کانال اطلاعرسانی بسیج دانشجویی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران بله: ble.im/basijpsyedu آپارات: aparat.com/talie.ut اينستاگرام: instagram.com/talie_psy 🔻ارتباط با ادمین:🔻 خواهران: @M_sr84 برادران: @mhs_1102
«به نام خدا»
📍سازمان نظام روانشناسی؛ سازمانی بینظام
پیش از این و در قسمتهای گذشتهی #سازمان_بی_نظام، درباره چالشهای درونی سازمان نظام روانشناسی و مشاورهی ایران صحبت کردیم. اکنون در بخش پایانی این مسیر، میخواهیم یک گام به عقب برداریم و به پشت صحنهی قانونی این مشکلات نگاه کنیم؛ آنجا که ساختار رسمیِ سازمان تعریف شده است. مروری بر این لایهی حقوقی، میتواند نشان دهد که بسیاری از نارساییهای موجود، نه فقط از مدیریت یا عملکرد فردی، بلکه از ابهامها و خلأهایی ناشی میشود که از ابتدا در قانون وجود داشته یا بهروز نشدهاند:
🔻۱- پشت پردهی مالی سازمان؛ پولها کجا میروند؟
قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی هیچ اشارهای به نحوهی گزارشدهی مالی، حسابرسیهای مستقل یا نظارت مجمع عمومی بر ترازنامههای سالانه ندارد.
🔹تنها در تبصره ۴ مادهی ۴ قانون، به موضوع «حقّ عضویت» اشاره شده، بدون بیان سازوکارِ هزینهکرد، نظارت یا حسابرسی. این عدم شفافیت مالی، تا حد زیادی باعث سردرگمی و بیاعتمادی متخصصین و اعضا شده است.
🔻۲- در جستجوی شفافیت؛ انتخاباتی که دیده نمیشود:
در مادهی ۹ و همچنین آییننامهی اجرایی انتخابات، روند کلی انتخابات شورای مرکزی تعریف شده اما سازوکار نظارتی، شرایط احراز صلاحیت و شفافیت در فرآیند اعلام نتایج، به درستی تبیین نشده است. همچنین در موضوع نقش نهادهای ناظر، بازرسی و نظارت عمومی، فاقد جزئیات لازم و کافی است.
🔻۳- احکامِ پوچ و توخالی، بدون ضمانت اجرایی:
در مادهی ۲۰ قانون تشکیل سازمان، هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات تعریف شده اما حدود اختیارات، ضمانت اجرا و نحوه اجرای احکام انتظامی مبهم است.
🔹نبود ضمانت در اجرای احکام هیئت بدوی رسیدگی به شکایات، باعث کماهمیت و گاهی بیاعتبار شدن این احکام شده است.
📍موارد بالا ایرادات و خلأهای قانونیای بودند که جای خالیشان توسط هر عضوی از جامعهی رواندرمانی- خواه مراجع و خواه درمانگر- درک میشود.
📌 در بررسی بیشتر و با انجام مقایسه بین قوانین تشکیل سازمانهای مشابه -مثل سازمان نظام پزشکی و نظام مهندسی- خلأهای دیگری به چشم میآید که اصلاح و بهبود آنها همانند موارد قبلی، ضروری است:
🔻نیمهمستقل یا نیمهوابسته؟ مسئله این است!
طبق مادهی ۳ قانون تشکیل، نمایندگان وزارت بهداشت و علوم در شورای مرکزی حضور دارند اما قانون، حدود اختیارات، نقش صرفا نظارتی و یا الزامآور بودن نظرات این وزارتخانهها را مشخص نکرده است.
🔹مشخص نبودن حدود اختیارات به صورت دقیق، میتواند موجب تداخل و گاه تعارض میان استقلال صنفی و نظارت حاکمیتی شود.
🔻 حاشیه ها در سکوت ؛ وقتی مرکز تنها تصمیم گیر است:
در قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره مصوب ۱۳۸۲، تنها یک «شورای مرکزی» برای کل کشور پیشبینی شده و ساختار استانی بهصورت مستقل و دارای شخصیت حقوقی تعریف نشده است.
🔹ماده ۶ و ۹ قانون، تنها به «نمایندگیهای استانی» اشاره دارد، بدون اشاره به شخصیت حقوقی مستقل یا مجمع عمومی استانی.
📌وقتی به سازمانهایی مانند نظام مهندسی یا نظام پزشکی نگاه میکنیم—که آنها نیز نهادهایی تخصصی و صنفیاند—میبینیم با وجود شباهت در اهداف، عملکردی موفقتر و اثربخشتر داشتهاند.
تفاوت اصلی را میتوان در قانون و ساختار حقوقی آنها جستوجو کرد: وجود چارچوب مالی منسجم، فرآیندهای شفاف نظارتی و اجرایی، استقلال صنفی همراه با نظارت قانونی، و تعریف روشن جایگاه این سازمانها در ساختار حاکمیتی، عواملی هستند که یا در سازمان نظام روانشناسی گنگ ماندهاند یا اساساً غایباند. همین ابهامها، از دل قانون و اساسنامه، به وضعیت نابهسامان امروز دامن زدهاند.
⁉️ چه باید کرد؟
🔸برای خروج از وضعیت فعلی، بازنگری در قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، گام نخست و ضروری است. اصلاح این قانون، تنها از طریق عزم جدیِ مجلس، و همراهی دولت ممکن است؛ اما پیشنیاز آن، مطالبهی روشن و مشترک از سوی بدنهی حرفهای این حوزه است: دانشجویان، اساتید، روانشناسان و مشاوران. تا زمانی که این مطالبه به خواستی جدی و جمعی تبدیل نشود، ارادهای برای بازنگری قانونی نیز شکل نخواهد گرفت.
پایان.
