«کار جامعه شناسی افشاگری است،کشف کارکردهای پنهان است» پیتربرگر کانال با ثبت رسمی (شامد) ✍️ مهتابذرافکن دکتری جامعه شناسی تغییرات اجتماعی،تسهیلگر و پژوهشگر آزاد درحوزه اجتماعی آب ومسائل زنان روستایی/اکوفمنیست نشرمطالب با ذکر منبع @mhtabzr
به نام یزدان پاک که از او می خواهیم سرزمین مان ایران را از جنگ، دروغ و خشکسالی بپایاد.💚🤍❤️
پیشاز در کانال زنان روستایی و اکوفمنیسم می نوشتم. کانال دچار مشکل فنی شده و امکان استفاده از آن نیست.
اما مسائل زنان و بحران آب همچنان دغدغه من است. این کانال در امتداد کانال زنان روستایی و اکوفمنیسم کار کرده و همان راه ادامه خواهد داد.
/channel/Wwateraction
در ازای کدام خدمات رفاهی مردم ایران باید11.220.000.000.000.000 ریال مالیات بدهند؟
تنفس هوای آلوده؟ تنش آبی 447 شهر؟ داروی بی کیفیت نایاب؟ جاده ها و خودرو هایی که سالیانه هزاران نفر را به کام مرگ می فرستند؟ امنیت غذایی نداشته؟ مدارس ناایمن بی معلم؟ بحران گاز زمستان؟ بی برقی تابستان؟
علاوه بر آن مگر منابع نفت و گاز پتروشیمی متعلق به ملت ایران نیست؟
حکمرانان حداقل پاسخ بدهند که مردم چرا باید مالیات های عجیب و غریب بدهند؟
🆔@RuralWomenIssues
قیمت آب کشاورزی ۴۰ تومان میشود
🔹دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۳، قیمت هر متر مکعب آب کشاورزی برداشت شده از چاههای مجاز را ۴۰ تومان تعیین کرد.
🔹جریمه برداشت آب از چاههای غیرمجاز در صورت کشت محصولات اساسی کشاورزی و راهبردی به ازای هر متر مکعب حداکثر ۶۰۰ تومان و در غیر این صورت ۱۲۰۰ تومان تعیین شد.
🆔@RuralWomenIssues
این خبر خوشحال کننده ای است که بالاخره همانهایی که طرفداران شان به سند توسعه پایدار فحش میدادند؛ اسمش را می آورند و تجمع هم نمی شود.
اما مگر با این سیستم که هیچ کس و هیچچیز سرجایش نیست و گروه خالصی که بر سر کارند خودشان علیه سند 2030 لشکر به خیابان گسیل میداشتند و تحصن می کردند می توان اجرا کرد؟ یا للعحب
🆔@RuralWomenIssues
«مناقشهٔ هویتی» دو استان اصفهان و چهارمحالوبختیاری بهعنوان سویهٔ تاریک مسئلهٔ زایندهرود مورد کمتوجهی سیاستگذاران قرار گرفته است
🔻زایندهرود و چرخهٔ معیوب تشدید مناقشههای هویتی
| سوسن نوربخش |
| دکتری علوم سیاسی دانشگاه تهران |
◇ پروژهٔ «انتقال آب بن-بروجن» پس از نزدیک به دو دهه مناقشه، نهایتاً در آبانماه ۱۴۰۲ به بهرهبرداری رسید. از زمان تعریف پروژهٔ بن-بروجن تا به امروز، متخصصین در راستای هشدار به سیاستگذاران آبی کشور در مورد عواقب اجرای این پروژه از منظرهای مختلف بحث کردهاند.
متن کامل را اینجا بخوانید.
@payamema
"آن دخت پریوار که
ایران من است
پیدا و نهان
بر سر پیمان من است
هم نیست ولی
نهفته در جان من است
هم هست ولی
دور ز دامان من است..."
دکتر اســلامی نُدوشـن
اواخر مهر بود که معاون وزیر نیرو چنان به پیش بینی ها در مورد بارش ها مطمئن بود که گفت با بهبود بارشها مجوز کشت دوم صادر میشود!!.
حالا رئیس سازمان هواشناسی گفته : بر خلاف دادهها، بارشهای آبانماه در جنوب غرب آسیا در حد انتظار نبود. داده های اب وهوایی بیشتر تصادفی هستند ،لذا علت بیشتر خطاها در رصد وانالیز انها در بلندمدت همین تصادفی بودنشان می باشد. احتمال 30 تا 50 درصد وجود دارد كه پيشبينيهاي مد نظر رخ ندهد.
🌨📉الگوها نشاندهنده روند كمبارشي در كشور است.
