jomhuriyat | Неотсортированное

Telegram-канал jomhuriyat - جمهوریت

5491

Подписаться на канал

جمهوریت

♈️جدی نگرفتن مکانیسم ماشه مانند همان حرف احمدی‌نژاد است که قطعنامه‌های ضدایرانی را کاغذ‌پاره می‌خواند

🔰جمهوری اسلامی newspaper:

♈️ماجرای مکانیسم ماشه را باید جدی گرفت و با پشتکار و تلاش برای منصرف کردن سه کشور اروپائی از فعال کردن آن وارد عمل شد.

♈️این کار، از یکطرف با دشواری مواجه است زیرا آمریکا و اسرائیل برای تشویق سه کشور اروپائی عضو برجام به فعال کردن مکانیسم ماشه تلاش می‌کنند و از طرف دیگر قابل دسترسی به نظر می‌رسد زیرا اروپا اکنون درگیر جنگ اوکراین است و برای ورود به درگیری بزرگ دیگری که طرف آن ایران باشد آمادگی لازم را ندارد.

♈️ایران می‌تواند از این فرصت استفاده کند و با سه کشور اروپائی عضو برجام برای جلوگیری از فعال شدن مکانیسم ماشه به توافق برسد.

♈️نظریه تشبیه مکانیسم ماشه به تفنگ بی‌فشنگ، فاقد استدلال و پشتوانه واقعی است و چیزی مانند «کاغذپاره» دانستن قطعنامه ششگانه ضدایرانی سازمان ملل توسط رئیس دولت‌های نهم و دهم است که منشأ تمام عوارض منفی بعدی تاکنون شده است.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

📝📝 این روضه و تزریق نگرانی که در خصوص آب و صرفه جویی برای مردم خوانده می شود ریشه در نشناختن چرخه سیاستگذاری علمی و بحرانی است که حاصل دهه ها سیاستگذاری غلط اقتصادی است.
✍مهدی رباطی
@jomhuriyat

♈️سه دلیل این وضعیت آب و برق عبارتند از :

🔰الف. اصرار بر شعار خودکفایی گندم و محصولات کشاورزی در کشوری که یکی از خشکترین کشورهای جهان است و نابودی سفره های آب زیرزمینی و اکوسیستم آبی کشور؛ طبق گزارشات وزارت نیرو، حدود ۹۲ درصد منابع آب تجدید پذیر ما در بخش کشاورزی مصرف می شود. کل مصرف آب در بخش خانگی و صنعت ۸ درصد است

🔰ب. قیمتگذاری دستوری آب و برق و سایر حاملهای انرژی که انگیزه هرگونه سرمایه گذاری و نوآوری را در این زیرساختها از بین برد و تمام آنها را مستهلک و توسعه نیافته کرد

🔰ج. تحریمها و عدم ورود تکنولوژی روز در حوزه مدیریت آب و توسعه زیرساختهای برق و انرژی. هر چند اگر تحریم هم نبودیم به دلیل مورد دوم ، هیچ سرمایه گذاری وارد کشور نمیشد .

♈️امروز هم که این بحران زیرساختی در حال خارج شدن از کنترل است ، علاجی وجود ندارد جز اصلاح سریع و اساسی این موارد بویژه مورد اول و دوم و تغییر شکل سیاستگذاری کلان در حوزه آب، زیرساخت و انرژی.

♈️تا زمانیکه این دو تغییر صورت نپذیرد، ترساندن مردم فقط آرامش روانی جامعه ایران را بیش از پیش به هم میریزد و تاثیری در حل بحران هم نخواهد داشت.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

♈️ هشـ.ـدار استـ.ـاد دانشـ.ـگاه تهـ.ـران دربـ.ـاره فاجعـ.ـه کـ.ـم آبـ.ـی، استدعـ.ـا دارم هرجـ.ـوری کـ.ـه می توانیـ.ـد ایـ.ـن صحبتـ.ـهای مهـ.ـم راجـ.ـع کـ.ـم آبـ.ـی بــ.ـا هموطنـ.ـان اشتـ.ـراک بگذاریـ.ـد.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده سرزمین پارس

🔰 صبح زیبا و دلنشین همراهان فرهیخته جمهوریت بخیر
روز شاد و پربرکتی پیش رو داشته باشید


♈️ اینجا نوشا، بهشتی پنهان در مسیر سفر به اعماق ابرهاست،

♈️ حتما تاکنون نام جاده جنگلی و زیبای دوهزار را شنیده‌اید، منطقه‌ای توریستی، وسیع و فوق‌العاده سرسبز در بخش خرم‌آباد از توابع شهرستان تنکابن، برای رسیدن به روستای نوشا باید از جاده جنگلی دو‌هزار عبور کنید. روستای نوشا در ۵۵ کیلومتری تنکابن قرار گرفته و ارتفاع ۲۱۰۰ متری آن از سطح دریا موجب شده تا اطراف آن را توده‌ای از ابرها احاطه کند.

♈️ نوشا به معنای نسیم خنک صبحگاهی است و با حضور در این روستا، این حس خنکی را به خوبی لمس می‌کنید؛ با ابرهایی که سراسر روستا را فرا گرفته‌، هوای پاک، طبیعت بکر و مناظر دیدنی، گشتی به یاد ماندنی در نوشا، تجلی بهشت، خواهید داشت.

♈️ از نکات جالب توجه این روستا و از دلایل بکر و دست‌نخورده بودن آن عدم تردد خودرو است؛ شما با استفاده از اسب، موتورهای کوهستان و یا پای پیاده می‌توانید این مسیر چشم‌نواز را طی کنید.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

♈️ 🌺تصویر واقعی از ساختار قدرت در ایران؟!

✍حسین جعفری
عبدی با انتشار تصویری از جنتی می نویسد: "تصویر واقعی از ساختار قدرت در ایران امروز" که در برخی از رسانه های مجازی با طعنه به حکومت باز نشر می شود.

♈️ به باور من توئیت عبدی فاقد طعنه است بلکه توصیف واقعی و البته ناقص از ساختار نظام است. او خلاف نگفته اما همه واقعیت را هم بیان نکرده است.

♈️ بعنوان نمونه رهبر موسس انقلاب به هنگام درگذشت ۸۷ سال داشته و اگر بخواهیم فقط نامه ها و احکام سه ماه آخر حیات شان را بشماریم به بیش از ۴۵ مورد می رسیم که بی تردید ۵ موردش بسیار مهم و حیاتی برای آینده کشور بوده از جمله؛ نامه های مربوط به عزل آیت الله منتظری، فرمان بازنگری در قانون اساسی، حذف شرط مرجعیت برای تصدی رهبری از قانون اساسی!(گرچه گفته شده برخی از فرمان های امام در سالهای آخر به خط او نیست، اما در صورت صحت این ادعا، تصویر ساختار قدرت در ایران تامل برانگیز می شود.) 

♈️ خلاصه آنکه اگر کسی بخواهد در یک قاب به توصیف ساختار قدرت در ایران اعم از دیروز و امروز برسد, باید علاوه بر تصویر جنتیِ پیر و زمینگیر، به تصاویر مهم دیگری نیز اشاره کند.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

🔰چه رنج های بیهوده که زنان ایرانی برای حجاب اجباری نکشیدند

✍️سعید معدنی


♈️دیروز دریکی ازمحلات تهران قدم می زدم. زنان و دختران چادربرسر، باپوشش روسری وبدون چادر و روسری باهم ودرکنارهم قدم می‌زدند وپیاده راه می‌رفتند وزندگی می‌کردند.

♈️در این چهل واندی سال چقدرتلاش کردند تاحجاب اجباری راسر دختران مردم کنندو جامعه مصنوعی بسازند، ولی نشد که نشد.
دختران زیادی آسیب دیدند ورنج کشیدند اما اصل جامعه در کشورهای اسلامی همین است که این روزها در کوی و برزن می‌بینیم.

