کانال رسمی سایت خبری-تحلیلی کلمه در تلگرام. www.kaleme.com ارتباط با کانال کلمه @kaleme_admin 📷 اینستاگرام: instagram.com/kalemeh/
🔴 این دور باطل و کور، بیثمر خواهد بود
•نامه سید اصغر ناظمزاده قمی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم به محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه درباره اعدام محسن شکاری
🔺اگر چنین خلافی برای او محرز و مسلم باشد، چرا اجازه داده نشده از طرف خانوادهاش وکیل بگیرند و در رسیدگی به پرونده و نظریات شهود و اقرار خود متهم، شاید در متقاعد کردن خانواده اعدام شده تاثیرگذار بود و یا راهی برای جلوگیری از حکم محاربه داده میشد و حکم اعدام نقض میگردید.
🔺مگر برای اجرای حکم اعدام، فرجامخواهی نمیشود و خود به خود با امکان فرجامخواهی زمان اجرای حکم اعدام، مدتهای زیادی به تاخیر میافتد. لذا اگر این جوان هم به این سرعت، اعدام نمیشد، شاید روزنههای نجاتی یافت میگردید.
🔺اینگونه برخوردهای تند با معترضین که فرزندان این ملت و کشورند به جایی نمیرسد و قطعا این دور باطل و کور، بیثمر خواهد بود | بهترین راه برای خاتمه اعتراضات این است که سلاحها زمین گذاشته شود و از خونریزی جلوگیری گردد، زندانیان سیاسی و زندانیان اخیر که دستشان به خون کسی آغشته نشده است، آزاد و اعدامها متوقف و راه گفتگو با مردم باز شود.
📎متن کامل
@kaleme
🔴 دفاع از خود، محاربه نیست
🎙سید محمدعلی ایازی
🔺اینگونه نیست که اگر کسی حق اعتراض به وضعیت موجود دارد، ماموران مانع از اعتراض او شوند و وقتی او میخواهد از حق خود دفاع کند، اسمش را محاربه بگذاریم. بنابراین به این شکل نیست که هرکسی در خیابان هرکاری را انجام داد اسم آن را محاربه بگذارند.
🔺در افکار عمومی این پرسش جدی مطرح است که چطور میشود اگر کسی قتلی را عمدا انجام دهد، در فرآیند قضایی این موضوع تا چند سال طول میکشد؟ ولی در پرونده اخیر در یک فاصله بسیار کوتاهی که اصلا زمینههای دفاع پروندهاش فراهم نشد که افکار عمومی را قانع کند. در مسئله مهمی مانند اعدام احتیاط در خون مطرح است اینکه یک وکیل مستقلی بتواند دفاع کند و دادگاه به صورت علنی باشد و هیئت منصفهای حضور داشته باشند اگر این اتفاق نیفتاد لذا نه تنها اثر مثبتی برای حفظ امنیت برجای نخواهد گذاشت که موجب افزایش چرخه خشونت خواهد شد.
🔺اگر واقعا دستگاهی باشد که با عقلانیت و منطق و رعایت مصلحت بخواهد در جامعه مدیریت کند، اصلا کار به اینجاها منتهی نمیشود. اگر در قصه خانم مهسا امینی که در بازداشتگاه فوت کرد به صورت منطقی برخورد میکردند این اتفاقات نمیافتاد. اگر در زاهدان برخورد درست میکردند و منطقی برخورد میشد این قضایا اتفاق نمیافتاد. اصلا کاری به رأفت اسلامی ندارد؛ وقتی چیزی که مرتبط با حقوق جامعه است و مساله حق اعتراض است فراهم نمیشود این اتفاقات رخ میدهد. چه بسا میتوان گفت خود اعدام کردن به این شکل نوعی اخافه است، حتی اگر خشونتهایی از سوی مردم رخ میدهد، قهرا عاملش کسانی هستند که زمینههای این خشونت را فراهم کردند.
📎متن کامل
@kaleme
🔴"اینا" بهترین کلمه برای توصیف
✍️ لیلا پاپلی يزدی
▫️وقتی در منطقه ۱۷ روی زباله پژوهش میکردیم٬ یک روز مرد مسنی نزدیک ما آمد و خواست با من صحبت کند. زیاد پیش میآمد که مردم از ماهیت کارمان میپرسیدند اما این مرد خواست خصوصی حرف بزند:«دخترم! تو این آقای دکتر سیدامامی رو میشناختی؟» «بله!...» «ببین ٬ اینا شما رو هم میکشن... از اینجا برین...» «کی میکشه؟ چرا؟» «اینا آدمهایی که تو اینطور محلهها میآن کار میکنن رو میکشن...» «منظورتون اینه که حکومت افرادی که در مورد فقر کار میکنن رو میکشه؟» «بله... این بچهها رو جمع کن... ببین سیدامامی رو کشتن... برای اینا کاری نداره...»
▫️مرد دیگری با یکی از دیگر از اعضای تیم دیالوگ مشابهی داشت با این فرق که کلمهی «فقیرها» را به جای «این محلهها» به کار برده بود. خیلی سال پیش٬ یکی از اقوام را که از تحصیل محروم مانده دعوت کردیم و از هر دری سخنی راندیم تا سعی کرد رابطهی سنت و دین را با مردمی که زندگی نوینی میخواهند توضیح بدهند «اینا جادهی یکطرفهاند...» عمران پرسید که منظورش دقیقا چیست «[سنت و دین] فقط یه راه میشناسه و یه راهحل. بیشتر اوقات هم دیگه به درد نمیخوره... اگه قبول کنی بدبختت میکنه٬ نکنی هم بدبختت میکنه!».
▫️«اینا اگه بخوان شهر رو آباد کنن٬ میکنن. چطور میتونن در و دروازه بسازن؟ بلد نیستن قنات لایروبی کنن؟». این را مردم بم میگفتند. توصیفی دقیق از چیزی که داشت روی میداد. سالها پژوهش با مردم بهم نشان داده که هیچکسی توصیف دقیقتری از خود مردم دربارهی خودشان و جهانشان ندارد. ما تنها این توصیف را به کلامی ترجمه میکنیم که برای طبقهی خودمان قابل فهم باشد. این «ترجمه» شاید کلمهی قابل تاملی باشد برای پژوهشهایی که ما پژوهشگران حوزه فقر و حاشیه انجام میدهیم. ترجمهی کلام زندگی...
▫️«اینا» نامی است که مردم سالهاست به «اینا» دادهاند٬کلمهای هوشمندانه که آنان٬ ایشان یا آنها هم نیست از آنجا که ما این کلمات را در مقام سوم شخص جمع و همچنین احترام به کار میبریم. «اینا» کلمهای آشنا است: غایب و حاضر و فاقد احترام. حاضر و غایب در «برای طنابشون دنبال گردن میگردند...»
▫️مردم جهان سیاستمدارانشان را به نامهایی مینامند که گاهی غیرمنتظره است. با عمده چینیهایی که حرف زدهام میگویند «حزب»٬ بسیاری از اروپاییها بسته به کشورشان به مقام آن فرد اشاره میکنند مثلا نخستوزیر یا پارلمان و... مردم ایران عمدتا به طبقهی حاکم میگویند «اینا» و رسانهها و طبقه متوسط از کلماتی مثل رژیم٬ حکومت٬ ساختار حکومتی استفاده میکنند. «اینا» سیاستزداییشدهترین کلمه است٬ فاقد هیچ اعتبار و تضمین و قدرتی. «اینا» میتواند هرکسی یا هرشیای یا هر جانوری باشد برخلاف «آنها» و «ایشان» که عمدتا در توصیف انسان٬ استفاده میشود.
▫️رفتن «اینا» به یک مطالبه ملی بدل شده است. اینایی که سالها مردم را با خالی کردن از اسمهای واقعیشان و دادن اسمهای عجیبی مثل مستضعف و خواهر و برادر و فتنهگر و اغتشاشگر طبقهبندی میکردند حالا خودشان به «اینا» تبدیل شدهاند؛ «اینا»یی که فاقد هرگونه هویت است و تنها «هست» در مقام اشاره... بهترین کلمه برای توصیف اینان... «اینا»...
*کانال نویسنده
@kaleme
🔴 در باب تقابلهای کروبی و خامنهای
✍️ مجتبی نجفی
🔺در دوران حصر او چند بار دیگر با خامنهای نامهنگاری کرد و در یک نامه مفصل به او نوشت نظام دیکتاتوری تو ملت ایران را نادیده گرفته و نظامیان و مداحانت را بر صدر نشانده. وقتی خامنهای معترضان جنبش سبز را میکروب خواند، کروبی گفت دادگاه علنی برگزار کنید تا بگویم حق با که بود؛ مردم یا خامنهای؟ گفت هر حکمی هم دادگاه بدهد میپذیرم اما حاکمیت جرات برگزاری این دادگاه را نداشت.
🔺قبل از جنبش سبز، کروبی اولین مقام مهم حکومتی بود که از نقش مجتبی خامنهای در انتخابات ریاست جمهوری هشتاد و چهار با حمایت سپاه و بسیج پرده برداشت. از آن روز نام فرزند خامنهای علنی شد. خامنهای پاسخ کروبی را که مجتبی را آقازاده نامیده بود به تندی داد و پیغام داده بود این آقازاده نیست، آقا است.
