ir_review | Неотсортированное

Telegram-канал ir_review - پایش راهبردی ایران

-

کانال پایش مسائل سیاسی ایران به شکل حرفه ای،مستقل و علمی به دنبال تبیین و بیان اخبار سیاسی و ارائه تحلیل جامع از مسائل ایران اعم از داخلی وخارجی است.🛑تذکرمهم 🌍انتشار مطالب به معنی تایید آنها نیست🌍🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷ا

Подписаться на канал

پایش راهبردی ایران

🔴به کوری چشم دشمنان خلیج فارس خواهد ماند

🔸دکتر عماد آبشناس، تحلیلگر سیاسی، در مقاله ای نوشت: یکی از رسانه های آمریکایی اخیرا مطلبی را منتشر کرده که بر مبنای آن ادعا کرده دونالد ترامپ تصمیم دارد برای کسب رضایت خاطر عرب های حوزه همیشه فارس اعلام کند که از این پس آمریکا از نام مجعول برای این خلیج عربی استفاده خواهد کرد.

🔸در صورتی که چنین ادعایی صحت داشته باشد قطعا نشان دهنده بلاهت وی و هر کس او را باور می کند است چرا که این نام یک نام تاریخی و نشان هویتی تاریخی است که امکان تغییر آن وجود ندارد و همانگونه که امروزه علیرغم دستور اجرایی ترامپ برای تغییر نام خلیج مکسیک به خلیج آمریکا کل دنیا این خلیج را هنوز با نام خلیج مکسیک می شناسد عملا هر تصمیم دیگری هم به همان نسبت ارزش دارد.

🔸البته اقدام ترمپ در تغییر نام خلیج مکسیک بیشتر نمایش نفرت وی نسبت به مردم مکسیک دارد تا یک موضع گیری رسمی یا وابسته به منطق تاریخی و یا جغرافیایی و در صورتی که وی درباره خلیج همیشه فارس اظهار نظری خارج از چهارچوب تاریخی و جغرافیایی نماید قطعا نشان می دهد که وی با ملت ایران و هویت ملی ایرانی مشکل دارد نه چیز دیگری. /اسپوتینگ

متن کامل مقاله را اینجا بخوانید


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔹رئیس جمهور سه‌شنبه هفته آینده به دوحه قطر سفر خواهد کرد.

🔹این خبر درحالی مهم است که ترامپ هفته آینده در سفر خاورمیانه‌ای خود به دوحه قطر هم سفر خواهد کرد و زمزمه‌هایی از دیدار بین دو رئیس جمهور وجود دارد و خود ترامپ هم اعلام کرده بزودی خبر بسیار مهم و مثبتی خواهد داد.
🧠 تصویر ساخته شده با هوش مصنوعی است و به صورت نمادین همکاری و تعامل بین مقامات را نشان می‌دهد.
💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

ویتکاف:

🔹آمریکا در تلاش است دور چهارم گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران را برای آخر این هفته (میلادی) برنامه‌ریزی کند

🔹اگر این گفت‌وگو برگزار نشود، تنها دلیلش سفر رئیس جمهوری به خاورمیانه خواهد بود

🔹روند مذاکرات هسته ای با ایران مثبت است و در حال پیشرفت هستیم

🔹رئیس‌جمهور می‌خواهد در صورت امکان، این مساله به‌ صورت دیپلماتیک حل شود، بنابراین ما تمام تلاش خود را انجام می دهیم

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔴 هدف، برچیدن کامل برنامه هسته‌ای #ایران است

#دونالد_ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحد آمریکا، در گفت‌وگویی با شبکه ان‌بی‌سی تأکید کرد که هدف اصلی از مذاکره با جمهوری اسلامی ایران، برچیدن کامل برنامه هسته‌ای است.
🔻#ترامپ  درعین‌حال اظهار داشت که آمادگی دارد به دلایل و استدلال‌ها درباره برنامه هسته‌ای غیرنظامی ایران گوش دهد؛ به‌ویژه در صورتی که این برنامه با توقف کامل فعالیت‌های مربوط به تسلیحات هسته‌ای همراه باشد.

🔻ترامپ تصریح کرد: انرژی هسته‌ای غیرنظامی اغلب منتهی به جنگ‌های نظامی می‌شود و ما نمی‌خواهیم ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد.