♈️مصر هم همین است. لبنان، سوریه، عربستان، ترکیه، عراق و....همه‌ و همه جامعه طبیعی‌شان از لحاظ حجاب همینگونه است.
ایران قبل از انقلاب اسلامی هم شبیه اینها بوده.

♈️تصویری که پشت سر رییس جمهورپزشکیان در حال سخنرانی می‌بینید، تصاویر شهدای حمله وحشیانه اسرائیل به وطن است.
تصاویر زنان شهیده به لحاظ حجاب جامعه طبیعی را نشان می‌دهد.

♈️این تصویرپشت رئیس جمهور حرف‌های زیادی برای گفتن دارد وهرسه نوع پوشش زنان ایرانی را در خود جای داده.

♈️بگذاریم مردم و جامعه زندگی خودش را داشته باشند. به تعبیر سپهری بگذاریم که احساس هوایی بخورد.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

♈️ واکنش هاآرتص به کشته شدن ۹۳ فلسطینی در صف دریافت غذا

آیا یک پسر دارید که در ارتش اسرائیل است؟ احتمالا شما والدین یک جنایتکار جنگی هستید

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده سرزمین پارس

🔰 صبح زیبا و تابستانی همراهان فرهیخته جمهوریت جمهوریت
روز شاد و پربرکتی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا بهشتی زمینی است
آبشار بی نظیر و اعجاب انگیز و چشمه‌ای مارگون

♈️ آبشار مارگون بزرگ‌ترین و مرتفع‌ترین آبشار چشمه‌ای جهان است که دمای آب آن حتی در گرم‌ترین ماه‌های سال کمتر از ۱۰ درجه سانتی‌گراد است. ارتفاع این آبشار ۷۰ متر و عرض آن ۱۰۰ متر است.

♈️ این آبشار زیبا و باشکوه در روستای مارگون قرار گرفته که از توابع شهرستان سپیدان در استان فارس می باشد. آبشار مارگون در نزدیکی مرز بین دو استان فارس و کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد. از آنجایی که در بالای آبشار هیچ رودخانه‌ای وجود ندارد و هزاران چشمه‌ای که از دل کوه می‌جوشند و سرازیر می‌شوند منبع آب این آبشار زیبا هستند، به مارگون آبشار چشمه‌ای می‌گویند.

♈️ آب زلال و گوارای این چشمه ها در پایین کوه، رودخانه ای را شکل می دهند که تا نزدیکی سپیدان کشیده می شود. جایی که این آبشار قرار گرفته از نقاط مرتفع منطقه است و بیش از ۲۲۰۰ متر ارتفاع دارد.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

🔰دخترانه‌ترین وخلوت‌ترین کنکور تاریخ

♈️نگاهی به آمارهای نوبت دوم کنکورامسال نشان می‌دهد، طی سال‌های اخیر جمعیت داوطلبان دختری که خواهان تحصیل در رشته‌های دانشگاهی هستند، به‌مراتب از داوطلبان پسر پیشی‌گرفته به طوریکه  64 درصد کل داوطلبان نوبت دوم 1404 را زنان تشکیل داده‌اند.

♈️در پنج نوبت گذشته آزمون سراسری، یعنی از نوبت اول کنکور 1402 تا امروز، امسال سهم داوطلبان زن از همه سالها بیشتر بوده است. به‌طوری‌که این سهم در نوبت دوم کنکور 1402 به 61 درصد و نوبت کنکور سال گذشته به 63 درصد می‌رسید، از سوی دیگر بررسی دهه 90 هم نشان می‌دهد هرچند در تمام آن برهه، باز هم داوطلبان زن نسبت به مردان دست برتر را داشتند، اما در این برتری معمولاً سهم زنان بین 59 تا 60 درصد بوده است.

♈️از سوی دیگر نگاهی به جمعیت داوطلبان نوبت دوم آزمون امسال نشان می‌دهد در مقایسه با پنج دوره گذشته، تعداد شرکت کنندگان در کمترین حد خود قرار دارد. به‌طوری‌که دایره داوطلبان این دوره از کنکور نه‌تنها نسبت به ‌نوبت اول کنکور امسال با کاهش 14 درصدی روبه‌رو بوده، بلکه درمقایسه با سال گذشته کاهش 17 درصدی داشته است.مطالعات زنان
#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

📝📝 روزنامه جمهوری اسلامی: برای افغانستانهایی که از ایران می‌روند اشک تمساح نریزید

♈️طالبان در ایران جنایت کرد، صداوسیما ساکت بود

🔰روزنامه جمهوری اسلامی نوشت
:

♈️کم‌کاری رسانه ملی در افشای همدستی عده‌ای از اتباع غیرمجاز با رژیم صهیونیستی یکی از ابهامات موجود در این پرونده است. رسانه ملی در جریان قتل «جرج فلوید» در آمریکا، که هیچ ارتباطی با استقلال و تمامیت ارضی ما نداشت، چند ماه هر روز و هر شب از شبکه‌های مختلف گزارش و خبر و نظر پخش کرد ولی حاضر نشد درباره اینکه در جنایات حرم رضوی، شاهچراغ، انفجار سالگرد شهید سردار سلیمانی، انواع سرقت‌های مسلحانه و ایجاد ناامنی‌ها در کشورمان اتباع غیرمجاز چه نقش پررنگی داشتند حتی یک کلمه بگوید!


#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

📝📝کریدور زنگزور به چه معناست؟
⚛ @jomhuriyat
♈️کریدور زنگزور به یک مسیر ارتباطی استراتژیک اشاره دارد که از منطقه زنگزور در جنوب ارمنستان می‌گذرد و هدف آن اتصال جمهوری آذربایجان به جمهوری خودمختار نخجوان است. این کریدور پس از جنگ دوم قره‌باغ (۲۰۲۰) و توافقنامه آتش‌بس ۱۰ نوامبر ۲۰۲۰ مطرح شد.

🔰۱. اتصال جغرافیایی: 

♈️آذربایجان خواهان یک مسیر زمینی مستقیم از خاک اصلی خود به نخجوان (که از خاک ارمنستان جدا شده) است. 

♈️این مسیر از منطقه تاریخی زنگزور (سیونیک در ارمنستان) می‌گذرد.

🔰۲. اهمیت استراتژیک: 

♈️برای آذربایجان، این کریدور دسترسی بدون نیاز به ایران یا ارمنستان به نخجوان را فراهم می‌کند. 

♈️برای ترکیه و آذربایجان، این مسیر می‌تواند به یک کوریدور ترانس‌قفقاز (اتصال ترکیه به آذربایجان از طریق نخجوان) تبدیل شود. 

🔰۳. چالش‌های سیاسی و امنیتی: 

♈️ارمنستان نگران حاکمیت خود بر منطقه سیونیک است و ممکن است از دادن کنترل کامل این مسیر به آذربایجان خودداری کند. 

 ♈️ایران نیز به دلیل تغییر احتمالی در توازن منطقه‌ای و کاهش نقش خود در اتصال نخجوان، نسبت به این طرح نگرانی‌هایی دارد.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

♈️جاسوس واقعی کیه؟...

#حسن_آقامیری

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

📝📝مدیریت ایرانی اسلامی فرقه جلیلیه!

✍مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️صدا و سیما شماری لاستیک زاپاس دارد که در هر بار کشور ناآرام می‌شود سراغ آنان می‌رود.

♈️در جریان جنبش مهسا بعد از ربع قرن سراغ غلامحسین کرباسچی و چند تن دیگر رفتند.
این بار هم پس از بیست سال سراغ عطاءالله مهاجرانی رفتند و چند نفر دیگر هم که تنها در آشوب‌ها دعوت می‌شوند. به اینها می‌گویند مهمانان اضطراری یا ناچاری!