🔺نامه دیروز کروبی هم صریح بود. گفت خامنهای برای سرکوب شهروندان همه را به دشمن وصل میکند. از اعدام ظالمانه محسن شکاری انتقاد و این اعدامها را در راستای دیکتاتوری شخصی خامنهای و ایجاد فضای رعب دانست… | مهمترین فراز نامه دیروز کروبی جمله آخر است:" فراموش نکنید آنکه باد بکارد، طوفان درو میکند. والسلام" پیام این جمله واضح است: فرجام دیکتاتوری فروپاشی است. چون دیکتاتوری قوه خودانتقادی ندارد. خیزش امروز نتیجه تحقیر سیستماتیک مردم است. خامنهای و حاکمیتش عامل اصلی وضعیت امروز هستند.
📎منبع و متن کامل
@kaleme
🔴 «زن شدن»
✍️ امین بزرگیان
🔺«مردی که میخواهد مرد باشد باید زن باشد [یا زن بشود].» این عبارت پدر شهید محمد حسنزاده از کشتهشدگان جنبش جاری در بوکان بر نکتهای محوری و بسیار مهم دست میگذارد: «زن شدن». جنبش اخیر در ایران را میتوان کنشی عمومی در جهت زن شدن فهمید.
🔺بر خلاف زبان رایج، چیزی به نام مرد شدن وجود ندارد. مرد، شدنی نیست. مرد، همواره هست؛ در درون زنها و مردها و در فواصل میان آنها. مرد، همین جامعهی نابرابرِ تحقق یافته و سیاست سرکوبِ موجود در سیاست و جامعه و اقتصاد و زبان است. «شدن» اما نوعی بالقوگی است که در درون حیاتْ پنهان است.
🔺از مرد-بودن کاری بیش از این ساخته نیست، جز همین چیزی که هست، همین امکاناتی که در تاریخ محقق شده است. صیروریّت یا شدنی به روی مردانگی گشوده نیست. مرد در تاریخ، (و در جامعه ما) تحقق یافته و امر بالفعل است؛ اما زنانگیْ بالقوه و برخوردار از امکانِ شدن است. همواره مسأله اصلی بر سر بالقوگیهاست. شاید بیراه نبود که نیچه گفته بود: «به سراغ زنها که میروید ترکه را فراموش نکنید». ترکه برای کسانی که نیروی آن را دارند اما هنوز نشدهاند؛ بالقوگیها.
📎منبع و متن کامل
@kaleme
🔴 چه کسی مردم را میترساند؟
✍️ محمدرضا افخمی
▫️دیروز خبر آمد که جوان بیست و سهساله ای به نام محسن شکاری اعدام شد. اتهام او بستن خیابان و مجروح کردن یک عضو بسیج با سلاح سرد در محله خودش -ستارخان- بود که عنوان محاربه -اخافه و سلب امنیت مردم با سلاح- گرفت و به قیمت جانش تمام شد. لطفا آمران یا عاملان به سوالات من پاسخ دهند:
۱) عنوان اتهامی و مجازات کسی که نوجوان موتورسواری را که از سر کار برمیگردد بدون دلیل در خیابان با تفنگ ساچمهای به گلوله میبندد و بدنش را سوراخ سوراخ میکند، چیست؟
۲) عنوان اتهامی و مجازات کسی که برای ایجاد وحشت و رعب در مردم می گوید: "اگر از جانتان سیر شدید به اعتراضات خیابانی بپیوندید، بخصوص اگر چهره زیبایی دارید" چیست؟
۳) عنوان اتهامی و مجازات کسی که پای فردی را که دستگیر کرده و آن فرد کاملا در اختیار او و همقطارانش است از فاصله بسیار نزدیک هدف تیر جنگی قرار می دهد چیست؟
۴) مجازات و عنوان اتهامی فردی که ضمن کتک زدن یک معترض به قصد ارعاب و ایجاد وحشت فریاد می زند که "بچه ها را هم می کشیم "چیست؟
۵) عنوان اتهامی و مجازات کسانی که خودروی حامل یک خانواده را از فاصله نزدیک با گلوله جنگی به رگبار می بندند و کودک ده ساله مملو از امید و آرزو را میکشند، چیست؟
۶) عنوان اتهامی و مجازات کسانی که به قصد ترساندن و ایجاد ناامنی برای مردم خودروها و موتورسیکلت های آنها را که در خیابان پارک شده تخریب و بلکه نابود می کنند یا با شکستن شیشه و در خانه ها وارد منازل مردم میشوند، چیست؟
۷) عنوان اتهامی و مجازات کسی که زنان را حین خروج از مرکز خرید یا در زمان ایستادن در صف عابر بانک بی هیچ دلیلی به زمین می زند و ضرب و شتم میکند و ترس و وحشت را در عمق وجود او میریزد، چیست؟
۸) عنوان اتهامی و مجازات کسی که یک نوجوان هفده ساله بی سلاح را از ناحیه سر با گلوله جنگی هدف قرار می دهد و جنازه او را بی هیچ عاطفه و انسانیتی با وانت از مهلکه دور میکند، چیست؟
۹) عنوان اتهامی و مجازات کسانی که یک جوان غیر مسلح و تنها را چندنفری و با قساوت هرچه تمامتر کتک می زنند و با موتور از رویش رد می شوند و در حالی که نیمه جان است با تفنگ ساچمه ای از نیم متری به او شلیک میکنند، چیست؟
۱۰) عنوان اتهامی و مجازات کسانی که ضمن دستگیری دختران و زنان جوان برای ارعاب و تحقیر اقدام به لمس و فشردن مناطق تناسلی آنها در جمع همقطارانشان می کنند، چیست؟
▫️اگر محسن شکاری در عنفوان جوانی به جرم بستن خیابان و مجروح کردن یک بسیجی باید اعدام شود با افرادی که مرتکب اعمال فوق شدهاند چه باید کرد؟ مردم ما از محسن شکاریها بیشتر میترسند و سلب امنیت میشوند یا از اینهایی که شرح شاهکارهایشان رفت.
@kaleme
🔴 اعتراضات با كشتن مردم تمام نمىشود
🎙مولوی عبدالحمید
▫️من از اعدام محسن شكارى خيلى ناراحت شدم او كه كسى را نكشته بود از لحاظ شرعى حق نداشتيد او را بكشيد | مىگوئيد ما شريعت را اجرا مىكنيم؛ شريعت را نمىتوان سليقگى عمل كرد. افرادى كه در اين اعتراضات كشته شدهاند بسيارى از اينها تير به سرشان خورده! اينها قصاص دارد.
▫️براى يك بسیجی به ۵ نفر حكم اعدام مىدهيد! چرا وقتى مامور شما كشته مىشود اينگونه حكم مىدهيد، اما وقتى مامورين مردم را مىكشند حتى دستگيرشان نمىكنيد تا چه برسه به اعدام!
▫️اين اعتراضات با كشتن مردم تمام نمىشود. مردم گرسنه هستند؛ شما بهدنبال جنجال هستهاى هستيد و جنگطلبى مىكنيد. بايد از حرف حق پيروى كنيد. كشتن مردم و زدن مردم و محارب خواندن آنها مشكل را حل نمىكند.
*گزیدهای از خطبه جمعه زاهدان
@kaleme
🔴 مهدی کروبی: آنکه باد بکارد طوفان درو میکند
•اینجانب بیم آن دارم که اجرای این حکم مقدمهای برای صدور و اجرای احکام بیشتری در ستاندن جانها مطابق تمایل صاحب قدرت باشد | آقای خامنهای هر اعتراض را به دشمن نسبت میدهد تا زمینه سرکوب را فراهم کند
▫️باسمه تعالی
حکم اعدام مرحوم محسن شکاری در راستای حاکمیت فضای رعب و وحشت صادر، تایید و به سرعت اجرا شد. این در حالی است که ایشان مرتکب قتلی نشده بود و افعالش هم مصداق محارب نبوده است.
اینجانب بیم آن دارم که اجرای این حکم مقدمهای برای صدور و اجرای احکام بیشتری در ستاندن جانها مطابق تمایل صاحب قدرت باشد، چراکه آقای خامنهای، متاسفانه بدون توجه به بستر اعتراضها، تنها بر حذف صورت مسئله و جمعکردن آن متمرکز شده و عامدانه هر اعتراض و یا مطالبهای را به دشمن نسبت میدهد تا زمینه سرکوب آنرا فراهم کند.
از آنجا که ایشان مردم معترض را غافل یا جاهل و یا دارای تحلیل بد میداند، با ابزار سرکوب میخواهد همه کسانی که خودکامگی فردیاش را به چالش میکشند، به نوعی متنبه کند. غافل از آنکه تئوری 'النصر بالرعب' در قبال این ملت به ستوه آمده از ظلم، تحقیر، تبعیض و فساد دیگر کارایی ندارد.
