https://www.instagram.com/a_keshavarz_psy/profilecard/?igsh=ZTRodnVxMHNtZnNk
گر چو دیدم لحظه ای
دیوانه ی رویت شدم ،
من کجا اواره گشتم
در نگاهت یارِ من .
اکرم کشاورز
@CloudlessDream
بررسی داستان «مرداب حبشه» رو از زاویه روانتحلیلی و تجربهی زنان، مخصوصاً در رواندرمانی، کمی عمیقتر بررسی کنیم:
۱. آهو بهمثابه روان زنانه (Feminine Psyche)
آهو در این داستان، همزمان هم ضعیف است و هم سرشار از غریزهی زندگی (بارداری). این دوگانگی، یادآور وضعیت روانی بسیاری از زنان در فرآیند درمان است:
آسیبدیده اما قوی. در حال فرار اما همچنان در حال زندگی دادن.
در رواندرمانی با زنان، بارها این تجربه تکرار میشود که بقا هزینه دارد: زنان زیادی در سکوت و فشار نقشهای اجتماعی، روان خود را قربانی میکنند، اما همچنان مسئول مراقبت و ادامه دادناند.
۲. طبیعت بیرونی = جهان خشن / طبیعت درونی
مرداب، باتلاق، و گلهی وحشی... همه نمادهایی از دنیای بیرون هستند، اما میتوان آنها را به عنوان استعارههایی از جهان درونی (روان) فرد هم دید.
در رواندرمانی تحلیلی، ما این تصاویر را به مثابه بخشهایی از روان فرد در نظر میگیریم:
مرداب = افسردگی، ایستایی، ناامیدی
فرار از شکارچی = اضطراب همیشگی
بارداری = خلاقیت، رؤیا، یا حتی یک "هویت تازه" در حال شکلگیری
۳. پایان بدون نجات = پذیرش واقعیت روانی
در بسیاری از داستانها، ما به دنبال "پایان نجاتبخش" هستیم. اما این داستان، ما را با مرز نجاتناپذیری روانی مواجه میکند؛ جایی که درمانگر هم باید بپذیرد که گاهی قرار نیست "همه چیز درست شود"، بلکه فقط باید "شاهد" بود.
این تجربه، هم برای درمانگر سنگین است و هم برای مراجع. ولی گاهی، همین با هم دیدن رنج و معنا دادن به آن، خودش نوعی رهاییست.
۴. پرسش اصلی داستان:
آیا در جهانی بیرحم، امیدی به معنا هست؟ یا فقط ادامه دادن؟
درمانگر با این سوال، بارها در جلسات روبهرو میشود. این داستان، انگار بیپرده از پاسخ "شاید نه" حرف میزند... ولی دقیقاً به همین دلیل، انسان بودن را واقعیتر نشان میدهد
@CloudlessDream
ادامه🌹👇🏻💎
گاهی اوقات سختترین قسمت، سکوت کردن است، وقتی روحت فریاد میزند که کسی تو را درک کند.
( سکوت ضعف نیست، بقاست.)
@CloudlessDream
#هشت میلیارد #داستان وجود دارد.
برای کسی، امروز روز #پیروزیست.
برای دیگری، روز ناامیدی.
در خیابانهای شلوغ و اتاقهای ساکت، دلهایی از #عشق شعلهور میشوند،
در حالی که دلهایی دیگر از #اندوه خاموش میگردند
@CloudlessDream
ادامه 👇🏻🌹💎
#روز
#خلاقیت
#معرفی
#کتاب
#کودک
@CloudlessDream
خدایا شکرت که حتی در سختیها هم راهی نشونم میدی.
@CloudlessDream
مشکلات، مثل ماشین لباسشویی هستند...!