♈️به محض رسیدن به نخستین آپاراتی، این لاستیک ها با سعید جلیلی و کاظم صدیقی که در دو سه روز پیش هر دو سخنرانی شان زنده پخش شد جابه‌جا شدند. زاپاس ها به جای خود برگشتند تا چهره‌های ثابت هم به جای خود برگردند.

♈️مدیریت ایرانی اسلامی یعنی همین؟! بازگشت به تنظیمات کارخانه در اسرع وقت.
#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

🔰داستان علیرضا فغانی و کوروش کبیر در قم!

✍محمدحسین روانبخش


♈️عکسی در فضای مجازی منتشر شده که نشان می‌دهد بنری در یکی از خیابان‌های قم آویزان شده که حاوی توهین به «علی‌رضا فغانی» داور بین‌المللی است.
چندان مشخص نیست که آیا چنین عکسی واقعی است یا نه؛ اما حتی اگر واقعی هم باشد، به نظر من اصلا اهمیتی ندارد!

♈️وقتی «شیرین‌عقلی» دفتر و دستک‌دار توقع دارد که در پایان دیدار پاری‌سن‌ژرمن و چلسی، وقتی دونالد ترامپ برای اهدای مدال وارد زمین فوتبال شد، فغانی به او سیلی می‌زد، دیگر وجود آدم‌هایی معدود در گوشه و کنار قم که خودشیرینی کنند و عکسی توهین‌آمیز را بنر کنند و روی دیوار بزنند، چندان عجیب نیست.

♈️ عجیب این است که بدانیم فروشگاه‌های «افق کوروش» که نام و عنوان‌شان ثبت شده و در تمام ایران شعبه دارند، وقتی قرار است در شهر قم شعبه بزنند، نمی‌توانند اسم «کوروش» را در تابلوی فروشگاه‌شان بیاورند؛ آن‌هم در روزگاری که شهرداری زاکانی در تهران، عکس «شاپور ساسانی» را در میدان‌های شهر آویزان کرده و او را نمونه‌ی سرباز ایرانی می‌داند!

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

📝📝 ترس از تغییر

✍️ جواد کاشی
@jomhuriyat

♈️جمهوری اسلامی نه از اسرائیل می‌ترسد نه آمریکا. از منطق تحول مقتضی زمان می‌هراسد. از تغییر احساس ویرانی در ساختار می‌کند.
خود را همان می‌نماید که از اول انقلاب منعقد شد. می‌داند اینکه هست همان نیست که چهل و پنج سال پیش بود. اما از اعلام صریح آن می‌هراسد. اگر به صراحت اعلام کند این که هست آن نیست، و نمی‌توانست باشد، آنگاه به فکر می‌افتاد منطق و تئوری و روایت‌ تازه‌ای از موجودیت خود فراهم کند. هنگامی که منطقی تازه برای موجودیتی که دیگر آن نیست، فراهم نکنی، خود را از دست خواهی داد. تسخیر خواهی شد. البته بازتعریف خویشتن حتی برای فرد هم دشوار است، هنگامی که سخن از نهادهای اجتماعی و سیاسی است کار بسیار دشوار خواهد شد. وارثان به ندرت شجاعت نیروی موسس را دارند. 

♈️زمان گسست ایجاد می‌کند. حتی برای پیوند با آنچه در سرآغاز بود، باید شجاعت پذیرش گسست را داشته باشی. با پذیرش گسست، گذشته هم در معرض بازتعریف و نقد واقع می‌شود. بت‌ سرآغاز هم شکسته خواهد شد. آنگاه زایشی به اقتضاء زمانه روی خواهد نمود. و الا بی‌تعریف و بی‌بنیاد و معنا رها خواهی شد و نم فساد در ارکان هستی نهادهای سیاسی رسوخ و همه چیز را فرسوده و لزران خواهد کرد.  

♈️آمریکا و اسرائیل نه تنها ترس ایجاد نمی‌کنند گاه محملی می‌شوند برای انکار ضرورت تحول. آنها با شرایط فوق‌العاده‌ای که ایجاد می‌کنند، اصل تحول و بازتعریف را به تعویق می‌اندازند. کمک می‌کنند تا فروریزی تدریجی در درون متوقف نشود شتاب پیدا کند.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

📝📝درون این قبر مرده‌ای وجود ندارد!
✍سیدهاشم فیروزی
@jomhuriyat
♈️رضایت مردم
نظام اجتماعی نه بسان مفعولی بی‌اختیار، دارای کارکرد موقت و در دسترس حاکمان بداختیار، بلکه موجودی زنده، ذی‌اختیار و برخوردار از آگاهی در مورد خواسته‌ها و نیازهای خویش است.

♈️در هنگامه خشک نمودن یک به یک آب سدها، برق نیروگاه‌ها و تحمیل جنگی کوتاه و تکرار پذیر و پر تبعات بر اقتصاد نحیف ایران بواسطه مدیریت نهضتی هیئتی غرب‌ستیز و عقل گریز، ضداجتماعی و مردم‌پرهیز، اکنون ترجیح بنده اهل علوم اجتماعی این است که همچنان درب بر پاشنه نامردمی بودن و ضدیت با اجتماع بچرخد، بجای آنکه این حوزه مقدس تبدیل به زوجه متعه‌ای شود و مورد سوءاستفاده مردان رند و نظرباز برای عدم تغییر شالوده پدید آورنده وضع موجود که همانا سیاستهای کلان حاکم است!

♈️حتما ترجیح آحاد بر آن است در وهله نخست اقتصاد ویران گروگان گرفته شده بواسطه سیاست خارجه رهایی یابد نه آنکه در زیر تجاوز سخت بی‌امان تنها امکان آروق و یا سوت زدن برایمان فراهم شود!

♈️آنچه ملت را بیش از هر چیز دیگر و بمعنای حقیقی بعنوان علت‌العلل همه چیز به ورطه نابودی کشانده مسئله سیاست خارجه ستیزه‌جویانه و استثنائی در عالم می‌باشد.

♈️بله آقای علی اکبر ولایتی درون این قبری که بر سر آن روضه می‌خوانید مرده‌ای وجود ندارد!

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

📝📝ایران بر لبه تیغ

✍محمد فاضلی
@jomhuriyat

♈️وقتی در بهار ۱۴۰۰ کتاب #ایران_بر_لبه_تیغ را منتشر کردم، اندک امیدواری داشتم که صدایم – در کنار ده‌ها صدای دیگر - که دلسوزانه حاکمان را به بازنگری در سیاست‌ها و کیفیت حکمرانی فرامی‌خواند، شنیده شود. کورسویی از امید داشتم که عنوان تلخ، تند و تیز #ایران_بر_لبه_تیغ به اندازه وِز وِز پشه‌ای گوش حکمرانی را آزار دهد و به شنیدنش کمک کند.

♈️کتاب، حاصل همه نوشته‌های مهم من در عرصه سیاست عمومی در ۱۵ سال قبل از آن بود. مفاهیم زیادی را در آن طرح کرده بودم، اما چهار مفهوم بنیادین در آن وجود داشت که اهمیت همه آن‌ها امروز روشن شده است.

♈️هم‌آیندی بحران‌ها
سال ۱۳۹۳ این مفهوم را به‌کار بردم و توضیح دادم که بحران‌های کشور به سمتی می‌روند که همه با هم رخ بدهند و به‌سوی نقطه‌ای هم‌آیند شوند. بحران محیط‌زیست، آب، اقتصاد، ناترازی انرژی، سیاست خارجی، جمعیت و سرمایه اجتماعی و ...؛ امروز همه این بحران‌ها محقق شده‌اند.

