تا ناخودآگاهی خانواده را در سطح شخصی تجربه کنند .از جنبه نظری، این تجربه به تفسیرهایی منجر می شود که احتمالا مؤثرتر عمل می کند زیرا اعضای خانواده ارتباط کامل تری با یکدیگر برقرار نموده واحساس درک شدن راتجربه می کنند . زوج درمانی روابط موضوعی به نقش عوامل نا خودآگاه در بروز تعارضات زناشویی تأکید می کند . این رویکرد اولین رویکردی است که عملکرد فرد،فرآیند های ناخودآگاه وتعاملات زناشویی رابا یکدیگر ترکیب کرده است.
#سی_نکته_در_خانوادهدرمانی
#دکتر_عارفی
#نشر_دیباچه
@khanevadeh94
https://www.instagram.com/dr.mokhtar_arefi/profilecard/?igsh=MWU4Y3hpbnY5MGk5dQ==
Читать полностью…#یادداشت_شنبه
#مثبت_نگری
🔹بیش از یک سده است که رواندرمانی بر درمان مشکلات روان شناختی مراجعان تمرکز دارد. تمرکزی که تشخیصهای بالینی دقیقِ اختلالات روانی و به تبع آن پرداختن به آسیبها و دردهای کودکی، تغییر تفکرات معیوب و یا بهبود الگوهای ناکارآمد را هدف خود قرار داده است. این در حالی است که به قول کورسینی(۲۰۰۸) عموم مراجعان برای بدست آوردن #حال_خوش و زندگی شادمانه نزد درمانگران میآیند. به عبارت دیگر افراد صرفاً برای تسکین اضطراب و رهایی از غمگینی مراجعه نمیکنند بلکه دوست دارند زندگی شادتری داشته باشند و یا به قول خودشان مثل گذشته شور و اشتیاق داشته باشند و از ته دل بخندند!
🔹با این حال رویه پزشک محور و تشخیص مدار رواندرمانی باعث شده با شدت بیشتری DSMها (راهنمای آماری و تشخیصی اختلالات روانی) قطور تر و پیچیدهتر شوند و تبع آن تشخیصهای دقیقتر و تشخیصهای افتراقی و همبودیها سرلوحه کار درمانگران موفقتر ! شود، بدیهی است در چنین فضایی محتوای جلسات درمانی، مشاوران و روانشناسان پرداختن به بدبختیها و تسکین نشانههای پریشانی مراجعان بوده است، با این وجود معلوم نیست برای مثال مراجعی که در طی ده جلسه #شناخت_درمانی نشانههای اضطراب و افسردگی او به طور معناداری کاهش یافته، حال چه کند؟ چنین تسکینی بیشتر شبیه آن است از بچهای لپتاپ و تبلت و گوشی را گرفته باشید و او خطاب به شما بگوید «خوب بابا من چه کار کنم، حوصلهام سر می ره»
🔹رواندرمانی مثبت نگر با آگاهی از این سوالات در کار درمان، توسط سلیگمن مطرح شد و رشد یافت. اینکه مراجعی که به جلسه ما مراجعه میکند به جای تلاشهای وسواسگونه در شناسایی نقصهای او، بر بازشناسی نقاط مثبت و منابع درونی و رابطهای او تمرکز کنیم. هرچند #مثبتنگری به این معنا نیست که ما تمام روشهای درمانی مبتنی بر حذف آسیب را نادیده بگیریم بلکه صحبت از حفظ تعادل در پرداختن به ویژگیها و رویدادهای مثبت و منفی مردم است. برای مثال اگر بر دلهره و نگرانی پیش از امتحان دانشآموزی توجه می کنیم، تلاشها، پشتکارها و حافظه خوب او را هم برجسته کنیم. اگر در برگه فعالیت روزانه یک خانم افسرده بر اندوه و خشم او میپردازیم، ساعتهایی که بچهخود را می بوسد، به همسرش توجه میکند و امور منزل را مدیریت میکند، رصد و ثبت شود.