پیچ و تاب میدهند، میچرخانند و ما را به این طرف و آن طرف میکوبند؛ اما در نهایت تمیزتر و درخشان تر از قبل خارج میشویم...!👌🍃🌷
@CloudlessDream
اثرات فقر و آسیبهای اجتماعی بر مغز نوزاد در زمان بارداری مادر
🔻 تأثیر تجربیات مادر در دوران بارداری بر رشد مغز نوزاد بسیار جدیتر از آن چیزی است که تصور میشود. در مجموع نتایج مطالعات نشان دادهاند که فقر و آسیبهای اجتماعی نظیر جرم و جنایت حتی پیش از تولد میتوانند بر ساختار و عملکرد مغز نوزادان تأثیر عمدهای بگذارند.
🔻مادرانی که در شرایط فقر میزیاند، نوزادان متولد شده از آنها نسبت به مادرانی که درآمد خانوادگی بیشتری دارند از حجم مغزی کمتری منجمله ماده خاکستری قشر مغز، ماده خاکستری زیر قشری و ماده سفید برخوردار هستند. همچنین مادرانی که در زمان بارداری در شرایط فقر به سر میبرند، ممکن است مغز نوزادانی که آنها به دنیا میآورند حتی در مراحل بعدی زندگی به اندازهای که مغز سایر نوزادان مشابه در شرایط عاری از فشار زیاد میتواند رشد یابد قادر به رویش نباشد؛ زیرا یافتهها از چینخوردگی کمتر و کمعمقتر مغز این نوزادان حکایت میکند که معمولاً نشانهای از نابالغی مغز است. مغز انسان سالم در حین رشد و رویش دارای چینخوردگی بیشتری است و سطح عملکردی وسیعتری برای قشر مغز فراهم میکند.
🔻مادرانی که دوران بارداری خود را در مناطق جرمپرور و جنایتخیز سپری کردهاند، مغز نوزادان متولد شده از آنها در هفتههای نخست زندگی با مغز سایر نوزادانی که در شرایط بهتری میزیاند متفاوت است. همچنین نوزادانی که مادران آنها در معرض جرم و جنایت قرار دارند در تنظیم و کنترل احساسات از خود عملکرد ضعیفتری نشان میدهند که دلیل آن میتواند استرس مادر باشد و به ضعف ارتباطات در مغز نوزادان بیانجامد.
@CloudlessDream
مراقب کسانی باش
که برای ترمیم زخمهایشان،
دوستان موقتی پیدا میکنند...
#نزار_قبانی
@CloudlessDream
پدر و مادرها بزرگسالانی هستند که سعی دارند کمک و همراه مسیر رشد و تحول کودکان خود باشند، ولی این همراهی نباید تبدیل به موضع برتر برای والدین باشد، آنها عصبانی میشوند، داد میزنند، تنبيه میكنند، عقاید خود را تحمیل میکنند، احساسات کودک را بیاهمیت میدادند، زور میگویند و نمیخواهند کلمه «نه» بشوند و اینجا فراموش میکنند این رفتارهای اشتباه نهتنها کمکی برای رشد کودک نمیکند، بلکه به مرور زمان حتی رابطه کلامی و عاطفی خود را نیز با کودک از دست میدهند و کودک را درگیر آسیبهای شناختی و جسمی نگه میدارند.
@CloudlessDream
«هر از گاهی با فردی روبهرو میشوید که بسیار متفاوت است. نمیتوانید بهدقت بگویید چه چیزِ او شما را چنین به خود جلب میکند، اما او هالهای از رمز و راز و اقتدار دارد، و نیرویی خاموش اما غریب و گیرا از خود میتراوَد. این نیروی نامرئی چیست؟ چرا برخی از آن بهرهمندند و بیشترِ افراد نه؟
وقتی آن را در خود پروراندید، نیروی خاموش به اعتبارِ نانوشتهی شما بدل میشود. این نوعی کاریزماست که رفتهرفته در اطرافِ شما شکل میگیرد و بالنده میشود. از طریقِ آن میتوانید جلوهای از نیکسرشتیِ خاصی را بروز دهید که به انسانها، و به سیارهمان، یاری میرساند تا در جهتِ بهبود دگرگون شوند. مردمانْ شیفتهی اقتدارِ کنترلشدهاند؛ چرا که به آنها احساسِ امنیت و پشتیبانی میبخشد.»
