🔹فضایی برای دیدگاهها و تحلیلهای اقتصادی بدون رویکرد سیاسی و حزبی 🔹محتوای کاربردی در زمینه های اقتصاد، بازرگانی و مدیریت https://www.instagram.com/economistfarsi تبلیغات: @economist2021
🌀ناشنوایی سیستماتیك
🖋 محسن رناني
این روزها که دیگر از جنس «اقتصادِ سیاسی» چیزی نمینویسم، فرصت بیشتری برای تامل، اندیشه و خواندن دارم. یکی از واقعبینانهترین نوشتههایی که در مورد تحلیل ریشههای وقایع اخیر خواندم نوشتهای بود که «ناشنوایی چپ و راست» را عامل اصلی شورشها میدانست. لذت خواندن این نوشته برای من وقتی بیشتر شد که متوجه شدم آن را یک دانشجوی انسانشناسی (مرتضی کریمی) نوشته است. توصیه میکنم شما هم بخوانید.
🔹نوشته هایی که این روزها درباره وقایع اخیر نوشته شده است عمدتا یا تحلیل اقتصادی بوده است یا سیاسی یا جامعه شناختی. کمتر نوشتهای جنبه انسانشناختی مساله را نیز مورد توجه قرار داده است. این نوشته، درآمد خوبی است که نگاه انسانشناختی را هم وارد تحلیلهایمان از وقایع اخیر کنیم.
🔹اصولا روشنفکران ما برای تحلیل شکست تاریخی جامعه ایرانی در حوزه توسعه، بهتر است تمرکز خود را از موضوعاتی نظیر استبداد، استعمار، فقر و نابرابری، دین، اقلیم و نظایر اینها بردارند و به سوی موضوعات مردمشناسی فرهنگی چرخش کنند. به گمان من دو مساله «ناشنوایی اجتماعی» و «اختلال ارتباطی» دو بیماری فرهنگی است که جامعه ایرانی (اعم از حکومت و نهادهای مدنی و افراد) به صورت تاریخی به آن گرفتار است. استبداد یا فقر وقتی بر بستر «ناشنوایی اجتماعی» قرار میگیرند، به نقطه انفجار میرسند.
🔹توصیههایی که در انتهای نوشته یاد شده آمده است نیز بسیار جدی است. نویسنده درست میگوید، در ایران امروز، ما همدیگر را نمیبینیم و نمیشنویم، برای این بیماری کوری و کری، باید کاری کرد. به گمان من مهمترین خطایی که این روزها ممکن است رخ بدهد این است که به جای «شنیدن» پیام شورشهای اخیر، آن را به خارجیها منتسب کنیم و دست به سرکوب خشن بعد از واقعه بزنیم.
🔹این هفته به همراه دانشجویانم دومین نشست چهارساعته را با دکتر مقصود فراستخواه داریم تا درباره اندیشههای او در باب موانع توسعه ملی گفتوگو کنیم. ایده «کنشگران مرزی» فراستخواه، ایده راهگشایی است. او میگوید برای کاهش تضاد بین جامعه و حکومت، «کنشگران مرزی»، یعنی نخبگان اجتماعی که توان و مهارت تعامل با دو طرف را دارند، باید وارد عمل شوند و به مثابه واشری میان جامعه و حکومت عمل کنند. او انقلابهای گذشته ایران را نیز ناشی از فقدان یا تعداد اندک کنشگران مرزی میبیند.
🔹من به نوبه خود آماده ام و گمان می کنم بسیاری از دانشگاهیان و کنشگران اجتماعی و سیاسی دغدغهمند دیگر هم آماده باشند که به میان جوانان معترض برویم و سخن آنها را بشنویم و باب گفتوگوی بیپرده میان نسل جدید و مدیران نسل قدیم کشور را باز کنیم. اما در شرایط کنونی، این کار نیازمند آن است که دستکم حکومت «اصل گفتوگو» را بپذیرد تا نخبگان مدنی، «راهکاری اجرایی» برای این امر تعبیه کنند.
محسن رنانی / ۱۴ دیماه ۱۳۹۶
@economistfarsi
🌐كانال اكونوميست فارسي
چند نکته درباره#بیت_کوین :
۱-بر اساس مدل استخراجی بیت کوین تعداد بیت کوین های جهان برابر با ۲۱ میلیون عدد میباشد زیرا پس از آن حل تابع ریاضی بیت کوین برای ابر رایانه هایی که این تابع را با سرعت ۱۰ تریلیون محاسبه در ثانیه حل می کنند و حتی نسل های بالاتر از آنها عملا غیر ممکن می شود.
۲. در حال حاضر بیش از ۱۶ میلیون بیت کوین استخراج شده و روزانه حدود ۳۶۰۰ بیت کوین استخراج می شود.
۳. تولید یک بیت کوین برای لپ تاپ شما، حدود ۲ میلیون سال طول می کشد زیرا با استخراج هر بیت کوین، استخراج بیت کوین های بعدی از طریق پردازش و محاسبات الگوریتمی دشوارتر و دشوارتر می شود. درست مثل استخراج طلا که هر روز دشوارتر می شود زیرا در نهایت میزان طلای موجود در دنیا مقدار مشخصی است و تعداد بیت کوین هم بیش از ۲۱ میلیون بیت کوین نخواهد بود./پیمان مولوی
@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی
💰📈👷🏻♂👩🏻💻میزان رشد دستمزدها در کشورهای مختلف در سال ۲۰۱۸ / کشورهای شرق اروپا بیشترین افزایش #دستمزد را داشتهاند
@ahkiran
چشمانداز برجام در سال ۲۰۱۸
⭕️ براساس گزارش امسال مرکز «اوراسیا گروپ»، تنش «ایران-آمریکا» یکی از تهدیدهای بزرگ دنیا در سال ۲۰۱۸ خواهد بود.