با این همه پرداختن و تمرکز بر پرورش هیجانات مثبت، تقویت و غنیسازی روابط مثبت و شعلهور سازی منابع درونی که میتواند بسیار انگیزشی و توانمندساز باشد، کاری آسان نیست، فارغ از رویکرد درمانی به #شخصیت_درمانگر و روحیه او هم بستگی دارد. درمانگری که زندگی شخصی اش لبریز از تغییرات مثبت،روابط گسترشیافته و تجارب رشدانگیز و پیشرونده است، مراجعان را منابعی سرشار از ظرفیت بهبودی و خودشکوفایی می یابد که فقط انگیزش آنها کاهش یافته و با استارت درست و به موقع شتاب میگیرند. در همان حال روانشناسی که همیشه نالان است و نمیتواند از ته دل بخند، در مراجعانش به دنبال عیبیابی و هیجانات منفی و تجارب منفی است.
ادامه دارد...
#دكتر_عارفي_درمانگرخانواده_ازدواج
@khanevadeh94
#درمان_یکپارچه_استرس_حاد
#بخشی_از_کارگاه
#دكتر_عارفي_درمانگرخانواده_ازدواج
@khanevadeh94
کارگاه درمان یکپارچه استرس حاد
#دکتر _عارفی
#برای_بعد_از_جنگ
#مدیریت_استرس
#دکتر_عارفی
دوره هیجدم تربیت درمانگر
#درمان_عقلانی_هیجانی_رفتاری
#دکتر_عارفی
@khanevadeh94
#سؤال_از_شما
سلام آقای دکتر امیدوارم حالتون خوب باشد.
من یه سوال داشتم در رابطه با خشونت در زندگی زناشویی چه روشی درست تره، آیا زن و شوهر هر دو حضور داشته باشند یا جداگانه پرداخته شود
ممنون می شم توضیح دهید؟
سلام با آرزوی سلامتی و آرامش برای شما
بحث چگونگی بر خورد با زوج های درگیر خشونت زناشویی، مناقشه ای را در روان درمانی بوجود آورده است. به طور کلی دو شیوه درمانی در این زمینه مورد توجه بوده ست؛ یکی مدل پرخاشگر- قربانی که بیان می دارد زوج ها را از هم جدا کنیم و فرد خشن را به یک برنامه مدیریت خشم و مداخلات روان درمانی فردی هدایت کنیم. دیگر ی مدل سیستمی زوج درمانگری است که معتقدست خشونت نتیجه تحریک و واکنش دوسویه زن و شوهرست، از این روبهترست زوج ها به طور همزمان درمان می شوند، در چنین شرایطی عامل خشونت(معمولا مردان)می فهمد، چگونه به حالت انفجاری می رسد و مسؤلیت رفتار خود را بپذیرند و در عین حال قربانی متوجه نشانه های خطر رفتار خشن مرد می شود و اینکه چگونه جرقه اولیه تنبیه را خود وی می زند و مسؤلیت رفتار خود را به عهده بگیرد.
پیشنهاد می شود در مواجهه با خشونت از دیدگاه تلفیقی استفاده کنید، چنانچه خشونت از هل دادن همدیگر و پرت کردن اشیا گذشته باشد، جلسات مشاوره فردی ابتدا برای هر کدام، بویژه عامل خشونت داشته باشید. سپس در جلسات زوج درمانی، وقوع مشکل را بر اساس نوع رفتار طرفین، توضیح دهید، طوری که متوجه شوندچرخه خشونت میان آنها مراحلی دارد و رفتار و کلام هر کدام در تشدید دعوا و وقوع خشونت سهم دارد.
#دكتر_عارفي_درمانگرخانواده_ازدواج
@khanevadeh94
@drarefi
#رفتار_خريد_لباس_شخصيت ها!!
شخصيت وسواسي:
تمام فروشگاه ها را با اقوام و دوستان مي گردند، قیمت ها را قبل از کالا می بینند، يا خريدشان را به خاطر شک عودت مي دهند يا تصميم مي گيرند روزی دیگر خرید کنند، یک مغازه را چند بار سر می زنند.
شخصيت پارانوئيد:
فروشنده ها كلاه بردارند،بیشتر جنس ها تقلبی ست، همواره دنبال تخفيف مورد نظر خويش هستند و گاه به خاطر قيمت مورد نظرشان، در لحظه آخر از خريد صرف نظر مي کنند.