— استوارت وایلد
@CloudlessDream
ده عادتی که باعث خراب شدن روزمون میشه:
1. به دل گرفتن.
2. موندن تو گذشته.
3. چرخیدن الکی توی فضای مجازی.
4. استرس بیش از حد.
5. کم خوابی یا پرخوابی افراطی.
6. وقت گذاشتن برای حواشی.
7. رژیم غذایی نامناسب.
8. بیش از حد فکر و خیال کردن.
9. مکالمات بیهدف.
10. کاری رو افراطی انجام دادن (حتی خوندن کتاب و دیدن سریال و...)
@CloudlessDream
اگر این افراد باعث میشوند احساس کم ارزش بودن داشته باشید، شما را نادیده میگیرند و به معیارهای تحمیل شده از طرف جامعه اصرار می ورزند.
چرا باید خود را عذاب دهید؟ چرا باید با این افراد معاشرت داشته باشید؟ مجبور نیستید قبل از اینکه به خشنود کردن دیگران و مطابقت با معیارهای جامعه بیندیشید، باید ابتدا به
فکر خود باشید خود را از رنج عاطفی نجات دهید.
چطور میتوانید از این افراد دوری کنید؟ ساده است. فقط تلاش کنید اگر به بودن با این افراد در محل کار روزانه خود عادت کرده اید وقت آن است که با افراد دیگری آشنا شوید. به دنبال دلایلی باشید که از آنها دوری کنید. نیازی نیست که این دلایل دروغ ،باشند اما دلایل زیادی وجود دارد خود را در کارهایتان غرق کنید تا مجبور نباشید به آنها توجه کنید. دیر یا زود متوجه خواهید شد که موفق شده اید خود را از معاشرت با آنها نجات دهید و نظرات آنها دیگر برایتان مهم نیست.
اگر آنها دلیل ایجاد موارد نداشتن اعتماد به نفس در شما هستند پس کار درستی است که خود را از آنها جدا کنید تا بتوانید فضا برای پیشرفت داشته باشید.
@CloudlessDream
ادامه 👇🏻
پس نکات مثبت خودت و توانمندی هایت را با
کمک دوستانت که امن هستند و از شما اطلاعات خوبی می دهند یادداشت کرده .
وقتی تمام این لیست ها در برگه ی یادداشت نمودی منبعی از انگیره خواهد بود برایت وقتیکه دچار چالش و بحران روزمره میشوی به ان مراجعه کنی.
وقتی احساس میکنید آدم بدی هستید، به این لیست نگاه کنید و خواهید دید که این درست نیست خواهید دید که دیگران میتوانند خودِ واقعی شما را ببینند، نه فقط آنچه ساختهٔ معیارهای جامعه است. بهترین کاری که میتوانید بکنید این است که چیزهایی
که دوستانتان لیست میکنند را باور کنید چون اینها ویژگیهایی هستند که آنها به عنوان ناظر می.بینند همیشه میتوانید داشتن این ویژگیها را انکار کنید ولی به یاد داشته باشید که صدای عمل همیشه بلندتر از حرف است. ممکن است انکار کنید که چنین شخصی هستید، اما دوستانتان میتوانند گواهی بر این باشند که شما را با این ویژگیهای زیبا میبینند
@CloudlessDream
ادامه👇🏻
تحلیل روانشناختی داستان «مرداب حبشه» – ترجمه صادق هدایت از گاستون شرو
در داستان کوتاه «مرداب حبشه»، آهویی باردار، در دل طبیعتی بیرحم، با فرسودگی و ترس از شکارچی، به دنبال پناهگاهی میگردد. داستان، از دل توصیفهای دقیق و گزنده، به خواننده تجربهای از اضطراب، تنهایی، و ناتوانی در دل زیست میدهد.