در سرکوب خونین چند ماه گذشته تعداد زیادی از هموطنان از جمله زنان و کودکان با گلوله جنگی ماموران و لباس شخصیها کشته شدند و یک نفر هم بابت آن جنایات تاکنون محاکمه و یا مؤاخذه نگردیده است؛ اما برای زخمی بر تن یک مأمور، جوانی بیپناه را در دادگاهی فرمایشی محکوم به محاربه میکنند و حکمی را که مغایرت آن با موازین شرعی و قانونی بر کسی پوشیده نیست، به سرعت اجرا میکنند. فراموش نکنید آنکه باد بکارد، طوفان درو میکند. والسلام
مهدی کروبی
شنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۱
@kaleme
🔴 گویی ایران را نمیشناسند
✍️ کلمه - ابوالفضل فاتح
🔺در کشوری که فرهنگ و تمدنش سراسر دعوت به مروت و مدارا است، و در زمانهای که در نظامهای حقوقی جهان برای هر یک از احکام شدید سالها بحث و بررسی میشود تا احتمال کمترین خطا نباشد و کمترین حقی از انسانی جابجا نشود، با کدام میزان، منطق و دوراندیشی، چنین تصمیمات شتابناکی اتخاذ میشود؟ واگویههای مردم و رسانههای جهان را نگاه کنید؛ این تخریب چهرهی ایران و ایرانی و این دمیدن بر تنور تنفر و ناشکیبایی اگر نیست، پس چیست؟ تحکم و تشدید از سوی اهل قدرت شهامت نیست، اصلاح این رویههاست که شهامت میخواهد.
🔺کسانی که این روزها دعوت به مجازاتهای حداکثری میکنند، نه خیرخواه مردمند و نه خیرخواه حکومت و نه متوجه آبروی دین و میهن. در اندیشه و انگیزهی ایشان تردید کنید. آنان گویی ایران را نمیشناسند و در دنیای دیگری زندگی میکنند و عدالت و حلم و حکمت و رافت را از ارکان حکومت نمیدانند. از درک زمانه که بماند، گویی حتی از درک عاطفه و رنج مردم ناتوانند که دلها را چنین میشکنند. آنان نمیدانند آزمودن صبر مردم خطاست. باید برای زخمها، مرهم بود و قفلها را باز کرد. یک گام از حکومت، ده گام از سوی مردم خواهد داشت. طبیعت نارضایتیهای مردم خوب کشورمان، عمیقا انسانی است.
📎متن كامل
@kaleme
🔴 عزم ملت در سرنگونی نظام راسختر میشود
✍️ کلمه - ابوالفضل قدیانی
علی خامنهای، خودکامهی قدرتپرست و خونریز ایران همچنان دست اندرکار خونریزی است. خبر اعدام (در حقیقت قتل) محسن شکاری جوان ۲۳ ساله منتشر شد؛ جوان معترضی که بی جرم و بی جنایت اسیر شکنجهگران نظام فاسد جمهوری اسلامی شد.
او یک هفته پس از اعتراضات دستگیر و با شتابزدگی تمام در یک محاکمه نمایشی فرمایشی با اتهام محاربه بدون داشتن وکیل تعیینی محکوم به اعدام گردید و به سرعت حیرتآوری این حکم ننگین ضد بشری به منظور ایجاد رعب و وحشت در میان معترضان یعنی ملت ایران اجرا شد.
تا کنون حدود پانصد تن از معترضان بیگناه به دستور مستبد خودپرست به شهادت رسیدهاند که حدود ۶۰ تن از آنان کودکان معصومند که یکی از فاجعهبارترین آنان قتل کودک ۹ ساله، کیان پیرفلک عزیز است؛ اما هنوز عطش خونریزی مستبد فرو ننشسته است.
علی خامنهای، جبار تمامیتخواه ایران باید بداند که ملت ایران را با اعدام و بگیر و ببندِ معترضان عزیز نمیتواند مرعوب کند. استراتژی 'النصر بالرعبِ' او تشت رسواییاش از بام افتاده و مدت مدیدی است که نتیجه معکوس برایش به ارمغان میآورد. این اقدامات جنایتبار خشم و انزجار ملت را بیش از پیش علیه او بر میانگیزد و عزم ملت را در سرنگونی او و نظامش راسختر مینماید.
@kaleme
🔴 این معارضان، محارب نیستند
•در محاربه، حاکم از "امنیت مردم" دفاع میکند ولی در اینجا معترض در برابر مردم نیست بلکه با حاکم معارضه دارد
✍️ محمد سروش محلاتی
🔺آیا کسانی که قصد اخلال در امنیت عمومی نداشته و صرفا در اعتراض به حکومت، دست به رفتارهای خشن میزنند و یا مرتکب قتل یا جرح نسبت بخصوص ماموران حکومتی میشوند، کارشان مصداق "یسعون فی الارض فسادا" بوده مستحق مجازات محارب هستند و یا تحت عناوین دیگری مجازات شده و کیفرشان متفاوت از محارب است؟
🔺فراموش نکنیم که محارب و مفسد فی الارض از جنس قطاع الطریق و اشرار خون آشام است که در صدد قتل و غارت مردم است، او با نظام سیاسی مشکل ندارد و در هرحکومتی بدنبال شرارت است ولی معترض قانونشکن در برابر حکومت موضع دارد و بهدنبال استقرار نظم دیگری است و به این دلیل است که این دو کاملا از دو جنس متفاوتی هستند.
🔺او با مردم طرف است و این با یک نظم سیاسی خاص و یا با یک شخص در راس آن، طرف است. در محاربه حاکم از "امنیت مردم" در برابر سلاح بهدستان دفاع میکند ولی در اینجا به عکس، معترض در برابر مردم نیست بلکه با حاکم معارضه داشته و حاکم با مجازات وی، از "امنیت خود" دفاع میکند.
📎منبع و متن کامل
@kaleme
🔴 نظام "شرعوند" میخواهد نه شهروند
🎙مهدی نوربخش
🔺نظام جمهوری اسلامی به چهار شکل در جامعه ما تبعیض قائل شده و شهروندان کشور را تحقیر کرده و میکند. تبعیض اول در خود تئوری ولایت فقیه نهفته است که فقط طبقه روحانی را شایسته حکومت کردن میداند. در این تئوری حکومتی، روحانیون امتیاز و برتری در حکومت را از آن خود میدانند.
🔺دومین تبعیض در نوع نگاه این حکومت به شهروندان شکل میگیرد. حکومت دینی در کشور ما بهدنبال شکل دادن شرعوند و نه بهرسمیت شناختن شهروند با حقوق مدنی است. این نظام میزان وفاداری به نظام و قرائت خاصی از دین را مبنای طبقهبندی اجتماعی به شهروندان درجه یک- که همان شرعوندان هستند- و بقیه که شهروندان درجه دو هستند قرار میدهد. شرعوند در درون کشورما از امتیازاتی برخوردار است که بقیه شهروندان برخوردار نیستند. این تبعیض فاحشیست که خصوصا در زمینه تخصیص منابع اجتماعی بین شهروندان کشور صورت میگیرد.
🔺تبعیض سوم تبعیض این نظام شیعی با یک قرائت خاص از دین است که میخواهد مشروعیتش را در سایه دین کسب کند | نظام در ایران اصولا برای زمامداری خوب و بالا بردن میزان خیر عمومی و رفاه نسبی بهوجود نیامده است بلکه برای اعمال شریعت در یک قرائت از دین شکل گرفته است | در ایران یک غیرشیعی هرگز نمیتواند در انتخابات برای کسب کرسی ریاست جمهوری شرکت کند.
🔺تبعیض چهارم در تقسیم مناطق مختلف کشور به مرکز و حاشیه توسط این نظام است. نظامی که ناکارآمد است و فساد گستردهای که در آن شکل گرفته قابلیت ایجاد مساوات اجتماعی و اقتصادی را از این نظم سیاسی گرفته است. لذا نظام بهراحتی بر توسعه امکانات شهرهای مرکزی تمرکز بیشتری داشته و شهرهای حاشیهای را در فقر و با کمترین زیرساختهای اقتصادی رها کرده است.
📎منبع و متن کامل گفتگو
@kaleme
🔴 نشان "شاخدار" برای سرتیپ پاسدار!
▫️سرتیپ پاسدار حسن حسنزاده، فرمانده سپاه محمد رسولالله تهران بزرگ که روز ۱۱ آذرماه ۱۴۰۱ در جمع شماری از فرماندهان سپاه و بسیج سخنرانی میکرد، مدعی شد که آمریکا ۵۵ هزار میلیارد دلار برای هدایت اعتراضات در ایران هزینه کردهاست.
▫️۵۵ هزار میلیارد دلار حدود ۲/۴ برابر کل تولید ناخالص داخلی آمریکا در سال ۲۰۲۱ میلادی و معادل ۶۰ درصد از کل ارزش ایجاد شده در اقتصاد جهان در سال گذشته میلادی است!
▫️بخش فارسی صدای آمریکا و رادیو فردا دو رسانهفارسی زبان آمریکایی هستند که بودجه خود را مستقیم از دولت آمریکا و پس از تصویب در کنگره دریافت میکنند، مجموع بودجه این دو رسانه در سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ۲۷/۵ میلیون دلار و در سال ۲۰۲۲ میلادی نزدیک به ۲۷ میلیون دلار بودهاست. یعنی حدود نیم میلیونیوم رقم ادعایی سردار حسنزاده.
▫️با این حساب اظهارات سرتیپ پاسدار حسین حسنزاده، معاون فناوری اطلاعات سازمان بسیج مستضعفین مبنی بر هزینه کرد ۵۵ هزار میلیارد دلاری آمریکا برای شبکههای تلویزیونی علیه ایران نشان «شاخدار» میگیرد.