🆔@RuralWomenIssues
یکی از نوآوریهای برتر امسال خشک کن خورشیدی است که به کشاورزان امکان می دهد که از ضایعات محصولات خود محصولات با ارزش افزوده تولید کنند و درآمدهای آنچنانی کسب کنند. به رقم ضایعات کشاورزی در ایران توجه کنیم ببینیم در چه چرخه وحشتناکی گیرافتادهایم.
در ایران ۳۰% محصولات دورریز میشوند یعنی معادل چهل میلیون تن. براساس محاسبات انجام شده مقدار آب تلف شده ناشی از ضایعات محصولات کشاورزی به میزان 3/9 میلیارد متر مکعب معادل حدود 45 درصد حجم ذخیره شده آب سدها در سال آبی 93-92 بوده و زیان اقتصادی آب هدر رفته ناشی از این ضایعات 92297/1 میلیارد ریال می باشد.
اگر فقط یک چهارم این دورریز در ایران درچرخه تامین کنترل شود بهاندازه کل مصرف بخش خانگی کشور، آب صرفه جویی کرده ایم.
اگر اعتبارات سدسازی را در بهینه سازی و کم آب بر نمودن کشاورزی صرف کنیم سه و نیم میلیاردمتر مکعب آب داریم، میلیونها تن زباله نداریم، کشاورزان میلیاردها تومن هزینه ضایعات نمیدهند، منابع زیستی تخریب نمی شود و ارزش افزوده ای قابل توجه نصیب کشور میشود. امنیت غذایی و امنیت آبی کشور با سرمایه گذاری در مدیریت مصرف آب تضمین می شود.
🆔@RuralWomenIssues
این دختر ایران، اهل بلوچستان است که با پسماند گل آلود سیل، در حال شستن موهایش است کسانی که مناطق جنوب شرق را دیده اند می دانند که همه آنها از همین آب می نوشند.
کاش معاونت زنان ریاست جمهوری که به فکر سلیبرتی سازی از زنان طلبه است، همسر رئیس جمهور که سودای رهبری زنان جهان دارد و بقیه بانوانی که خود را صاحب مملکت دانسته و از بام تا شام از لزوم حجاب حرف می زنند یک بار هم به این مصیبتهای زنان فکر می کردند.
زنانی که در هنگام قاعدگی و زایمان به آب سالم دسترسی ندارند و انتظار می رود که یک زن لااقل خوب درک کند که چه مصیبتی است در این ایام یک زن به آب سالم و گرم دسترسی نداشته باشد.
حالا تغذیه، تحصیل و امنیت حمام کردن و.. بماند که هرکدام خود تراژدی دیگری از زیستن بدون کیفیت است.
راستی تا کنون شنیده اید خانم خزئلی درمورد چالش هایی که زنان به دلیل حکمرانی فاجعه بار آب با آن روبرویند با وزرای مربوطه حرفی زده باشد؟
🆔@RuralWomenIssues
به مناسبت هفته بسیج و ابلاغ سیاست های کلی توسعه دریامحور برگزار می گردد:
وبینار توسعه دریا محور با استفاده از فناوری نوین (تولید کیتوزان محلول در آب از ضایعات میگو با استفاده از فناوری آب مادون بحرانی)
ارائه دهنده: دکتر خسرو آیین جمشید، عضو هیات علمی پژوهشکده میگوی کشور و هیات اندیشه ورز آب، اقلیم و محیط زیست بنیاد نخبگان استان بوشهر
دبیر علمی نشست: جابر مظفری زاده
زمان :شنبه ۱۴۰۲/۹/۴ ساعت ۱۰ صبح
لینک حضور در وبینار:
https://vc.bmn.ir/ch/bushehr
برگزارکنندگان:
-بنیاد نخبگان استان بوشهر
-کارگروه آب و محیط زیست بسیج مهندسین استان بوشهر
-مجمع مردمی پیگیری سیاست های کلی نظام استان بوشهر
-پژوهشکده میگوی کشور
ایران را از یاد نبریم
«در روزگاری كه گویی ايران در ابری از فراموشی پيچيده شده است، اگر كار ديگری از دست ما بر نيايد، لااقل خوب است بكوشيم تا فكر او و غم او را در دل خود زنده نگاه داريم.»
«در افسانهها آمده است كه قُقنُس مرغی است خوشرنگ و خوش آواز كه منقار او سيصد و شصت سوراخ دارد و بر كوه بلندی در مقابل باد نشيند و صداهای عجيب از منقار او برآيد. گفتهاند كه هزارسال عمر كند و چون سال هزارم به سرآيد، و عمرش به آخر رسد، هيزم فراوانی گرد آورد و بر بالای آن نشيمن گيرد و سرودن آغاز كند و مست گردد و بال بر هم زند، بدانگونه كه آتشی از بال او بجهد و در هيزم افتد و او در آتش خود بسوزد و از خاكسترش تخمی حادث گردد و از آن قُقنُسی ديگر پديد آيد. گفتهاند كه او را جفت نيست و موسيقی را از آواز او دريافتهاند.»