از نگاه روانشناسی، بهویژه روانتحلیلی، آهو تنها یک حیوان در حال فرار نیست؛ او نماد انسان، بهویژه روان زنانه، در دل جهانی ناامن و بیپناه است. بارداری او، استعارهایست از خلاقیت، رؤیا یا بخشی از هویت در حال تولد که در دل اضطراب، تهدید، و بیپناهی شکل میگیرد.
مرداب، جایی که در آن فرو میرود، تنها یک مکان جغرافیایی نیست؛ بلکه نماد افسردگی، ایستایی و تسلیم روانیست. گویی روان در جایی از خود، گرفتار درد میشود و نمیتواند از آن عبور کند. پایان داستان، نجاتبخش نیست. درست مثل بسیاری از تجربههای درمانی که قرار نیست به پایان خوش برسند، بلکه به مواجههای صادقانه با رنج ختم میشوند
در جلسات رواندرمانی، بهویژه با زنان، بارها با این روایت مواجه میشویم: زنی در نقش مادر، مراقب، یا فرد مسئول، در تلاش برای بقا، با اضطراب، تنهایی و وظیفهی زندگی دادن دست و پنجه نرم میکند. داستان «مرداب حبشه»، بدون هیچ تزئینی، این تجربهی پنهان را به تصویر میکشد.
در نهایت، پیام داستان این نیست که نجات همیشه ممکن است؛ بلکه شاید تنها معنای رهایی، در دیدن و شنیدن رنج باشد — در اینکه کسی در کنارت بایستد و بگوید:
«میفهمم، هنوز اینجا هستی، و این یعنی قدرت.
@CloudlessDream
داستان «#مرداب حبشه» از #گاستون شرو، که #صادق #هدایت ترجمهاش کرده، پر از نمادها و نکات روانشناختی و اتفاقات در دل زندگیه که تجربه اش میکنیم ،
در داستان، #آهویی باردار در دل طبیعت وحشی، در تلاش برای زنده ماندنه؛ موجودی زیبا، شکننده، و مادرانه، گرفتار در جهانی خشن و بیرحم.
از دید #روانشناسی، این داستان میتونه چند لایهی مهم داشته باشه:
1. تقابل #غریزهی بقا و ناتوانی:
آهو، با وجود بارداری و درد، در حال فراره؛ این نشوندهندهی کشمکش درونی انسانهاست بین میل به زندگی و ناتوانی در برابر محیط یا سرنوشت.
2. نماد #مادر بودن در جهانی بیرحم:
این تصویر میتونه بازتابی از تجربهی زنها در جامعه باشه؛ مسئولیت، آسیبپذیری، و در عین حال قدرت درونی.
3. تنهایی در برابر #طبیعت/جهان:
در #روانشناسی اگزیستانسیال، این موقعیت میتونه نمادی از وضعیت انسان باشه؛ تنهایی، بیپناهی، و مواجهه با مرگ.
4. داستان بدون نجات:
پایان داستان #نجاتبخش نیست، و این میتونه نمادی باشه از واقعیتهای تلخ زندگی که همیشه راهحل یا پایان خوش ندارن — چیزی که با نگاه هدایت هم همخوانی داره
بازخوانی متن :اکرم کشاورز
@CloudlessDream
ادامه 👇🏻🌹💎
https://open.spotify.com/show/6F8Re5mWEFCJBPvhTW3pHu?si=q5VlOGJRR0mwxCLeLvVP-w
Читать полностью…هشت میلیارد داستان وجود دارد.
برای کسی، امروز روز پیروزیست.
برای دیگری، روز ناامیدی.
در خیابانهای شلوغ و اتاقهای ساکت، دلهایی از عشق شعلهور میشوند،
در حالی که دلهایی دیگر از اندوه خاموش میگردند.
در گوشهای، مادری نوزادی را در آغوش دارد،
چشمانش از شادی خیس است.
و در گوشهای دیگر، عزیزی برای آخرین بار در آغوش گرفته میشود،
اشکها با وداعی آهسته در هم میآمیزند.