*فکتنامه
@kaleme
🔴 عروسکهای خیمهشببازی
✍️ کلمه - محمد شفیعی
رئیسی این هفته به کردستان رفت. نمیدانم که چگونه پاهایش را وادار کرد تا در آن خاک غیوران که به خون کشیده شد، قدم بردارد. و دیروز زاکانی به دانشگاه همیشه شریف و وزین رفت که نخبگانش با معدل الف دیپلم و رتبه برتر کنکور سراسری به صحن دانشگاه میرسند و این روزها هم صدای ملت شریف ایران شدهاند و زنگ انقلاب را به صدا در آوردهاند.
او با آن سوابق تحصیلی، در خود چه ظرفیت و استعدادی جز جهل دید که بتواند در آن دانشگاه رجزخوانی کند و همچون همیشه زبان به هتک و توهین و عقدهگشایی بگشاید. کسانی مجاز و قادرند که به دو خاک غیرت، شرافت، مردانگی و علم قدم گذارند که اهل رقابت و رزم جوانمردانه و فضیلت علمی غیررانتی باشند که متاسفانه رئیسی و زاکانی هیچیک از آن دو را ندارند.
پس به چه سبب به خود جرات دادند وارد این دو خاک مقدس شوند؟ برای نمایش قدرت؟ ایجاد رعب و وحشت؟ برای بیآبرو کردن و تحقیر مردان و زنان شریف و غیور؟ برای انحراف افکار از مشکلات مدیریتی خود؟ همه اینها میتواند باشد.
اما شاید یک دلیل روانشناختی هم در کار باشد و آن هم "دیده شدن"، حتی به قیمت مورد حمله قرار گرفتن که این روزها، آنها اصلا محل اعتنای معترضین نیستند و در شعارهای اعتراضی، به "هیچ" هم گرفته نشدهاند.
آنها در خیال و وهم بهسر میبرند که میخواهند به نام جاننثاری برای ولایت، سپر حمله معترضین باشند. در حقیقت آنها میخواهند خودشان را بنمایانند. اما مردم میدانند که آنها عروسکهای خیمهشببازیاند و طنابشان در دست آن دیگری است.
از رفتن به سنندج و دانشگاه شریف، چیزی عایدشان نشد جز بیآبرویی. یکی در سنندج با بیتوجهی شیرزن کُرد مواجه شد و دیگری پس از بهراه انداختن سر و صدا، با عصبانیت از دانشگاه خارج شد. اما کسانی که نزد مردم عزیز و محبوبند، بیآبرو نمیشوند. امثال دایی، مولوی عبدالحمید و خیلیهای دیگر که در کنار مردماند را نمیتوانید بیآبرو کنید و برای خود آبرو جمع کنید.
@kaleme
۱۳ سال پیش؛ ۱۶ آذر ۸۸
🔴 در خیابان با سایهها میجنگید!
•بازخوانی بیانیه مهندس میرحسین موسوی به مناسبت روز دانشجو، ۱۳۸۸
🔺اگر از هزینههای سنگین و عملیات عظیم خود نتیجه نمیگیرید شاید صحنه درگیری را اشتباه گرفتهاید؛ در خیابان با سایهها میجنگید حال آن که در میدان وجدانهای مردم خاکریزهایتان پی در پی در حال سقوط است.
🔺۱۶ آذر دانشگاه را تحمل نمیکنید. ۱۷ آذر چه میکنید؟ ۱۸ آذر چه میکنید؟ چشمانی را که در صحن دانشگاه به رزمایشهای بیفایده افتاده و آنها را نشانه ترس یافته چگونه تسخیر میکنید؟ اصلا همه دانشجویان را ساکت کردید؛ با واقعیت جامعه چه خواهید کرد؟ اینها سخنانی است که ما از روی خیرخواهی میگوییم و شنیده نمیشود.
📎متن کامل بیانیه
@kaleme
🔴 پس از سیزده سال مقاومت
در کنار مردم، در برابر سلطان جائر
✍️ اردشیر امیرارجمند
▫️بنا بر خبر خبرگزاری ایرنا دیشب یکی از «سران فتنه» در بیمارستان بستری شده است؛ منظور میرحسین موسوی است، همان کسی که ۱۳ سال در حبس خانگی تحت شدیدترین فشارهای جسمی و روانی، همه گونه سختی و مصیبتی را تحمل کرد، اما حسرت یک آه را بر دل سلطان جائر و عملهی جورش باقی گذاشت.
▫️نه درخواستی، نه شکوهای و نه کوچکترین گلایهای از هیچکس، نه از زندانبانانی که او و همسنگرش زهرا رهنورد را از حقوق اولیهی یک زندانی محروم کردند و خانوادهاش را تحت شدیدترین تهدیدها و آزارها قرار دادند و نه حتی از رفقای نیمهراه و دوستان بیمروت یا بیخاصیت و نه از منتقدان بیانصاف و نه از دشمنان بیادب که او را محروم از حق دفاع، به انواع تهمتهای ناروا نواختند تا به زعم خود از صحنه سیاسی کشور حذف شود. البته او همچنان بر عهد خود با مردم شجاعانه و صادقانه باقی ماند و اگر زبان گشود فقط و فقط برای دفاع از حقوق مردم بود و محکوم کردن ظلم و استبداد. آنچنان کرد که گفته بود: "ادب مرد به ز دولت اوست".
▫️از دوشنبه ۲۵ خرداد ۸۸، که علیرغم همه توصیههای دوستان یا هشدارهای فرمانده مستبدّ کودتای انتخاباتی, به عنوان یک همراه ساده در کنار مردم قرار گرفت، تا روزی که به زندان خانگی رفت و تا به امروز، در کنار مردم ایستاد و بدون ادعا و صمیمانه از اعتراضات، مطالبات و حقوق آنها دفاع کرد. به اعتماد مردم خیانت نکرد. برای او آرمانهای انقلاب ۵۷ (آزادی، استقلال و توسعه ایران)، منفک از نظام سیاسیِ حاصل از آن ارزشمند بود و برای آنها پا به میدان گذاشت.
▫️میرحسین به خوبی میدانست که بسیاری از وفادارترین همراهان جنبش سبز با قرائت او از بنیانگذار جمهوری اسلامی موافق نیستند و دیدگاههایی کاملا متفاوت دارند؛ اما او اعتقاد به تنوع و تکثر را نه در تئوری، بلکه در عمل سیاسی خود در امتداد جنبش سبز ثابت کرد. برای او استبداد، استبداد است؛ چه تحت عنوان سلطنت باشد چه ولایت مطلقه فقیه. به همین جهت، شفاف و بدون اما و چرا، از اعتراضات ۹۶، ۹۸ و جنبش "زن زندگی آزادی" با قوت حمایت کرد و اعدامهای جوانان وطن را که جنایت تحت عنوان اقامهی عدل و قانون بود محکوم کرد.
▫️میرحسین بهخوبی میدانست که احتمالا بیانیه شجاعانه و مهمش در اعتراض به پروژه جانشینی مجتبی خامنهای، حضور نظامی ایران در منطقه و ضرورت مقاومت در مقابل دیکتاتوری مطلقه ولی فقیه، تحت تاثیر اشارهاش به بنیانگذار جمهوری اسلامی قرار خواهد گرفت؛ میدانست که این نکته، پروژه تخریبی را که اتاق فکر مافیای امنیتی به سرکردگی نقدی و طائب کلید زده بود به امید آنکه مقبول بخشی از اپوزیسیون قرار گیرد و آنها کار حذف میرحسین از صحنه سیاسی کشور را دنبال و به اتمام برسانند تسهیل خواهد کرد؛ اما برای او آنچه اصل بود صداقت بود؛ خود را در اتاق شیشهای در معرض دید و قضاوت مردمی که به آنها ایمان دارد قرار داد، به قیمت دلخوری، عصبانبت و حتی جدایی بخشی از هوادارانش.
▫️او به خود پشت نکرد تا به اعتماد مردم پشت نکند. وظیفه او در قبال مردم و هوادارانش به عنوان بخشی از این مردم، شفافیت و صداقت است و حمایت از اراده و حق تعیین سرنوشتشان برای انتخاب نظام سیاسی مورد قبولشان؛ نه فرصتطلبی و ادعای همراهی با نظر من یا دیگری. میرحسین، میرحسین است هر کجا که باشد؛ چه در جمع چند میلیون هوادارش در میدان آزادی، چه تنها در زندان اختر.
📎تصویر: ایرنا
@kaleme
🔴 واکنش حکومت، نمایانگر بحران عمیقتر مشروعیت و مقبولیت اخلاقی و حقوقی است
•بیانیه جمعی از فعالان سیاسی و مدنی در اعتراض به ادامه سیاست سرکوب، ارعاب و اعدام حکومتی
🔺محسن شکاری اوّلین قربانی پروژه اعدامها در سرکوب جنبش اخیر است که فاصله دستگیری و اجرای حکم اعدام او تنها ۷۴ روز بود تا یک بار دیگر همه بدانند ارکان "جمهوری اسلامی" شتاب خود را در ستاندن جان انسانها هرگز پنهان نخواهد کرد.