#سازمانـبیـنظام
⭕️روایت روزهای حماسهسازِ تاریخ را نقطهی پایانی نیست؛که در مسیرِ تقابل حق و باطل، هرروز صحنهی تکرار عاشورا و زندگیِ دوبارهی کربلاست.
آنچه این مدت روایت شد، تنها بخش کوچکی از این جریان ادامهدار تاریخی بود.
|طلیعه|
هفتم تیرماه ۱۴۰۴ را ایرانیان از خاطر نخواهند برد. روزی که پس از ۱۲ روز جنگ تحمیلی اسرائیل علیه ایرانیان و سرزمینشان، پیکر پاک شهدای این جنگ بر روی دستان مردمان با غیرت این آب و خاک تشییع شد تا راهی خانه ابدی شوند. شهدایی که سن و سال و مقام در میان آن ها معنا نداشت. کودکانی که در کنار خانواده خود شهید شدند، فرماندهانی که دیگر نیستند و دانشمندانی که کلید راه روشن علم را به دیگر همسنگرانشان اهدا کردند.
در تهران غوغا به پا بود. غوغایی از جنس معرفت، ایستادگی، غرور و شهادت. این مردم نشان دادند که مانند بنی اسد حتی اگر دشمن بر سر آنان آوار شود هیچگاه راه حق و حقانیت را گم نخواهند کرد و فرهنگ ایثار و شهادت ادامه دار خواهد بود.
بعد از گذشت سه روز از عاشورا وقتی که بنی اسد، بر بالای بدن پاک و مطهر سیدالشهدا علیهالسلام رسیدند، او را از روی نشانه های امامت و نوری که از او ساطع میشد، شناختند. دور پیکر امام علیهالسلام را گرفتند و شروع به گریه و زاری در اطراف او کردند.
در همین حین سواری را مشاهده کردند که نزدیک آن ها می آمد و نقاب بر صورت زده بود. آن مرد از اسب پیاده شد و در حالی که کمرش خم شده بود، آرام آرام از کنار اجساد، رد میشد؛ ️تا اینکه که چشمش به بدن امام حسین علیهالسلام افتاد، پیش آمد و خود را بر آن انداخت، آن را در آغوش گرفت و شروع کرد به گریه کردن. امام سجاد(ع) با حزن فراوان پیکر مطهر امام حسین و دیگر شهدا را به خاک سپرد و در نهایت مجدد در کنار قبر امام حاضرشد و روی آن نوشت «هذا قبر الحسین بن علی بن ابی طالب الّذی قتلوه عطشاناً غریباً»؛ این قبر حسین بن علی بن ابی طالب است، آن حسینی که او را با لب تشنه و غریبانه کشتند.
" به پایان آمد این دفتر حکایت همچنان باقی است ..."
در این شبهای پر از غم و اندوه، تلاش کردیم تا جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اسرائیل را با واقعه عاشورا و قیام امام حسین (ع) پیوند بزنیم. امید داریم که این کوششهای ما در راه تبیین حقایق، مورد تایید و نظر امام حسین قرار گیرد و چراغی باشد برای روشنایی دلهای خستهمان.
#حرم_ایران
#ایران_کربلای_حسین
🌐@basijpsyedu
و اما اسارت...
واژهای که تماماً تداعی کنندهٔ زینب کبری(س) است. اسارت برای ایشان به معنای شیون و زاری و غمِ از دست دادن عزیز نبود. زیرا وصیت امام در این بود که زینب جان به هنگام شهادت من شیون و زاری و گله و شکایت مکن ،گریبان چاک نده و صورت نخراش که از قدر منزلتتان بکاهد و دشمن شاد شوید .
حضرت زینب(س) به فرمایش برادر، هنگام اسارت در حضور دشمنان نمیگریست، بلکه تمام قد در برابر آنان میایستاد و هیبت علوی خود را به رخ دشمن میکشید.
هنگامی که حضرت زینب (س) در کاخ یزید سخت مشغول خطبهخوانی بود، ناگهان ابن زیاد فریاد زد: این زن کیست؟! زمانی که او را پاسخ دادند این زن "زینب(س)" است از بهت و حیرت چند قدمی به عقب رفت؛ و ادامه داد: ای زینب، معامله خدا با حسین برادرت و اهل بیت او را چگونه دیدی؟ حضرت زینب(س) با شجاعتِ تمام و بدون اینکه لرزشی در دل احساس کند، پاسخ داد: ما رایت الا جمیلا (جز زیبایی چیزی ندیدم)
در روانشناسی، این سطح از آرامش در دل فاجعه، نشانهٔ اوج تابآوری معنوی است. حضرت زینب (س) در بدترین شرایط روانی ممکن ـ سوگ، اسارت، خشونت دشمن، تهدید مداوم ـ نهتنها دچار فروپاشی نشد، بلکه با تنظیم هیجان، معناجویی و توانایی بیان عمیق، تبدیل به الگوی مقاومت شد.
اما داستان حضرت زینب(س) در کربلا خاتمه نیافت؛ او امروزه اسوه و سرمشق تمامی زنانِ حوزه مقاومت است . زنانی که به هنگام از دست دادن عزیزانشان همچون زینب(س) صبوری کردند. دخترانی که نه تنها در برابر دشمن نترسیدند و تسلیم نشدند بلکه انگشت خود را بالا آورده و زینب وار خطبه میخوانند و برای دشمن خط و نشان میکشند. آری این بار قهرمانانِ قصهٔ ما زنان هستند؛ زنانی از جنس غرور، تعصب، عشق به میهن و آزادگی...
سرزندگی یک ملت را باید در زنان بیدارش جست؛ آنان که در بزنگاههای رنج و بحران، همچون زینب کبری(س)، حافظ آگاهی جمعی و پایداری اجتماعیاند.
#حرم_ایران
#ایران_کربلای_حسین
🌐@basijpsyedu
امشب، شام غریبان حسین است.