کسی متولد میشود، پا به جهانی از امکانها میگذارد،
و دیگری سقوط میکند، ردّی از زندگی خود به جا میگذارد.
زندگی، رقصی بیپایان از آغازها و پایانهاست؛
صحنهای که در آن، شادی و غم نور یکسانی میگیرند.
خوشحالی تو، اندوه کسی دیگر است.
موفقیتت، شاید باخت دیگریست.
در حالی که تو در روشنایی عشق تازهای ایستادهای،
کسی دیگر در حال آموختنِ زندگی با جای خالیست.
فرقی نمیکند در کجای این طیف وسیع تجربهها ایستادهای،
تو تنها نیستی.
رنجت، بافتی از انسانیت را شکل داده — همانطور که شادیات.
دست و پا زدنهایت واقعیاند،
و پایداریات، در سکوت، عمیق و ارزشمند است.
تو تا اینجا رسیدهای.
از دلِ آشوب، از دلِ آرامش.
با زمزمههای تردید و فریادهای ناامیدی.
هیچکس نمیتواند وزن باری را که به دوش کشیدهای اندازه بگیرد.
هیچکس نمیداند رسیدن به این لحظه، چه اندازه نیرو میخواست.
ادامه بده.
چرا که در این جهانِ هشت میلیارد داستان،
فصل تو هنوز در حال نوشته شدن است.
@CloudlessDream
#کارکردهای #اجرایی
#اختلال
#یادگیری
#کودک
@CloudlessDream
کودکی که به اندازه ی کافی توسط مراقبین اصلی خویش در دوران کودکی اش
دیده نشده
پذیرفته نشده
معتبر دانسته نشده...
همان بزرگسالی ست که
خودش را نمی بیند
به خودش حقِ بودن و نظر دادن نمی دهد
سهم مثبت خویش را نمی بیند
او تعریفی از هویت خویش هم ندارد
وجود ندارد...
@Cloudlessdream
زیباترین انسانهایی که تاکنون شناختهام، آنهایی بودند که در زندگیشان با چالشها و دردها مواجه شدهاند. این افراد شکست خوردهاند، دچار فقدان شدهاند و در دل این تجربیات سخت، راه خود را از اعماق درد گشوده و دوباره به زندگی بازگشتهاند. آنها حس عمیقی از قدردانی و فهم زندگی دارند که به آنها کمک میکند ببینند زیبایی در کجاها وجود دارد و چگونه به آن دست یافت. این افراد به خاطر رنج و چالشهایی که پشت سر گذاشتهاند، پر از شفقت و ملایمت هستند و همواره توجهی عمیق به اطرافیان خود دارند. زیبایی این انسانها اتفاقی و بیسبب نیست؛ بلکه ناشی از عمق تجربیات و احساسات آنهاست. هر شکست ،درد ،رنج به آنها آموخته است که زندگی را از زاویهای دیگر ببینند و هر روز بیشتر به مهربانی و شفقت به خود و دیگران دست یابند.این تذکری به ما دارد که مهم نیست چقدر آرام در مسیر پیشرفت خود پیش میرویم یا چند بار شکست خوردهایم. حتی اگر زندگیمان مملو از چالشها و امتحانات گوناگون باشد، هنوز هم از بسیاری از کسانی که هرگز تلاشی نمیکنند، جلوتر هستیم. قدرت واقعی در این است که با وجود تمام سختیها، ادامه دهیم و از هر یک از این تجربیات بیاموزیم.
Читать полностью…ایا وقتی سعی میکنی استراحت کنی احساس تنش میکنی؟
انگار کار اشتباهی میکنی، حتی وقتی کسی تو را نمیبیند؟
این تنبلی نیست.
و یا شاید:
به خاطر خوابیدن در روز تعطیل شرمنده میشدی.
به خاطر استراحت کردن مورد انتقاد قرار میگرفتی.
یا هر وقت دست از کار میکشیدی،
احساس گناه به تو دست میداد.
یا به خاطر خوابیدن در روز تعطیل
شرمنده میشدی.