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

اکسیوس:

🔹انتظار می‌رود مذاکره‌کنندگان آمریکایی و ایرانی اواخر این هفته برای چهارمین دور از مذاکرات هسته‌ای دیدار کنند./انتخاب

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔴روزنامه اسرائیلی: ماجرای هماهنگی نتانیاهو و والتز در خصوص ایران صحت دارد

🔹روزنامه یدیعوت آحارونوت صحت گزارش واشنگتن پست درباره هماهنگی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی با «مایکل والتز» مشاور برکنار شده امنیت ملی آمریکا درباره پرونده ایران را تأیید کرد. 
🔹شامگاه شنبه رسانه آمریکایی به نقل از مقام‌های رسمی و منابع مطلع نوشته یکی از دلایل اصلی برکناری مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا حمایت او از به کار بستن گزینه نظامی علیه ایران و هماهنگی فشرده با رژیم صهیونیستی در این زمینه بود.
🔹در همین راستا منابع آگاه به نشریه آمریکایی «واشنگتن‌پست» گفتند برکناری مایک والتز مرتبط با هماهنگی‌های فشرده او با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره به کار بستن گزینه نظامی علیه ایران پیش از سفر اخیر نتانیاهو به کاخ سفید بوده است.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

واشنگتن پست: در حاشیه برکناری والتز: پیش از سیگنال‌گیت، مذاکرات والتز با نتانیاهو بر سر حمله به ایران، ترامپ را خشمگین کرده بود

واشنگتن پست:

تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، برای برکناری مایکل والتز، مشاور امنیت ملی خود، محصول انباشت تدریجی ناامیدی از یک افسر سابق کلاه سبز بود که بسیار مشتاق‌تر از رئیس خود در دفتر بیضی شکل به استفاده از نیروی نظامی دیده می‌شد. سرنوشت والتز با گنجاندن یک روزنامه‌نگار در یک گفتگوی گروهی حساس سیگنال در ماه مارس قطعی شد. اما مقامات ارشد و مشاوران ترامپ روز جمعه گفتند که او از اوایل دولت با دیگر مقامات ارشد، از جمله بر سر اینکه آیا اقدام نظامی علیه ایران را دنبال کند یا خیر، اختلاف نظر داشته است.

این ماجرا باعث شده برخی از مقامات ارشد کاخ سفید لزوم وجود یک شورای امنیت ملی سنتی را زیر سوال ببرند و راضی شوند مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، که ترامپ روز پنجشنبه او را به عنوان جایگزین موقت والتز معرفی کرد، برای مدتی طولانی در سمت سرپرست باقی بماند، تصمیمی که احتمالاً نهادی را که نقش قدرتمندی در شکل‌دهی سیاست خارجی ریاست جمهوری‌های مدرن داشته است، تضعیف خواهد کرد. مقامات گفتند که این امر یک چهره کلیدی در کاخ سفید با سابقه طولانی طرفداری از مداخله نظامی را به حاشیه می‌راند. ترامپ والتز را به عنوان سفیر خود در سازمان ملل متحد معرفی کرده است، بنابراین او در دولت باقی خواهد ماند.

به گفته یک مقام ارشد کاخ سفید، یک مشاور ترامپ و یک فرد دیگر که با این موضوع آشنا هستند، مشکلات والتز به مرور زمان افزایش یافت و سوزی وایلز، رئیس دفتر کاخ سفید، به طور فزاینده‌ای احساس می‌کرد که او برای رئیس جمهور مناسب نیست. آنها و دیگران به شرط ناشناس ماندن در مورد ملاحظات داخلی پرسنل صحبت کردند.

اما دو نفر از این افراد گفتند که والتز همچنین پس از دیدار بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، از دفتر بیضی شکل در اوایل فوریه، ترامپ را ناراحت کرد، زمانی که به نظر می‌رسید مشاور امنیت ملی با رهبر اسرائیل در این باور که زمان حمله به ایران فرا رسیده، هم‌نظر است.

این دو منبع گفتند که به نظر می‌رسد والتز پیش از دیدار نتانیاهو و ترامپ در کاخ سفید، هماهنگی‌های فشرده‌ای با نتانیاهو در مورد گزینه‌های نظامی علیه ایران داشته است.

به گفته یکی از این افراد، والتز «می‌خواست سیاست ایالات متحده را به سمتی ببرد که ترامپ با آن راحت نبود، زیرا ایالات متحده هیچ تلاشی برای یک راه‌حل دیپلماتیک نکرده است.»