🔺طی چند ماه اخیر و در عکسالعمل حکومت با جنبش "زن، زندگی، آزادی" شاهد دامن زدن به بحرانها در مناطقی چون سیستان و بلوچستان و کردستان با برخورد خشن و سرکوب نظامیِ اعتراضات مدنی و تظاهرات مردمی، صدور بیرویه و بیضابطه احکام اعدام به جرم پرتاب سنگ و ...، تیراندازی کور بر سر و روی و چشم تظاهرکنندگان و حتی رهگذران عادی و بیخبر، مداخله آشکار نیروهای نظامی و امنیتی و لباس شخصی در دانشگاهها و بیمارستانها و..، و نیز بازداشتها و تضییقها و تعلیقها و ایجاد اختلال در شبکه اینترنت و رسانهها بودهایم
🔺جملگی نه تنها مصادیق بارز نقض منظم حقوق و آزادیهای شهروندیِ مصرّح در قانون اساسی و میثاقهای بینالمللیِ مصوب کشور به شمار میآیند که نمایانگر بحران عمیقتر مشروعیت و مقبولیت اخلاقی و حقوقی هستند و در هر تکرار، به انزجارِ عمومی و تقبیح افکار عمومی ملّی و بینالمللی دامن میزنند.
📎متن کامل و امضاها
@kaleme
🔴 آن ۲۳ سال و این ۲۳ روز
•برای مجیدرضا رهنورد
✍️ کلمه - محمدجواد اکبرین
▫️خبرگزاری قوه قضاییه، بامداد امروز (دوشنبه ۲۱ آذر) اعلام کرد که یکی دیگر از معترضان را، این بار در مشهد به دار آویخته. مجیدرضا رهنورد روز ۲۸ آبانماه (۲ روز بعد از کشتهشدن ۲ سرکوبگر در اعتراضات مشهد) بازداشت شد و ۵ روز بعد از آن نیز دادستان مشهد از صدور کیفرخواست علیه او خبر داد و اعلام کرد که این جوان به «محاربه» متهم است. ساعاتی پیش با خانوادهاش تماس گرفتهاند و نشانی قبر او را دادهاند. ادعا میکنند تنها در فاصله ۲۳ روز از لحظه بازداشت، تمام مراحل حقوقی طی و متهم دفن شده است!
▫️واقعیت این است که بازی را قاتل زنجیرهای به دست گرفته. اول آن را کشت که «کسی را زخمی کرده بود» تا بحث و دعوا شود که محاربه بود یا نبود؟ حالا دومین طعمه را با اتهام قتل کشته، فقط ۲۳ روز بعد از بازداشت؛ تا بپرسد «حالا چی؟ که هم قصاص است هم محاربه». وقتی ما با یک قتلگاه مواجهیم نه دادگاه، تمام بحثهای حقوقی بیهوده به نظر میرسد.
▫️گفته میشود این جوان متولد ۱۳۷۸ بوده! اگر درست باشد یعنی ۲۳ سال پیش؛ همان سالی که عزتالله ابراهیمنژاد و فرشته علیزاده را در اعتراضات کوی دانشگاه تهران کشتند و سعید زینالی را ربودند و دهها دانشجو را مجروح کردند. بعد از دوسال دادگاه تشکیل شد و برای تحقیر معترضان و قربانیان، فقط یک سرباز (اروجعلی ببرزاده) به سرقت یک ریشتراش متهم شد؛ همان سرباز هم بعدها سرهنگ شد و به ریاست کلانتری ۱۵۷ مسعودیه تهران رسید.
▫️۲۳ سال از آن روزها گذشته و مادر سعید زینالی به اندازه تمام عمر جوانی که امروز اعدام شد، دنبال پسرش گشته و اثری از او نیافته است. در آن ۲۳ سال و این ۲۳ روز «حکومت» هر روز وحشیتر و قانونگریزتر شده است. اسمها و کلمات، تعیینکنندهاند. ما در ایران «حکومت» نداریم، «رژیم اشغالگر» داریم. چنانکه دادگاه نداریم؛ قتلگاه داریم. آنانکه این واقعیت را نپذیرند توان و روانِ خانهتکانی سیاسی و حقوقی را ندارند.
@kaleme
🔴 چند دلالت مهم از بیانیه اخیر میرحسین موسوی
✍️ میثم | توییتر
🔺تاکید موسوی بر “مسئولیت حکومت” در عین تاکید او بر “فقدان مشروعیت سیاسی” آن است. در نگاه او انتظار مسئولیت از حکومت تابعی از مشروعیت سیاسی آن نیست. این نگاه رئالیستی به وضوح مخالف است با منطق ذهنی اصلاحطلبانی که میگویند برای مطالبه مسئولیت از نظام ابتدا باید برای آن مشروعیت قائل باشیم و بدین ترتیب راه را برای توجیه آشکارترین ظلمها و جنایات باز کردهاند، و نیز “براندازانی” که با همان منطق هر گونه مطالبه از حکومت، اکت سیاسی و سخن گفتن به زبان حقوقی را با برچسب اعطای مشروعیت به نظام تخطئه کردهاند.
🔺تاکید او بر “یکپارچگی” مقاومت مردم در عین تکثر هویتها و مطالباتشان علیه این شیوه حکمرانی خشونتورز و یکدستساز، ضمن حمایت از تمام مردم بدون خطکشی میان آنها، بر رهیافتی دموکراتیک و پذیرنده تکثر در مسیر و هدف صحه میگذارد. در این نگاه جایی برای شیوههای غیردموکراتیک و اهدافی چون برپایی حکومت فردی و الیگارشیک وجود ندارد.
🔺او از تعبیر “انقلاب ٥٧” به جای انقلاب اسلامی استفاده کرده است تا ضمن تاکید بر اصالت تاریخی آن رخداد و همراستایی آن با دیگر جنبشهای ملی ما، از تحمیل بار ایدئولوژیک به بیانیه خودداری کرده باشد. او آفتِ “تاریخزدایی از جنبشها” را میشناسد و راه غلبه بر آن را همافق شدن با گذشته و بازخوانی میراث تاریخی برای امروز میداند.
📎متن کامل
@kaleme
🔴 پینهی گلدرشت بر پیشانی عدالت!
✍️ حسین قدیانی
🔺اشکال بزرگ جمهوری اسلامی این است: علمالهدی اگر ذهن بسیاری از مردم را ناامن کند، جوابش فقط دو خط توئیت است اما جوانی اگر خیابانی را ببندد، پاسخش اعدام. حضرات میگویند با یک بسیجی هم درگیر شده و چند تایی بخیه روی بدنش به یادگار گذاشته. سلمنا! لطف کنید و برای خودتان هم حکم اعدام ببرید با این همه رد بخیه که بر جسم و جان این مردم باقی گذاشتهاید.
🔺هنوز مهسا امینی زنده بود که ناظر بر برخی صحنهها، جماعتی دلسوز و خیرخواه از ضرورت حذف گشت ارشاد نوشتند. این تذکر را حتی منی که در عهد بوق، موافق این گشت بودم هم قلمی کردم. واضح بود که از یک جا به بعد، گشت منحوس ارشاد، دیگر نه به کار دفاع از حجاب میآمد و نه به کار مقابله با بدحجابی؛ فقط داشت تولید ناامنی میکرد.
🔺واقعیت آن است که گوش کر شما خیابانها را شلوغ کرد. به آن بسیجی هم فیالواقع خودتان چاقو زدید؛ با نفهمیتان. چاقو در زبان رئیسدفتر مصباح است که حتی در این روزها هم که مردم فینفسه عصبانیاند، باز میخواهد عصبانیترشان کند. محاربه فقط محاربه با جمهوری اسلامی نیست؛ محاربه با جمهور هم محاربه است…
📎منبع و متن کامل
@kaleme
🔴 گوشی برای شنیدن نیست!
✍️ مجتبی لطفی
روز به روز و ساعت به ساعت و لحظه به لحظه از عمرمان میگذرد و حسرت میخوریم برای یک جو امیدواری به تغییر و اصلاح امور حکمرانی! رمانتیک نیست این. اولا به این دو روایت دقت کنید:
۱) روز گذشته طی پیامی این کلمات برایم در گوشی آمد: «... مزاحم شدم از آنجا که میدانیم دفاع از مظلوم وظیفه هر مسلمانی است، اظهارات برادر دکتر حمید قرهحسنلو را گوش کنید. آنچه از اینگونه دادگاهها وحتی اظهارات سران حکومت بدست میآید میخواهند با ایجاد وحشت در همه اقشار، جامعه را به زانو درآورند وتسلیم کنند. به هرحال از آنجا که دفاع از مظلوم چه دکتر قرهحسنلو و همسرش و چه دیگران وظیفه انسانی و اسلامی همه ماست، گرچه پزشکان سراسر کشور و بخصوص رادیولوژیستها نامه نوشتهاند، ولی بعید میدانم چندان موثر باشد. به نظرم رسید اگر بشود صدای مظلومیت ایشان و همسرش را به بعضی مراجع قم رساند و مراجع احساس وظیفه کنند که در حکم اعدام دکتر قرهحسنلو حقکشی شده است، به حکم احساس وظیفه شرعی عکسالعمل نشان خواهند داد و این واکنشهای مراجع جلوی حکم اعدام یک پزشک خیّر وخدمتگذار را خواهد گرفت».