«بين افسانه ققنس و سرگذشت ايران تشابهی می توان ديد. ايران نيز چون آن مرغ شگفت بی همتا، بارها در آتش خود سوخته است و باز از خاكستر خويش زایيده شده.» (بهمن 1340)
روان شاد محمدعلی اسلامی ندوشن 🖤
🆔@RuralWomenIssues
لزوم نگاه بلندت مدت پروژه های اب به پایداری اجتماعی و محیط زیست
مطالعات اندازه گیری آسيب پذیری نشان داده كه قربانیان روستايي نه تنها به ميزان بيشتري درمعرض شوكهاي محيطي قرار دارند، بلكه درمقابل شوكهاي معيشتي نيز ازبازگشت پذيري كمتري برخوردارند. تحقیقات UNDP که بر روی 44 پروژه آب در سراسر آسیا و آفریقا انجام شده است نشان میدهد که زمانی که مردم در شکل دادن به سیاست های آب مشارکت می کنند، جوامع از منابع آب خردمندانه تر استفاده و آنها را برای مدت طولانی تری حفظ می کنند. در آینده آب شیرین گرانبهاترین دارایی هر سرزمین است و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، OECD تخمین می زند که تقاضای آب تا سال 2050 بویژه برای مصارف خانگی تا 55 درصد افزایش خواهد یافت. همین امر باعث شده تا کشورها به فکر دپوی آب پشت سدهای بزرگ انداخته و سدهای بزرگ موجب شده اند که بخش زیادی از آبی که سهم زمین است تبخیر شود.
علاوه بر این همین مطالعات نشان میدهد که منازعات آبی بخش مهمی از منازعات آینده خواهد بود. با توجه به این گزارشها عقل و منطق و وطن دوستی ایجاب می کند که مطالعات در مورد پروژه هایی که روستاها، جنگلها، منابع طبیعی و چشمه ها و زمینهای کشاورزی را به خطر می اندازند با دقت بسیار زیاد صورت گرفته و از مداخلات امنیتی و فشار بر تصمیم گیران جدا خودداری شود.
مخاطرات محیط زیستی و اجتماعی و فرهنگی ( که اغلب نادیده گرفته شده یا توسط پیمانکاران معامله می شود) همانند دامن زدن به منازعات آبی با بی توجهی عدالت اقلیمی، از بین بردن جنگلها و زمین های کشاورزی و روستاها خود تضعیف نمودن امنیت در ابعاد مختلف است. این مخاطرات به حدی جدی است که جا دارد با ظرافت و دقت بسیار زیاد به آن پرداخته شود. برای حل و فصل اختلافات میان حوضه ای بیش از اجرای پروژه ها به دیپلماسی آب بین ذینفعان که پیشنیاز آن سواد آبی است نیاز است. آنچه مسلم است قدرت نمایی و سوداگری با پروژه های آبی به شدت خطرناک بوده و باید از آن اجتناب شود./ مهتا بذرافکن
🆔@RuralWomenIssues
✅ خاطرات دانشگاه: حجاب و عفاف
✍شهلا اعزازی استاد دانشگاه و مدیر گروه مطالعات زنان
🔗لایحه «حجاب و عفاف» یادآور آن رشته از دستورالعملهایی است که در اوایل دهه شصت در دانشگاهها، حاکم بود و در واقع این لایحه برگشتی به ۴۰ سال قبل است و جالب است که با وجود گذر این همه سال و تغییرات شدید اجتماعی و فکری و سبک زندگی هنوز گمان دارند این نوع دستورات قابل اجراست.
🔗در دهه شصت برای کلیه اجزای بدن زنان دستورالعمل صادر شده بود؛ از کفش شروع کنیم: کفش بدون پاشنه که در حین راه رفتن صدا ندهد، پوشیدن کفشهای ورزشی ممنوع، رنگ کفش سیاه، سورمهای و خاکستری، پوشیدن چکمه بر روی شلوار ممنوع. جوراب رنگ تیره باشد یعنی سیاه، سورمهای و خاکستری تیره. پوشیدن شلوار جین ممنوع، مانتو و شلوار به رنگهای تیره و محبوب دولتی، آستین مانتو بلند تا مچ دست، مقنعه به همان رنگهای تیره و طبیعتا گشاد و بلند، هر نوع آرایش ممنوع، استفاده از لاک دلیل اخراج از دانشگاه بود، استفاده از عطر و اسپری بدن نیز گناه کبیره، همراه داشتن وسایل آرایشی نیز ممنوع (گشتن کیفها )، استفاده از هر نوع زیورآلات ممنوع مگر حلقه ازدواج ساده.