آن شخص گفت: «این موضوع به ترامپ گزارش شد و رئیس جمهور از آن راضی نبود.»

استیون چونگ، مدیر ارتباطات کاخ سفید، پس از تحقیقات واشنگتن پست در بیانیه‌ای گفت: «رئیس‌جمهور دستور کار را تعیین می‌کند و اجرای آن سیاست‌ها به دولت او بستگی دارد و همه در یک جهت حرکت می‌کردند و به همین دلیل است که او موفق‌ترین ۱۰۰ روز اول تاریخ را داشت.»

دیدگاه برخی در دولت این بود که والتز سعی داشت کفه ترازو را به نفع اقدام نظامی سنگین کند و با اسرائیلی‌ها همکاری می‌کرد. یکی از مشاوران ترامپ با اشاره به وزیر امور خارجه بوش گفت: «اگر جیم بیکر با سعودی‌ها برای براندازی جورج اچ. دبلیو. بوش معامله‌ای فرعی انجام می‌داد، اخراج می‌شد. تو نمی‌توانی این کار را بکنی. تو برای رئیس جمهور کشور خودت کار می‌کنی، نه برای رئیس جمهور یک کشور دیگر.»

دو مقام ارشد کاخ سفید روز جمعه گفتند که برکناری والتز در حالی صورت گرفت که برخی دیگر از اعضای برجسته دولت، از جمله جی دی ونس، معاون رئیس جمهور، سعی داشتند به اعتبار او کمک کنند. ونس، والتز را در سفر ماه مارس به گرینلند برد، جایی که ترامپ گفته است می‌خواهد آن را به دست آورد. یکی از مقامات گفت که تصمیم به همراه بردن او تا حدودی برای تقویت این مشاور تحت فشار بود، چند روز پس از آنکه آتلانتیک گزارش داد که والتز سهواً سردبیر مجله را در یک گفتگوی برنامه‌ریزی برای هماهنگی اقدام نظامی در یمن گنجانده است.

این مقام گفت معاون رئیس جمهور - که در مسائل سیاست خارجی نسبت به اقدام نظامی بسیار بدبین تر از والتز است - همچنین سعی کرد مشاور امنیت ملی را به دیگر محافظه کارانی که در اردوگاه ونس قرار داشتند معرفی کند.

با این حال، در نهایت، وایلز و دیگر اعضای ارشد کاخ سفید به این احساس رسیدند که والتز برای حضور در جناح غربی کاخ سفید - و به ویژه برای ترامپ - مناسب نیست. حتی قبل از ماجرای سیگنال‌گیت، مشاور امنیت ملی در وضعیت نامساعدی قرار داشت و برخی از مقامات کاخ سفید هشدار داده بودند که او ممکن است یکی از اولین مشاوران ارشدی باشد که کنار گذاشته می‌شود.

آنا کلی، سخنگوی کاخ سفید، روز پنجشنبه در دفاع از استفاده‌ی کلی‌تر والتز از این اپلیکیشن گفت: «سیگنال یک اپلیکیشن مورد تایید برای استفاده‌ی دولتی است و روی گوشی‌های دولتی نصب می‌شود.»


👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔺تعویق مذاکرات و توئیت ترامپ!

وزرای خارجه عمان و ایران از تعویق مذاکرات دور چهارم در فردا شنبه در رم به دلایل لجستیکی و تدارکاتی خبر داده‌اند. در کنار آن هم مذاکرات امروز جمعه تهران و تروئیکای اروپایی نیز به زمان دیگری موکول شده است.

هنوز روشن نیست که چه نوع مسائل فنی باعث موکول کردن مذاکرات پس فردا شنبه به روز دیگری شده است.

در عین حال شبکه المیادین نزدیک به ایران به نقل از منابع ایرانی دلایل دیگری را برای تعویق مذاکرات اعلام کرده است؛ از جمله اعتراض به «مواضع متناقض» و تلاش آمریکا برای «تغییر چارچوب کلی و مورد توافق مذاکرات».

اما اگر ادعای این منابع صحت داشته باشد و تعویق دور چهارم مذاکرات به پیشنهاد ایران بوده است، دلیلی نداشت وزارت خارجه دوشنبه گذشته اعلام کند که دور چهارم شنبه برگزار می‌شود.