محسن شکاری اولی نبود، دومی کیست؟! قلبم تیر کشید. تپش قلب امانم نداد. با یکی از متنفذینی که میتوانستند با یکی از مراجع برای پادرمیانی به حضور برسند صحبت کرده پیغام رساندم. با تأثر، از گریههای همسر یک زندانی اعتصاب کرده در گذشته گفت و نزدیکی مرگ زندانی. نزد یکی از آقایان رفته بود که پس از شرح ماوقع، پاسخ شنیده بود: «هیچ فایده ندارد! مواردی مشابه را گفتم اما به حرفمان هیچ ترتیب اثر ندادند». بعد گفت: اگر یک درصد احتمال میدادم گفتن من به مراجع اثر داشت دریغ نمیکردم ولی میدانم سخن مراجع هم خریدار ندارد.
۲)هفته گذشته با یکی از عالمان بزرگ قم جلسه گفتگویی داشتیم به همراه برخی از جمله یکی از کتکخوردگان دو رژیم و حبسکشیده! با درد گفت: باید چه کرد؟ راه اصلاح هست؟ آن بزرگ، با صراحت گفت: « نه! شما مطلع نیستید، ما نا امیدیم» و ادامه داد: «دو تن از شاخصهای اصولگرایی معتدل از تهران گفتند شما با برخی مراجع و بزرگان قم صحبت کنید بلکه به مقامات عالیه نامه نوشته یا حضورا، از وضعیت ابراز نگرانی کرده و خواستار اصلاح امور شوند. اما هنگامی که صحبت کردم این بزرگان به صراحت گفتند: بیفایده است و گوشی برای شنیدن وجود ندارد؛ حداکثر این است که به ما جواب خواهند داد: منابع اطلاع رسانی به شما مخدوش است. ۹۰ درصد مردم با ما موافقند و ۱۰ درصد باقی مانده هم عددی نیستند و ضرری ندارند.»!
این قصه نیست واقعیت است و با علمالیقین، و حقالیقین، قابل درک و لمس است. این یعنی نظام سیاسی حتی حاضر نیست به دلسوزی عالمان دینی منتقد و نگران وضع موجود وقعی نهد. (نگاه کنید به هورای امثال احمد خاتمی در پی اعدام محسن شکاری!) این گسل عمیق است بیش از اینها و با جامعه بدتر! با اعدام محسن شکاری عمیق شد، با اعدامهای دیگری که زمزمه آن به گوش میرسد عمیقتر خواهد شد. حکومت میتواند یارگیری کند حتی از مردم خسته و مستاصل. اما میخواهد همه را بلغزاند به براندازی؟!
هیچ سو سوی امیدی در جلوی چشم آدم نیست. آسمانِ شهر آلوده است، سوسوی ستارهها هم گمگشته! و نفس تنگ است تنگ!
*کانال نویسنده
@kaleme
🔴 ای جوانان وطن، جان من و جان شما
✍️ کیوان صمیمی
زندان سمنان
▫️خیزش اعتراضی و خاموشنشدنی شما، ستونهای استبداد را به لرزه درآورده و امید رهایی از جهل و جور را در دل ملت، دو چندان کرده است. در کنار این امید اما، بیم هم وجود دارد؛ بیم و ترس و نگرانی از اینکه اشتباهات نسل ما تکرار شود.
▫️ما اشتباه میکردیم که جامعه را دوقطبی یعنی سیاه و سفید میدیدیم و میخواستیم. میگفتیم یا سایر کنشگران با ما هستند و سفیدند و یا اگر با ما همنظر نباشند، لاجرم سیاهند و بر ما هستند. درنتیجه فعالین تشکلها، جزیرههایی جدا از هم بودیم و این عدم تجمیع، قدرت برتر یعنی حکومت اسلامی را قادر ساخت تا به سرکوب این نیروهای پراکنده بپردازد.
▫️هجده سال پیش سرمقالهای در مجلۀ سیاسی «نامه» که توقیف شد نوشتم، با این تیتر: «من اشتباه کردم». بررسی علل و زوایای مختلف اشتباهات من و نسل ما و در اختیار نسل جوان گذاشتن این تجارب که به بهای شکنجهشدنها، زندانها، اعدامها و طی شدن عمرهایی تحت فشار به دست آمده است باعث تقویت حرکت فعلی شده و نیز میتواند از بازتولید استبداد در شکل و شمایلی جدید جلوگیری کند تا به یک جنبش فراگیر اجتماعی تبدیل شود.
▫️شما جوانان فداکار وطن، حرکت اعتراضی ارزشمندی را شروع کردهاید و از آنجا که با اقتضائات زمانۀ مدرن آشنا هستید، مبارزۀ خود را نیز براساس علم و تجربیات اجتماعی پیش خواهید برد؛ زیرا میدانید که چرخ را دوباره نباید اختراع کرد. بنابراین شما با انرژی و صداقتی که دارید میتوانید از طریق گفتگو و همفکری با صاحبنظران مختلف، دائماً نقصها و نقاط ضعف این حرکت را کمتر کنید.
▫️شما میتوانید با پرهیز از اشتباهات ما ازجمله سیاه دیدنِ سلیقههای متفاوت از خود، باعث شوید که جمعیت کثیر خاکستریِ جامعه، همراهی میدانی با جنبش جوانان را آغاز کنند. تنها در این صورت است که تجمیع ملت، به رهایی و دموکراسی منجر خواهد شد.
▫️میتوانید در صورت پیوند با سایر مخالفان استبداد، جبهۀ نجات ملی را به وجود آورید. آری تنها این انسجام حداکثری است که میتواند با طی-کردن فرآیند دموکراتیزاسیون، تضمینکنندۀ ماندگاریِ مناسبات دموکراتیک در ایران فردای آزاد شود.
*کانال نویسنده
@kaleme
🔴"داغ کردن" یا جنایت به نام قانون؟
✍️ کلمه - اردشیر امیرارجمند
▫️جنایت اعدام غیرقانونی محسن شکاری جلوهای دیگر از سیره پلیدی است که برای توجیه هر فساد، جنایت و تعدی به حقوق مردم، با افتخار و بدون شرمندگی، متوسل به سیره پیامبر و قران و نهایتا قانون میشود.
▫️چند روز پیش آقای خامنهای به عنوان فردی که رییس قوه قضاییه را منصوب کرده است به این قوه امر کرد که با قاطعیت با معترضان برخورد کند؛ با این توجیه که اگر زخمی با مرهم خوب نشود باید آن را داغ کرد. یعنی دستور داغ کردن معترضان برای جمع کردن اعتراضاتی را قاطعانه صادر کرد که بنا بر اطلاعات ایشان با سرکوبهای هرچند خشن کنونی به عنوان مرهم قابل جمع شدن نیست. دستور پیامبر مبتنی بر رویه معمول طبیبان در داغ کردن به عنوان آخرین راه حل برای نجات جان مجروح و زخمی بود، اما رهبر مستبد آن را برای کشتن مجروح تجویز میکند.
▫️کشتن یک فرد، چه بیگناه و چه در مجازاتی نامتناسب با جرم، کشتن یک جامعه است. با این دستور رهبر مستبد، بر خلاف ادعاهای مکررش که جامعه را همواره در حال پیشرفت سریع و دستیابی به قلهها توصیف میکرد، اینبار اعتراف می کند که نظام و جامعه بیمار است و با مداواهای معمولی خوب نمیشود و باید از داغ و اعدام استفاده کرد. به عبارت دیگر ایشان به بیماری وخیم و رو به موت نظام هم اعتراف میکند.
▫️"داغ کردن" محسن شکاری چیزی جز "جنایت به نام قانون" نبود. اولا عدم رعایت موازین دادرسی عادلانه در اعدام این جوان ۲۳ ساله غیرقابل انکار است؛ از روز دستگیری تا محاکمه صحرایی و اعدامش تنها ۷۵ روز فاصله داشت و در این مدت کوتاه به او اجازه دفاع موثر داده نشد. انتشار اعترافات اجباری نیز نه تنها رافع مسئولیت قوه قضاییه و قضات صادرکننده و تاییدکننده حکم نیست بلکه موجب مسئولیت مضاعف آنهاست.
▫️افزون بر این، از نظر ماهوی به موجب ماده ۲۷۹ قانون مجازات اسلامی، برای تحقق جرم محاربه علاوه بر کشیدن سلاح، قصد خاص تعرض به جان، مال یا ناموس مردم نیز ضروری است. چنین قصدی در قضیه حاضر مفقود و با توجه به جمیع جهات قابل احراز در وقوع جرم احتمالی غیر قابل اثبات است.
▫️محسن شکاری نه عضو گروه و سازمان مسلحی بوده است و نه قصد "فساد فی الارض" (که از شروط شرعی تحقق محاربه است) داشته است؛ زیرا اگر به فرض صحت ادعای مطروحه، سلاحی کشیده باشد به قصد ایجاد خوف و رعب در مردم نبوده است. در محاربه، حاکم از امنیت مردم در مقابل فرد مسلح دفاع میکند در حالیکه در اینجا یک معترض در طی یک نافرمانی مدنی مرتکب خشونت شده است، آنهم برای دفاع از خود یا حداکثر تعرض ابتدایی غیرقانونی به یک مامور نظم عمومی (امری که باید در یک دادرسی منصفانه با عنایت به کلیه جوانب، مشخص شود از جمله اینکه مضروب، ویژگیهای قانونی و ماموریتی لازم برای مداخله را داشته یا نه، یا ضابط عام دادگستری بوده یا نه و غیره).
