🔹نخستین کانال فارسی زبان “تحلیلی” مسائل و رویدادهای عراق🔹یادداشت ها و تحلیل های سیدرضا الغرابی(قزوینی) روزنامه نگار و پژوهشگر مسائل عراق🔹 توییتر: Twitter.com/rezaghazwini ** ارتباط با ادمین **: @RezaAlghurabi
نتایج اولیه سرشماری عمومی #عراق:
جمعیت ۴۵/۴ میلیون نفر
شهرنشین ۷۰٪
روستانشین ۳۰٪
متوسط جمعیت خانوار ۵/۳ نفر
جمعیت اقلیم ۱۴٪ کشور
زنان سرپرست ۱۱/۳٪
افراد زیر ۱۵ سال ۳۶٪
جمعیت در سن کار ۶۰٪
گزینه های قومیت و مذهب در این سرشماری حذف شده اند.
@tahrearcom
آیا نظامیان اسرائیلی اعتقادی می جنگند؟ نقش حاخام ها در جنگ کنونی چیست؟
اخیرا سایت شبکه تلویزیونی المیادین مقاله ای درباره باورهای مذهبی در درون ارتش رژیم صهیونیستی منتشر کرده است که نشان می دهد چگونه ارتشی که بنیان آن بر سکولاریسم شدید پایه گذاری شده بود در جنگ یکساله اخیر، افراط گرایان یهودی و متدین موفق شدند تا باورهای دینی خود را به درون آن وارد کنند. این باورمندی به دین، چه تأثیراتی بر سربازان و نظامیان رژیم گذاشته است؟ این مقاله توسط "لیلا نقولا" نوشته شده است و "سیدرضا قزوینی غرابی" آن را بترجمه کرده است. متن کامل آن را در ذیل می خوانید:
ابعاد اعتقادی و دینی به باورهای "ارتش اسرائیل" وارد شده است که میتواند توانایی "اسرائیل" در تحمل یک جنگ فرسایشی به مدت یک سال و سازگاری با نرخ بالای تلفات انسانی را توضیح دهد.
مشکلات درون #اسرائیل در مورد سربازگیری از حریدیها شدت یافته و دو حزب مذهبی در دولت، "شاس" و "یهودوت هتوراه"، تهدید کردهاند که در صورت عدم پیشرفت در قانون معافیت از خدمت سربازی، علیه بودجه مالی رای خواهند داد.
با این حال، در کنار این جدال سیاسی و حقوقی، اظهارنظر عجیبی از تحلیلگر سیاسی کانال "12" اسرائیلی، عمت سیگال، به چشم میخورد که گفته است "60 درصد از سربازان کشته شده در ماه جاری در لبنان از پیروان جریان صهیونیسم دینی هستند و آنها از ساکنان کرانه باختری میباشند."
در گزارشی که "سیانان" (25 اکتبر 2024) در مورد امتناع سربازان اسرائیلی از پیوستن مجدد به خدمت منتشر کرده، یکی از کسانی که در مرز #لبنان خدمت کرده، گفته است "خدمت برای او بسیار دشوار بوده، زیرا جو به شدت "نظامی-مذهبی" به نظر میرسیده و بیان کرده: "احساس کردم که بخش بزرگی از افرادی که با آنها بودم، به دلیل جنبه دینی خود به جنگیدن در این جنگ ترغیب میشوند، که این موضوع برای من بسیار ناخوشایند بود." او به یاد میآورد که یکی از همرزمانش به او گفته است "کشتن فلسطینیها در غزه، از جمله کودکان، یک وظیفه دینی #یهودی است، زیرا آنها وقتی بزرگ شوند، تروریست خواهند شد."
🔹🔹متن کامل را اینجا بخوانید:
https://t.ly/B_XQ2
@tahrearcom
فراخواندن خمیس الخنجر رئیس حزب السیاده به هیئت حسابرسی و عدالت #عراق (بعثی زدایی)و استعفای او از ریاست حزب، خارج از چارچوب کش و قوس و دعوای سنی ها برای معضل لاینحل انتخاب رییس پارلمان نیست. سنی ها شمشیر را از رو برای هم بسته اند. تنش های بی پایان در بیت سنی. به سان کردها و شیعیان.