شخصيت نمايشي:
تحت تاثير فروشنده نظرشان را در مورد خريد تغيير مي دهند و از نظر فروشنده مشتريان خوبي هستند. انتخاب آنها تحت تاثير مدل مانكن هاي ويترين ست. برند مورد استفاده خویش را خیلی زود به رخ بقیه می کشند.
شخصيت خودشيفته:
هميشه پیشنهاداتی برای فروشنده ها دارند که معمولا بر اساس پوشش های تن خودشان ست، در برخورد با فروشنده با اظهار فضلی بیان می کنند فلان مارک را دارید؟. مارک مورد نظر آنها بهترین ست و فروشنده تنها باید بپذیرد.
شخصیت های افسرده خو:
خرید بیهوده ترین رفتار انسانی ست. با اکراه برای خرید آماده می شوند، رنگ و مدل خیلی معنا ندارد. خرید های آنان کمتر ویترینی ست، رنگ های خاکستری و تیره بیشتر از نارنجی و روشن چشمگیرست.
ویژگی مانیک:
خرید لذت بخش ترین فعالیت زندگی ست. بهترین مشتریان از نظر فروشنده ها هستند، کمتر دچار شک می شوند چون ممکن ست دو رنگ یا دو مدل از یک لباس را یکجا بخرند. یک استدلال دارند: از هر چی خوشت اومد بگیر. گاه ممکن ست لباس هایی بخرند که به خاطر تعدد لباس، نپوشیده به دوستان هدیه دهند.
شخصیت مرزی:
هرج و مرجی در خرید شبیه مانیک ها دارند، ولی گاه به خاطر یک حرف یا رفتار فروشنده، او را به باد ناسزا می گیرند و بدون خرید اجناس انتخاب شده با خشم محیط را ترک می کنند.
#دكتر_عارفي_درمانگرخانواده_ازدواج
@khanevadeh94
#بیست_نشانه_خانه_روشن
#درخواستمثبتویژه
یکی از مسائلی که زندگیهای زناشویی را به سمت نارضایتی و دلزدگی تدریجی میکشاند، انباشت انتظارات پاسخ داده نشده و خواستههای معقولی است که به آنها بیتوجهی شده است. خواستهها و انتظاراتی که اگر یا بیان نمیشود و یا به درستی نمیشود و یا بیان میشود ولی نادیده گرفتهمیشود.
در زندگیهای زناشویی شاد و پایدار زوجین یاد گرفتهاند چگونه خواستههای خود را به طور مؤثری ابراز کنند و با موفقیت درباره توافقاتی که تغییرات مثبت را در پی دارد، مذاکره کنند.
زن و شوهرهای موفق هنگامی که درخواستی از همسر خویش دارند در درخواست خویش به سه نکته مهم توجه دارند:
۱.#درخواست دارند و درخواست خود را به صورت پیشنهادی مطرح میکنند نه مطالبه، به عبارت دیگر از اجبار و تهدید استفاده نمیکنند و همواره امکان مصالحه و مذاکره را باز میگذارند.
۲. درخواست خود را به صورت #مثبت مطرح میکنند. مثبت به این معناست که آنچه را که از همسرتان میخواهید مطرحکنید نه آنچه را که نمیخواهید. برای مثال به جای گفتن:« اینقدر دیر خانه نیا» گفته شود:« دوست دارم هر شب ساعت نه خانه باشی».
۳. درخواست را به صورت #ویژه مطرح میکنند. یعنی درخواست روشن و واضح است که شامل چه، کجا و چه زمانی است. برای نمونه به جای گفتن:« وقت بیشتری برای بچهها بگذار» گفته شود:« دوست دارم هر شب ۱۵ دقیقه برای دخترمان قصه بگویی».
#دكتر_عارفي_درمانگرخانواده_ازدواج
@khanevadeh94
#یک_نکته_از_این_معنی
🌸به دو شیوه می توان دروغ گفت:
می توان حرف هایی از خود ساخت.
و همچنین می توان حقیقت را با صدایی آرام، با خونسردی، مثل حرفی بین حرفهای دیگر، حرفهای کم اهمیت بیان کرد.
این شیوه ی دروغگوئی ظریفانه تر است.