♈️فرسایش تمدنی
این مفهوم را هم سال ۱۳۹۳ به‌کار بردم. هشدار دادم که تخریب محیط‌زیست و کاهش سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها ناشی از بحران و زوال اقتصادی، کشور را به سمت کاهش ظرفیت زیست‌پذیری سرزمین و کمبود زیرساخت برای پاسخ دادن به تقاضای معیشتی (آب، برق، آموزش و ...) می‌برد. نوشتم – مثل ده‌ها نفر دیگر – به زبان و تحلیل خودم که کشور در حال فرسوده شدن است و به علت کاهش ظرفیت زیست‌پذیری سرزمین، این فرسایش، تمدنی است.

♈️ظرفیت دولت
از سال ۱۳۸۶ درباره ظرفیت دولت (توانایی جمع‌آوری منابع، درست تصمیم گرفتن، اجرای درست و باکیفیت تصمیمات، توازن اختیار و مسئولیت، ارزیابی نتایج اجرای تصمیمات و ...) نوشته بودم، و در دهه ۱۳۹۰ بارها تحلیل کردم – در کنار بسیاری دیگر که دلسوزانه چنین کردند – که اگر ظرفیت دولت افزایش نیابد، توان پاسخ‌گویی به دو مقوله هم‌آیندی بحران‌ها و فرسایش تمدنی، و حل کردن این دو مسأله، از دست می‌رود. زوال نیروی انسانی، منابع مالی، نقصان اختیارات و کاهش مشروعیت حل مسأله، همه‌جوره ظرفیت دولت را فرسودند.

♈️ظرفیت میان‌بخشی
بارها نوشتم – باز هم در کنار بسیاری دیگر که نوشتند و به هزار زبان گفتند – که کشورداری مستلزم کار میان‌بخشی است. هماهنگی بین‌دستگاهی، انسجام نهادی و سازمانی، و فقدان تناقض در تصمیمات نیاز دارد. اما، حکمرانی جزیره‌ای، از هم گسیخته، متناقض و عمیقاً تسخیرشده توسط گروه‌های ذینفع که هر یک در تیول خود منافعش را دنبال می‌کند، توان کار میان‌بخشی نداشت و ندارد.

♈️وضع امروز آب، برق، ریزگرد، رشد اقتصادی، تورم، صندوق‌های بازنشستگی، ناترازی بانکی، وضعیت جنگی، مهاجرت، پیری جمعیت و بسیاری واقعیات دیگر نشان می‌دهد تحلیل‌ها، پیش‌بینی‌ها، هشدارها، دلسوزی‌ها و گزاره‌هایی که با دلی خونین و گاه با چشمانی اشک‌بار و صدایی غم‌زده درباره روندهای حکمرانی گفتیم و نوشتیم – و بسیاری چون من گفته‌اند، هر یک به زبان و بیان خویش – درست بوده است.

♈️ما درست می‌گفتیم، سیاه‌نمایی هم نمی‌کردیم، ایران و ایرانی را دوست داشتیم، سربلند می‌خواستیم، خودباخته و واداده و خودتحقیر و غربگدا هم نبودیم، میهن‌دوست و متعهد بودیم؛ نان به نرخ روز خور هم نبودیم.

♈️همه آن سال‌ها کسی ندید و نشنید، امروز هم نمی‌دانم گوشی برای شنیدن و چشمی برای دیدن هست یا نیست. من و امثال من، که به هزار زبان تحلیل‌گرانه، ناصحانه، دلسوزانه، عالمان، عاجزانه، ملتمسانه و ... نوشتیم و هشدار دادیم و در عمل برای اصلاح در بخش‌های مختلف کوشیدیم؛ صرف‌نظر از هر عاقبتی که حاصل شود – و هنوز امیدوارم این عاقبت، چیزی جز سلامت، امنیت، شادمانی، سربلندی و عزت برای ایرانیان نباشد – سرمان را بالا می‌گیریم، و با صراحت می‌گوییم: ما راست می‌گفتیم،

♈️گزاره‌های ما درست و به‌واقع #ایران_بر_لبه_تیغ بود، اما کسی نشنید و ندید. امروز شاید دیده و شنیده شود. شاید واقعیت دیده، درک و تحلیل شود آن‌چنان که هست، نه آن‌گونه که ذینفعان نامشروع، جلوه می‌دهند، توصیه می‌کنند، و دائم فریاد می‌کشند. 

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

📝📝 ‏برای اینکه بدانید چه بر سر منابع آب کشور آورده‌اند:

♈️ مساحت هلند از ۳ استان شمالی ایران کمتر است، مجموع جمعیت شمال ایران حدود ۷.۵ میلیون نفر و هلند ۱۷ میلیون نفر است. بارندگی هلند ۶۰۰ م.م و شمال ۷۰۰ م.م در سال است. هلند حدود ۲ برابر نفت ایران از صادرات کشاورزی درآمد دارد.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

♈️ کامبیز مهدیزاده :
‏گاه با برداشتن نا آگاهانه یک جزء کوچک، بنیان یک اثر بزرگ فرو می‌ریزد؛ همان‌گونه که تندروی و تصمیمات نسنجیده، انسجام یک ملت را خدشه‌دار می‌کند. حذف عاقلان و دلسوزان، ایران را در مسیر آسیب‌پذیری قرار داده است.تندرو ها ایران را قربانی بی تدبیری خود کرده اند.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

📝📝سه راهی استراتژیک

✍یدالله کریمی پور
@jomhuriyat

♈️امروز جمهوری اسلامی در استراتژی سیاست خارجی خویش، به یک سه راهی رسیده و ناگزیر است یکی از آنها را برگزیند:

🔰۱- تن دادن به خواسته های ایالات متحده با تضمین بقا و احیای مناسبات جامع، درازمدت و استراتژیک تهران- واشنگتن؛

🔰۲- از سرگیری نبردها با اسراییل(اشغالگر) و تبدیل نبردها به جنگی درازمدت و فرسایشی. ولی ظرفیت ملی برای ایستادگی در برابر دوگانه اسراییل-آمریکا، با فرض بی‌طرفی روسیه- چین، بسیار مبهم است. به ویژه این که استمرار نبردها و تبدیل آن‌ به‌ جنگ، ممکن‌ است با چاشنی و تهدید خواسته تغییر رژیم از سوی دشمن مواجه شود؛

🔰۳- ماندن بر اهداف کهن پیشین، چونان هدف نابود سازی اسراییل(اشغالگر) از طریق استمرار تاکتیک های پیشین، مانند جان بخشیدن دوباره به محور مقاومت یا دستکم‌‌ فعال سازی نسبی آن و نیز تقویت پدافند و ترمیم و نوسازی توان موشکی.

♈️به هر روی تصور استمرار تاکتیک های همخوان با هدف نابودی اسرائیل، تنها با اعتقاد و توسل به معجزه میسور و تصور کردنی می نماید؛

♈️به هر روی به گمانم از منظر استراتژی ملی و استراتژی نظامی، بی عملی استراتژیک جمهوری اسلامی و تعلل در تصمیم گیری بزرگ، می تواند زمینه ساز ناتوان شدن بیش از پیش قدرت ملی ایران خواهد شد. چنین وضعیتی حتما بستر خشنودی جمهوری ترکیه، جمهوری آذربایجان، جمهوری ترکمنستان و امارت اسلامی افغانستان(طالبان) را برای بهره برداری متعاقب پهن خواهد کرد.

♈️از این دیدگاه راه نخست اگرچه چندان مانوس و خوشایند حکومت و انقلابیون  امتگرا نیست، با شرایط کنونی ایران، عقلایی ترین تصمیم به نظر می رسد.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

📝📝بحران جانشینی رهبر در کشورهای عقب مانده

✍سعید معدنی
@jomhuriyat

♈️امروزه بحران جانشینی رهبران در جهان مختص اکثر کشورهای عقب مانده است که با عناوینی چون توسعه نیافته، در حال توسعه، عقب نگهداشته شده، جهان سوم، کشورهای جنوب و مانند آن نامیده می‌شوند.