🔗صحبت کردن در کریدورهای دانشگاه با دیگران و بدتر از آن خندیدن به همراه دیگران و بهخصوص مردان هم گناهی دیگر. برای کنترل دانشجویان نیز گشت ارشادمانندی در راهروها به دانشجویان در مورد صحبت با پسرها و یا تجمع چند دختر و سرو صدا کردن آنان با یکدیگر تذکر میداد.
🔗با وجود این همه دقت و مراقبت از حجاب و عفاف و با وجود فضای خفقان حاکم در آن دوران و وجود جنگ، بسیاری به نوعی از این قواعد سرپیچی میکردند. کفشهای کالج و مدلهای دیگر کفش اسپرت جای کفشهای پاشنه بلند را گرفتند و زمانی که جورابهای رنگی در بازار به فروش رفتند نیز رنگ از سیاه و سورمهای به رنگهای شاد تغییر کرد. مانتوها بر طبق مد رایج آن دوران گشاد و بلند یا تنگ و کوتاه شدند، اندازه مقنعهها نیز تغییر کرد و نشانههایی از آرایش ساده و موهای بیرون از مقنعه مشهود بود.
🔗در دهه شصت در دانشکده علوم اجتماعی علامه پنج یا شش هیات علمی زن وجود داشت، تعدادی کاملا قواعد را رعایت میکردند و برخی بدون توجه به قواعد لباس موردنظر خود را میپوشیدند، برخی از اساتید زن از شلوار جین، جورابهای رنگی با کفشهای اسپرت استفاده میکردند، استفاده از مقنعه خیلی زود جای خود را به روسریهای نخی بزرگی داد که در آن زمان به روسریهای فمینیستی مشهور بودند.
🔗هر چند که قوانین پوشش از طرف زنان دچار تغییر شد اما تفکیکهای جنسیتی که به دنبال آن حکمروا شده بود مشکلات زیادی برای زنان هیات علمی بهوجود آورد. در دانشگاهها معمولا موقعیتهای کلیدی مانند ریاست دانشکده، معاونین و سایر موقعیتهای مهم در اختیار مردان است. از آنجا که معاشرت مردان با یکدیگر مجاز بود، همکاران مرد زمانی را در اطاقهای یکدیگر به دید و بازدید میگذراندند و با یکدیگر معاشرت داشتند.
شبکهای ارتباطی در میان مردان بهوجود آمده بود که از اتفاقات فعلی و آینده دانشگاه باخبر بودند و در رابطه با تغییرات امکان تصمیمگیری داشتند. شبکه ارتباطی زنانه از آنچه که در دانشگاه میگذشت کاملا بیخبر و تنها بعد اعلام رسمی خبردار میشدند. گذشته از آن با توجه به دوستیهای میان مردان و هم چنین «خودی» یا «غیرخودی» بودن، امتیازاتی به آنان تعلق میگرفت که برای «دیگری» اصلا مطرح نبود. امتیازاتی مانند دادن پستهای مختلف، تسهیل در چاپ مقاله، استفاده از فرصت مطالعاتی و ارایه امکانات مختلف دیگر.
🔗زنان که در مقوله «دیگری» قرار داشتند، از ابتدا از برخی امتیازات به دور بودند و اگر «دیگری» با نوع پوشش و رفتار و اظهارات «غیرخودی» بودن خود را نیز نمایش میداد به نوعی به فردی حاشیهای در دانشکده تبدیل میشد که در آن دوران به دلایل مختلف در بهترین شرایط تحمل میشد. در شرایط امروزی که در حال نابودی دانشگاهها هستند «دیگری» دربرگیرنده بسیاری از اساتید شده است که به طریقی با دانشجویان یا اتفاقات جامعه ایران همدلی نشان دادهاند.
🆔@RuralWomenIssues
یونیسف: کودکان در مباحث تغییراقلیم دیده نمیشوند
🔻یکسوم کودکان در معرض کمبود شدید آب
گزارش جدید صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) هشدار میدهد که تغییراقلیم جهانی با کاهش شدید منابع آب بر سلامت جسمانی و روانی کودکان تأثیرات عمیقی دارد.
با اینحال این صندوق هشدار میدهد که در مباحث مربوط به تغییراقلیم، سهم کودکان بسیار کم است و معمولاً آنها در این مباحث مورد توجه قرار نمیگیرند.