«برجام» به احتمال زیاد در سال ۲۰۱۸ نیز نجات خواهد یافت. اما اگر چنین اتفاقی نیفتد، بحرانی جدی منطقه را فراخواهد گرفت. آمریکاییها برنامه دارند استراتژی جامعی برای مقابله با نفوذ منطقهای ایران اجرا کنند.
⭕️ در این باره دو سناریوی محتمل وجود دارد؛ اولین و محتملترین سناریو، تحریمهای ثانویه آمریکا است که شرکتهای اروپایی و آسیایی را مجبور به ترک ایران خواهد کرد. در این حالت کشورهای واردکننده نفت در اروپا، کرهجنوبی و ژاپن دیگر از ایران خرید نخواهند کرد. البته بهنظر میرسد چین و هند تسلیم زورگوییهای آمریکا نخواهند شد.
⭕️ احتمال حمله نظامی آمریکا و اسرائیل به تجهیزات هستهای ایران از دیگر تهدیداتی است که ممکن است به افزایش قیمت طلای سیاه منجر شود.
⭕️ دیگر سناریو که احتمال آن اندک است، امضای «برجام ۲» از سوی اتحادیه اروپا، روسیه، چین و ایران است. در این حالت به نظر ترامپ از اجرای تحریمهای ثانویه صرفنظر خواهد کرد، ورود شرکتهای بینالمللی و سرمایهگذاری خارجی به ایران ادامه خواهد یافت و خریداران نفت ایران سطح تقاضای خود را حفظ خواهند کرد. ایران نیز طبق مفاد «برجام» برنامههای هستهای خود را محدود خواهد ساخت./دنیای اقتصاد
@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی
💰نرخ طلا و ارز
تاریخ :1396/10/14ساعت 14:30
وضعیت بازار: ✅ باز
اونس جهان:13139.7دلار
مظنه:591,700تومان
گرم: 136,500
🔘 قیمت سکه ها
سکه قدیم: 1,456,000تومان
سکه امامی: 1,478,000 تومان
نيم: 733,000 تومان
ربع: 423,000 تومان
گرمی: 281,000تومان
🔘 ارز ها
دلار 🇺🇸:4350 تومان
يورو 🇪🇺:5340تومان
درهم 🇦🇪: 1205 تومان
نقره: 17.22 دلار
نفت:61.95 دلار
منبع: سایت طلا
@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی
آیا ممکن است ایران سوریه شود؟
✍مهردادفرهمند (بخش دوم)
🔹می گویید ایران مستعد حضور داعش نیست. اصلا کی از داعش حرف زد؟ خشونت منحصر به داعش نیست. همه اندیشه های راست و چپ در طول تاریخ نشان داده اند که از داعش کم نمی آورند. در محیط خشونتزده هم خشنها و فرصت طلبان حاکمند و حرف اول و آخر را کسی می زند که سلاح به دست دارد نه قلم. این ابوفلانها و ابوبهمانها در سوریه که هر کدام عده ای را دور خود جمع کرده و سلاح از قطر و عربستان و ترکیه و آمریکا گرفته و نام یکی از یاران پیامبر را رویشان گذاشته اند، فکر می کنید از مسجد و حوزه علمیه بیرون آمده اند؟ خیر. پرونده هر کدام را بررسی کنی می بینی پیش از اینکه انقلاب در زندانها را باز کند، به جرم راهزنی و قوادی و آدمکشی و زورگیری در حال آب خنک خوردن بودند و در عمرشان یک رکعت نماز نخوانده بودند اما حالا کسی را که نمازش دیر شود شلاق می زنند. در همین لبنان کسی به نام احمد اسیر بود که سرکرده جهادیها شد و با ارتش جنگ راه انداخت و بعد به سوریه گریخت و به داعش پیوست. فکر می کنید قبلش چکاره بود؟ در کاباره برای رقاصه ها تنبک می زد. لابد حالا هم اگر تنبک دست کسی ببیند سر از تنش جدا می کند.
در مملکت ما که جولانگاه فرصت طلبان است فکر می کنید چنین پدیده هایی رخ نخواهد نمود؟ دوستی می گفت آنهایی که حسینیه آتش زدند خودشان تا دیروز ندای لبیک یا حسینشان به هوا بود.
🔹دوست دیگری تعریف می کرد که در راهپیمایی مخالفان اعدام در تورنتو می گفتند این آخوندها را باید از درختها حلق آویز کرد. پس بعید ندانید که آسید ابوالفضل که تا دیروز مداح حسینیه محل بود و برای جده اش فاطمه زهرا اشک می گرفت، نام خودش را کامبیز بگذارد و فروهر به گردن بیندازد و گردان متوسلین به هوخشتره را در جنگ با آتیلا فرماندهی کند که تا دیروز نامش آقامعلی بود و همراه با دیگر اوشاقلار بسیج اردبیل، پان ترکها را کتک می زد اما امروز فرمانده قشون گرگهای خاکستری است.
تاریخ همین سی و چند ساله ما نشان داده که ما آن قدر فرصت طلب داریم که می توانیم به تمام جهان صادر کنیم.