♈️در این کشورها چون مردم و رهبران برای عصر مدرن تربیت نشده‌اند و مکانیسم حزبی و انتخابات واقعی وجود ندارد، با مرگ و یا کناره گیری رهبر، بحران ایجاد می‌شود و این بحران گاهی آنقدر عمیق است که منجر به جنگ داخلی، تغییر حکومت ها و تجزیه کشورها هم شده است.

♈️برخی از این کشورها مثل آذربایجان  عربستان، لیبی زمان قذافی ممکن است در ابعاد اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی گام‌هایی در جهت توسعه برداشته باشند اما در حوزه توسعه سیاسی در تاریخ منجمد شده و شبیه ممالک ماقبل مدرن هستند و با مرگ رهبر بحران جانشینی پیش می‌آید.

♈️وقتی تاریخ دیرین شاهنشاهی ایران را مرور می‌کنیم به موارد گوناگون و گاهی خاص از ولیعهدی و جانشینی برخورد می‌کنیم.
برای مثال در ایران باستان در زمان حکومت ساسانیان، پیش‌از به‌دنیا آمدن شاپور دوم، پدرش فوت می‌کند. موبدان با گفتگو از پس پرده با همسر باردار پادشاه، پی می‌برند که فرزند پسر است! پسری که هنوز به‌دنیا نیامده، ولیعهد معرفی می‌‌شود و یک متولی کشور را اداره می‌کند تا پس از تولد و رسیدن به سن بلوغ، حکومت را به وی بسپارند. او قبل از تولد از مادر شاه می شود و تا هفتاد سالگی که می‌میرد شاه است و طولانی‌ترین حاکم در تاریخ ایران است. در مقابل ناصرالدین شاه قاجار ۵۰ سال حکومت کرد و وقتی بدست میرزا رضای کرمانی ترور شد، ولیعهدش مظفرالدین شاه عمری از میانسالی گذرانده بود و مو و محاسنش سفید شده بود. او چهل سال ولیعهد منتظر ماند و فقط ۱۰ سال سلطنت کرد. طرفه آنکه مدرن‌ترین پادشاه ایران یعنی محمدرضا شاه هم فرزندش رضا پهلوی را طبق قانون اساسی در ۷ سالگی(۱۳۴۶) به عنوان جانشین و ولیعهد معرفی می‌کند. یعنی زمانی که کودک داشت کیف و کفشش را برای رفتن به اول ابتدایی آماده می کرد به عنوان شاه آینده ایران انتخاب شد.

♈️سوال اینجاست که چرا کشورهایی مثل، ایتالیا و  فرانسه و آلمان و انگلستان و هند و ژاپن و کره جنوبی و مالزی و دانمارک و ترکیه و هلند و... و... با نگرانی مرگ رهبر (صاحبان قدرت) و بحران جانشینی روبرو نیستند؟ پاسخ آن است که چون به موازات توسعه یافتگی و مدرن شدن در سایر حوزه‌ها، در بعد سیاسی هم رشد یافته و مدرن شده اند. مثلا اگر امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و یا ترامپ کناره‌گیری و یا فوت کنند کشور به هرج و مرج نمی‌‌کشد. ولی مثلا با مرگ رهبران عربستان و  کره شمالی و آذربایجان شاید با مساله، مشکل و بحران انتخاب جانشینی مواجه شوند.

♈️در جمهوری آذربایجان که حکومت سعی می‌کند ظاهرش را بزک کند و خود را پیشرفته نشان دهد اما پدر و پسر بیش از ۳۰ سال است که قدرت را در دست دارند و شاید بعد الهام علی‌اف رئیس جمهور فعلی با لطایف‌الحیل فرزندش بر سریر قدرت نشیند.

♈️پدر الهام علی‌اف ۱۰ سال و وی از سال ۲۰۰۳ در قدرت است. اگر از نظر سیاسی تحول نیابد و قانون محدودیت دو دوره ریاست جمهوری در این کشور اجرا نشود ممکن است پسر وی جای پدر را بگیرد. به عبارتی این نوع جمهوری‌ها همان پادشاهی هستند که لباس جمهوریت به تن کرده است.‌ سوریه هم مثالی از این دست است پدر و پسر- حافظ و بشار اسد- قریب به ۶۰ سال که بختک‌وار بر سرنوشت سوریه سایه انداخته و به هیچ قیمتی حتی به قیمت نابودی کشورشان حاضر نشدند قدرت را رها کنند و برای ماندن بسیاری را  شکنجه کردند و کشتند. آنها نیز هر چهار سال یک انتخابات صوری مسخره مثل صدام حسین برگزار می‌کردند.

♈️اگر چه بسیاری از کشورهای توسعه یافته سیاسی در نیمکره شمالی کره زمین هستند. اما چند کشوری در آفریقا و آسیا هم هستند که با نظام حزبی و مکانیسم انتخاباتی رهبران را انتخاب می‌کنند و با رفتن رهبر، بحران بوجود نمی‌آید.
هند، ژاپن، کره جنوبی، مالزی، آفریقای جنوبی و همسایه نیمه اروپایی‌مان ترکیه از این جمله هستند که می‌توانند برای سایر کشورهای عقب مانده الگوی توسعه نسبی همه جانبه باشند.

♈️لازم به گفتن نیست که در  نظام‌های های غیر حزبی قدرت بیشتر در دست یک نفر یعنی رهبر متمرکز است. افراد و گروههایی که زیر بال این قدرت متمرکز سود می‌برند سعی دارند رهبری را روی کار بیاورند که از قِبَل آن به حیات مادی و سیاسی خود ادامه دهند. به همین خاطر مثلا با مرگ ملکه انگلستان یا امپراطور ژاپن یا پادشاه سوئد و امثالهم بحران پیش نمی آید. زیرا قدرت برای دوره محدود در دست فردی مثل رئیس جمهور، نخست‌وزیر و احزاب است و با مرگ فرد مادام‌العمر مثل امپراطور ژاپن و یا پادشاه سوئد مشکل و بحرانی پیش نمی آمد.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

📝📝آغاز مذاکرات ایران و اروپا، روز جمعه در استانبول
⚛ @jomhuriyat

♈️در ساعات ابتدایی بامداد امروز، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار صداوسیما گفت: در پاسخ به درخواست کشورهای اروپایی، ایران با برگزاری دور جدید مذاکرات با نمایندگان سه کشور اروپایی عضو برجام موافقت کرده است.

♈️این مذاکرات روز «جمعه» در سطح معاونان وزیر امور خارجه و با حضور آقای مجید تخت روانچی و آقای کاظم غریب آبادی در «استانبول» برگزار می شود.

♈️موضوع گفتگوهای ایران و سه کشور اروپایی برنامه هسته ای ایران است.

♈️تاکنون چهار دور مذاکره بین تهران و پایتخت ‏های اروپایی در دولت مسعود پزشکیان برگزار شده و طبق گمانه‌زنی ‏ها، موضوع هسته ‏ای با محوریت مکانیسم ماشه اصلی ‏ترین دستورکار دور پنجم این گفت‌وگوها است.

♈️این خبری بود که روز یکشنبه از سوی خبرگزاری تسنیم به نقل از یک منبع آگاه اعلام شد. این منبع افزود که اگرچه درباره اصل مذاکرات، توافق شده اما هنوز رایزنی‌‌‌ها درباره زمان و مکان مذاکرات ادامه دارد.

♈️نخستین دور گفت‌‌‌وگوهای ایران و تروئیکای اروپا مهرماه ۱۴۰۳ در حاشیه هفتادونهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار شد.