@tahrearcom
عن الضربة الإسرائيلية على إيران ودلالاتها
✒️بقلم: رضا القزويني - صحيفة رأي اليوم
أما فيما يتعلق بالرد الإيراني على الضربة الإسرائيلية ليلة أمس، فيُعتقد أن غرفة القرار هي من تقوم بدراسة الوضع للرد أو عدمه، أو تحديد شكل الرد وحجمه؛ فالقرار يجب أن يكون حكيمًا ومدروسًا وقاطعًا دون إعطاء الفرصة للتمادي. ويجب أن نعرف أن إيران وحلفاءها يعتقدون أن حرب الاستنزاف هي الحل الأفضل لتآكل كيان العدو، ويدركون أن العدو يسعى للخروج من هذا الوضع من خلال شن حرب واسعة بمشاركة أمريكية وغربية مباشرة ضد إيران، وحتى الآن فشل في ذلك. لكن تعرف طهران أن قوة ردعها كانت فعّالة ولعبت دورًا أساسيًّا في فشل إسرائيل في إدخال الآخرين في حرب معها.
🔰لقراءة النص الكامل اضغط على الرابط التالي:
http://bit.ly/3NH4s51
«ایران آغازگر جنگ نبوده و قواعد اخلاقی را بر خلاف رژیم اسرائیل، رعایت کرده است».
بخشی از گفتگوی امشب بنده با شبکه ماهواره ای فلوجه در خصوص آخرین تحولات منطقه.
#ایران #اسرائیل
@tahrearcom
معمای عقب نشینی نظامی آمریکا از عراق
🖊سیدرضا قزوینی غرابی - یادداشت روز روزنامه خراسان
23 مهر 1403
پس از چند هفته کش و قوس درباره توافق پیرامون عقب نشینی نیروهای ائتلاف بین المللی از عراق و زمان اعلام رسمی آن، در نهایت شامگاه جمعه ۶ مهرماه وتقریبا همزمان با بمباران شدید بیروت در عملیاتی که منجر به شهادت سیدحسن نصرا... شد، توافق به طور رسمی توسط دو طرف اعلان شد.
نیروهای ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا که متشکل از ۸۶ کشور جهان بود در سال ۲۰۱۴ برای کمک به بغداد در مبارزه با داعش در این کشور مستقر شدند و این به معنای ورود مجدد نیروهای آمریکایی به عراق پس از عقب نشینی آن ها در سال ۲۰۱۱ بود (عقب نشینی که هیچ وقت کامل انجام نشد). نیروهای ائتلاف از زمان اعلان رسمی دولت عراق مبنی بر پیروزی بر داعش در سال ۲۰۱۷ همچنان در عراق به سر می برند.
این حضور همواره یکی از چالش های امنیتی در #عراق به شمار می رفته است چراکه عراق را به صحنه زد و خورد نظامی میان گروه های مقاومت و #آمریکا تبدیل کرده که علاوه بر خسارت های مادی برای دو طرف، منجر به خسارت های جانی برای هر دو نیز شده است.
ادامه مطلب:
https://sarasari.khorasanonlin.ir/Newspaper/item/93733
@tahrearcom
رسانه های نزدیک به دفتر آیت الله العظمی #سیستانی، پس از درج تصویر ایشان در شبکه تلویزیونی اسرائیلی به عنوان هدف ترور، آن را «حرکتی تحریک کننده» نامیدند و خواستار بی توجهی به آن شدند.
رویکرد نجف مانند اغلب مقامات در بغداد، مخالفت با ورود طرفهای #عراقی به تنش با رژیم است.
@tahrearcom
رسانه ها ساعاتی قبل به نقل از ارتش رژیم #اسرائیل خبر از هلاکت دو سرباز در جولان توسط پهپادهای مقاومت عراق دادند. اعلان تعداد و اسم سربازها و نقطه پرتاب پهپاد از مبدأ عراق توسط رژیم، ذیل سانسورها عجیب است. فکر می کنم باید منتظر تحولی جدید در جبهه #عراق باشیم.
@tahrearcom
قبلا اشاره داشتم که با تکمیل حلقه ها و مقدمات لازم در عملیات چند هفته اخیر رژیم علیه لبنان، ورود زمینی برای اتخاذ اقدامات بعدی و تکمیل اهداف اسرائیل در لبنان و البته منطقه آغاز خواهد شد.