🔹عقلای قوم و اهل آشتی و گفتگو دراین معرکه جایی ندارند. اگر وسط بیفتند زیر دست و پا له می شوند. کجا سراغ دارید که عاملان خشونت پیش از آنکه همدیگر را آن قدر زده باشند که دیگر نای پایداری برای هیچکدامشان نمانده باشد، تن به گفتگو دادهاند؟ پس دم زدن از اینکه ما با فرهنگیم و اهل گفتگو، بی معنی است. دور و برتان را نگاه کنید. همهمان با فرهنگ و اهل گفتگو نیستیم.
🔹می گویند ایران را با مصر و تونس مقایسه کن نه با سوریه و لیبی. این مقایسه خطاست به یک دلیل بزرگ: دخالت خارجی و خشونت داخلی. در مصر و تونس، آمریکا و فرانسه و قطر و عربستان و ترکیه وارد نشدند و اسلحه و نیروی مسلح خارجی نریختند. در مصر و تونس پیش از آنکه کار به خشونت فراگیر بکشد، ارتش مانند سد حایلی وارد عمل شد و اوضاع را تحت کنترل درآورد. در ایران، سپاه خودش یک سر دعواست و از ارتش هم نمی توان انتظار داشت که به جنگ سپاه برود، اگر برود جنگ داخلی تمام عیاری می شود که باید بگوییم صد رحمت به سوریه. در اینکه قدرتهای خرد و کلان هم مانند گرگ به گله بزنند که فکر نکنم کسی تردیدی داشته باشد.
🔹ایران نه تنها استعداد سوریه شدن را دارد که از سوریه بدتر هم میتواند بشود.
ایران کشوری است پرتنوع که زیبایی اش به همین رنگارنگی در جغرافیا و آب و هوا و فرهنگ و زبان و مذهب و لباس و غذا و اندیشه است. رنگهای این رنگین کمان را اگر کسی چوبی به دست بگیرد و با خشونت به هم بزند حاصلش خاکستری چرک است.
@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی
💢چقدر احتمال ونزوئلایی شدن اقتصاد ایران وجود دارد؟
✍️ رضا طهماسبی/ دبیر تحریریه تجارت فردا
🔹ایران و ونزوئلا، دو کشور دور و نزدیک به یکدیگرند که در سالهای گذشته بارها به هم رسیده و از هم فاصله گرفتهاند. زمانی پوپولیسم و درآمدهای سرشار نفتی حلقههای قرابت بود و پس از آن نرخهای رشد و تورم، نقطه افتراق. دو کشوری که نزدیک به هشت سال، دولتمردانشان صمیمیترین دوستان عرصه سیاست بودند، بعد از آن دوستی ایدئولوژیک مسیری متفاوت پیمودند. تا جایی که عمده روشنفکران سیاسی و کارشناسان اقتصادی از ونزوئلانشدن ایران به عنوان یکی از دستاوردهای دولت یازدهم گفتند.
🔹محمود احمدینژاد و هوگو چاوس شباهتهای زیادی داشتند، هم از نظر تفکر و دیدگاههای شخصی و هم از نظر دولتمداری. روسای جمهور ایران و ونزوئلا، در زمانی زمامداری را برعهده داشتند که جهش قیمت نفت دست آنان را در هزینهکرد برای خریدن محبوبیت در دل تودههای مردم کاملاً باز کرده بود. هر دو سیاستهای کمابیش مشابهی در پیش گرفتند و با اتکا به درآمدهای نفتی طرحهایی در حوزههای مختلف تامین اجتماعی و رفاه مانند ساخت مسکن اجرا کردند؛ زمانی که درآمدهای نفتی به دلیل کاهش قیمت پاسخگو نبود هم دستگاه چاپ پول در بانکهای مرکزی را به راه انداختند تا هر نتیجه گریزناپذیر آن تورم باشد و افزایش کسری بودجه. با این تفاوت که ایران علاوه بر فشار کاهش قیمت نفت، زیر فشار شدید تحریمهای بینالمللی نیز قرار گرفت.
🔹در ایران با رفتن احمدینژاد، دولتی روی کار آمد که با در پیش گرفتن مذاکرات برای رفع تحریم، کنترل سیاستهای پولی و نرخ تورم مسیری متفاوت در پیش گرفت. در حالی که در ونزوئلا با مرگ هوگو چاوس، معاون او نیکلاس مادورو بر مسند قدرت نشست که کپی ضعیفی از سلف خود بود. مادورو علاوه بر دنبال کردن سیاستهای اشتباه اقتصادی، فاقد کاریزمای چاوس برای اداره کشور بود. از همین رو نتوانست مردمی را که رفاهشان به خاطر نبود درآمد نفتی و ابرتورم فزاینده از بین رفته بود آرام کند و از همان آغاز کار با اعتراضات خیابانی روبهرو شد که مداوم بر گستره و خشونت آن افزوده شد. نرخ تورم به 800 درصد بالغ شد و رشد اقتصادی به منفی هشت درصد رسید. کشوری که اقتصادش به طور کامل متکی به درآمدهای بادآورده نفتی بود با کاهش شدید این درآمدها و سیاستهای رفاهی و یارانهای دچار مشکلات بنیادی شد تا اقتصادش روزبهروز کوچکتر شود. ونزوئلا حالا با آشوبهای داخلی، صفهای طویل مردم برای دریافت مواد غذایی و دارو، گسترش بازار سیاه و قاچاق کالا و پول بسیار بیارزش مواجه است، در حالی که در ایران مطالب زیادی نوشته شد که چطور ایران از ونزوئلا شدن نجات پیدا کرد.