شبی که دلها در غم و اندوهی عمیق فرو میرود. شبی که خیمهها به آتش کشیده میشوند و صدای نالهٔ یتیمان در دشت کربلا طنینانداز میشود. حسین، آن سردار بزرگ، در میان خون و غم، به شهادت میرسد و خانوادهاش در اسارت دشمن میافتند. این تصویر دردناک از تاریکی و بیرحمی تاریخ، یادآور فاجعهای است که امروز نیز در گوشهای دیگر از جهان تکرار میشود.
کودکان و زنانی که در این جنگ تحمیلی از سوی رژیم صهیونیستی، بیگناه کشته شدهاند، یادآور اهل بیت امامحسین (ع) هستند. و جوانانی که جانشان را کف دست گرفتند همانند علی اکبر فهمیده، شجاع، عاشق و مومن بودند و سردارانی که مانند ابوالفضلالعباس برای حفاظت از این مرز و بوم قد علم کردند و جان خود را سپر بلای کشور و مردمش کردند. اما بگذارید بگوییم، خانوادههایی که در جنگ اخیر رژیم صهیونیستی عزیزانشان را از دست دادند کجا و حال و احوال حضرت زینب (س) و حضرت زینالعابدین (ع) کجا؟! غم از دست دادن را حتی اگر یکسان در نظر بگیریم (که یقینا کیفیتهایشان توفیرها دارد...!)، خانوادههای ما، معراج شهدا رفتند. با احترام عزیزانشان را وداع گفتند. اما چه گذشت در کربلا؟!... خاک داغ صحرا و پیکرهای مطهری که زیر تیغ آفتاب ماندند... احترام؟ کدام احترام؟ اللهاکبر... اما محور و اصل این غم، از دست دادنِ عزیز است. این درد مشترک، پیوندی عمیق میان قلبهای سوخته ایجاد میکند؛ پیوندی که نشان میدهد هر کجا که ظلمی باشد، یاد حسین زنده است و فریاد مظلومیت او هنوز در گوشها طنینانداز است.
بیایید در این شب غمانگیز، یاد کنیم از همهٔ شهدایی که جانشان را برای حق و حقیقت فدا کردند و با خانوادههای آنها همدرد باشیم؛ شاید یاد حسین و مظلومیت او، تسکینی باشد برای دلهای شکسته و راهی برای ایستادگی در برابر ظلم.
#حرم_ایران
#ایران_کربلای_حسین
🌐@basijpsyedu
امشب، شب نهم ماه محرم است. منتسب به کاشف الکرب، حضرت قمر بنیهاشم...
عباس بن علی به میدان زده است... پا در رکاب نهاده و یمین و یسار میدان را یکی کرده... محاصرهی دشمن را به طرفت العینی شکست. ترس در جان اعداء حاکم شده و کابوسشان به حقیقت پیوسته. همه خوب دانستهاند که صد کوه هم که به میدان بیایند توان رویارویی با عباس را ندارند...!
حالا عباس، به آب رسیده... عکس ماه در آب بیمرام فرات منعکس شده. مشک را پی میکند و خستگیاش در میرود. شعف در چهرهاش پیدا میشود. قرار است سربلند شود. قرار است بازهم مثل همیشه دل رقیه و علیاصغر را شاد کند... اما قرار کربلا، بیقراری است... دست میبرد در آب. کف دست را پیاله میکند. خیره میشود... دلش نمیآید... حسین تشنه باشد و من؟... نه!
تیر و عمود و نیزه و شمشیر شقالقمر کردهاند ماه حسین را... و حالا، مشک را به دندان گرفته. نه دستی مانده و نه چشمی...
در دشت نینوا، عباس (ع) با عَلَمی در دست و قلبی پر از عشق، داستانی از شجاعت و وفاداری را رقم زد. او نه تنها علمدار کربلا به حساب میآمد، بلکه نماد ایستادگی در برابر ظلم و دفاع از حق بود.
امروزِ روز نیز، سردارانی که با الهام از حضرت ابوالفضل العباس (ع)، جان خود را در راه میهن و مردم فدا کردند، نماد شجاعت و ایثار هستند. آنها همچون علمدار کربلا، با دلی پر از عشق به وطن و عزم راسخ، در میدان نبرد حاضر شدند و در برابر دشمنان ایستادند.
این سرداران دلیر، با فریادهای حماسی خود، اراده ملت ایران را به تصویر کشیدند و نشان دادند که همانند کربلا، اگر روزی هم علمدار نباشد عَلَمش تا قیامت برافراشته خواهد بود. آنها نیز با جانفشانی خود، عَلَم اسلام را در دست گرفتند و از آرمانهای انقلاب دفاع کردند.
هرچند امروز در میان ما نیستند، اما یاد و خاطرهٔ آنها همواره در دلهای ما زنده است و نامشان همچون ستارهای در آسمانِ تاریخ میدرخشد. بیتردید، راهشان پررهرو و نامشان جاودانه خواهد ماند. ما به یاد آنها، با تمام وجود به پیش میرویم و هرگز اجازه نخواهیم داد که خون پاکشان پایمال شود.
#حرم_ایران
#ایران_کربلای_حسین
🌐@basijpsyedu
امشب، شب هفتم ماه محرم است و منتسب به حضرت علی اصغر، آن کودک معصوم و نماد مظلومیت که در دشت کربلا با چشمان بیگناهش به پدرش نگریست و جان خود را فدای حق کرد. او نه تنها فرزند امام حسین (ع) بود، بلکه نماینده تمام کودکانی بوده و هست، که در سایهٔ ظلم و بیرحمی قرار دارند. در آن لحظههای سخت، علی اصغر با لبخند معصومانهاش به پدر نشان داد که عشق و وفاداری فراتر از سن و سال است. او به ما یادآوری میکند که حتی کوچکترین افراد نیز میتوانند بزرگترین درسها را به انسانها بیاموزند.