اما تمی بروس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا دیروز گفته است: «هیچگاه زمان و مکان حضور ایالات متحده در دور چهار مذاکرات تایید نشده بود.»
این سخنان در ظاهر نشانگر تعویق مذاکرات به پیشنهاد آمریکاست، اما اگر ایران این درخواست را مطرح کرده باشد، اظهارات بروس می‌تواند واکنشی به آن با این مضمون باشد که آمریکا اساسا موافقت خود را درباره تاریخ دور چهارم بیان نکرده بود.

حال اگر واقعا عوامل لجستیکی و فنی موجب تعویق مذاکرات شده است، پرسش مطرح درباره ماهیت آنهاست، آیا با تغییر و تحولات در دولت آمریکا و اخراج والتز از سمت مشاور امنیت ملی و احتمال جایگزینی ویتکاف مرتبط است یا اختلاف‌نظرها در کاخ سفید درباره ایران و ناخرسندی از روند مذاکرات یا آماده نبودن پاسخ و جمع‌بندی یکی از دو طرف در رابطه با مسائل مطرح شده در دور سوم مذاکرات، یا این که به فرض تعویق از جانب آمریکا این هم بخشی از سبک مذاکراتی ترامپ است که از مذاکره ابزار فشار بسازد و اعلام کند زمان را من تعیین می‌کنم و یا….

آنچه شائبه وجود علل دیگری دستکم در کنار دلایل فنی احتمالی را مطرح می‌کند، توئیت تند دونالد ترامپ تحت عنوان «هشدار» است که در آن بر توقف فوری تمام خریدهای نفت یا محصولات پتروشیمی ایران تاکید و همچنین تهدید کرده است که «هر کشور یا شخصی که هر مقدار نفت یا محصولات پتروشیمی از ایران بخرد، بلافاصله مشمول تحریم‌های ثانویه خواهد شد.»

آنچه واضح و مبرهن است این که مذاکرات در دور سوم خود که مهم‌تر از دو دور قبلی بود، وارد مسائل بسیار چالشی شد و به تبع آن هم اختلافات ظاهرا پررنگ بوده است. یک روز قبل از شروع دور سوم مذاکرات طی یادداشتی بیان شد که ممکن است وقفه‌ای در مذاکرات ایجاد شود که طرف آمریکایی در این مدت تلاش خواهد کرد فشار حداکثری را در ابعاد مختلف تشدید کند.

توئیت هشدار آمیز ترامپ نیز احتمالا در همین راستاست. اساسا فارغ از این که شیوه مذاکراتی ترامپ کاربست حداکثری اهرم‌ها برای بالا بردن قدرت چانه زنی خود در گفتگوهاست، فشار از ابزارهای چانه‌زنی در مذاکره به ویژه میان طرف‌های متخاصم و دشمن است و معمولا این طرف‌ها تلاش می‌کنند که در مقابل فشارهای یکدیگر تاب آوری داشته باشند و مانع نقد کردن آن‌ها در مذاکرات شوند.

اینجا طرف آمریکایی از ابزار فشارهای سیاسی، رسانه‌ای و تهدیدهای نظامی به ویژه تشدید گسترده تحریم‌ها علی الخصوص از زمان شروع گفتگوها برای ایجاد برگردان آن‌ها در صحنه مذاکرات استفاده می‌کند و دست خود را برای این کار باز می‌‎بیند و ترامپ نه در جریان مذاکرات و نه قبل از هر گونه توافق احتمالی فشار را کنار نخواهد گذاشت و حتی بعد از توافق هم در سطحی به کار خواهد گرفت.

ابزار فشار طرف ایرانی نیز در حال حاضر در همان حوزه برنامه هسته‌ای است که از یک طرف، تقریبا در چنین شرایطی به دلایلی چندان دستان خود را برای تشدید گام‌های هسته‌ای خود از به کارگیری سانتریفیوژهای جدید گرفته تا «تهدید رسمی» به بازنگری در دکترین هسته‌ای و دفاعی خود باز نمی‌بیند و از دیگر سو نیز چه بسا با هدف مدیریت تنش با اروپا و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ویژه در این بازه زمانی کوتاه، راه چاره را گفتگو و نوعی همکاری برای حل برخی مسائل اختلافی ببیند تا مانع از فعال‌سازی مکانیسم ماشه در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات در آینده نزدیک شود.