🔹اقتصاد ایران این روزها اگرچه در آمار و شاخصها وضعیت رو به بهبودی دارد اما به تعویقانداختن اصلاحات ساختاری و ایجاد فضای روانی در مورد مشکلات معیشتی مردم باعث شده است تا امروز نگرانیهایی از فروافتادن اقتصاد ایران به جادهای که مقصدش ونزوئلاست دوباره جان بگیرد. فرضیه تسری یافتن تفکر خارج کردن سرمایه از ایران در میان فعالان اقتصادی، اگرچه ممکن است در حال حاضر بدبینانه باشد اما نمیتوان به کلی آن را نفی کرد. فرضیهای که در انتهای آن ونزوئلاشدن ایران متصور شده است. ایران و ونزوئلا اگرچه همچنان بسیار دور از هماند اما پوپولیسم و نفت دو حلقه اتصال قدرتمندی است که میتواند این خواهران دور از هم افتادهها را در آینده به هم نزدیک کند.)/تجارت فردا
@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی
📌سقف ۴۰هزار دلار برای واردات خودرو کارشناسی نیست/ جذابیت واردات خودروهای هیبریدی از بین رفت
فرهاد احتشام زاد، رییس انجمن واردکنندگان خودرو در گفتوگو با اقتصاد آنلاین:
🔹سقف ۴۰ هزار دلار برای واردات خودرو کارشناسی نیست.
🔹در شرایطی که قیمت بنزین را با دنیا مقایسه میکنیم باید شرایط واردات خودروهای لوکس را نیز با دنیا مقایسه کنیم و مبنایی شفاف برای آن در نظر بگیریم.
🔹تعرفههایی که اعلام شده نه تنها اشتباه قبلی را اصلاح نکرده بلکه از شفافیت لازم نیز برخوردار نیست.
🔹از آن جایی که قیمت پایه خودروهای هیبریدی نسبت به همان مدل خودرو با موتور بنزینی، بالاتر است تعرفههای جدید باعث میشود قیمت تمام شده این خودروها بالاتر تمام شود و در نتیجه جذابیت خودروهای هیبریدی از بین میرود./ اقتصاد آنلاین
#خودرو
@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی
💢آمریکاتحریم صداوسیما را بررسی میکند
بي بي سي به نقل ازمقام آمریکايي:
🔹واشنگتن ممکن است به بهانه آشوبهای اخیر،تحریم صدا وسیمای ایران را در دستور كار قرار دهد./فارس
@economistfarsi
💢 تصدی گری بانک ها در صندوق های سرمایه گذاری ممنوع است
🔹 به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی حسب مصوبه هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار ابلاغی به تمام نهادهای مالی تحت نظارت آن سازمان، صدور واحدهای سرمایهگذاری برای صندوقهای سرمایهگذاری از طریق شعب بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی ممنوع شده است.
🔹بر همین اساس، از این پس بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی مجاز به تصدی سمت رکن مدیر ثبت در صندوقهای سرمایهگذاری نمیباشند.
🔹بنابراین بانکها و مؤسسات اعتباری باید در مورد صندوقهای سرمایهگذاری که قبلاً متکفل سمت رکن مدیر ثبت در آنها شدهاند، اقدامات و تمهیدات مقتضی و فوری به منظور واگذاری سمت خود به سایر اشخاص معرفی شده از سوی صندوقهای مذکور اتخاذ کنند.
🔹همچنین هر گونه ارایه خدمات به صندوقهای سرمایهگذاری به شکل ارایه فرمهای مربوط به متقاضیان و صدور واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای مذکور و دریافت وجوه از اشخاص به نفع آن صندوقها در شعب بانکها و مؤسسات اعتباری اکیداً ممنوع میباشد.
#بانك
#صندوق_سرمايه_گذاري
@economistfarsi
🌐كانال اكونوميست فارسي
📖 دانستنی های تامین اجتماعی
📌 از قوانین تامین اجتماعی بیشتر بدانیم؛
▫️آیا می دانید بیمه شده ای که فوت کرده و در ۱۰ سال آخر حیات خود حداقل حق بیمه یک سال را پرداخت کرده باشد مشروط بر آنکه ۹۰ روز حق بیمه در آخرین سال حیات را پرداخت کرده باشد مستمری بازماندگان وی به صورت کامل برقرار خواهد شد.
(به عبارتی در ده سال قبل از فوت یکسال حق بیمه و در یکسال آخر قبل فوت ۹۰ روز حق بیمه پرداخت کرده باشد. دو شرط توامان با هم)
➕ دانستنی های بیشتر در مورد تأمین اجتماعی:
http://inp.ir/n/8204
@economistfarsi
✅پادشاه جدید بازار نفت
عربستان همواره بهعنوان رهبر معنوی اوپک شناخته میشد و وزیر نفتش با هر کلمهای میتوانست بازار نفت را تکان دهد. اما این روزها بهنظر میرسد عربستان جایگاه خود را در بازار نفت به رقیب دیگری در خارج از اوپک یعنی روسیه واگذار کرده است. حالا این شخص ولادیمیر پوتین است که با اظهارنظرهایش میتواند مسیر نفت را تغییر دهد. به این ترتیب عجیب نیست که این روزها معاملهگران به روسیه و اظهارات پوتین چشم دوختهاند تا شاید ردی از سرنوشت توافق کاهش تولید بهدست بیاورند...