امروز یاد رایان قاسمیان، آن کودک دو ماهه، در دلهایمان زنده است. او نیز همچون علی اصغر، بیگناهی را در برابر ظلم تجربه کرد و نامش یادآور دردهای عمیق انسانیت است. آن طفل معصوم به ما میگوید که هر کودک، هر زندگی، یک دنیای جدید از امید و عشق است.
وقتی یک رژیم به مرحلهای از وحشیگری میرسد که جان بیگناهان، به ویژه کودکان، را هدف قرار میدهد، نشاندهندهی سقوط اخلاقی و انسانی آن است. این نوع رفتارها نه تنها عمیقترین زخمها را بر پیکرهی جامعه میزنند، بلکه چهرهای زشت از قدرت را به نمایش میگذارند که به جای حفظ امنیت و آرامش، به سرکوب و خشونت متوسل میشود. در چنین شرایطی، سکوت و بیتفاوتی تنها به تشدید این بحران کمک میکند. ما باید صدای قربانیان باشیم و در برابر این بیعدالتیها ایستادگی کنیم. هر انسانی حق دارد در دنیایی عاری از ترس و خشونت زندگی کند...
ما باید برای عدالت و صلح تلاش کنیم تا دیگر هیچ کودکی، هیچگاه قربانی ظلم نشود و صدای مظلومیتشان را در دل تاریخ فراموش نکنیم.
#حرم_ایران
#ایران_کربلای_حسین
🌐@basijpsyedu
به نیمهٔ دههٔ اول محرم رسیدهایم. شب پنجم. شبی که منتسب است به یتیم امام مجتبی. به آقازادهای که معنای اتمّ این عبارت است که "شجاعت سن و سال نمیشناسد!"
بنا بود، عمه سفت در آغوشش او را حبس کند. سفارش عمو بود... عمو خوب میدانست، خون حسنی که در رگهای این بچه جاریست، ابدا اجازه نمیدهد که تماشاگر این میدان خون باشد... پس خطاب به زینب صبور فرمود: احبسیه! در آغوشت حبسش کن. اما نشد. نشد و عبدالله به سوی محبوبش چنان آهویی که از دام میرهید، دوید.
دوید و دست برد زیر شمشیر تا تمام واکنشهای غیرارادی بدن را به سخره بگیرد... تا بگوید اصلا چه کسی گفته باید از برابر تیغ دست را کشید؟! من دست مینهم در برابر تیغ تا به قدر وسع خود به وظیفهام عمل کنم. تا امامم را یاری کنم.
حال یا عبدالله، شاهدباش که راهت هنوز هم ادامهدار است. البت که تو انتخاب کردی که دست به آغوش تیغ ببری و این عزیزان ما، این کودکان ما، حتی فرصت انتخاب پیدا نکردند. انتخابشان شاید آغوش امن مادر بود که همان معراجشان شد. ما نمیدانیم، رژیم سفاک، به کدامین گناه خونشان را مباح کرد اما اعلی درجات بهشت مبارکشان باد.
ای فرزند امام مجتبی! ای معنابخش رشادت و شجاعت و ایثار. تو مجذوب عشق حسین گشتی. تو غرق شدی در دریای عشق عمویت. نه چون عمویت بود؛ نه چون سالها برایت پدری کرد؛ همهٔ اینها بود ولی از اینها مهمتر، تو فهمکردی جایگاه امام را! و تحمل نکردی که زندهباشی و در برابر چشمانت...
خداوندا به حق این آقازاده و به حق خون کودکان ما، نصرت را نسیب جبههٔ حق کن؛ که این وعدهٔ صادق توست.
#حرم_ایران
#ایران_کربلای_حسین
🌐@basijpsyedu
🌙 شب سوم محرم، شبیست که دلها به یاد رقیهسادات میتپد؛ دختری که در داغ پدرش حسین(ع) سوخت و غم دوری او، اشکهایش را بر خاکِ خرابه ریخت. حال ما در این شب غمانگیز، یاد کودکانی را گرامی میداریم که بیگناه و مظلوم در حملات ظالمانهٔ رژیم کودککش جان باختند.
💔 آنها نیز همچون رقیه، در دنیایی پر از ظلم و ستم، قربانی بیرحمیها شدند. بیایید در این شب، با یاد رقیه، صدای مظلومیت همهٔ کودکان باشیم. کودکانی که نه جنگطلب بودند و نه حتی درست میدانستند جنگ چیست... و تمام فهمشان از آرامش، آغوش پدر بود. بیایید دعا کنیم همیشه آرامش، حاکم قلب همهٔ دختران باشد.
🌹 شاید اشکهای ما، شمعی باشد در تاریکی این دنیا، تا یادآور مظلومیت آنان باشد.
#حرم_ایران
#ایران_کربلای_حسین
🌐@basijpsyedu
با اولین نوای محرم، زخمهای کهنه دوباره تازه میشوند؛ زخمهایی که از کربلا تا قدس امتداد دارند…
حالا که در شیپور جنگ دمیده شده و گرگهای صهیونی به حریممان حمله کردهاند، محرم، بیش از همیشه رنگ جهاد گرفته؛ اینبار، صدای «هَلمِن ناصر» از قلب ایران برخاسته و در دل جهان میپیچد.
محرم آمده، و ما وارثان خون حسینیم.
ایستادهایم…
دستها اگر بروند، دلها هنوز پای پرچماند!...
#حرم_ایران
#ایران_کربلای_حسین
🔘 هیأت حضرت ولیعصر (عج) | بسیج دانشجویی
ملّت شکستناپذیر ایران، هرگز سر خم نمیکند!...
#نه_جنگ_تحمیلی_نه_صلح_تحمیلی
@basijpsyedu
بسمالله...
در ستایش قطعهٔ علاج:
وقتی یک هنرمند، مسیر کار فرهنگی را، دقیق بلد است.