به خاطر استراحت کردن مورد انتقاد قرار میگرفتی.
یا هر وقت دست از کار میکشیدی،
احساس گناه به تو دست میداد.
در واقع این سیستم عصبی است
که در کودکی ما شکل گرفته،
جایی که استراحت هرگز برای ما معنای امن بودن نبود.
تقصیر تو نیست—
اما چیزی است که میتوانی شروع به التیام آن کنی.
یادت باشه تو تنبل نیستی. تو در حال التیام هستی.
و التیام شامل یادگیری استراحت بدون ترس است.
اگر این حس برایت آشنا و دردناک بود، تو تنها نیستی.
وقتی استراحت کردن اشتباه به نظر میرسد.
دلیلش این نیست که تو مشکل داری—
بلکه چون بدن تو یاد گرفته زنده بماند،
نه اینکه احساس امنیت کند.
از تکنیکها استفاده کن:
نفسهای عمیق،
حرکات کششی ملایم،
یا گذاشتن دستت روی قلبت تا به خودت یادآوری کنی به خودت :
«من در امان هستم اتفاق بدی قرار نیست بیفتد.»
و با خودت طوری حرف بزن که هیچکس با تو حرف نزد:
« تو حق داری بدون اثبات ارزشت وجود داشته باشی.»
«تو سزاوار استراحت هستی. تو سزاوار احساس امنیت هستی.
شاخهها رقصیدند
همه جا بوی شکفتن جاریست
فرصت بیداریست
صبح یعنی آغاز و یعنی پرواز
قد کشیدن در باد چه کسی میگوید
پشت این ثانیهها تاریک است
گام اگر برداریم روشنی نزدیک است
#سهراب_سپهری
@CloudlessDream
خاطره چیز عجیبیست ، گر بخاطر داری،
در قضاوت, همه حق را به تو دادند که تُ زیباتری
خاطرم هست که زیبایی تُ,
از نگهداری رازیست که تُ با خبری....
اکرم کشاورز
@CloudlessDream
کودکان باید بدانند که والدینشان از آنها چه انتظاراتی دارند. اما این انتظارات نباید فراتر از توانمندیهای کودکان باشند چون در غیر این صورت، کودکان از آنها پیروی نخواهند کرد.
والدین باید اهدافی را برای فرزندانشان تعیین کنند که دستیابی به آنها دشوار باشد و در عین حال آنها را در راه رسیدن به این اهداف یاری کنند و از ایشان حمایت به عمل بیاورند و در صورتی که به اهداف مذکور دست یافتند با دادن پاداش تشویقشان کنند. به نظر میرسد تجارب موفقیتآمیز مکرر، زمینهساز افزایش نیاز به پیشرفت هستند.
برای نمونه، یادگرفتن حروف الفبا برای کودکان چهارساله کار دشوار و پرزحمتی است؛ والدین میتوانند فرزند خردسال خود را به انجام این کار تشویق کنند، با شور و شوق شعر الفبا را به همراه او بخوانند و وقتی کودک برای اولین بار توانست به تنهایی این شعر را بخواند با تشویق او و در آغوش گرفتنش به وی پاداش دهند.
@CloudlessDream
جمله ای قشنگ و دلبر: اگه چیزی سهم تو باشه، خدا واست بخواد، بهش میرسی، به همین راحتی.. پس نگران نباش.