🔰متن کامل

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

♈️ سلام لطفا توجه کنید و ضمن عمل به این گفته ها به کلیه دوستان اقوام و گروه ها توصیه بفرمایید آب دارد تمام میشود؛

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

📝📝اسنپ‌بك و كيك اقتصادي كه مدام كوچك مي‌شود

✍پيمان مولوي
@jomhuriyat

♈️تبعات راه‌اندازي مكانيسم ماشه و اسنپ‌بك از سوي اروپاييان براي اقتصاد ايران چه خواهد بود؟
آيا اين مكانيسم براي اقتصاد ايران كه سال‌هاست با تحريم و محدوديت روبه‌رو است، مشكل تازه‌اي ايجاد مي‌كند يا اينكه اقتصاد ايران در برابر تحريم‌ها رويين‌تن شده است؟

♈️پاسخ به چنين پرسش‌هاي مهمي در روزهايي كه پرونده راه‌اندازي مكانيسم ماشه دوباره از سوي اروپاييان باز شده و مهم‌تر از آن برخي جريانات سياسي هم آن را بي‌اهميت معرفي مي‌كنند، بدون زبان عدد و رقم بي‌فايده است.
حتما مخاطبان شما هم در خاطرشان مانده كه اندازه اقتصاد ايران و وضعيت توليد ناخالص داخلي اقتصاد ايران در سالي كه تحريم‌هاي سازمان ملل هنوز اعمال نشده بود چه وضعي داشت و امروز چه وضعي دارد.

♈️۱۲ سال قبل، اندازه اقتصاد ايران حدود ۶۴۵ميليارد دلار بود. اين اقتصاد در اوج اقتصاد در سال‌هاي پس از انقلاب قرار داشت.

♈️پس از آغاز تحريم‌ها، بسياري از افراد و جرياناتي كه امروز هم از بي‌اثر بودن اسنپ‌بك صحبت مي‌كنند در آن زمان مي‌گفتند، غرب آنقدر قطعنامه صادر كند تا قطعنامه‌دانش پاره شود!
در ادامه هم گروهي از راه رسيدند و ادعا كردند تحريم‌هاي اقتصادي را دور خواهند زد و اجازه نمي‌دهند، خدشه‌اي بر اقتصاد و معيشت ايران وارد‌ آيد.

♈️نتيجه اين حرف‌هاي گزاف اين شد كه كيك اقتصاد ايران نسبت به سال ۲۰۱۳ حدود يك‌سوم رسيده است و حول و حوش ۳۷۰ميليارد دلار است.
قبل از آغاز تحريم‌ها، حجم GDP ايران با اقتصاد تركيه و عربستان رقابت مي‌كرد و حول و حوش ۶۵۰ميليارد دلار بود. امروز اما اقتصاد عربستان و تركيه به بالاي يك تريليون دلار رسيده و كيك اقتصاد ايران، يك‌سوم شده است.

♈️جواب سوال شما را بسيار دقيق با عدد و رقم اين‌گونه مي‌توان پاسخ داد كه بازگشت تحريم‌هاي سازمان ملل، اقتصاد ايران را از اين هم كوچك‌تر كرده و به محدوده ۲۸۰ميليارد دلار مي‌رساند. ايران بدون تحريم‌ها اقتصادي بزرگ‌تر از عربستان و تركيه داشت!

♈️همين‌طور درآمد سرانه كشور ايران هم بيش از تركيه بود، اعمال تحريم‌هاي بيشتر سازمان ملل يعني كوچك شدن مجدد اندازه اقتصاد ايران!
اين روند باعث نقدينگي بيشتر، فقر بيشتر، تورم بيشتر و نزول شاخص‌هاي بيشتر خواهد شد. دردآور اينكه باز هم جماعتي مي‌گويند، مكانيسم ماشه در اقتصاد ايران بي‌تاثير است و به راحتي مي‌توان تحريم‌هاي سازمان ملل را دور زد. اين گروه يا از تحريم‌ها سود مي‌برند يا اينكه دچار جهل و ناداني هستند. اين افراد و گروه‌ها اگرچه ادعاهايي درباره بي‌اثر بودن تحريم‌ها مطرح مي‌كنند، اما هزينه‌هاي آن را مردمي مي‌پردازند كه هر روز بيشتر با گراني و فقر و بيكاري و...دست به گريبان مي‌شوند. تحريم‌ها نه فقط اقتصاد ايران را، بلكه حتي اقتصاد روسيه را نيز گرفتار ساخته است. بانك مركزي روسيه نقدينگي اين كشور را به صورت ناگهاني ۳۰درصد رشد داده است.اساسا اقتصاد، هنر شفاف انديشيدن است و براي شفاف ديدن در ابتدا بايد دركي از مكانيسم آن بخش داشت، در ايران نيز درك مكانيسم حركتي اقتصاد به ما در تشخيص اينكه چه روي خواهد داد، كمك مي‌كند.

♈️واقعيت اقتصاد توسعه مناسبات ارتباطي با جهان پيراموني است و كشوري كه به دليل تحريم و محدوديت از اين ضرورت محروم بماند، در واقع از مسير رشد خود باز مي‌ماند. همانند چشمه آبي كه ورودي و خروجي آن مسدود شود.
چنين اقتصادي در بلندمدت ظرفيت خود را از دست داده و گرفتار ايستايي و سكون مي‌شود.

♈️با چنين توضيحاتي معتقدم مهم‌ترين دستور كار دولت در شرايط فعلي بايد دوري از تحريم‌هاي اقتصادي، جلوگيري از راه‌اندازي مكانيسم ماشه و دستيابي به يك توافق برد-برد با طرف مقابل باشد. در غير اين صورت دوباره كيك اقتصاد ايران آب رفته و دوباره معيشت ايرانيان با چالش مواجه مي‌شود.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

🔰فقط ۶ درصد مردم جهان در کشورهای فاسدتر از ما زندگی می‌کنند

♈️رسانه‌ها را نامحرم می‌‌دانیم، گویی فساد فقط در تاریکی درمان می‌شود‌.

♈️جوان امروز راحت تر مهاجرت می‌کند؛ چون ارتباطی با این سرزمین حس نمی‌کند.

♈️ناصر ذاکری، اقتصاددان گفت: یکی از شاخص‌های اصلی در زمینه مبارزه با فساد، «شاخص ادراک فساد» یا CPI است که توسط سازمان شفافیت بین‌الملل منتشر می‌شود. این شاخص کشورها را بر اساس امتیازی از صفر تا صد رتبه‌بندی می‌کند؛ امتیاز بالاتر نشان‌دهنده فساد کمتر است.

♈️متاسفانه، کشور ما هرگز نتوانسته از امتیاز ۳۰ فراتر برود و اکنون در رده ۲۴ قرار دارد. در حالی که کشورهایی همچون امارات در همین منطقه، امتیازی در حدود ۷۰ دارند، ما در سطحی بسیار پایین‌تر قرار گرفته‌ایم.

♈️بررسی‌ها نشان می‌دهد تنها ۶ درصد جمعیت جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که وضع فسادشان بدتر از ماست. اگر وزن اقتصادی کشورها را در نظر بگیریم، این عدد به یک و نیم درصد می‌رسد؛ یعنی سهم کشورهایی که فساد بیشتری از ما دارند از اقتصاد جهانی بسیار ناچیز است.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

📝📝فرقه‌ها پنهانی عمل می‌کنند
 
✍کامبیز نوروزی
@jomhuriyat

♈️محمود احمدی‌نژاد در پیامی کوتاه که در اولین روزهای تجاوز نظامی اسرائیل به ایران منتشر کرد، اقدام اسرائیل را به عنوان "حملات" و "تهاجمات" می‌خواند و از به کار بردن واژه "تجاوز" خودداری می‌کند.

♈️غیر از اینکه اصل بر آگاهی افراد است، او ۸ سال مثلا رئیس جمهور بود. حتما تفاوت این کلمات را می‌داند و آگاه است که واژه‌های حمله یا هجوم بیانگر عدم مشروعیت اقدام نظامی نیستند.