هر چند محسن چاوشی، قطعههایی نیز دارد که در آن مستقیما به انتقاد میپردازد، حالا، میدان را شناخته و نقطهزن عمل میکند. باید باور کنیم چنین اثرهایی، میتوانند به قدر اصابت موشکهایمان در دل تلآویو موثر باشند. خلاصهٔ کلام، اینکه در این روزها، حرفِ مردمِ ما، همین شعر است. و هر چه از غنی بودن شعر بگوییم، کم گفتیم... رحمت خدا بر قلم کاظم بهمنی!
با تکههای پیکرمان،
با گیسوان دخترمان،
میخواستید چهکار کنید؟!...
ما،
زندهایم مثل امید!
این چند روزه را بروید، به کشتن افتخار کنید!
شیپور جنگ را زده و یکباره صلح میطلبید!
ابلیسزادگان پلید! ای بدترین اهل زمین!
با ما رسیدگان به یقین،
پس مایلید قمار کنید...
مردم علاج در وطن است
دنیا فقط لب و دهن است...
این جنگ جنگ تن به تن است!
آزادگان کل جهان،
فکری برای تربیتِ اقوام بردهدار کنید!
این ظلمهای بیحدشان،
افکار تیره و بدشان،
آژیرهای ممتدشان...
سوراخهای گنبدشان
این موشهای شب زده را
ای گربه ها شکار کنید!
مردم!
خدا مراقب ماست...
✨غدیر؛ چشمه جوشان ولایت
مَنْ كُنتُ مَوْلاهُ فَهذا عَليٌّ مَوْلاهُ
هر که من مولای اویم، این علی مولای اوست.
این عید ولایت را تبریک عرض میکنیم؛
باشد که جرعهنوش این چشمه جوشان باشیم
و دلهایمان با حبّ علی(ع) روشن و زنده بماند.
ای صاحب ذوالفقار وقت مدد است…
🔹 تجمع دانشجویی-مردمی پیرامون محکومیت و مطالبه انتقام جدی و دردناک به حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی و شهادت فرماندهان، دانشمندان و هموطنان کشور
📍میدان انقلاب
⏱️ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه
@Basijut_it
امروز هنگام آن است که بار دیگر، پای کار اسلام بیاییم.
بیاییم و بگوییم انتخابمان مشخص است.
بیاییم و بار دیگر به دنیا نشان دهیم ما، هنوز همان ملتی هستیم که ۸ سال، مقابل کل جهان جنگیدیم و ذرهای از خاکمان را به اجنبی ندادیم!
نماز جمعهٔ امروز، فرصتیست برای تجدید بیعت... تجدید بیعت با ولایت اهلبیت!
از همهٔ خواهران و برادران خواستاریم امروز، با شرکت در این برنامه، اولین گام، برای حمایت از رزمندگان را، محکم بردارند.
🌐@basijpsyedu
🔹انسان مسئولیت ماست
▫️نکاتی در خصوص فعالیت بنیاد خیریه امُالیتامی، حضرت خدیجة الکبری(س)
همت کنیم و شریک در حفظ شرف و انسانیت باشیم ...
💳شماره حسابهای خیریه حضرت خدیجه(س):
5022291329674046 بانک پاسارگاد
6104338926896834 بانک ملت
6037997599838944 بانک ملی
@bonyadkhadijah
@basijut_ir
⭕️’اما آنچه در جبههٔ حق تکرار شونده است، حضور تاریخیِ طرفداران حقیقت، تا پای ایثار ارزشمندترین داراییِ انسان است...'
|طلیعه|
⭕️ما با مردم ایران کاری نداریم؛ هدف ما حکومت است!
"آنچه در تمام وقایع تاریخی میبینیم، این است که جریان باطل برای رسیدن به اهداف خویش، از هر خط و حدودی عبور میکند.
|طلیعه|
⭕️ما با مردم ایران کاری نداریم؛ هدف ما حکومت است!
تاریخ را اگر خط پیوستهای از جریانِ تقابلِ حق و باطل بدانیم، 'عبرت' و در سایهی آن 'فهم حقیقت' را گرانمایهترین ماحصلِ آن در مسیرِ سعادت خواهیم یافت.
اکنون، در تقابل با آزمونِ نبرد با باطل، به روایت حضورِ تاریخیِ انسان میپردازیم...
|طلیعه|
ایرانِ حسین تا ابد پیروز است.
این شعارِ محرمِ امسال ملت ایران است. ملتی که محرم و عاشورا برای آنها تنها یک رویداد مذهبی و تاریخی نیست، بلکه سرچشمهٔ معنوی و هویتی است که هر نسل و نهضتی برای دست یافتن به معنای قدرت، سیاست و مقاومت، به آن رجوع میکنند.
زخمهای کهنه بر پیکرهٔ بشریت، از کربلا تا امروز، پیامی جاودان دارند و آن این است که هرگاه قدرتی بر محور ظلم و طغیان بنا شود، بیتردید با نیروی ایمان و فریاد عدالتخواهان، شکست خواهد خورد. آنچه در دوازده روز جنگ تحمیلی از سوی رژیم صهیونیستی به وجود آمد چیزی جز خلق حماسه و ایستادگی ملت ایران دربرابر دشمن و تکرار همان رموز عاشورایی نبود که قرنها پیش در صحرای کربلا نقش بسته بود؛ گویی ایران معاصر، پیامدار میراث حسینی در عصر فناوری و هیاهوی رسانههای جهانی شد.
همانطور که امام حسین در روز عاشورا خطاب به یارانشان فرمودند: "مرگ را جز سعادت و زندگی با ستمگران را جز ننگ نمیدانم..." در کشور عزیزِما نیز امروزه دلاورمردان و شیرزنانی زندگی می کنند که مصداق بارز هیهات منّا الذله هستند .