@CloudlessDream
برای رسیدن به بهترین نتایج این موارد رو در خودمون تقویت کنیم :
1.انتخاب اطرافیان دلسوز کنار خود
2.دوری از افرادی که حس تردید در ما ایجاد میکندد
3.بیشتر اجتماعی باشیم
4.موانع موجود در ساختن اعتماد به نفس را شناسایی کنیم
5.واقع بینانه فکر کنیم
6.مقایسه نکنیم خودمون رو با کسی
چون مقایسه گری مرگ شادمانیست
7.و باور به خود داشتن
8. اجازه ندادن به ترس و نبود اعتماد به نفس که باعث بشه از تجربه های جدید کنار بکشی
9.احساسات خودت رو با افراد امن در میان گذاشتن
10. باور به اینکه خودمون سرنوشت خودمون رو تعیین میکنیم
11. برای تغییر رفتار ریسک کنید
12.شجاعت در درون خود را پرورش و رشد دهید
13.به عاقبت نداشتن اعتماد به نفس فکر کنید
14.به تاثیرات مثبت اعتماد به نفس فکر کنید
صادق بودن
15.چیزهایی که نمیتونید تغییر بدید رو بپذیرید
16.داشتن سبک سالم زندگی
17افزایش دادن مهارت ها در زندگی
درنتیجه:
سالم بودن فقط در سلامت جسمی یا سلامت عاطفی خلاصه نمیشود سالم بودن ترکیبی از
هر دو جنبه است.
سعی کنید موارد اعتماد به نفس نداشتن را یک به یک از بین ببرید
برای اینکه به جلو حرکت کنید، گاهی اوقات با لغزش روبرو خواهید بود اما هر لغزشی در قدم هایتان باعث میشود قدم بعدی تان حتى محکمتر از قبل باشد .
هیچ چیز با ارزشی آسان به دست نمی آید و هیچ کس نمیتواند در یک کار دشوار با برداشتن یک قدم به موفقیت برسد به یاد داشته باشید که یک قدم بزرگ از قدمهای کوچک و جداگانه تشکیل شده است و این واقعیت در حذف موارد عدم اعتماد به نفس نیز صدق میکند.
@CloudlessDream
و اتمام مطالب در مورد اعتماد به نفس موفق باشید
از معاشرت با افرادی که به شما احساس تردید به نفس میدهند خودداری کنید
«بذرهای خوب زیادی در تو وجود دارد بنابراین باید از هرگونه خاک بد در دنیا اجتناب کنی.»
-
مشابه نکته قبل مهم است که اطرافیانی را برای خود انتخاب کنید که باعث میشوند در مورد خود احساس خوبی داشته باشید نه کسانی که موارد نداشتن اعتماد به نفستان را تشدید کنند حتی اگر افراد ذکر شده کسانی هستند که بیشترین زمان را با آنها گذرانده،اید اگر احساسات بدی در شما ایجاد میکنند بیشتر از احساسات خوب است وقت آن رسیده که آنها را رها کنید از این افراد فاصله بگیرید وقتی تمام عمر گروه ثابتی از افراد ما را احاطه کرده باشند و ما یکی پس از دیگری شاهد دستاوردهای آنها باشیم ممکن است یک احساس عقب ماندن و نداشتن که
توانایی دستیابی به موفقیت در ما به وجود آید. تنها راه جلوگیری از شکل گیری این گونه موارد نداشتن اعتماد به نفس، حذف منبع است.
@CloudlessDream
ادامه 👇🏻
اگر واقعاً میخواهید عزت نفس خود را افزایش دهید و بر موارد نداشتن اعتماد به نفس خود غلبه کنید، باید با در نظر گرفتن نقاط قوت خود شروع کنید موفقیتها و دستاوردهای خود را بپذیرید
«موفقیت یعنی آسایش ذهن ،که نتیجه مستقیم رضایت از خود است هنگامی که میدانید تمام تلاش خود را کرده اید تا به بهترین فردی که می توانسته اید تبدیل شوید.»
اگر تا به حال این فکر به ذهنتان خطور کرده است که در زندگی دستاوردی نداشته اید اشتباه میکنید. قطعاً باید چیزی وجود داشته باشد که در گذشته به دست آورده باشید و به آن افتخار کنید به جای اینکه به شکستهایتان فکر کنید و به مواقعی که احساس کرده اید کافی نیستید، چرا سعی نمیکنید به موفقیتهایتان فکر کنید؟ سعی کنید این موفقیتها را به یاد بیاورید و آنها را به نیروی محرک خود برای غلبه بر موارد نداشتن اعتماد به نفستان تبدیل کنید.
ادامه👇🏻