▫️به عبارت دیگر حتی اگر عمل محسن شکاری بر اساس قوانین جاری جمهوری اسلامی عنوان مجرمانه داشته باشد باز هم قطعا محاربه تلقی نمیشود. عدم تناسب جرم احتمالی و مجازات نیز کاملا مشهود است. قطعا تکرار چنین اعدامهایی برای داغ کردن معترضان و جامعه، جنبه بازدارندگی نخواهد داشت و بر عکس موجب تشدید خشم عمومی شده و لکه ننگی پاک نشدنی برای نظام استبدادی تحت رهبری آقای خامنهای، به عنوان آمر اصلی، رئیس قوه قضاییه و کلیه قضات و عوامل درگیر خواهد بود.
@kaleme
بیانیه ۱۳ زندانی سیاسی از اوین
اعدام، نمایش استیصال و درماندگی شماست
۱۳ زندانی سیاسی محبوس در اوین، در بیانیهای خواستار توقف «سیاستها و رفتارهای خشونتآمیز به ویژه صدور و اجرای احکام اعدام» شدند. به گزارش ایرانوایر، آنها با اعتراض به اعدام محسن شکاری، خطاب به حکومت نوشتهاند: «گمان میکنید چوبه دار صحنه اقتدار شماست اما اعدام هر معترض نمایش استیصال و درماندگیتان و موجب ایستادگی و قوام بیشتر معترضان است». متن کامل بیانیه و امضاها در پی میآید:
▫️خیزش خشونتپرهیزی که طی ماههای اخیر جوانان پرشور وطن را در هر کوی و برزن به میدان آورده در تداوم جنبش آزادیخواهانه مردم ایران از مشروطه تا امروز، سرمایه عظیم و ارزشمندی است که امید به توسعه، دمکراسی و عدالت را در ایران فردا نوید میدهد.
▫️در این میان طالبان قدرت و حافظان وضع موجود ناتوان از درک و فهم زبان و صدای «زن، زندگی، آزادی»، تنها به سرکوب و منکوب کردن آن میاندیشند و در این توهم به سر میبرند که آتش فروزان اعتراضات را میتوان با توسل به خشونت عریان خاموش کرد.
▫️اعدام جوان ۲۳ ساله زندهیاد «محسن شکاری» نشانه اوج بیخردی و بیتدبیری است. در حالیکه خیزش اعتراضی کنونی راه خود را در بستری از امید، زندگی، صلح، دوستی، آرامش و خشونتپرهیزی جستوجو میکند، نباید پاسخ آنها با بازداشت و زندان و اعدام داده شود.
▫️حاکمان گمان نبرند میتوان با تشدید خشونت و سیاست مشت آهنین به ساحل امن و آرامش رسید و بر کرسی قدرت باقی ماند. مگر اعدام و حبس و محرومیت مانع از خیزشهای متعدد پیشین و امروز شده که تصور میشود قتل و اعدام معترضان جوان آنها را از ادامه تلاش برای ساختن زندگی بهتر و ایرانی آباد و آزاد باز خواهد داشت؟
▫️بدانید شعلههای خشونت و نفرتی که به پا کردهاید، دامنتان را خواهد گرفت. به بند میکشید و نیاموختهاید که بند، زندانی را خاموش نمیکند. میکشید و گمان میکنید چوبه دار صحنه اقتدار شماست اما اعدام هر معترض نمایش استیصال و درماندگیتان و موجب ایستادگی و قوام بیشتر معترضان است، گویی نیاموختهاید که هرکس انسانی را به ناحق به قتل برساند، جامعهای را به قتل رسانده است.
▫️ما جمعی از زندانیان سیاسی زندان اوین، فارغ از هر تعلق سیاسی و فکری ضمن محکوم کردن ترویج و تشویق خشونت، خواستار توقف سیاستها و رفتارهای خشونتآمیز به ویژه صدور و اجرای احکام اعدام هستیم و در کنار همه علاقمندان توسعه، آزادی، دمکراسی و عدالت در ایران، تمامی تلاش خود را مصروف توقف چرخه خشونت حکومت میکنیم.
✍️ رسول بداقی، جعفر پناهی، مصطفی تاجزاده، محمد حبیبی، امیرسالار داوودی، حسین رزاق، محمد رسولاف، حسن سعیدی، رضا شهابی، علیرضا فرشی، سعید مدنی، مهدی محمودیان، اکبر نعیمی
@kaleme
🔴 در برابر اعدام
✍️ امیر مازیار
▫️امروز همه ما، بیش از هر زمان دیگر، وظیفه داریم که در برابر رویههای ظالمانه دستگاه قضا بایستیم. مجراهای معمول برای ایجاد تغییر و تحول پیشاپیش مسدود شدهاست. در چنین شرایطی جامعه مدنی باید همه توان خود را به شکلی موثر به کار گیرد. پیشتر هم نوشتم که در شرایط کنونیِ جامعه، جدا از اعتراضات مردمی، نیروهای موثر و صاحب نفوذ سیاسی و غیرسیاسی نیز باید نقش ایفا کنند.
▫️ایستادگی در برابر رویههای باطل، ظالمانه و خلاف حقوقبشر (و حتی خلاف قانون!) دستگاه قضا باید از کانونهای اصلی فعالیت این نیروها باشد. قدم نخست محکومیت علنی، مستند و مدلّل این رویهها است.
دانشگاه و استادان آن، حقوقدانان، قضات و وکلا، چهرههای محبوب و مردمی و شخصیتهای سیاسی و فیالجمله همه اشخاص صاحب نام و نفوذ در جامعه باید با زبانی روشن و محکم در اینباره بنویسند و اقداماتی عملی برای ممانعت از آن انجام دهند.
▫️جریانهای سیاسی اگر میخواهند در فضای امروز ایران نقشی موثر ایفا کنند باید آرایشی جدید پیدا کنند و با همه توان سیاسی در مقابل انواع خشونتی که از جانب حکومت در برابر اعتراضات انجام میگیرد بایستند و اقدامات عملی منسجم و متحد انجام دهند. این افراد، نیروها و جریانها، خلاف مردم عادی، " صدا" و حتی قدرت عمل دارند و باید به رساترین شکل این صدا را بلند کنند و قدرت هر چند محدودشان را بهکار گیرند.
▫️خلاف آنچه ممکن است به نظر آید محکومیت علنی این اعمال از جانب چهرههای مشهور و نیروهای سیاسی قدرت زیادی دارد همانطور که اثر همراهی هنرمندان و ورزشکاران را در اعتراضات اخیر و واکنش طرف مقابل به آن را دیدیم. اکنون زمان آن است که افرادی که حتی تا کنون ساکت بودهاند، به شکل فردی و جمعی، این اعمال خلاف قانون و خلاف حق را محکوم کنند. شاید در این میان استادان دانشگاهها ،حقوقدانان و چهرههای سیاسی نقشی جدیتر بر عهده داشتهباشند.
▫️فراموش نکنیم سکوت و بیعملی ما در این مرحله به قیمت از دست رفتن "جان" افراد تمام میشود. سکوت و انفعال ما همراهی با این روندهای ویرانگر است. در برابر "اعدام" و همه احکام و رویههای خشن و ظالمانه برای خاموشکردن اعتراضات و تضییع حقوق مردم بایستیم، راهحل سیاسی و حقوقی را پیش چشم حاکمان و عرصه عمومی قرار دهیم و تاکید کنیم که مسئولیت همه خشونتها و خونریزیها در جامعه بر عهده حکومتی است که در برابر خواست مردم و حق مطلق حاکمیت آنها میایستد و به راهحلهای سیاسی تن نمیدهد.
*کانال نویسنده
@kaleme
🔴 نترس! اینجا نیزار خواهد شد
✍️ سایه اقتصادینیا
🔺تنها طناب بود و بس بود برای آن گلوی تُرد و گردن باریک. همان طناب که به گردن صور اسرافیل و ملکالمتکلمین انداختند، و خبرنگار روس آن را «یک سرگذشت ساده» خواند و تمام: «سرگذشت این دو تن (میرزا جهانگیر خان و ملکالمتکلمین) بسیار ساده بود. امروز ایشان را به باغ بردند و پهلوی فواره نگاه داشتند. دو دژخیم طناب به گردن ایشان انداختند. از دو سو کشیدند. خون از دهان ایشان آمد و این زمان، دژخیم سومی خنجر در دلهای ایشان فروکرد.»
🔺این هم سرگذشت محمد مختاری بود، یک سرگذشت ساده و تمام: «چشم و دست او را از پشت سر بست. طناب را به گردن او انداخت به روی شکم خواباند و حدود ۴ یا ۵ دقیقه طناب را تنگ کرد و آن را کشید. در این حالت دهان سوژه را با یک پارچه سفید گرفته بود تا بدین وسیله از ریختن خون به زمین و ایجاد سر و صدای احتمالی جلوگیری کند.... از روی ناخنها تشخیص دادند که کار تمام شده».
🔺و ما بودیم که در آن صبح سرد یکباره همه به هم محرم شدیم. ترس ما را به هم محرم کرده بود. سوز سرمای امامزاده طاهر ما را به هم محرم کرده بود. دست هم را گرفته بودیم، غریبهآشنا، نگاههایمان روی قبرها میچرخید و به هم قفل میشد تا به هم بگوییم نترس، نترس، نترس. اینجا نیزار خواهد شد و بر هر نی نسیمی خواهد وزید و از نفیر هر نی مرد و زنی خواهند نالید و شکایت سینۀ شرحهشرحهمان را به شهرها و دیارهای دور خواهند برد.