یونیسف از رهبران کشورهای شرکتکننده در بیستوهشتمین اجلاس اقلیمی در امارات متحدهٔ عربی خواسته که در قطعنامهٔ پایانی این اجلاس، توجه ویژهای به کودکان شود.
گزارش کامل را اینجا بخوانید.
حق پایمالشدهٔ کودکی
کار کودک تصویر توسعه نیافتگی است
کودکان، قربانیان بیتقصیر حملات اسرائیل
@payamema
لا يوجد ف الحياة جهاز
لقياس الحب أدق من المحنة
هيچ وسيله اى در جهان دقيق تر از رنج
براى اندازه گيرى عشق وجود ندارد...
#زنان_عشایر
🆔@RuralWomenIssues
این کیفیت زندگی ماست!!
دیروز یک دختر ۱۷ ساله در شهرستان بهمئی کهگیلویه و بویراحمد به دلیل نبود هلیکوپتر نجات بعد از سه ساعت و نیم پیادهروی با دو نیروی اورژانس جان باخت.
دختر نوجوان پایش زخمی شده بود و خونریزی داشت. مامور اورژانسی که او را حمل میکرد، نوشته: «آقایانی که میگویید چرا اینقدر شلوغش میکنند، امروز زنگ زدم و گفتم که این دختر فوت میشه، اما همکاری نکردید.»
این بخش استان کهگیلویه و بویراحمد نماد کاملی از سیطره فقر چندبعدی مردم زاگرس نشین است.
#زنان_عشایر
🆔@RuralWomenIssues
رابطه نان و فرونشست زمین
رابطه نان و فرونشست زمین عجیب است؟ کافیست به ضایعات نان از کاشت تا برداشت توجه شود:
البته آنها که بایدتوجه کنند؛می دانند که چگونه می توان با سرمایه گذاری در بخش کشاورزی برای بهروری بیشتر ومصرف آب کمتر، از طرحهای مخرب انتقال آب و سدسازی های پرهزینه جلوگیری کرد. امانمی خواهند. اراده ای برای نجات منابع آب زیرزمینی وجود ندارد و راه حل پرهزینه را برگزیده اند.
چندی قبل دکتر علی بیت الهي در کانال تلگرامی شان نوشته بودند که :
« دور ریز نان، هدر رفت آب و کم آبی و فرونشست زمین اینگونه به هم مرتبطند :
میزان آب مصرفی در ایران فقط برای نان های دور ریز حداقل 3.5 میلیارد مترمکعب در سال است(هر ایرانی بطور متوسط در سال ۱۱۰ تا ۱۵۰کیلوگرم نان مصرف می کند. براورد شده است که بین ۲۵٪ تا ۳۰٪ نان در کشور ما دور ریز می شود).
بعبارتی دیگر ایرانیان هر سال معادل 1.5 برابر آب فعلی دریاچه ارومیه را دور می ریزند البته نه آب شور که از نوع آب شیرین را».
قضیه وقتی اسف بار تر است که بدانیم بخش بزرگی از این آب هدررفته؛ آبهای زیرزمینی است وحکمرانان آب کمترین تلاش برای نجات آن کرده اند!!
🆔@RuralWomenIssues
آب باران به عنوان یک آب نامتعارف با ارزش در ایران به دلیل نبود زیرساختهای مهار کننده پایدار مانند کانالهای هدایت کننده آب در شهرها، مديريت آبخیزداری و سیستمهای جمع آوری و ذخیره آب باران، با کمترین بارش همه جا تبدیل به معضل می شود.
📸تکرار رنج مردم سربندر استان خوزستان، در فصل سرما و بارش باران و خسارات پس از سیل، همچنان ادامه دارد. خوزستان 13 سد بزرگ دارد. زمستان مردم غرق در سیلابند، تابستان تشنه!!
خوزستان نمود کامل مدیریت منابع آب کشور است.
#فاجعه_حکمرانی
🆔@RuralWomenIssues
طالبان قرار است نزدیک مرز ایران یک سد دیگر بسازد خبری نگران کننده است. نکته قابل توجه نیز همین است.
چرا حکمرانان ازسدهایی که همسایگان در خاک شان می زنند دلواپس میشوند؟ مگر نه این است که دلیل آن تأثیر منفی بر محیط زیست و جامعه ایران است؟
سدهای داخل این نگرانی ها ندارد که یکباره خبر می رسد پشت درهای بسته فلان گروه تصمیم گرفته اند 12 هزار هکتار جنگلهای زاگرس در زیست بوم بسیار باارزش دنا نابود کنند و سد بسازند!!؟ این سدها که آثار مخرب بسیار گسترده بر زاگرس و حتی ایران دارد نگران کننده نیست؟
يا خبر قطع بیش از 40 هزار یا حتی 90 هزار بلوط برای ساختن سد لیروک، یا سدهایی که هیرکانی را مورد تهدید قرار داده است.