در هر صورت، دور چهارم مذاکرات دیر یا زود برگزار می‌شود. با برگزاری این دور مشخص خواهد شد که دو طرف تا چه اندازه در جهت حل اختلافات و مسائل کلیدی حرکت می‌کنند. اما در نهایت احتمال منتهی شدن این روند پرفراز و نشیب به توافق هنوز بیشتر از عدم توافق است. در این میان هر اندازه بن‌بست در دیگر پرونده‌های مورد اهتمام ترامپ ادامه یابد، شانس توافق با ایران بیشتر می‌شود و عکس آن نیز موفقیت او در این پرونده‌ها ممکن است به سخت‌گیری بیشتر در مذاکرات با تهران برای دستیابی به توافقی بهتر و مطلوب خود بینجامد.
#صابر_گل_عنبری

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠



👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔴 تأخیر در مذاکرات؛ ضعف تصمیم‌گیری در واشنگتن

🔸علی رغم ارزیابی های مثبت طرفین از سه دور مذاکره ،به یکباره مرحله چهارم گفتگوهای ایران و امریکا در ساعات پایانی به تعویق افتاد!
تحلیل گران دلایل متعدد و مختلفی از جمله :
گزارش جدید و جهت دار گروسی به امریکا، بهانه نمودن حمایت ایران از انصارالله و یا اختلاف درونی دولت ترامپ را مطرح کرده اند.

🔻ضعف تصمیم‌گیری در طرف آمریکایی

به نظر مهم ترین دلیل ضعف در تصمیم گیری سخت از سوی امریکا می تواند باشد!
ایران از همان ابتدا با قدرت و عزت حتی با تحمیل خواسته های اولیه خود وارد مذاکرات شده است، مهم تر از آن ما به وضوح می دانیم از این دور از مذاکرات چه می خواهیم و در خواسته خود مصمم و بویژه متحد هستیم همچنین دقیقا به آنچه که باید بدهیم و بگیریم واقفیم خطوط قرمز و چارچوب ها نیز با هماهنگی کامل مشخص است اما طرف امریکایی نشان می دهد که اینگونه نیست!

🔺پیشرفت در دور سوم مذاکرات

ظاهرا در دور سوم مذاکرات فنی، چارچوب کلی بحث مشخص شده و طرفین جزئیات خواسته های خود را مطرح نموده اند و پس از گفتگوهای فشرده و دشوار نهایتا برای اخذ همان تصمیم سخت به پایتخت ها رجوع کرده اند تا در دور چهارم کار را جلو ببرند.

🔺بهانه‌جویی و سردرگمی آمریکا

چنانچه گفته شد تیم ایران در تهران به جمع بندی مطلوب رسیده و آماده دور بعدی است اما بهانه جویی واشنگتن با توییت وزیر دفاع و تکرار آن توسط ویتکاف و صدور تحریم های جدید نشان از ناتوانی، سردرگمی و عجز ترامپ در اثبات ادعایی است که مکرر مطرح می کند!

🔚در هر صورت توپ در زمین امریکاست و حنای تهدیدات متعدد دولت ترامپ نیز برای ایران رنگی ندارد؛ اگر قرار است کسی تجدید نظر یا عقب نشینی کند او حتما دونالد جان ترامپ است.
#محمدتقی_احمدی


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔴 وزیر خارجۀ آمریکا: کارشناسان آمریکایی باید بتوانند تاسیسات هسته‌‌ای ایران را بازرسی کنند

🔹درحالی‌که معاهدۀ ان‌پی‌تی به ایران حق قانونی برای غنی‌سازی اورانیوم می‌دهد وزیر خارجۀ آمریکا گفته اگر ایران خواستار یک برنامۀ هسته‌ای صلح‌آمیز است راه آن «ساختن راکتور و واردکردن اورانیوم غنی‌شده» است.

🔹روبیو همچنین خواستار بازرسی کارشناسان آمریکایی از تأسیسات اتمی ایران شد و گفت: «اگر همۀ چیزی که ایران می‌خواهد انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای است نباید از بازرسی‌های بین‌المللی و از جمله بازرسی‌های آمریکایی بیم داشته باشد.»