شاید اگر تا امروز، با نگاهی سطحی، پیوند عاشورا و مقاومت را بررسی میکردیم، صرفاً روزهای جنگ تحمیلی ۸ ساله را مییافتیم اما امروز، برای همگان به وضوح این مساله آشکار شده که عاشورا فقط مختص به یک موقعیت مکانی نیست بلکه هرکجا خون مظلومی به ناحق ریخته شود _ خواه غزه، یمن و سوریه باشد خواه ایران _ آنجا عاشورایِ حسین است .
حضور فعال و همدلانه مردم ،نیروهای امدادی، انتظامی، ارتش، سپاه و ... منعکس کنندهٔ کل یوم عاشورا و کل أرض کربلا بود.
دشمن بارها کوشید با تهدید ، اراده ایرانی را متزلزل نماید، اما آموزه عاشورا راه مماشات و عقبنشینی را برای این ملت بست. آنگاه که امام حسین(ع) در روز عاشورا حاضر نشد ارزشها و اصول را به بهای حفظ جان، معامله کند؛ مردم ایران نیز ذرهای بر سر عزت و کیان وطن خود با هیچ قدرت متجاوز و اشغالگری معامله نکردند. ملت ایران نشان دادند که "عاشورایی زیستن" تنها یک شعار نیست بلکه رمز اقتدار است.
و در آخر ؛ یادآوری عاشورا فقط وظیفه رسانه و سخنران نیست؛ بلکه رسالت مردم آزاده ایران در پیروی از امام حسین(ع)، این است که پرچم عزت را نه فقط در میدان نبرد، بلکه در ایستادگی، وحدت، اخلاق و ... بلند نگهدارند و نشان دهند که عاشورا را نه تنها شنیدهاند، بلکه زیستهاند.
#حرم_ایران
#ایران_کربلای_حسین
🌐@basijpsyedu
امشب، شب هشتم ماه محرم است و منتسب به حضرت علی اکبر
این اذانِ آخر اذان همیشگی نبود ،انگاری روح داشت و کلمات را ملائک از دهان موذن، روی هوا میبردند، اصلا انگار که صوت دلربای رسول الله باشد به خواندنِ قرآن، همان قدر طنینانداز و استوار. حسین پسر ارشدش را فرموده بود تا اذان بگوید، که با صدای علیگونهاش به لشکر دشمن هراس بیندازد.
حال، علی مقابل چشمان پدر -خرامان- قدم برمیدارد. و حسین جانش را مینگرد، جانی که تجلی غرور حسین است. نخستین کسی که با شجاعت تمام، با دلی سرشار از ایمان راسخ و مالامال از عشق به قلب میدان زد و تا نفس آخر در میدان نبرد جنگید و به عالمیان آموخت که دفاع از حریمِ حقیقت، باید که ترجیح باشد، حتی به قیمت جان.
این روزها مقتدیانِ علیاکبر، در این مرز و بوم، به قیمت جان، در برابر رژیم ظالم صهیونیستی رشادت و دلاوری های خود را نشان میدهند. شهیدانی که در نبرد حق با باطل، اولین جاننثارانی بودند که دلاورانه و علی اکبروار در میدان حاضر شدند و با دلی پر از عشق، ارزشمندترین دارایی خود را فدا کردند.
"روضه امشب به نیابت از شهدای ارتش جمهوری اسلامی ایران که در این مواقع جان خود را سپر بلای مردم میکنند"
حسین(ع) راضی به رزمش نبود؛ قاسم نوشته ای از پدر داشت ،سفارشی از حسن(ع) به فرزندش برای این روز بود .حسین با دیدن نامه حالتی دگرگون یافت ،نامه را بوسید و آن را به دیده کشید ،عِطری از مدینه حالا در کربلا پیچیده بود .
حال دیگر مولایش به نبرد رضایت داده بود ، قاسم به میدان آمد، رجز خوان و مهیا ، گاه از میان میدان به یک نگاه عمویش جان تازه میگرفت . آنچه قاسم را به ورطه میدان کشیده بود دستخط پدر نبود بلکه بذری بود که حسن در قلب پسرش کاشته بود و امروز جوانه زده بود.
قاسم بن حسن(ع) دلیرانه رجز میخواند و مبارز میطلبید، هرکس را به میدان میفرستاند یکی پس از دیگری مغلوب قاسم میشدند .نمیدانستند چگونه باید جلوی قاسم را بگیرند که ناگهان آن پلید (ازرق شامی) دستور سنگ باران داد . چنان بدن چون گلِ پسر امام حسن را سنگ باران کردند که دیگر رمقی برایش نماند ، صدای قاسم بلند شد " یا عما " ، انگار حسن حسینش را صدا زده بود . هنگامی که اباعبدلله سراسیمه به بالین قاسم رسید ناله سر داد "عزیزِ برادرم ؛ چقدر برای عمویت سخت است که اورا صدا بزنی و نتواند کاری برایت بکند .
حال دیگر قاسم آرام گرفته بود ؛نوجوانی که هنگام سوار شدن بر اسب پایش به زین اسب نمیرسید دیگر به اندازه کافی زیر سم اسب ها قد کشیده بود ...
"روضهٔ امشب به نیابت از شهدای هسته ای"
بانوی قهرمان کربلا، همان بانویی که تجسم ایثار و مقاومت در تاریخ اسلام است؛ همان شیرزنی که ارثیهی پدریاش در شجاعت و صبوری را به بهترین شکل در صحرای کربلا ایفا کرد. بنت امیرالمومنین، حضرت زینب کبری (سلامالله علیها)!
او با فداکردن پسران خود در راه امامش، حسین (ع)، درسهای عمیق و ارزشمندی بر صفحهی روزگار برای آیندگان از فداکاری به جا گذاشت که امروز، پس از گذشت سالها، مادرانی در شب چهارم محرم، برای داغ پسرانش به سینهٔشان میکوبند و فکر میکنند: «کاش فرزند من هم فدای حسین شود…»
در روز عاشورا، با وجود داغ تک تک عزیزانش، که دلش به وجودشان گرم بود، دلی شکسته داشت اما روحی قویتر! به عنوان مادر و خواهر و همسر شهید، نه تنها در برابر دشمنان ایستاد، بلکه به همه نشان داد که چگونه میتوان با ایمان در برابر سختیها صبور بود و مقاومت کرد.