متاسفانه دیشب ارتش رژیم وارد #لبنان شد.
آیا حزب الله خواهد توانست در نبرد زمینی متجاوزان را به تله بیندازد؟ حزب الله چاره ای جز تغییر معادلات در این شرایط حساس ندارد. هر چند که حمله زمینی از هوا هم پشتیبانی میشود اما زمین، زمین لبنانی ها و حزب الله است.
@tahrearcom
«نظم نوین» اسرائیل «ما» را نشانه گرفته است
سیدرضا قزوینی غرابی
وحدت جبهه گروههای مقاومت و پشتیبانی و یکپارچگی آن «جبهات الإسناد به تعبیر سیدنصرالله» در فردای طوفان الاقصی یک دستاورد راهبردی هم برای مقاومت و هم برای #ایران و در چارچوب افزایش اثرگذاری و نفوذ منحصر بفرد منطقه ای تهران بود، اما اسرائیل با درک تهدیدات بالفعل آن و خطرات بالقوه آن بر امنیت رژیم در آینده، به دنبال تغییر موازنه است.
اینکه عملیات ترور سید توسط رژیم «نظم نوین» نامگذاری میشود یک نام گذاری عملیاتی ساده و روتین مثل سایر عملیات های رژیم و ایالات متحده نیست بلکه باید آن را جدی گرفت و ریشه اش را در راهبرد اسراییل برای تضعیف جبهات مقاومت و یکپارچگی بی سابقه میان آنها جست.
نظم نوین رژیم، قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت را هم نمی شناسد. آنها به دنبال تغییرات بنیادین در شرایط امنیتی جبهه شمال هستند.
در نظم نوین، #اسرائیل تضعیف شدید جایگاه ایران به عنوان عمود اصلی مقاومت و حلقه های ارتباطی و پشتیبانی ارکان این محور را نشانه رفته است. چه از راه بازدارندگی و نشان دادن دندان های تیز و افسار پاره، چه از طریق ترور و جنگ تکنولوژیک، چه از طریق حملات گسترده و ترور رهبران و فرماندهان صف اول و چه از طریق قطع کردن راه های ارتباطی و امدادی بین ارکان جبهه پشتیبان.
راهبرد نظم نوین رژیم آپارتاید و جانی، راهبردی متقابل از سوی محور مقاومت میطلبد.
@tahrearcom
عراق به طور جدی از تحولات جاری فلسطین و خصوصا لبنان تأثیر پذیر است.
ارتش رژیم، عراق را در لایه دوم تهدیدات، بعد از لبنان و سوریه قرار داده است. اما شخصا معتقدم با توجه به افزایش احتمالی سطح درگیری توسط مقاومت عراق، این کشور جایگزین سوریه در لایه های تهدید شود. در این صورت باید شاهد حملات هوایی گسترده رژیم به مواضع گروه های عراقی و ایضا عملیات ترور باشیم.
@tahrearcom
ارتش رژیم، سه لایه تهدید آمیز در منطقه برای خود تعریف کرده است:
لایه اول #لبنان و سوریه هستند.
لایه دوم #عراق،
و لایه سوم ایران و یمن هستند.
تهدیدها علیه عراق را کم و بیش آغاز کرده اند.
مقاومت عراق در دو هفته اخیر ۴۴ موشک به سمت سرزمین های اشغالی شلیک کرد که بی سابقه بود.
@tahrearcom
بسم الله الرحمن الرحيم.
انالله و انا اليه راجعون 🏴🏴🏴
دولت #عراق و نهاد مرجعیت کمک های قابل توجهی به آوارگان #لبنان کرده اند.
از پذیرش بدون گذرنامه گرفته تا هزینه رایگان انتقال به عراق و اسکان و مداوای رایگان.
عتبه ها همه امکاناتشان را بسیج کرده اند.
فضای حمایتی گسترده به مردم عادی هم سرایت کرده. اصحاب مواکب هم سنگ تمام گذاشته اند.
@tahrearcom
عواقب امنیتی احتمالی ارسال ۲۴ توپ هویتزر از سوی آمریکا برای پیشمرگه اقلیم کردستان که با موافقت بغداد ارسال و تحویل داده شد به نام دولت سودانی ثبت خواهد شد.