♈️اما کلمه تجاوز در ذات خود حاکی از نامشروع بودن اقدام نظامی است.

♈️احمدی‌نژاد با عدم استفاده از واژه تجاوز در مورد اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران، نامشروع بودن این اقدام نظامی اسرائیل را بطور غیر مستقیم انکار می‌کند.

♈️او در اولین روزهای ریاست جمهوری‌اش با گفتن جمله "اسرائیل باید از نقشه جهان محو شود" مسبب آغاز سلسله‌ای از دردسرها و مشکلات بین‌المللی فراوانی علیه ایران شد.

♈️در آن زمان طرفدارنش، که بعدها کمتر نامی از او بردند و اینک به عنوان جریان تندروی افراطی در مناصب مختلف مملکتی حضور برایش کف و سوت زدند.
حالا از نظر همان فرد اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران "تجاوز" به سرزمین ایران نامیده نمی‌شود.

♈️طرفه آنکه همان فرقه قدیمی دویتدعر احمدی‌نژاد به کسانی مانند سید محمد خاتمی و حسن روحانی و بسیاری شخصیتهای دیگر که به صراحت در دفاع از کشور اقدام نظامی اسرائیل را به حق تجاوز نامیدند، حمله می‌کنند و انگها می‌چسبانند ولی در برابر احمدی‌نژاد که اسرائیل را متجاوز نمی‌نامد سکوت پیشه می‌کنند.

پشت پرده این فرقه چه می‌گذرد؟
#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

📝📝چرا باید منتقدان زندانی را آزاد کنید؟

✍هادی صمدی
@jomhuriyat

♈️از منظر تکاملی، هدف اصلی هر سیستم زنده، از سلول گرفته تا جامعه، بقا و سازگاری با محیط متغیر است.
جامعه‌ای که نتواند با چالش‌های جدید اقتصادی، اجتماعی، زیست‌محیطی، فناوری سازگار شود، ضعیف شده و در نهایت از بین می‌رود یا توسط جوامع دیگر مغلوب می‌شود. و اما تکامل بر اساس تنوع کار می‌کند.

♈️در طبیعت، تنوع ژنتیکی به یک گونه اجازه می‌دهد تا در برابر بیماری‌ها یا تغییرات محیطی جدید مقاومت کند. به نحوی مشابه در یک جامعه، ایده‌ها و سیاست‌ها نقش ژن‌ها را دارند.

♈️منتقد از جمله افرادی‌ست که بر تنوع افکار جامعه می‌افزاید. در حاکمیت بدون منتقد همه مجبورند به یک شکل فکر کنند و راه‌حل واحدی را تکرار کنند.
جامعه‌ی بدون منتقد به شدت شکننده است و با اولین بحران پیش‌بینی‌نشده که راه‌حل موجود برای آن کارساز نیست، در معرض فروپاشی قرار می‌گیرد.

♈️منتقدان به طور مداوم ایده‌ها، استراتژی‌ها و راه‌حل‌های جایگزین را به مخزن ایده‌های جامعه تزریق می‌کنند. حتی اگر نود درصد این ایده‌ها اشتباه یا ناکارآمد باشند، آن ده درصد باقی‌مانده ممکن است دقیقاً همان راه‌حلی باشد که جامعه برای بقا در بحران به آن نیاز دارد.

♈️منتقدان، تنوع فکری جامعه را تضمین می‌کنند. گناه منتقدان ما این است که آنچه را سال‌هاست در جمع‌های خصوصی می‌شنویم در عرصه‌ی عمومی بیان کرده‌اند.

♈️هیچ حاکمیتی، هر چقدر هم خیرخواه باشد، معصوم و بی‌خطا نیست. سیاست‌ها اغلب با پیامدهای ناخواسته همراه‌اند.
در این میان منتقدان مانند سیستم بازخوردی عمل می‌کنند و اولین کسانی‌اند که نقاط ضعف، خطرات و پیامدهای منفی یک سیاست را شناسایی کرده و درباره‌ی آن هشدار می‌دهند.

♈️منتقد از پدیده‌ی خطرناک تفکرِ گروهی در میان حاکمان جلوگیری می‌کند.
در تفکر گروهی، افراد برای حفظ هماهنگی و وفاداری به گروه، از ابراز عقاید مخالف خودداری می‌کنند و در نتیجه تصمیم‌های فاجعه‌باری می‌گیرند. منتقدان هستند که این حباب را می‌شکنند.

♈️سرکوب منتقدان، به بهانه‌ی نیاز به انسجام، مانند این است که یک خلبان تمام سیستم‌های هشداردهنده کابین را خاموش کند، چرا که صدا آزاردهنده است.
این کار ممکن است در کوتاه‌مدت آرامش دهد اما در نهایت به سقوط هواپیما منجر می‌شود.

♈️اگر از علم پزشکی تمثیلی را وام گیریم حاکمیتی که منتقدان را سرکوب می‌کند، مانند فردی است که با مصرف داروهای قوی، سیستم ایمنی بدن خود را سرکوب می‌کند.
شاید در کوتاه‌مدت از شر برخی علائم آزاردهنده، مانند تب که نشانه‌‌ی مبارزه‌ی بدن است، خلاص شود، اما در برابر کوچکترین عفونتی به شدت آسیب‌پذیر شده و در معرض مرگ قرار می‌گیرد.

♈️تکامل، درس دیگری هم برایمان دارد. گونه‌هایی که بیش از حد برای یک محیط خاص تخصص پیدا می‌کنند، مانند جانوری که فقط یک نوع گیاه را می‌خورد، با تغییر آن محیط به سرعت منقرض می‌شوند.
حاکمیت نیز ممکن است در یک ایدئولوژی خاص، بیش از حد صُلب شود و آبشخور تمام تصمیمات خود را آن ایدئولوژی قرار دهد.
منتقدان با به چالش کشیدن مداوم وضعیت موجود، سیستم را مجبور به انعطاف‌پذیری و نوآوری می‌کنند و از رکود و تصلب آن جلوگیری می‌کنند و نمی‌گذارند جامعه در یک مسیر، بیش از حد جلو برود و توانایی تغییر مسیر را از دست بدهد.

♈️مطابق معرفت‌شناسی تکاملی، اصل بقای شایسته‌ترین فقط درمورد موجودات زنده نیست بلکه درمورد ایده‌ها هم صدق می‌کند.
وجود منتقدان، محیطی رقابتی برای ایده‌ها ایجاد می‌کند.

♈️حاکمیت مجبور می‌شودبرای سیاست‌های خود دلیل ومدرک بیاورد، از آن‌ها دفاع کند و آن‌ها را در برابر انتقادات بهبود ببخشد.
این رقابت باعث می‌شود سیاستهای ضعیف و ناکارآمد حذف شده وسیاست‌های قوی‌تر و شایسته‌تر جایگزین شوند.
در غیاب نقد، حتی بهترین سیاست‌ها نیز به تدریج ناکارآمد می‌شوند، زیراهیچ فشاری برای بهبود آن‌ها وجود ندارد.

♈️ازمنظر تکاملی، وجودمنتقدان یک ضرورت مطلق برای بقای بلندمدت جامعه است. حاکمیتی که منتقدان راساکت می‌کند،
درواقع خود را از ایده‌های نومحروم می‌کند؛ مکانیسم اصلاح خطا را از کارمی‌اندازد؛ خود را در برابرتغییرات آینده شکننده و آسیب‌پذیر می‌کند؛ و راه رابرای فساد وناکارآمدی نظام‌مند باز می‌کند.