@economistfarsi
http://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3318765
سبز پر رنگ بورس برای اولین شنبه آذر ماه
رکورد شاخص کل بورس تهران پس از 46.5 ماه امروز شکسته شد و این نماگر به 90 هزار و 470 واحد رسید.
#بورس
@economistfarsi
تحولات پولی دولت یازدهم در یک نگاه/ پایه پولی ۷۹ درصد و نقدینگی ۱۲۸ درصد رشد کرد
🔸مشروح این گزارش را در لینک زیر بخوانید👇
fna.ir/a2l8fd
@economistfarsi
وبسایت شبکه خبری CNN آمریکا در گزارشی هتل عباسی اصفهان را به عنوان زیباترین هتل خاورمیانه معرفی کرد.
منبع: پایگاه خبری آناهیدنیوز
@economistfarsi
حفره ها و سیاهچاله ها
✍محسن جلال پور
وقتی فضای نارضایتی در جامعه ایجاد شده و متعاقب آن مسائل به خیابان کشیده میشود، آنچه شنیده نمیشود، دیدگاههای اصولی و مبتنی بر اصلاح اقتصاددانان است.
معتقدم در دو مقطع حرف اقتصاددانان شنیده نمیشود. یک مقطع زمانی است که اوضاع به ظاهر خوب است و سیاستمداران خرسند و خوشحالند و میلی به اصلاح اقتصادی نمیبینند. مقطع دیگر زمانی است که اوضاع خیلی بد است و سیاستمدار برای اینکه موقعیت خود را در افکار عمومی در خطر میبیند، باز هم به حرف اقتصاددان گوش نمیکند.
اینجاست که نسخههای اصلاحی به حاشیه میرود.
به نظرم اکنون هم زمانی است که سیاستمدار در مجلس و دولت بهانه لازم را برای به تعویق انداختن اصلاحات اقتصادی پیدا کرده و احتمالاً باز هم مانع جراحی اقتصاد خواهد شد.
اما واقعیت این است که بحران امروز، نتیجه حرفناشنوی دیروز سیاستمداران است و امروز هم اگر اصلاحات ضروری صورت نگیرد، سال آینده بحران دیگری رخ میدهد و این چرخه تداوم پیدا میکند. مثلاً تحت تاثیر مسائلی که این روزها در کشور میبینیم، نمایندگان مجلس معتقدند قیمت آب و برق نباید افزایش پیدا کند. مشخص است که این نظرات برای جلب نظر مردم مطرح میشود اما واقعیت این است که سال آینده قطعاً با بحران آب و برق مواجه خواهیم شد. در حال حاضر دیماه هم به نیمه رسیده اما میزان بارشها به شدت کاهش یافته است. اگر قرار است سال آینده، آب جیرهبندی شود، بهتر نیست از همین حالا اصلاح قیمتی و مدیریت مصرف شروع شود؟
به تعویق انداختن مشکلات، چند نتیجه مشخص دارد:
نخست اینکه اعتماد مردم را به دولت و مجموعه حاکمیت کاهش میدهد.
دوم اینکه بحران را بزرگتر و عواقب آن را بیشتر میکند.
سوم اینکه از حوزه اقتصادی خارج شده و تبدیل به معضلات اجتماعی و سیاسی و امنیتی میشود.
چهارم اینکه امید را از مردم میگیرد و به عاملی برای یأس و ناامیدی تبدیل میشود.
نتیجه اینکه روزبهروز میان مردم و حاکمیت فاصله میافتد و از سرمایه اجتماعی کشور کاسته می شود.
معتقدم مشکلات اقتصاد ایران از فاز اجماع و وفاق گذشته و حتی اگر اجماعی هم حاصل نشود، مشکلات اقتصادی خود را به جامعه و حاکمیت تحمیل میکنند. آنچه در چند روز گذشته در خیابانها گذشت، مصداق این واقعیت بود.
بارها هشدار داده شده که اقتصاد کاری به سیاستمداران ندارد و راه خودش را میرود. هشدار داده شد که اگر به ابرچالشهای اقتصادی به وقت و به موقع رسیدگی نشود، از زمین اقتصاد خارج میشوند و به مسائل اجتماعی و امنیتی تبدیل میشوند. به این هشدارها متاسفانه بیتوجهی شد و امروز در خیابانها میبینیم که چگونه کشور دچار مسائل و مشکلات عدیده شده است. اگر امروز هم به فکر ترمیم حفرههای اقتصاد نباشیم، فردا باید فکری برای پر کردن سیاهچالهها کنیم.آن وقت شاید کمی دیر شده باشد.
@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی
📌قیمت نفت به مرز ۷۰دلار نزدیک شد/ شکستن رکورد ۲.۵ساله قیمت نفت
رویترز اعلام کرد:
🔹امروز در بازارهای جهانی قیمت نفت برنت با ۲۱ سنت افزایش نسبت به روز قبل به بیشترین میزان ۲.۵ سال گذشته رسيد و بشکهای ۶۸ دلار و ۵ سنت به فروش رفت.