چرا و چطور این موافقت و توافق .. به جای خود.
#عراق
@tahrearcom
سرشماری جمعیتی سراسری عراق پس از ۳۷ سال، تکلیف حجم اقوام و مذاهب مبهم می ماند
🖊سیدرضا قزوینی غرابی
اواخر این هفته قرار است سرشماری عمومی نفوس در عراق به مدت دو روز در سراسر کشور انجام بگیرد. این اولین سرشماری سراسری پس از سال ۱۹۸۷ است. در سال ۱۹۹۷ هم #سرشماری انجام گرفت اما شامل کردستان عراق نشد.
این سرشماری علی رغم نقدها و نواقص، اهمیت زیادی نیز برای عراق دارد. طبیعتا وجود اطلاعات دقیق و به روز، برای برنامه ریزی های مختلف تصمیم گیران حائز اهمیت است.
تا پیش از این، برنامه ریزی ها متکی به سرشماری های قدیمی و داده ها و تخمین های مراکز مطالعاتی داخلی و حتی خارجی بوده است. بنابراین آثار این سرشماری در حوزه های مختلف باعث تغییراتی خواهد شد، از جمله در بودجه و انتخابات و ...
دولت های مختلف در عراق پس از سقوط رژیم بعثی درصدد انجام سرشماری عمومی بوده اند اما تا پیش از این هیچگاه این موضوع به دلیل حساسیت های آن برای جریان های سیاسی محقق نشد. در حال حاضر نیز با حذف گزینه هایی مانند مذهب و قومیت، تلاش گردید تا این عوامل مانع از برگزاری سرشماری نگردد و رضایت بخشی از جریان ها جلب گردد.
بنابراین نباید انتظار داشت در این سرشماری تکلیف حجم و نسبت قومیت ها و مذاهب در کلیت عراق، در سطوح استان ها و حتی در مناطق مورد منازعه آشکار گردد. در میان بلوک های سیاسی در #عراق، نگرانی از آشکار شدن حجم و نسبت واقعی طوائف و قومیت ها و مذاهب آنان است. حجم واقعی کردها در عراق و سهم احتمالا متفاوت آنها از بودجه در این سرشماری مشخص نخواهد نشد. کما اینکه وضعیت ترکمن ها به خصوص در مناطق کردی نشین هم مشخص نخواهد بود. ادعاهای برخی تریبون ها در خصوص اکثریت اهل سنت نسبت به شیعیان ادامه خواهد یافت یا در بهترین حالت، اکثریت ضعیف و نسبی (۵۵٪) شیعیان که متکی به آمار بریتانیا در دهه های گذشته است همچنان رواج می یابد. حتی در مناطق مورد منازعه به ویژه کرکوک، نسبت عرب ها و کردها به یکدیگر به طور دقیق مشخص نخواهد شد.
واقعیت این است که اکثریت اجتماعی شیعه بیشترین متضرر از مجهول ماندن گزاره مذهب در سرشماری جدید خواهد بود. آنچه در نهایت منجر به حذف گزینه مذهب و قومیت از سرشماری ۲۰۲۴ شد فرار از طائفه گرایی و مذهب گرایی نبود بلکه نگرانی جریان های سیاسی وابسته به طوائف و مذاهب اقلیت از مشخص شدن حجم واقعی آنان و تبعات اقتصادی و سیاسی موضوع بوده است.
@tahrearcom
یادداشت اخیر بنده در روزنامه رأی الیوم در خصوص تجاوز رژیم اشغالگر به ایران.
http://bit.ly/3NH4s51
@tahrearcom
یادداشت اخیرم درباره حمله رژیم اشغالگر به ایران را در روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم لندن بخوانید.👆
Читать полностью…نسبت مشارکت انتخابات پارلمان اقلیم #کردستان ۷۲٪ اعلام شد. به رغم شرایط سیاسی، اقتصادی، تنش ها و فساد، مشارکت خوب و غیرقابل انتظاری بود. این حجم مشارکت ۱۳٪ بیش از انتخابات قبلی بود.
@tahrearcom
انتخابات ششمین دوره پارلمان اقلیم #کردستان هم پایان یافت. جبهه مردمی، حزب جدید لاهورشیخ جنگی رهبر سابق و منشق از اتحادیه میهنی ظاهرا فقط ۱ کرسی به دست آورده و گوران هم تا اینجا با شکستی تراژیک، کاملا ناکام مانده.