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🎙استیو ویتکاف: برجام توافقی به نفع ایرانی‌ها بود

🔷فرستاده ویژه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در غرب آسیا در  برنامه رادیویی دبلیو. ای. بی. سی درباره گفت‌وگوهایش با مقامات ایران گفت:

🔷احساسات من در این دیدارها نیز بسیار شبیه چیزی است که درباره ملاقات‌هایم با پوتین توصیف کردم. من با عباس عراقچی، وزیر امورخارجه ایران دیدار کردم. احساس من نسبت به این دیدار این بود که مهم و قابل توجه است. احساسم این بود که من مسئول و امانتدار هستم و در حال انجام کاری بزرگ‌تر از خودم، مجددا به نمایندگی از دولت آمریکا و رئیس جمهور ترامپ هستم تا چیزی که می‌خواهیم را به دست آوریم.

🔷ویتکاف در ادامه در پاسخ به سوالی درباره هدف این گفت‌وگوها با اشاره به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) آن را توافقی ناقص و یک‌طرفه توصیف کرد و گفت: در دنیای تجارت گزینه‌های یک‌طرفه منطقی و عادلانه نیست. برجام توافقی به نفع ایرانی‌ها بود و این، چیزی است که باید اصلاح  و جبران شود.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

اعلام نتایج اولیه بررسی علل حادثه بندر شهید رجایی

اطلاعیه کمیته بررسی علل حادثه بندر شهید رجایی :
بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد
قصور در رعایت اصول ایمنی و پدافند غیرعامل محرز شده است.

خلاف اظهاری در برخی موارد وجود داشته است و دستگاه قضایی و امنیت به‌دنبال افراد خاطی هستند.

علت‌‌یابی قطعی اصلی این حادثه مستلزم بررسی کامل و همه‌جانبه ابعاد مختلف آن است که در  به‌زودی به اطلاع خواهد رسید.

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔴 وزیر اطلاعات:

🔹توافق [با امریکا] در صورت تامین منافع ما در دسترس است

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔴 حساسیت دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا

🖊 عبدالرضا فرجی راد، استاد ژئوپلیتیک، در پایان دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا در یادداشتی نوشت:


☢️شنبه در حالی مذاکرات دور سوم ایران و آمریکا در مسقط آغاز شد که وظیفه مذاکره کنندگان ایرانی و آمریکایی سنگین‌تر از دو دور قبلی  بوده است.

☢️در این دور علاوه بر ادامه احتمالی مذاکرات سیاسی، مذاکرات فنی نیز آغاز شد که تیم ۱۲ نفره فنی آمریکایی با تیم فنی طرف ایرانی به سرپرستی دکتر عراقچی گفت‌وگوهایی را انجام دادند. هر چند که جزئیات مذاکرات فنی را دو معاون وزیر امور خارجه دنبال می‌کنند، ولی دکتر عراقچی بر گفت‌وگوها نظارت دارد.

☢️ مسائل متعددی از میزان غنی‌سازی گرفته تا تعداد سانتریفوژهای قابل فعالیت، بازرسان آژانس و حضور بازرسان آمریکایی که طرف آمریکایی قبلا  برای نظارت ابراز تمایل نموده بود و حتی همکاری ایران و آمریکا در ایجاد نیروگاه هسته‌ای مشترک که وزیر خارجه  در مقاله خود که برای بنیاد کارنگی به آن اشاره نمود و نیز مکان قرار گیری اورانیوم ذخیره شده ممکن است مورد گفت‌وگو قرار گیرد.

☢️ در واقع ورود کارشناسان فنی به جریان مذاکرات به این معنی است که دو طرف در رابطه با کلیات موافقت‌هایی داشته اند و  می‌توان گفت که مذاکرات وارد فاز دوم خود که فازی سخت و نفس‌گیر است شده است.

🔸حتی در این فاز این احتمال وجود دارد علی‌رغم توافقات قبلی باز هم هیأت آمریکایی در خواست کند که ایران به جای غنی‌سازی‌ در داخل ایران اورانیوم از خارج وارد کند؛ یعنی آن چیزی که مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا در روز گذشته آن را به عنوان یک پیشنهاد مطرح کرد، ولی مشخص است که نمایندگان ایرانی زیر بار چنین در خواستی نخواهند رفت.