#نفت
@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی
#رايزن_بازرگاني جمهوري اسلامي ايران در عمان:
ایر خط هوايي #مسقط_شیراز را راه اندازی ميكند
@economistfarsi
🌐كانال اكونوميست فارسي
http://yon.ir/lsnG3
📉📈 تفاوت فاینانس، ریفاینانس در تامين مالي
🖋 بانکها با استفاده از منابع شعب خارج از کشور و منابع بانکهای خارجی اقدام به پرداخت تسهیلات ارزی کوتاهمدت در قالب خطوط اعتباری ریفاینانس مینمایند با عنایت به اینکه نرخ سود این گونه تسهیلات نسبت به سود تسهیلات ریالی بسیار کم میباشد کمک موثری برای واردکنندگان جهت کاهش هزینه های تمام شده کالا خواهد بود.
🖋 مدت استفاده از تسهیلات کوتاه مدت حداکثر یک سال از زمان معامله اسناد می باشد. تسهیلات ریفاینانس به صورت ( سه، شش، و نه ماهه) نیز قابل استفاده است مشروط به اینکه خط اعتباری خاص با شرایط زمانی زیر یکسال در بانک عامل وجواشته باشد .
📌تفاوت بین تسهیلات فاینانس و ریفاینانس
📍 حداکثر مدت جهت اعطای تسهیلات ریفاینانس تا یکسال و برای فاینانس بیش از یکسال میباشد.
📍باز پرداخت تسهیلات به بانکهای خارجی در ریفاینانس توسط بانکهای تجاری و در فاینانس توسط بانک مرکزی تضمین شده است.
📍از تسهیلات فاینانس برای خرید و احداث پروژههای سرمایهای و تجهیزات، ماشینآلات خطوط تولیدی و خدمات اعم از نصب و راه اندازی، آموزش و دانش فنی استفاده میگردد در حالیکه از تسهیلات ریفاینانس برای ورود کالاهای خاصی است که بانک تعیین میکند استفاده میشود.
📍استفاده کنندگان از تسهیلات فاینانس شامل اشخاص حقیقی، اشخاص حقوقی، وزارتخانهها، سازمانها و شرکتهای دولتی میباشند اما در تسهیلات ریفاینانس علاوه بر اشخاص حقیقی و حقوقی، شرکتها و سازمانهای وابسته به دولت، چنانچه از منابع بودجه عمومی کشور به طور کلی و یا برای ثبت سفارش خاصی استفاده نمی نمایند مشمول استفاده از این تسهیلات خواهند بود.
/كانال دكتر پيمان مولوي
@economistfarsi
🌐كانال اكونوميست فارسي
تبریک سال نوی بیل ایسترلی کارشناس سرشناس توسعه و استاد دانشگاه نیویورک:
مهمترین واقعه سال 2017 این است که نرخ فقر در سطح جهانی به کمترین سطح خود رسیده است. احتمالا این روند مهمترین خبر سال 2018 نیز خواهد بود. سال نو مبارک.
Most important story of 2017 is that the global poverty rate reached its lowest level ever. This will probably be the most important story of 2018 also. Happy New Year.
@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی
آیا ممکن است ایران سوریه شود؟
✍مهردادفرهمند (بخش اول)
🔹می گویند ایران را با سوریه مقایسه کردن خطاست. خیر خطا نیست. قطبی شدن جامعه، خشونت، دخالت خارجی و تروریسم بیماریهای جهانشمولند.
🔹همانگونه که بیماریهای بشری سیاه و سفید و آسیایی و آمریکایی و آفریقایی نمیشناسند، این بیماریها هم به هر جامعه مستعدی سرایت میکند. جامعه مستعد بیماری هم یعنی جامعه نا امن و ناآرام. تن بیمار مستعد هر چرک و عفونتی است. مشابه همان چرک و عفونتی که سوریه را گرفت، هر کشور دیگری را هم میتواند بگیرد.
🔹در سوریه و لیبی بر خلاف برخی دیگر کشورهای مسلمان و عرب، بنیادگرایان اسلامی اقبال چندانی نداشتند. نه فرهنگ این کشورها پذیرای سلفی گری و جهادیگری بود و نه پنجه آهنین پلیس به این جماعتها اجازه رشد میداد. در صفوف القاعده هم کمتر سوری و لیبیایی دیده می شد. در دوران انقلاب لیبی که من در این کشور بودم، اصلا شیعه و سنی در این کشور معنی نداشت. در کشوری که عموم مردمش سنی مذهبند، اصلا کسی نمیدانست شیعه و سنی یعنی چه. ریش بلند و بانوی روبنده پوش هم دیده نمیشد. اما درست یک سال بعد در لیبی، هر جا که میرفتیم اولین سوالی که از من و همکار عراقیام میپرسیدند این بود که شیعهاید یا سنی؟ بازار روبنده و ریش بلند پررونق بود و وابستگان القاعده در حال به دست گرفتن کنترل بنغازی بودند. همه اینها هم لیبیایی بودند و از خارج نیامده بودند. در سوریه هم همین روند طی شد و اکنون تقریبا همه گروههای مسلح مخالف نظام در این کشور را بنیادگرایان اسلامی تشکیل میدهند، با این فرق که برخی را غرب تروریست میداند و برخی را میانه رو.
🔹جامعه ایرانی فرق دارد و مستعد این بیماریها نیست؟ چرا هست. لزومی ندارد حتما پای داعش و القاعده به ایران باز شود. همه ایدئولوژیهای دیگر هم نسخه های رادیکال و خطرناک بدتر از داعش دارند. بالا گرفتن خشونت در جامعهای قطبی شده و دخالت از خارج میتواند هر کشوری را سوریه کند حتی اگر سوییس باشد. چه برسد به ایران.