@tahrearcom
به نظر میرسد درج جنجال برانگیز تصویر آیت الله العظمی #سیستانی در تصویر اهداف ترور مورد نظر شبکه اسرائیلی، ارسال پیام به #عراق است که اگر [گروههای مقاومت] تنش را بیشتر کنند، عراقی ها هزینه های ویژه و سنگینی را پرداخت خواهند کرد.
مرجعیت هم نباید وارد ماجراهای منطقه شود.
@tahrearcom
از روز گذشته در #عراق برخی سیاسیون از احتمال حمله رژیم به عراق ابراز نگرانی می کنند.
رویکرد بغداد علی رغم پشتیبانی از فلسطین و لبنان، در تعارض با ورود مستقیم مقاومت عراق در مواجهه با رژیم است.
رژیم آپارتاید #اسرائیل اعلام کرده دو سربازش توسط مقاومت عراق کشته شده اند.
@tahrearcom
هوش مصنوعی چت جی پی تی -۴ درباره خسارتهای حمله ایران به اسرائیل چطور فکر می کند؟
سیدرضا قزوینی غرابی
درباره خسارت های حمله سه شب سهمگین #ایران به #اسرائیل، اطلاعات زیادی منتشر نمیشود. اما این بار به دلیل مشاهده زنده سقوط موشک ها توسط میلیون ها بیننده تلویزیونی، رژیم صهیونیستی نتوانست به طور تام مانند عملیات نخست، سانسور کاملی انجام دهد. در چند اظهارنظر و همچنین در چند گزارش رسانه ای غربی و اسرائیلی از حجم بالای خسارت مطالبی منتشر شده است. تصاویر ماهواره ای از پایگاه نواتیم و اعلان تخریب ۱۰۰ خانه و مدرسه و .. اظهارات مقامات ارتش رژیم مبنی بر خسارت های مستقیم، نشان می دهد حجم خسارت ها بالا بوده است.
با این حال از هوش مصنوعی چت جی پی تی -۴ پرسیدم که در صورت عبور موفقیت آمیز اکثر موشک ها از سامانه های دفاعی، به طور منطقی چه اتفاقی رخ می دهد؟
پاسخ: به صورت منطقی، اگر بیشتر موشکهای بالستیک از سامانههای دفاع هوایی عبور کنند، همانطور که در برخی ویدئوها مشاهده شده است، خسارات بالقوه بسیار زیاد خواهد بود. ابتدا باید توجه داشت که #موشکهای بالستیک به دلیل سرعت بالا و توانایی حمل مواد انفجاری قوی، تخریب شدیدی به همراه دارند.
در صورت شلیک ۱۸۰ موشک بالستیک و اگر میزان رهگیری کم باشد، احتمال دارد که تخریب گستردهای به وقوع بپیوندد. مناطق غیرنظامی با خطر تلفات جانی بالا مواجه خواهند شد، به ویژه اگر این موشکها به مناطق مسکونی یا زیرساختهای حیاتی برخورد کنند. خسارات شامل تخریب ساختمانها، آتشسوزیهای وسیع و اختلال در شبکههای اساسی مانند برق و آب خواهد بود.
در مورد اهداف نظامی، مانند پایگاههای هوایی و تأسیسات امنیتی، احتمال وقوع انفجارهای ثانویه (به دلیل اصابت به انبارهای مهمات یا سوخت) شدت تخریب را بیشتر میکند. این همان چیزی است که در گزارشها و ویدئوها پس از حمله به پایگاه هوایی تل نوف دیده شده است.
@tahrearcom
آیا هنوز زمان عمل به قاعده «اضطرار»، در جنگ وجودی فرا نرسیده است؟
سیدرضا قزوینی غرابی
بدون مقدمه میگویم که در عرصه نظامی و در مقام مقارنه میان ایران و رژیم جانی اسرائیل موازنه به سود این رژیم است. چرا؟
زیرا این رژیم بر خلاف ما سلاح هسته ای در اختیار دارد و در زمانی که دریابد فرارسیده میتواند از آن استفاده کند. تجربه ما از بعد از ۷ اکتبر هم میگوید جامعه جهانی اراده یا توان پاسخگو کردن و مهار رژیم را ندارد.