حضرت زینب (س) با سخنرانیهای پرشور و دلنشین خود در کوفه و شام، پیام عاشورا را نه فقط در آن زمان و نه فقط به مسلمانان، بلکه تا همین آن و به همهی جهانیان حقیقتجو منتقل کرد و نشان داد که ایثار تنها مختص مردان نیست، بلکه زنان نیز میتوانند با مادرانگی خود، در راه حق و حقیقت گام بردارند. او نماد مادری است که با وجود درد و رنج فراوان، هرگز از آرمانهای بزرگ خود دست نکشید و همواره در پی حفظ یاد و نام و مهمتر از هرچیزی، راه برادرش امامحسین (ع) بود.
این روحیه مقاومت و ایثار حضرت زینب (س) نه تنها به عنوان یک اتفاق در تاریخ اسلام، بلکه به عنوان
الگو در دلهای مادران شهیدان وطن ما نیز زنده است. مادرانی که با صلابت و شجاعت، فرزندان خود را برای دفاع از میهن، دین و ناموس فدای راه حق کردند. این بانوان بزرگ، چراغ هدایتی هستند برای نسلهای آینده که همواره در قلب تاریخ میدرخشند و الهامبخش و روشنیبخش خواهند بود برای آنانی که میخواهند کودکانشان، مردانی شوند حسینی؛ نه فقط به کلام بلکه به ایمان و آیین. مردانی شوند از دیار حبیبها و قاسمها و مسلمها….
ایثار حضرت زینب (س) نشأت گرفته از دل بزرگ و ایمان راسخش بود که توانست در برابر طوفانهای زمانهاش بدون تردید بایستد و در گوش زمانه فریاد بزند که«ما رأیتُ إِلّا جَمیلاً…»
"روضهی امشب، به نیابت از خانوادهی شهید ساداتی ارمکی.”
در تاریخ شیعه، دوم محرم نقطهای تعیینکننده است؛ نه بهخاطر شروع جنگ، که بهخاطر نوع مواجهه با آن. کاروانی که به کربلا رسید، نه کاروان نظامی بود و نه صرفاً گروهی از مبارزان. بلکه ساختاری خانوادگی داشت؛ حضور زنان، کودکان و نوجوانان در کنار امام، حامل پیامی بود که به وضوح نشان میداد این نبرد، صرفاً سیاسی یا نظامی نیست، بلکه نبرد حق و باطل است.
حرکت امام حسین(ع) از مدینه تا کربلا، یک اقدام نظامی صرف نبود؛ بلکه مقاومت در برابر ظلم بود، در مقابل دشمنی مسلح و تا دندان آماده. خانواده در دل این حرکت قرار داشت؛ نه در حاشیهاش.
این الگو، امروز بار دیگر در صحنهای مشابه تکرار شده است... حملات اخیر رژیم صهیونیستی به ایران، بهویژه شهادت کل اعضای خانواده در برخی نقاط کشور، نشان میدهد که دشمن نه فقط نیروهای نظامی، بلکه دانشمندان و خانواده هایشان و حتی مردم بی گناه دیگر را مورد هدف قرار داده است.
پس فهم این روز تاریخی، تنها در بازخوانی وقایع آن نیست؛ در تطبیق آن با شرایط امروز است.
ورود کاروان به کربلا، ورود حق به میدان باطل بود. و خانواده، رکنی مهم در این نبرد …
🔹نشست خبری رسانهای مظلوم مقتدر
▫️بزرگداشت شهدای مبارزه با رژیم موقت صهیونیستی
👤با حضور:
دکتر روحالله ایزدخواه
نماینده مجلس
دکتر رضا پورحسین
هیئت علمی دانشگاه تهران
دکتر مرتضی مهدوی
هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
آقای امین سلیمی
فعال رسانهای
📅زمان:
پنجشنبه ۵ تیر| از ساعت ۱۷
📍مکان:
ستارخان، خیابان پاتریس لومومبا، آبشور شرقی، مقابل منزل شهید احمدرضا ذوالفقاری
@Basijut_ir
«کو آن بزرگمرد که حرف از وطن بزند و پای آن بماند؟» 🇮🇷
❇️ صٰاحِبْ وَطَن بستری است جهت نقشآفرینی ما در این جنگ تن به تن. اگر ایده و پیشنهادی دارید، بسم الله با ما مطرح کنید. اگر نه، اینجا پر از کار و ایده و گروه برای کمک دادن هست.👇
بله / ایتا/ تلگرام
@saheb_vatan_ut
👋دانشجوی دانشگاه تهران! سلام.
در حال حاضر به شدت زیادی درگیر جنگیم و خودتون در جریان اوضاع هستید.
نشستن و چککردن کانالها خوبه اما کافی نیست. تو دل همهمون اینه که ای کاش ما هم بتونیم یک کاری بکنیم❤️.
حالا باید چه کنیم؟
در نظر داریم بهکمک هم ویدیویی تهیه کنیم🎞، با صدای خودمون، با حرفای واقعیمون. بدون ادا و شعارزدگی و تصنع.
خدارو چه دیدی؛ تو این شرایط، شاید همین صحبتها یک دلگرمی برای کل مردم ایران باشه...