باورکردنی نیست که گروهی که خود تصمیم گیرندگان سدهای مخرب داخلند؛ برای سدهای طالبان اظهار نگرانی می کنند!!
اگر سدبر اکوسیستم ها تاثیر منفی دارد مگر داخل وخارج دارد؟ محیط زیست مرز نمی شناسد. ریزگردهای دریاچه ارومیه، هامون، گاوخونی، بختگان،جازموریان، شادگان و هرکجای ایران می تواند کل فلات ایران را تهدید کند.
سوزن درد دارد اما حکمرانان به جای جوالدوز زدن به طالبان یک سوزن به خودشان بزنند.
🆔@RuralWomenIssues
#ژاله_آموزگار:
چه دلپذیر است ایرانی بودن
چه دلپذیر است ایرانی بودن. ایران را با ویژگیهایش و همانطور که هست دوست داشتن. به کوهها، درهها، کویرها، دشتها و جنگلهای آن، به خلیج فارس و دریای مازندران و دریاچه رنجکشیده ارومیه آن، رودخانههای پرآب و کمآب آن عشق ورزیدن. در سایه سایهبان فردوسی هویت خود را بهتر شناختن. با اسطورههای آن در «مرگ پهلوانان» گریستن با رستم زیستن. روزهایی از «ایام کودکی» از راه رفتن در کنار جویی در آبادی کوچکی در آبادیهای یزد تا قدم زدن در خیابانهای بزرگترین شهرهای دنیا. با لذت یادآوردن بخشی از ویژگیهای دوستداشتنی و برجسته اسلامی ندوشن است که دوستدارانش را مجذوب میکند.
@shahnamehpajohan
🆔@RuralWomenIssues
21 نوامبر روزجهانی شیلات است. تغییرات آب و هوایی و صید بی رویه و آلودگی شدید باعث شده که دریاها و اقیانوسها که سهم عمده ای در امنیت غذایی جهانی دارند با مخاطره شدید تنوع زیستی و کاهش ذخائر مواجه شوند.
آبزی پروری و ماهیگیری در مقایس معیشتی در جنگلهای مانگرو یکی از مهمترین محورهای پایداری زیست دریایی است. در این بخش نیز زنان که در جوامع مبتنی بر شیلات در تمام مراحل تولید، فرآوری و توزیع ماهی حضور دارند با تبعیض جنسیتی مواجهند. اما پژوهش ها نشان داده که زنان همتی بلند در حفظ اکوسیستمهای آبی در مناطق روستایی و ساحلی دارند.
هرچند زنان از اقتصادهای شیلاتی حذف شده اند اما نقش برجسته ای دراین حوزه جهان ایفا می کنند. در ایران نیز زنان تنها در بخش فرآوری و به صورت فصلی در کارگاهها حضور دارند فرصتهای ماهیگیری برای زنان بسیار محدود است.
یکی از اهداف مهم توسعه پایدار توانمندسازی زنان ساحل نشین برای تنوع بخشی به معیشت است.
🆔@RuralWomenIssues
همه از تلخی گفتیم، کمی هم از شیرینی بگیم
کوکی رژیمی بدون روغن بدون شکر، بدون همزن تا زه تو تابه هم میتونی بگذاری دیگه چی بهتر از این؟ 😍
این مقدار مواد حدودا سیزده تا کوکی میده بهتون
آرد ۱ پیمانه (۱۵۰ گرم)
ارده ۱ پیمانه
شیره نصف پیمانه
وانیل. ۱ قاشق چایخوری
بیکینگ پودر. ۱ قاشق چایخوری
گردو برای تزئین
🚩 حتما با فاصله بچینید داخل سینی
🚩 سینی برای پخت کوکی بهتر رنگ روشن باشه تا زیر کوکی هاتون زود نسوزه
🚩 ده دقیقه ای آماده است، بیشتر بمونه توی فر خشک میشه
🚩 دمای فر ۱۷۰ تا ۱۸۰ باشه
🚩 هر نوع شیره ای میتونید استفاده کنید.
از پیج
@ashpazi.aramis
🆔@RuralWomenIssues
🔻 کشت و تولید توت فرنگی در قطر برای اولین بار باسیستم نور پردازی در گلخانه / تجارت قطر
سرمایه گذاری بر کشاورزی کم آب بر؛ بجای ساخت سدهایی که نفس رودخانه ها، تالابها، چشمه ها می برند؛ برای پایداری سرزمین ضروری و اشتغالزا و ثروت آفرین است. دیر یا زود باید کشاورزی را کم آب بر کنیم. دولت باید اعتباراتی که صرف ساختن سدها می شوند به سمت کشاورزی ببرد و این راه ناگزیر آینده برای تضمین امنیت غذایی و امنیت ملی کشور است.