تحولات تلخ در فلسطین و سپس لبنان و تهدیدات علیه ایران، عراق و یمن هم نشان می دهد که سلاح و تکنولوژی کشنده این رژیم کاملا در خدمت ذهن های به شدت بیمار و شیطانی رهبران سیاسی و نظامی آن قرار گرفته و ماشین جنگی اش مانند فیلم های آخرالزمانی آمریکایی ها، بی محابا و بی سابقه در حال کشتار وسیع بشریت برای تحقق اهداف سیاسی یا همان «نظم نوین» مدنظر دولت یهودی و تبدیل آن به قدرت بی بدیل نظامی و امنیتی در غرب آسیاست.
شاید همین رفتار جنون آمیز رژیم است که باعث گردیده انتخاب سطوح واکنش از سوی ایران و حزب الله با ملاحظه همراه باشد.
اما چه باید کرد؟
ایران سال ها بر روی توسعه برنامه هسته ای خود برنامه ریزی و اقدام کرد و سطح غنی سازی اورانیوم را به طور قابل ملاحظه ای بالا برد. هر چند که امتلاک سلاح هسته ای حرام اعلام گردید اما در جنگ وجودی که در آن قرار گرفته ایم، اگر طرف جانی براساس آموزه تلمودی « برخیز و اول تو بکش» با بهانه پیش دستی، در حال یکه تازی در جبهه نظامی است قاعده اضطرار، «الضرورات تبيح المحظورات» كه متكی بر كلام مقدس خدای متعال، «إلا ما اضطررتم الیه» است، عرصه را برای امت اسلامی در مواجهه با دشمن روانی و شیطان صفت در این شرایط بی نظیر باز گذاشته است.
از این رو ایجاد موازنه وحشت (توازن الرعب) با اسرائیل و بازدارندگی فعال، ارتباط وثیقی با دستیابی #ایران به سلاح هسته ای دارد. لذا چاره ای جز بازنگری در راهبردهای کلان کشور در این مقطع حساس و خطیر نیست.
توازن را بالإجبار باید برقرار و تحمیل کرد.
اگر روزی با گسترش قدرت موشکی و تعدد همپیمانان منطقه ای و مقاومتی از #عراق و سوریه و حزب الله و انصارالله شکلی منحصربفرد از توازن قوا ظهور و بروز یافته بود اما اکنون رژیم اشغالگر با «نظم نوین» خود که در عملیات ترور نصرالله از آن پرده برداشت درصدد بازتعریف جدی و قهری موازنه به سود خود و در کوتاه زمان است.
شاید و شاید تعلل تهران در پاسخ متوازن وهم سطح به رژیم نیز در این نهفته که تا دستیابی کامل به سلاح هسته ای و رفع نگرانی از هدف قرارگرفتن تاسیسات هسته ای کشورمان پیش از آن موعد توسط #اسرائیل، هرگونه پاسخ و واکنش فراتر از انتظار رژیم ، جنون دیوانگان دولت عبری را تهییج نکند.
@tahrearcom
رژیم، در حملات اخیر به لبنان مقدمات اصلی برای ورود زمینی به لبنان را فراهم کرده است.
۱- ترور رهبران و فرماندهان خط ۱
۲-ضربات به خطوط اتصالی و ارتباطی حزب الله
۳-بمباران های بی امان جنوب و هدف قرار دادن ذخیره جنگی.
۴-فرار و آوارگی یک میلیون لبنانی غالبا از جنوب.
فرصت ایده آل رژیم برای ورود و ایجاد منطقه مرزی اشغالی عازل.
@tahrearcom
سرمایه اجتماعی درون شیعی که باید مراقب بود از بین نرود
سیدرضا قزوینی غرابی
پس از ترور هنیه در تهران و انتظارات خلق شده در سطح هواداران و دوستداران ایران در منطقه به خصوص شهروندان عرب، مبنی بر پاسخ و واکنش به جا، مدتی است که رویه های انتقادی کاربران فضای مجازی و سایرین در حال افزایش است. مخالفان ایران که به جای خود. آنها همیشه در حال شماتت و استهزاء بوده و هستند.