🖊کریستین_بوبن
@khanavdeh🌸
#یک_نکته_از_این_معنی
سالهاست منتظر آمدن
روزهای بهترم ؛
ولی نمیدانم چرا
هنوز هم دیروز ها بهترند ..!؟
🍁#احمد_محمود
net/document/psychological-first-aid-children/
UNHCR. (2020). Mental Health and Psychosocial Support during COVID-19 and emergencies.
https://www.unhcr.org/protection/health/mental-health-and-psychosocial-support
World Health Organization (WHO). (2020). Doing what matters in times of stress: An illustrated guide.
https://www.who.int/publications/i/item/9789240003927
World Health Organization (WHO). (2022). Mental health and psychosocial considerations during emergencies.
https://www.who.int/publications/i/item/WHO-2019-nCoV-MentalHealth-2020.1
#پنج_تایی_های_آوای_سروش
#پنج_نشانه_رابطه_عاطفی _تمام_شده
رابطه ای که از نظر روان شناختی تمام شده، برای آن تلاش نکنید چرا سبب لطمه جدی به عزت نفس و در سطحی بالاتر سلامت روان شما خواهد شد
🔹کاهش ارتباط عاطفی:اگر احساس کنید که دیگر به پارتنر خود نزدیک نیستید و ارتباط عاطفی کاهش یافته است، ممکن است نشانهای از پایان رابطه باشد.
🔹عدم تمایل به صحبت و کنار همبودن: اگر هر دو طرف دیگر تمایلی به گفتگو و بحث درباره مسائل نداشته باشند، این میتواند نشاندهنده بیعلاقگی باشد.
🔹افزایش تنش و نزاع:اگر دعواها و تنشها بیشتر از لحظات خوشایند شوند، نشاندهنده وجود مشکلات جدی در رابطه است.
🔹عدم حمایت عاطفی:اگر یکی از طرفین دیگر از نیازهای عاطفی دیگری حمایت نمیکند یا به آن توجه نمیکند، این میتواند به کاهش احساس نزدیکی منجر شود.
🔹تهدید به جدایی:اگر یکی از طرفین به صراحت به جدایی اشاره کند یا احساس نارضایتی کند و از رابطه خارج شود، این میتواند نشانهای قوی از پایان رابطه باشد.
شناسایی این نشانهها میتواند به شما کمک کند تا تصمیم بگیرید برلی این رابطه چه مسیری را پیش ببرید.
#مرکز_تخصصی_مشاوره_ازدواج_آوای_سروش
#یادداشت_شنبه
#گریهی_آدلری
🔸در بیشتر درمانهای روانشناختی بر کمک به ابراز هیجانی و #تخلیه_عاطفی مراجعان تأکید شدهاست. در حالی که تخلیه عاطفی در درمانهای رواپویشی به عنوان یک فن و روند در جلسات درمان مورد توجه است و علت و ریشه ابراز هیجانهای منفی مانند گریه کردن مورد توجه درمانگر است و گریه در درمان شخصمحور راجرز به عنوان نتایج و موفقیت درمان مورد توجه است، اما گریهکردن از منظر درمانگران آدلری وضعیتی متفاوت دارد.
🔸درمانگر آدلری فراتر از جلسه در مورد گریه این پرسشها را مطرح میکند؛ شخص چهموقعی گریه میکند؟در حضور چه کسی گریه میکند؟ چه کسی به گریه او توجه دارد؟ چه کسی به گریه او بیتوجه است؟ گریه کردن برای شخص چه هدفی را دنبال میکند؟
برای نمونه اگر به پاسخ پرسش آخر فکر کنیم، ما می توانیم دو نفر را تصور کنیم:
🔸یک نفر گریه میکند چون غمگین است؛ پدرش را از دست داده است؛ معشوقهاش رفته است؛ از زندگی ناامید شده است؛...
🔸دیگری گریه میکند و به دنبال توجهاست؛ با گریه کردن همسرش به او توجه میکند؛ با گریه او را از مسؤلیت معاف میکنند؛ مادرش به خواستههایش توجه دارد؛...
🔸از این رو درمانگر آدلری به جای تمرکز زیاد به علت رفتار شخص، به غایت و اهداف رفتار توجه دارد و بر همین اساس شیوه درمانی کاملاً بافتنگر ، غایتاندیش و متفاوت خواهد بود.
#دكتر_عارفي_درمانگرخانواده_ازدواج
@khanevadeh94