🆔@RuralWomenIssues
شتر داری یک شغل سازگار با کم آبی است؛ اما نه با این مدیریت فاجعه بار منابع آب ایران
🔺شترداران جازموریانی بخاطر نبود علوفه در جازموریان و تلف شدن تعداد زیادی از شترهایشان ، که روزانه دهها کیلومتر را می پیموده اند را به حاشیه شهر زهکلوت بیاورند و در فنسهایی مانند قفس نگهداری کنند۰ و با کاه و آرد تغذیه کنند.
فرود رفعتی
شهرستان خشک جازموریان
۱۴۰۲/۸/۲۵
تالاب بین المللی#جازموریان که تا پیش از ساختن سدهای جیرفت و بافت ، انبار علوفه کشور بود و هم کنون کاملا خشک شده است.
پهنه جازموریان۲برابر دریاچه ارومیه (۱۰۰ کیلومتر در ۲۰۰ کیلومتر است)
شترها به دلیل لاغری و گرد و غبار زیاد
به بیماریهای پوستی مبتلا می شوند.
شترها که روزانه دهها کیلومتر در جازموریان می پیمودند در توریهای چند صد متری نگهداری می شوند!
شتر داران سر انجام به دلیل گرانی کاه و آرد ، ناچار به فروش شترها میشوند و امنیت غذایی کشور از بین می رود.
🌿https://eitaa.com/konarsandal
🆔@RuralWomenIssues
ناامنی غذایی امروز؛ آینده کودکان را تباه می کند
سخنان قابل تامل هادی موسوی ( کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس و مدیرکل پیشین مطالعات وزارت تعاون ) در بررسی برنامههای توسعه و کار کودک،:
«چهارده میلیون کودک در خانوارهایی زندگی می کنند که حداقل سبد غذایی را نمیتوانند دریافت کنند...
براساس آمار آموزش و پرورش حدود 450 هزار کودک بازمانده از تحصیل داریم..
حدود یک و نیم میلیون نفر کودک در معرض بازماندگی از تحصیل داریم...
از نظر تبعیض آموزشی هم 12 درصد قبولیهای رتبه زیر 3 هزار کنکور فقط از مدارس دولتی بودند.»
⛔ ناامنی غذایی یکی از آسیبهایی است که در بزرگسالی خود را نشان میدهد. مثلا پوکی استخوان که یکی از شایع ترین آسیبهای بزرگسالی است ناشی از تغذیه ناامن در دوران کودکی و نوجوانی است. هرچه فقر مواد غذایی بیشتر باشد؛ آینده کشور از نظر سلامت عمومی پر مخاطره تر خواهد شد.
برای کشوری که دارنده پنجمین دارایی خداداد دنیاست این سرنوشت شوم و عجیب است و باید پرسید به کدامین گناه؟
🔻مثل یک پیتزای بزرگ برای تغذیه همگانی
🔹بنیاد آب و هوا به رهبری برایان فون هرزن در حال توسعه مزارع جلبک دریایی در مقیاس بزرگ است که میتواند برای تغذیه انسانها، احیای اکوسیستمها و پایان دادن به بحران آب و هوایی استفاده شود. این مزارع از پلتفرمهای مهندسی شدهای استفاده میکنند که جلبکها را در آبهای عمیقتر پرورش میدهند، جایی که آنها میتوانند CO2 را از جو جذب کنند.
🔹این فناوری پتانسیل زیادی برای کاهش تغییرات آب و هوایی دارد، اما همچنین چالشهایی را به همراه دارد. به عنوان مثال، جلبکها مانند مرجانها نمیتوانند در برابر دمای بالای آب مقاومت کنند و این روش ممکن است اثرات زیست محیطی منفی داشته باشد.
🔹با این وجود، بنیاد آب و هوا معتقد است که مزایای این فناوری ارزش این خطرات را دارد. این بنیاد در حال کار با کشاورزان محلی در فیلیپین است تا از جلبکها برای تولید کود و غذای ماهی و میگو استفاده کنند.
🔹این فناوری هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد، اما پتانسیل زیادی برای کمک به مبارزه با تغییرات آب و هوایی دارد.