اما سخن از گستره وسیعی از هواداران از #عراق تا #لبنان است. نگران و ناراضی اند از وعده ها و خشمگین اند از شماتت دشمنان. نگرانی هایی که برخی از آنها به صورت جدی تری آن را بروز می دهند، فراتر از نقد و انتقاد.
پرونده انتقام هنیه تمام نشده، نوبت به شروع حملات رژیم جنایتکار اسرائیل به لبنان و بمباران ها و ترورهای نقطه زن فرماندهان مقاومت لبنان و پیش از آن انفجار پیجرها و بی سیم ها شد.
این بار سخن از یکه و تنها ماندن مقاومت اسلامی لبنان و رزمنده هایش شد.
دیروز هم بمباران شدید و بی سابقه ضاحیه جنوبی بیروت و خبر باورنکردنی شهادت سید مقاومت که همه را بهت زده کرد.
حالا شماتت دشمنان جاهل و کینه توز بیشتر شد. دوستان هم میان خشم و سکوت و بهت و نارضایتی، نگران ساعت ها و روزها و هفته های دیگر هستند. و هیولای وحشی که همچنان رام شدنی نیست و مبارز می طلبد.
و در میانه این همه جان های عزیزی که از دست میرود، نگران اعتماد و سرمایه های اجتماعی هستم که شاید از دست بروند.
@tahrearcom
چرا خبر رسمی توافق عراق و آمریکا برای خروج ائتلاف نظامی، همزمان با حمله سهمگین به بیروت اعلام شد؟
🖊سیدرضا قزوینی غرابی
ساعاتی اندک پس از حمله سهمگین رژیم اسرائیل به ضاحیه بیروت، شامگاه جمعه ۶ شهریور ۱۴۰۳، خبر رسمی توافق میان بغداد و واشنگتن برای عقب نشینی نیروهای ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا منتشر شد.
با اینکه از چند هفته قبل، خبرهایی در این باره منتشر شده بود اما اعلام آن در این روزها و ساعات، موجب نارضایتی گروه های مقاومت عراقی شد. به ویژه آنکه تا روزهای قبل برخی مقامات سنتکام و دیگر شخصیت های آمریکایی و هم راستا با آنها برخی شخصیت های عراقی به ویژه در اقلیم کردستان، نگرانی هایی از بابت مسائل امنیتی در عراق مطرح و از ضرورت استمرار حضور این نیروها سخن میگفتند.
اما این همزمانی این اعلام با حمله سهمگین به بیروت و سرنوشت هنوز نامشخص دبیرکل حزب الله، به نظر میرسد اقدامی عاجل و هدفمند از سوی آمریکا بوده است.
واشنگتن بعد از بمباران های یک هفته اخیر لبنان و رخداد بی سابقه دیروز در بیروت، نگرانی جدی از انتقام گروه های مقاومت عراقی از پایگاه های خود در عراق دارد. با اعلام رسمی عقب نشینی تا حداکثر یکسال آینده، واشنگتن تلاش دارد تا در عمل، فعالیت و عملیات گروه های مقاومت علیه آمریکا در این شرایط را فریز کند.
با عنایت به توافق رسمی و موافقت برای خروج / عقب نشینی، نوعا از هم اکنون از هرگونه اقدام گروه های مقاومت عراقی علیه منافع آمریکا در عراق مشروعیت زدایی میشود.
با چنین تحولی، گروه های مقاومت در عراق از اعلام رسمی توافق دولت با #آمریکا برای خروج ائتلاف ابراز نارضایتی کردند. نگرانی که در اصل، نه از خود توافق بلکه از زمان اعلام آن و بحبوحه حملات ددمنشانه اسراییل علیه لبنان بود. آن هم زمانی که گروه های مقاومت عراقی در دو هفته اخیر عملیات منحصر بفرد خود علیه رژیم اشغالگر را تشدید نمودند.
با این وجود و علی رغم این ابراز نارضایتی که می تواند منجر به افزایش نارضایتی ها از السودانی در داخل الاطار التنسیقی (چارچوب هماهنگی شیعیان) گردد، احتمالا گروه های مقاومت در عراق، با افزایش منحصربفرد سطح حملات رژیم به #لبنان، وقعی به اعلان توافق بغداد و واشنگتن نگذارند و پایگاه های آمریکایی در خاک #عراق را با هدف انتقام از رخدادهای ناگوار لبنان هدف حملات خود قرار دهند.