📎منبع و متن کامل
@kaleme
پیام میرحسین موسوی از حصر
🔴 چوبههای دار جنبش مردم را متوقف نخواهد کرد
•اینگونه حکمرانی به کشتار و ویرانی و از دست دادن همهی سرمایه ملی میانجامد و لاجرم مردم نیز در مقابل آن یکپارچه مقاومت خواهند کرد
▫️بسم الله الرحمن الرحیم
به اینگونه اعدامهای پشت پرده و سیاستزده خاتمه دهید. حقوق ملت را پاس بدارید و تلاش برای خوارکردن شهروندان و جوانان را متوقف کنید. وظیفهی شما حفظ جان آحاد ملت بود نه گرفتن جان شهروندان. مطمئن باشید با این روشهای ظالمانه و خونآلود، طول عمر حکومت شما تضمین نخواهد شد.
نه تیربارها و مسلسلها و نه چوبههای دار، جنبش مردم برای آزادی و حاکمیت بر سرنوشت خویش را متوقف نخواهد کرد. انقلاب ۵۷ برای خالی کردن زندانها بود و نه پر کردن و آتش زدن آنها. برای استقلال کشور از یوغ ابرقدرتها بود، نه قبول این یکی و طرد آن دیگری. برای وحدت بود و نه تفرقهی خانمانسوز بین خودی و ناخودی. و برای حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش بود نه تضمین حاکمیت ظالمانهی یک عدهی معدود بر مردم.
اینگونه حکمرانی به کشتار و ویرانی و از دست دادن همه سرمایه ملی میانجامد و لاجرم مردم نیز در مقابل آن یکپارچه مقاومت خواهند کرد.
میرحسین موسوی
۱۷ آذرماه ۱۴۰۱
#محسن_شکاری
@kaleme
🔴 دانشگاه ندای مبارزه با ظلم و جور زمانه را سر میدهد
•بیانیه حزب مجمع ایثارگران بهمناسبت ۱۶ آذر، روز دانشجو
🔺دانشگاه و جنبش دانشجویی اگر در دهه اول پس از پیروزی انقلاب ۵۷ در کشور اسلامی ایران، با دولت و قدرت مرکزی همراهی نمود، تنها به دلیل وجهه مردمی آن بوده است. امروز بعد از یک دوره رکود، بار دیگر مشاهده میشود دانشگاهیان و دانشجویان به ستوه آمده، در کنار خیزش زنان و جوانان به جنبش مهسا پیوسته و به فریاد بر آمده و در برابر زور و ستم، ندای مبارزه در برابر ظلم و جور زمانه را سر میدهند.
🔺در طی این سه ماهی که بر ملت ایران سپری شد، برای بازماندگان از انقلابیون ۵۷ و یادگاران دفاع مقدس نیز چه دردآور گذشته است. بار دیگر، دیدن همان صحنهها و صفآراییهای نظامیان و زرهپوشان جنگی مشابه دوران ستمشاهی، در برابر دانشگاههای کشور و مردم، یادآور چه غمها و تیرهروزیها که نبود! نظام جمهوری اسلامی در درون خود بنگرد که چه بر سرش آمده است که اینگونه در برابر دانشگاهیان، دانشجویان و استادان معترض صفآرایی نظامی مینماید و گارد ضد شورش بخود میگیرد؟!
🔺حزب مجمع ایثارگران با همه افتخاری که این روزها به دانشجویان و دانشگاهیان کشورش مینماید در برابر عظمت و دانایی و خروش و اعتراض آنان به احترام ایشان و در کنار ایشان میایستد و روز دانشجو را گرامی میدارد و خود را در غم خونهای عزیزی که در خیابانهای سراسر ایران بر زمین ریخته شده است، مصیبتزده میداند.
📎متن کامل
@kaleme
🔴 در وقت استراحت میان دو نیمه
✍️ کلمه - سید علیرضا بهشتی شیرازی
🔺سه ماه پیش اتفاقی افتاد که بعید میدانم این روزها کسی در حاکمیت به خاطر آن ایکاش نگوید. ایکاش در ون گشت ارشاد یا سپس در پاسگاه پلیس فلان کار را نمیکردند. بعد از آن ایکاش فلان کار را میکردیم. متاسفانه چرخ زمان به عقب بر نمیگردد. در عین حال همچنان سه ماه دیگر در پیش است که وقتی پایان یابد شاید دوباره کسانی حسرت کارهایی را بخورند که امروز نمیکنند، یا برای آنچه امروز میکنند پشت دست بگزند، بدون آنکه این آرزو و پشیمانی سودی داشته باشد.
🔺ببینید چه میدهید و چه به دست میآورید. آیا در ۸۸ آن همه ولخرجی در قبول خسارتها ارزشش را داشت؟ آیا آن پرونده به راستی بسته شد؟ آیا به سال ۸۷ یا حتی بهتر از آن باز گشتید؟ یا آنچه امروز میچشید مکافات خطای آن ایام است؟ امروز نیز داستان همین است. مشکل با خشونت حل نمیشود. در جوف وعدهها برای اعدام بعضی دستگیر شدگان صدای کسانی به گوش میآید که معتقدند پس از کشتن پنجهزار نفر جامعه آرام خواهد گرفت.حال آنکه آرام نخواهد گرفت. حتی اگر آرام میگرفت دو ماه بعد باز همینجا بودید. منتظر یک جرقه دیگر.
🔺تنها تفاوت ایران وجود نسلی میانسال است که میخواهد سرعت تحولات و نه ماهیت آن را اداره کند. اگر اشتباه کردید و افکار مالیخولیازدهتان را پس از تمرین در کردستان،در مابقی کشور به اجرا در آوردید نقش آنان حذف و در جهنم گشوده خواهد شد. اگر باور نمیکنید ببینید که در محله شما شبها چند نفر شعار مرگ سر میدهند. در محله ما دهپانزده نفر، ولی صدایشان پژواک دارد، زیرا دلها، اگرچه نه عملهای سیصد نفر باقمیانده با آنان است. روزی که خیابان شهرها با خون چند هزار انسان دیگر رنگین شود مابقی این کوه عظیم یخ از آب بیرون خواهد آمد و کار را یکسره خواهد کرد.
🔺از خطوط قرمز برای خود و پیروانتان طناب مرگ درست نکنید. بخواهید یا نخواهید، بپذیرید یا نپذیرید سرنوشت بلندمدت کشور به دست جوانان تعیین میشود و باید بشود. با حرکت فصلها هماهنگ شوید تا باقی بمانید.
📎متن کامل
@kaleme
🔴 سفاکی و بیرحمی، سرانجامی جز سقوط ندارد
•بیانیه انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها به مناسبت ۱۶ آذر، روز دانشجو
▫️شانزده آذر از آن رو « روز دانشجو » نام گرفت و با وجود سقوط رژیم پهلوی اعتبار و استمرار خود را حفظ کرد که از سویی نماد بیداری، خیزش و اعتراض دانشجو نسبت به شرایط موجود و از سویی نشانگر سفاکی و بیرحمی دولت کودتا و قصد آن برای ایستادگی در برابر مردم حتی به بهای ریختن خون دانشجویان در صحن دانشگاه بود.
▫️دانشجویان با آگاهی از قصد حکومت برای برقراری روابط سیاسی با انگلیس و سفر معاون رئیس جمهور آمریکا به ایران این اقدامات را گامی برای بی اعتبار کردن مطالبه اساسی نهضت ملی ایرانیان که همانا حاکمیت ملت بر سرنوشت و منابع طبیعی خویش بود دانستند و دولت کودتا نیز با توسل به زور عریان و با بیرحمی تمام، بی اعتنا به حرمت دانشگاه، از شلیک گلوله و ریختن خون سه آذر اهورایی (شهیدان احمد قندچی، آذر (مهدی) شریعترضوی و مصطفی بزرگنیا) ابا نکرد تا نشان دهد فصل دیگری در سیاست ایران آغاز شده و قصد هیچگونه انعطاف و عقب نشینی ندارد.
▫️اما گذر ایام نشان داد که سفاکی و بیرحمی و ریختن خون مردم و دانشجویان آگاه بر سنگفرش های سرد و تیره و ایستادگی در برابر خواست ملت سرانجامی جز تشدید شکاف دولت و ملت و سقوط و فروپاشی ندارد.
▫️۱۶ آذر الگوی بیداری و اعتراض به استبداد حاکم و نقض حاکمیت ملی با پیشگامی دانشجویان است ؛ صدای دانشجویان صدای همیشه بیدار جامعه است ؛ پرسشها ، انتقادها و شک و تردیدهای آنان نیز همواره بازتابی از شرایط جاری جامعه است.
▫️بسی جای تاسف است که در این ایام صدای دانشجویان شنیده نمی شود و به جای اینکه دانشجویان منتقد و معترض قدر ببینند با انواع محدودیت ها و فشارها روبرو هستند.
▫️انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها ضمن گرامیداشت یاد و آرمان شهیدان واقعه ۱۶ آذر، اعمال فشارها و ایجاد محدودیتها و تشدید برخوردهای فراقانونی با دانشجویان معترض را محکوم میکند و آزادی فوری دانشجویان زندانی و شنیدن به موقع صدای آنها و پاسخگویی مناسب به مطالبات آنان را خواهان است.
@kaleme