@payamema
🔻راهنمای بازنشستگی جدول روزنامه همشهری
این تصمیم مجلس انقلابی به دلیل ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی گرفته شده، اما چرا صندوقها ورشکسته شدند؟
روزنامه سازندگی : دلیل ورشکستگی صندوقها، سوءمدیریت است. به عبارتی کارگر و کارمند، بایدبا کار بیشتر و افزایش سن بازنشستگی،تاوان مدیران نالایقی را بدهند که سالها بر صندلیهای وزارت کار و تامین اجتماعی و شرکتهای تابعه آن تکیه زدند بیاینکه به کارگران و کارمندان بیندیشند.
🔵🔴 با قانون جدید بازنشستگی احتمالا ما دهه شصتیها با دهه اول و دوم قرن ١۴٠٠ همکار میشیم و یکروز هم در محیط کار تموم میکنیم ، یعنی شمای ۴٠ ساله احتمال زیاد با کسی که هنوز بدنیا نیومده یا امسال بدنیا اومده یکروز همکار خواهی شد...
سادهتر بگم با بحران ورشکستگی صندوقهای تامین اجتماعی ، گفتن یک کار کنیم کسی قبل مرگ بازنشسته نشه، حدودا تا ٧٠ سالگی باید کار کنیم تا بازنشست بشیم
دولت ورشکسته بد دردیه...
تنها دولتی در جهان که از تنفس مردم هم داره مالیات سنگین میگیره و با تورم های بالای ۵٠ درصد هم دستش در جیب مردم هست و یکبار هم اونجا غیرمستقیم داره از همه مالیات میگیره/ مهدی رباطی
🆔@RuralWomenIssues
🔹روستاييهاي آلمان به شهرها مهاجرت نميكنند بلكه دولت شهرها را به روستا برده
🔸تقريبا همه امكانات شهرها در روستاهاي آلمان وجود دارد.
رستورانهاي مختلف، نمايندگي فروشگاههاي مختلف مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي و ...دقيقا همان فروشگاههايي كه در شهرها هستند، در روستاها هم نمايندگي فروش دارند.
🔹قطارهاي شهري كه با خطوط ويژه روستاييان را مستقيم به شهر مي رسانند و همان اتوبوسهايي كه در شهر وجود دارد دقيقا در روستاها هم فعاليت دارند.
🔸اينترنت هم كه ديگر كار را يكسره كرده
روستاييان آلمان از شير مرغ! تا جان آدميزاد! را از اينترنت سفارش مي دهند
اغلب روستاييان آلمان از شرايط مالي بسيار خوبي برخوردارند.
🔹اين را ماشينهاي بنز ، پورشه و بي ام و پارك شده در خانه هايشان مي گويد.
روستايي بودن در آلمان نشانه ضعف مالي نيست! بلكه براي بسياري افراد يك انتخاب است.
افراد زيادي كه طرفدار خانه هاي بزرگ و ويلايي و صدالبته آرامش و هواي پاكتر هستند، روستاها را براي زندگي انتخاب مي كنند.
🔚عوض آنكه تبليغ كنيم روستاييهايمان سر جايشان بمانند و به شهرهاي مهاجرت نكنند، امكانات را عادلانه توزيع كنيم.
منبع: کانال مدرسه تجارت
🆔@RuralWomenIssues
ترکها به طالبان مشاوره میدهند؟
طالبان یک سد جدید در خاشرود نیمروز در نزدیکی ایران میسازد
🔹خبرگزاری صدای افغان (آوا) از برنامه ساخت یک سد (بند) در خاشرود ولایت نیمروز در نزدیکی مرز ایران براساس «حکم فوقالعاده» رهبر طالبان خبر دارد. گفته شده که این سد با بلندی نزدیک به ۵۰ متر ساخته میشود که ظرفیت ذخیره حدود شش میلیون متر مکعب را دارد که با تکمیل آن بیش از هشت هزار هکتار زمین زراعتی را در ولسوالیهای گلستان، دلارام، خاشرود، غوری و چخانسوری این ولایت آبیاری میکند./انتخاب
🆔@RuralWomenIssues
قانون عجیب مجلس
مجلس انقلابی کاملا انقلابی و یهو سن بازنشستگی رو برای افراد تازه کار ۱۲.۵ سال افزایش داد، یعنی کسی که امسال میره سر کار باید ۴۲.۵ سال کار کنه تا بازنشسته باشه، این افزایش به نسبت سابقه کار تعدیل میشه.
اگر فرمول جدید بازنشستگی نهایی شود با امید به زندگی ۷۴.۸ سال، ایرانیان به نسبت دیگر کشورها از کمترین سالهای بازنشستگی بهرهمند خواهند شد.
_Masoud Majidi_
البته این قانون به نفع شیفتگان میز و قدرت تصویب شده نه مردم.
🆔@RuralWomenIssues