♈️منتقدان زندانی را آزاد کنید. به خلاف تصور رایج درحاکمیت، در شرایط کنونی بیش ازهر زمانی نیازمندتنوع ایده‌ها هستیم و وحدت کلمه راهکار خروج از بحران نیست.
ممکن است شهودشما چیز دیگری بگوید اما بسیاری از یافته‌های علمی خلاف شهود‌ندو اتفاقاً راهکارهای علمی کارآمدترند.
اگربه راهنمایی علم رفتارمی‌کردیم امروز اینجا نبودیم. علوم را برشهود خودارجح داریم.

♈️راهکاربسیاری از مشکلات امروز در دستان همان منتقدان زندانی است که شرایط را طور دیگری دیدند.
ای کاش حاکمان اندکی تکامل می‌دانستند.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

.
♈️قسمت ترسناکش اینه که ...
نمی دونیم این روزها ، روزهای خوبمونه یا بدمون!


✍محمد پارسی

♈️ترسناک‌ترین جای ماجرا این نیست که اوضاع خراب است؛ این است که شاید همین روزها، با همه‌ی فشار و فرسایشش، روزهای خوب‌مان باشد!

♈️در میانه‌ی ناترازی انرژی، تورم لجام‌گسیخته، و بازگشت قریب‌الوقوع تحریم‌ها، فرمان همچنان در دست کسانی‌ست که به‌جای تغییر مسیر، با لجاجتی غریب همان راه‌های سوخته را تکرار می‌کنند.

♈️رئیس دولت در قامت واعظی خونسرد، از امید و مقاومت می‌گوید، اما در عمل، نه برنامه‌ای دارد نه شهامتی برای عبور از کلیشه‌های شکست‌خورده. وزیرانش نیز، بیشتر مأمور اجرای سکوت‌اند تا سیاست؛ بی‌صدا، بی‌اثر، و بی‌افق.

♈️صداوسیما، طبق معمول، سرگرم بزکِ روایت رسمی‌ست؛ روایتی که از درد مردم چیزی نمی‌فهمد و از واقعیت چیزی نمی‌گوید.
ایدئولوژی‌زده‌ها هم هنوز فکر می‌کنند با شعار، می‌توان بحران را مهار کرد.

♈️و ما؟ ایستاده‌ایم در ایستگاهی مبهم، با این دلهره‌ی عمیق که آینده، چیزی تاریک‌تر از اکنون باشد. و امروز، همان فردایی‌ست که دیروز از آمدنش می‌ترسیدیم...


#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

🔰رکوردِ تاریخی/جهانیِ جمهوریِ اسلامی با آیت‌الله جنتی!

♈️آیت‌الله جنتی در ۹۹ سالگی برایِ ۳۵مین سالِ پیاپی به ریاستِ شورایِ نگهبان منصوب شد؛ او تا خردادِ ۱۴۰۳ رئیسِ مجلسِ خبرگان نیز بود!
نتیجتا نه فقط اینک، بلکه در تمامِ ادوارِ تاریخِ سیاسیِ جهان، هیچ‌کسی وجود نداشته که در سنِ او همچنان در قدرت بوده باشد!

‌#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…

جمهوریت

📝📝اقتصاد ایران با فشار همزمان تحریم‌ و جنگ چه می‌کند؟

✍محمد طاهری،٭سردبیر تجارت فردا
@jomhuriyat
♈️اقتصاد ایران سال‌هاست که تحت فشار تحریم‌های شدید اقتصادی قرار دارد، اما همزمانی این تحریم‌ها با جنگ و نااطمینانی‌های ناشی از آن، تجربه‌ای تازه و بسیار دشوار برای جامعه ایران به شمار می‌رود.

♈️در دهه 60، جامعه شرایط نسبتاً مشابهی را در جریان جنگ تحمیلی  تجربه کرد. با این حال، شدت و تنوع تحریم‌های کنونی و تفاوت ماهیت جنگ اخیر، شرایط را پیچیده‌تر کرده است.
در آن دوره، اقتصاد ایران با وجود چالش‌های بزرگی که در برابر داشت، به دلیل حمایت عمومی از نظام تازه‌تأسیس و انسجام بالای اجتماعی، از فروپاشی نجات یافت.

♈️با این حال برخی معتقدند سیاست‌گذاری اقتصادی دهه 60 موفق بوده و باید به همان الگو بازگشت.
این دیدگاه در اظهارات اخیر سخنگوی دولت نیز بازتاب یافته که گفته است: «دولت در تلاش است با برنامه‌ریزی جدی، حمایت معیشتی از مردم را تقویت کند و منابع مراحل بعدی کالابرگ را برای تأمین کالاهای اساسی مردم در ماه‌های آتی فراهم آورد.»

♈️این موضع‌گیری‌ها در کنار تأکید معاون اول رئیس‌جمهوری بر قیمت‌گذاری و سرکوب بازار، نشان‌دهنده تداوم رویکردهای اقتضایی است که به جای حل ریشه‌ای مشکلات، به مدیریت موقت بحران‌ها اکتفا می‌کند.

♈️اما پرسش کلیدی این است: اقتصاد ایران در شرایط کنونی چه تفاوت‌هایی با گذشته دارد و تاب‌آوری‌اش چقدر است؟
اقتصاددانان می‌گویند سال‌ها سیاست‌گذاری اشتباه، دیپلماسی تهاجمی و انزوای بین‌المللی، دور شدن از مسیر توسعه و گسترش روز افزون  فقر را به دنبال داشته است.

♈️در این شرایط، جامعه ایران که هزینه‌های سنگین تحریم‌های گذشته را تحمل می‌کند، اکنون با چالش‌های ناشی از جنگ و نااطمینانی‌های آن نیز مواجه شده است که تداوم این وضعیت می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.

♈️در صورت تشدید تنش‌های نظامی یا وقوع درگیری مستقیم، اقتصاد ایران با چالش‌های جدیدی روبرو خواهد شد.
این وضعیت می‌تواند طبقه متوسط را به مرز فروپاشی نزدیک و انسجام اجتماعی را تضعیف کند. جامعه تحریم‌زده و جنگ‌زده ایران، تاب‌آوری محدودی در برابر تنش‌های جدید دارد.

♈️وضعیت آشفته اقتصاد، قطعی‌های مکرر برق، جیره‌بندی آب و تورم افسارگسیخته در هفته‌های اخیر، فشار بر طبقه متوسط را چند برابر کرده و اقشار ضعیف جامعه را در شرایط بسیار سختی قرار داده است.

♈️تجربه نشان داده که مردم ایران در برابر تهدیدهای خارجی می‌توانند متحد شوند، اما انسجام کنونی به دلیل شکاف‌های عمیق اجتماعی، نارضایتی از عملکرد اقتصادی و اصرار سیاستمداران بر تعمیق این شکاف‌ها، بسیار شکننده‌تر از گذشته است.

♈️در این شرایط، جامعه از تصمیم‌گیران انتظار دارد از تشدید درگیری‌ها پرهیز کنند و از دیپلماسی برای کاهش تنش‌ها بهره ببرند. مردم خواستار تلاش برای صلح، شفافیت در تصمیم‌ها، برنامه‌ریزی برای مدیریت بحران و اولویت دادن به معیشت و امنیت روانی خود هستند.
آن‌ها همچنین مطالبه آزادی‌‌ها و حقوق مسلم خود را دارند و بر این باورند که توسعه اقتصادی و سیاسی تنها در سایه صلح امکان‌پذیر است.

♈️اکنون تاب‌آوری جامعه ایران به شدت به توانایی تصمیم‌گیران در مدیریت بحران، جلب اعتماد عمومی و ارائه راهکارهای درست برای کاهش فشارهای اقتصادی و اجتماعی وابسته است.
بدون این اقدامات، خطر بی‌ثباتی داخلی در کنار دسیسه‌های خارجی، بیش از پیش جامعه را تهدید می‌کند.

#جمهوریت
⚛ @jomhuriyat

Читать полностью…
Подписаться на канал