🔹آنچه در قهدریجان و ایذه و درود رخ داد در خیلی جاهای دیگر ایران میتواند اتفاق بیفتد. وقتی خونی به زمین ریخته شد دیگر اینکه اصلا تظاهرات بر سر چه بود فراموش میشود و کسی هم دنبال آن نمی رود که ببیند گلوله اول را کی شلیک کرد. خشم و خونخواهی و انتقامجویی با سنگ و چوب و قمه و تفنگ شکاری در برابر لگد و باتوم و ژ - ۳ و کلاشنیکف آغاز میشود و بزودی به آر پی چی و خمپاره و استینگر و راکت می رسد. در هر گوشه و کنار کشور پادگان و پایگاه و اسلحهخانهای است که کافی است در یکی از آنها باز شود. پشت مرزها هم انبارهای سلاح آماده سرازیر شدن به کشور است و کیست که پشت این مرزها از آشوب در ایران خوشحال نباشد و نخواهد گازی از این سیب بزند؟ یکی همین محمد بن سلمان که خودش علنا گفته معرکه را به داخل ایران میکشاند. ماجراجوییهایی که تاکنون در منطقه کرده، از محاصره قطر تا گروگانگیری سعد حریری نشان داده که دربند عاقبت اندیشی نیست.
🔹میگویید ایران زمینه خشونت ندارد؟ خیلی خوب هم دارد. تا اینجا شمار قربانیان این نا آرامی که هنوز هم آن را در خور نام جنبش ندانسته و خیلی هم جدی اش نگرفته اند، کم بوده؟ وای به اینکه جدی شود. نظامی بر سر کار است که جمع کثیری را از آلونکهای حاشیه شهر به برجهای الهیه و از الاغ به پورشه و فراری رسانده. کسانی که به خواب نمیدیدند روزی کارمند ساده اداره ای شوند، وزیر و وکیل شده اند و قوم و خویش را که هیچ، حتی پسرخاله دختر دایی گربه همسایه شان را هم از ته آغلهای دارقوزآباد پشت کوه آورده و صاحب ویلای شمال و ماشین سانتافه کرده اند. اینها آیا حاضرند به این راحتی از قدرت دست بکشند؟
این سوی معرکه تا بن دندان مسلح به انواع ابزار سرکوب است و آن سو، جمعیتی است خشمگین که چیزی برای از دست دادن ندارد. در لابلای این جمعیت خشمگین هم یکی میخواهد رضا شاه را سر کار بیاورد، دیگری دنبال دیکتاتوری پرولتاریاست، آن یکی آنارشیست است این یکی فاشیست. فردا قومیتچی ها هم سر می رسند و گل به سبزه آراسته می شود و هردولت همسایه و قدرت کوچک و بزرگی پشت یکی شان می ایستد.
🔹دقت داشته باشید که صاحبان این اندیشهها قرار نیست در آرامش و فضائی دموکراتیک دور هم جمع شوند و بر سر تقسیم قدرت گفتگو کنند و ساز و کاری هم برای پیشگیری از خشونت برقرار سازند. بلکه ابتدا محیط نا آرام و خشن است که شکل میگیرد و بعد گروهها با اندیشه ها و اهداف گوناگون در این فضا، مجال ظهور و رشد مییابند. اگر برعکس بود که اصلا جنبش اعتراضی به راه نمیافتاد و کار به اینجا نمیکشید.
ادامه دارد.....
@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی
🌀اصلاحات شیپوری است که عموما از سر گشادش نواخته شده؛
همیشه از کوتاهترین دیوار آغازش میکنند.وقتی منابع فعلی کفاف مخارج دولت را نمیدهد، اولین کار وکلای مردم در مجلس و رئیس دولت باید این باشد که مخارج جدید نتراشند و روال ریختوپاش متعارف دستگاههای دولتی را برای مدت کوتاهی هم که شده متوقف کنند. متاسفانه هردو قوه در این نخستین آزمون مقابل مردم سرشکستهاند.
..
🔹اصلاحات از تعدیل یا حذف بودجه 1400 میلیارد تومانی وزارت ورزش و جوانان، به مصداق مشتی از خروار، آغاز نمیشود. اصلاحات از طراحی مکانیزمهای جدید برای فشار آوردن بر من جوان شاغل آغاز میشود تا آن 1400 میلیارد تومان را تامین کنند.
..
🔹در شرایط فعلی چرا اصلاحات از هزینههای تشریفات آغاز نمیشود؟ بعنوان نمونه خرید گرانترین بنزهای دنیا برای وزارت خارجه چه توجیهی دارد؟ حتما عدهای از صدر دماغ فیل دکترین عمهخانم ما برای «حفظ آبرو» مقابل میهمانان را بهانه کرده و پاسخ خواهند داد که این ریخت و پاشها برای حفظ اعتبار کشور ضرورت دارد. اینطور نیست. کافیست در تاریخ معاصر کشور چند صفحه به عقب برگردیم. شاه چنین تصوری داشت و به گواه تاریخ و تقریبا همه میهمانان خارجی او، تشریفات پرزرق و برق برایش اعتباری نخرید بلکه صرفا ثابت کرد چقدر با مردمان عادی کوچه و بازار بیگانه و از وضع معاش و زندگی ایشان بیخبر است.
🔹قسمت خندهدار ماجرا این است که کاسه و کوزه همه اینها نهایتا بر سر لیبرالیسم و اقتصاد بازار خواهد شکست. یکی از مارکسیستهای معروف وطنی در مصاحبهای با آب و تاب تعریف میکرد که لیبرالیسم چه فشاری به مردم آورده است. این در حالی است که امروز ایران از روسیه به شوروی سابق شبیهتر است.