تحریر؛ تحلیل رویدادها و تحولات عراق
@tahrearcom
دیدگاه های مهم نخست وزیر عراق «در خصوص مناسبات عراق و ایالات متحده آمریکا» در حاشیه حضور وی در نیویورک و مجمع عمومی ملل متحد:
سید رضا قزوینی غرابی
🔸روابط عراق و ایالات متحده، استراتژیک و متکی به مراحلی از جمله کمک به عراق در سرنگونی رزیم دیکتاتوری است و تا سال ها در حمایت از عراق در مواجهه با تروریسم ادامه یافت.
🔸در سال ۲۰۱۴ دولت عراق از ایالات متحده تقاضای یک پشتیبانی بین المللی برای مواجهه با داعش را کرد. ائتلاف بین المللی در این چارچوب شکل گرفت.
🔸وارد نبردهای سختی شدیم که در آنها پیروز شدیم. الگویی از همکاری با ایالات متحده و کشورهای منطقه در مواجهه با خطر داعش ارائه دادیم.
🔸مهم است که حضور این ائتلاف مجدد مورد «ارزیابی» قرار بگیرد. ائتلاف بر خلاف آنچه ادعا میشود اکنون وجود مستشاری دارد و نیروی رزمی ندارد.
🔸در حال گفتگو برای اجرای عملیات پایان دادن به مأموریت ائتلاف هستیم.
🔸عراق عضو اصیل این ائتلاف خواهد ماند... همزمان هم به دنبال گشایش درها برای روابط دو طرفه در چارچوب های امنیتی هستیم.
🔸میخواهیم که مناسبات ما با ایالات متحده در زمینه های اقتصادی و تکنولوژی و سایر بخش های پراهمیت در چارچوب توافقنامه چارچوب راهبردی ۲۰۰۸ گسترش یابد.
@tahrearcom
اسرائیل از حمله به لبنان بهدنبال چیست؟
🖊یادداشت سیدرضا قزوینی غرابی - خبرگزاری ایسنا
https://www.isna.ir/news/1403070302528/%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D9%84-%D8%A7%D8%B2-%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D9%84%D8%A8%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%86%D8%A8%D8%A7%D9%84-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA
بالأخره عقب نشینی در کار هست یا نیست ؟!
سیدرضا قزوینی غرابی
۲۵ شهریور ۱۴۰۳
حدود ۱۰ روز قبل بود که در برخی رسانه های غربی و به نقل از مقامات عراقی و آمریکایی خبری منتشر شد که مفاد آن توافق بر سر عقب نشینی نیروهای ائتلاف بین المللی به رهبری #آمریکا از عراق بود. مقامات آمریکایی البته در این باره سکوت اختیار کرده بودند.
بر اساس آن خبر، تا ابتدای ۲۰۲۶ همه نیروها از عراق خارج خواهند شد.
اما این سکوت به شکلی قابل توجه و غیرمستقیم شکسته شد. سنتکام جمعه شب خبر از کشته شدن ۱۴ عضو داعش در یک عملیات مشترک آمریکایی عراقی داد.
این عملیات دو هفته بعد از کشته شدن این افراد توسط سنتکام خبری شد، و چند روز بعد از انتشار خبر/ ادعای آماده شدن اعلام زمان عقب نشینی ائتلاف بین المللی از عراق!
سنتکام در بیانیه جمعه شب از عباراتی استفاده کرده که بوی عقب نشینی از عراق را نمی دهد: « سنتکام متعهد به شکست پایدار داعش است که همچنان آمریکا، متحدان و شرکای ما و ثبات منطقه را تهدید می کند».
این عبارت تأکید می کند که آمریکا تلاش دارد تا برای ادامه حضور در عراق نشان دهد خطر داعش همچنان پابرجاست.
مالکی نخست وزیر اسبق #عراق هم اخیرا بدون اشاره به خبر منتشر شده درباره عقب نشینی، مفاد آن را مورد تأکید قرار داده بود. حالا با این تناقضات باید دید چیزی به نام توافق دو کشور برای عقب نشینی از اساس انجام و امضا شده است یا خیر؟
@tahrearcom