🗣نحوهی مشارکت؛
از شما دعوت میکنیم به یک یا چند مورد از پرسشهای زیر، به انتخاب خود، در قالب یک فایل صوتی پاسخ داده و برای ما ارسال بفرمایین:
💠 الان بیشتر از همه نگران چه چیزی هستی؟
💠 اگه بخوای به نظامیها یا مدافعین کشورمون یه پیغام بدی، چی میگی؟
💠 اگه لازم به درگیری تن به تن باشه؛ میری بجنگی؟ چرا؟
💠 تو این شرایط اگه بخوای به نتانیاهو یه جمله بگی، اون جمله چیه؟
پاسخهاتون رو در قالب یک صوت به آیدی زیر در تلگرام و بله ارسال کنید:
@ThrGza
#دانشگاه_تهران_تا_پای_جان_برای_ایران
اینستاگرام | سایت
#همه_فدایی_ایرانیم
بيانيه مشترک انجمن علمی تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، انجمن علمی علوم تربیتی، انجمن علمی مدیریت آموزشی، کانون روانشناسی اسلامی و بسیج دانشجوئی دانشکده روانشناسی و علومتربیتی دانشگاهتهران در پی حمله رژیم منحوس صهیونیستی به خاک کشور عزیزمان:
بِسمِ الله الرَحمٰنِ الرَحیم
هُوَ الَّذِي أَخْرَجَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ مِن دِيَارِهِمْ لِأَوَّلِ الْحَشْرِ ۚ مَا ظَنَنتُمْ أَن يَخْرُجُوا ۖ وَظَنُّوا أَنَّهُم مانِعَتُهُمْ حُصُونُهُم مِّنَ اللَّهِ فَأَتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ حَيْثُ لَمْ يَحْتَسِبُوا وَقَذَفَ فِي قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ يُخْرِبُونَ بُيُوتَهُم بِأَيْدِيهِمْ وَأَيْدِي الْمُؤْمِنِينَ فَاعْتَبِرُوا يَا أُولِي الْأَبْصَارِ
اوست که کافران اهل کتاب را در نخستین کوچ، از خانههایشان بیرون راند.
شما گمان نمیکردید که بیرون روند، و آنان نیز میپنداشتند دژهای محکمشان آنها را از [عذاب] خدا بازمیدارد؛ پس خداوند از جایی که گمان نمیبردند به سراغشان آمد، و ترس در دلهایشان افکند، تا خانههایشان را به دست خود و به دست مؤمنان ویران کردند؛ پس ای اهل بصیرت، عبرت بگیرید!
امروز، برای همهٔ ما روشن است که رژیم جعلی صهیونیستی، غدهایست سرطانی و ریشهاش در دامن اربابانیست که بویی از انسانیت نبردهاند و باید متذکر شد که این بیماری نه تنها تن منطقه، بلکه تن جهان را به نابودی میکشاند. همهٔ ما به خوبی آگاهیم که اگرحمایت همه جانبهٔ آمریکا نبود، رژیم هیچگاه چنین جرأتی به خود نمیداد. تصاویر دردناک امروز، حاکی از شهادت کودکانی بود، که هیچ تهدید بالفعلی برای آنان به حساب نمیآمدند. اما این رژیم ترسو و کودککش، حتی از کودکان ما نیز هراس دارد که حق هم دارد...
امروز همهٔ ما -همهٔ مردم ایران زمین- دشمنی واحد داریم. اهریمن اینبار تمام قد در برابرمان قد علم کرده و هیچ افساری هم ندارد! اما ما، اول بار نیست که در برابر ظلم میایستیم؛ این مشی ملت ماست که از دیرباز هیچگاه تن به ظلم ظالم نمیدهد... ملتی که مادرانِ آن، مدام این بیت را در گوش کودکانشان زمزمه کردهاند:
دریغ است ایران که ویران شود؛
کنام پلنگان و شیران شود!
همه، سر به سر، تن به کشتن دهیم،
بِه از آنکه کشور به دشمن دهیم!...
ما، ملتی هستیم که تجربهٔ هشت سال متوالی جنگ را در کولهبارمان داریم. هشت سال دفاع از حق! حقی که امروز توسط سگان صهیونیستی پایمال شده... فرزندان این مرز و بوم به خوبی، رسم جانبازی را از پدران و مادرانشان آموختهاند و هرگز اجازه نمیدهند که احدی، حقشان را پایمال کند... این در خون ماست! که:
گرگها خوب بدانند در این ایل غریب،
گر پدر رفت، تفنگِ پدری هست هنوز...
حالا، امروز، ما داغدار هموطنان شهیدمان هستیم و چارهای نداریم، جز اینکه آتشی شویم در میان قلب دشمن! آغازگر این میدان سرخفام خون، آنها بودند، اما پایانش را ما رقم میزنیم!... اکنون، این ماییم که باید تفنگ پدرانمان را دست بگیریم و گرگهای بیصفت صهیون را، سرجایشان بنشانیم؛ و لااقل اگر شرایط برای حضور فیزیکیمان در جبههٔ نبرد فراهم نیست، تمام قد، حامی سربازان غیور وطن بمانیم و با همهٔ توان مطالبهگر انتقام خون شهیدانمان باشیم. که: اِنّا مِنَ المُجرِمینَ مُنتَقِمون.
تشکلها و انجمنهای دانشکدهٔ روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، ضمن عرض تسلیتِ شهادتِ هموطنان عزیزمان از جمله چند تن از فرماندهان و اساتید دانشمند کشور، این تجاوز ددمنشانهٔ رژیم کودککش صهیونیستی -که نشاندهندهٔ خوی حیوانی اوست- محکوم میکنند.
#وطن
#ایران
#همه_فدایی_ایرانیم
@basijpsyedu | اینستاگرام
مقام معظم رهبری بعد از هدف قرار گرفتن پایگاه عینالاسد در جهت انتقام خون شهید سلیمانی:
▫️«فریاد انتقام ملت ایران، سوخت حقیقی موشکهایی بود که پایگاه آمریکایی را زیر و رو کرد.» ۱۳۹۸/۱۰/۲۷
#نماز_جمعه
🌐@basijpsyedu
📌بسیج دانشجویی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، شهادت هموطنان عزیزمان را تسلیت عرض میکند.
Читать полностью…