🔹در کدام لیبرالیسمی، اعم از نو و کهنه، رئیس قوه مجریه راجع به واردات تخم مرغ تصمیم میگیرد؟ چه نصی از لیبرالیسم افزایش مالیات و بزرگ شدن دولت و انواع مختلف انحصار و دخالت دولتی و برنامهریزی مرکزی و کنترل قیمت ارز و قیمتگذاری دستوری را توصیه کرده که ما اکنون در حال پیاده کردن آن هستیم؟
@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی
🔴شانزدهم ديماه آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره پاییز 96 اعلام شد
محمد مسیحی، معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور:
🔹شانزدهم دی ماه آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره سه ماهه پاییز امسال است.
🔹مودیان مالیاتی بمنظور برخورداری از هرگونه تسهیلات قانونی و جلوگیری از تعلق جرایم مالیاتی نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده در موعد مقرر اقدام نمایند.
@economistfarsi
🌐كانال اكونوميست فارسي
📌با توسعه بانکداری الکترونیک، زمینه کاهش تعداد شعب غیر ضرور و غیر سود ده نیز فراهم می آید
وزير اقتصاد در جمع مديران عامل بانك ها:
🔹میزان صادرات نفت در سالجاری به نسبت سال گذشته ثابت بوده است، پیش بینی تحقق رشد میانگین هفت درصدی اقتصاد کشور در سال جاری، به لحاظ عدم تاثیر پذیری آن از افزایش صادرات نفت، بسیار ارزشمند و مهم است.
🔹در ارتباط با نرخ رشد اقتصادی، این را هم باید در نظر داشته باشیم که سهم عمده رشد اقتصادی سال قبل، بواسطه افزایش تولید نفت بود ولی امسال دیگر اینگونه نیست، چون رشد تولید و صدور نفت به ٢.٥ میلیون بشکه در سال قبل محقق شد و بر اساس سهمیه و واقعیات موجود، فعلا امکان افزایش آن وجود ندارد و در نتیجه رشد سالجاری، عمدتا ناشی از عواملی غیر از افزایش صادرات نفت بوده است و شاهدیم که استمرار هم دارد.
🔹برای سال آینده یک و دو دهم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای اشتغال پیشنهاد شده و علاوه بر آن، منابع ناشی از اصلاح قیمت انرژی نیز در صورت تصویب توسط مجلس، به ما کمک خواهد کرد؛ توجه به تولید و اشتغال، وظایف اضافه ای بر عهده بانک ها جهت ارائه تسهیلات مورد نظر به افراد صلاحیت دار میگذارد که لازم است، نهایت تلاش خودشان را در این ارتباط انجام دهند.
🔹با توسعه بانکداری الکترونیک، زمینه کاهش تعداد شعب غیر ضرور و غیر سود ده نیز فراهم می آید.
#مسعود_کرباسیان
@economistfarsi
🌐کانال اکونومیست فارسی
♨️ طرح روی جلد هفته نامه نیوزویک
💢سقوط بزرگ
🔹ترسناک ترین بحران زمین: جهانی بدون آب
🔹 آیا مدیر سیا دست نشانده #ترامپ است؟
@economistfarsi
📌طرح جلد اکونومیست:
🔹پرونده مالیات بر ارث
🔹بودجه مایوسانه بریتانیا
🔹زیمبابوه پس از موگابه
🔹دونالد ترامپ و رسانه بزرگ
🔹 گزارش ویژه در مورد ازدواج
@econimistfarsi
🔸نحوه بخشودگي بدهي ماليات بر درآمد موديان مناطق زلزلهزده استان كرمانشاه مربوط به عملكرد سالهاي 1395 و1396 @economistfarsi
Читать полностью…http://yon.ir/thtIO
🔴سقف سرعت مجاز در همه راههای کشور ۱۰کیلومتر کاهش مییابد
معاون وزیر راه و شهرسازی:
بر این اساس سقف سرعت در آزادراهها و بزرگراهها بهترتیب از ۱۲۰ و ۱۱۰ کیلومتر به ۱۱۰ و ۱۰۰ کیلومتر کاهش مییابد.
http://tn.ai/1583333
@economistfarsi
سی ان ان مانی منتشر کرد
✅عربستان اولین ویزای توریستی خود را سال 2018 صادر خواهد کرد
🔺شاهزاده محمد بن سلمان، رییس کمیته گردشگری و میراث ملی عربستان به سی ان ان مانی گفت: هدف اصلی مردمی هستند که می خواهد به معنانی واقعی این کشور را تجربه کنند.عربستان سعودی قصد دارد تا سال 2018 اولین ویزای توریستی خود را صادر کند. ویزای این کشور در گذشته تنها به افرادی که برای کار یا بازدید از مکان های مقدس قصد سفر به عربستان را داشتند، محدود بود.
🔺جذب گردشگر یکی از طرح های دولت برای کاهش وابستگی به نفت است. هدف این طرح هم سالانه 30 میلیون بازدیدکننده تا سال 2030 است؛ یعنی تعدادی بیشتری از 18 میلیون مسافر در سال 2016. این کشور می خواهد تا سال 2020 به هزینه های سالانه گردشگری 47 میلیارد دلاری برسد.
http://tccim.ir/News/FullStory.aspx?nid=53618 @economistfarsi