🔸البته بعید است که  شخص ترامپ در رابطه با غنی‌سازی حداقلی در ایران و زیر نظر بازرسان حساسیت زیادی داشته باشد، ولی مشکل اصلی وی این است که از حملات رقبای خود نگران است که نگویند آن چیزی که ترامپ به دست آورد چیزی بالاتر از برجام نیست و این خود دست‌مایه‌ای برای حملات به رئیس جمهور آمریکا شود که دلیل خروج از برجام چه بوده است. ترامپ به هیچ وجهی حاضر نیست که در صورت نتیجه بخش شدن مذاکرات و با توجه به عدم موفقیت در ایجاد آتش‌بس در اوکراین و غزه این دستاورد زیر سؤال برود.

👈در این دور از مذاکرات، مذاکره کنندگان اصلی ایرانی و آمریکایی در کنار کارشناسان ارشد فنی حضور داشتند که اگر در جایی با بن‌بست رو به رو شدند مذاکره کنندگان اصلی بتوانند گره‌ای را باز کنند. به نظر می‌رسد هم ویتکاف به عنوان نماینده ترامپ و هم دکتر عراقچی به عنوان نماینده ایران که از حمایت مقام رهبری و رئیس جمهور برخوردار است می‌توانند بعضی از مشکلات در طول مذاکرات فنی را در محل حل و فصل کنند. زیرا علاوه بر اینکه مذاکرات از حساسیت برخوردار است در این میان عامل زمان هم باید مدنظر قرار گیرد.

👈با توجه به مذاکرات فنی و با تعداد بیشتری از کارشناسان ارشد از دو طرف که شاید به عدد ۲۰ نزدیک باشد، حالا این سؤال مطرح می‌شود که این مذاکرات فنی می‌تواند به صورت غیر مستقیم برگزار گردد؟ به ویژه آنکه در جزئیات مسائل فنی نیاز به بحث و چانه‌زنی فراوان وجود دارد که شاید با پیشرفت گفت‌وگوها کارشناسان فنی به صورت مستقیم نیز به گفت‌وگو بپردازند.

👈با توجه به ملاحظات بالا، بالأخره مذاکرات دور سوم هم با امیدواری به پایان رسید و قرار است در شنبه آینده و به احتمالی در اروپا دنبال شود. عدم ادامه مذاکرات به این دلیل بوده که کارشناسان دو کشور به خاطر حساسیت‌های بحث‌های فنی نیاز به مشورت با مقامات ارشد کشورشان دارند. در پایان مذاکرات وزیر خارجه عمان اعلام نمود که ایران و آمریکا تمایل مشترک خود را برای دستیابی به توافق بر پایه احترام متقابل و تعهدات پایدار اعلام نمودند و تمام نگرانی‌های فنی از سوی دو طرف به بحث گذاشته شد.

👈 به نظر می‌رسد از این به بعد مذاکرات بر محور امور فنی حرکت خواهد کرد و طرف عمانی اعلام نمود که مقامات سطح بالای مذاکره کننده در سوم ماه می با یکدیگر گفت‌وگو خواهند کرد. البته در سخنان دکتر عراقچی احتیاط هم دیده می‌شد. ایشان ضمن ابراز رضایت از مذاکرات به وجود اختلافاتی در موضوعات کلان و خرد نیز اشاره نمود. به همین دلیل قرار شده که دو طرف در کشورهای خود برای پیدا کردن راه‌حل‌هایی تلاش نمایند. نکته قابل توجه اینکه قرار است در دور بعدی مذاکرات کارشناسان اتمی و اقتصادی هم حضور داشته باشند که این خود نشان از اراده دو طرف در جدی بودن مذاکرات و پیدا کردن راه‌حل‌هایی دارد./ جماران


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔴 نیویورک‌تایمز به نقل از یک منبع:

🔹دور بعدی مذاکرات #ایران و آمریکا احتمالاً طی دو هفته آینده برگزار خواهد شد، اما طرف آمریکایی نیاز دارد مدتی را صرف بررسی اطلاعات و پیشنهادهای ارائه شده از سوی ایرانی‌ها کند.

🔹آمریکا تمایل دارد مذاکرات را به مکانی نزدیک‌تر به خاک ایالات متحده منتقل کند تا محل برگزاری راحت‌تر باشد./انتخاب


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🎙سیدجلال دهقانی فیروزآبادی در گفت‌وگو با ایرنا؛

⭕️مطلوب ترامپ توافق حداکثری با ایران است نه جنگ/تلاش اروپا برای امتیازگیری از ایران و آمریکا

✍️لیلا واحدی

🔹آمریکا از همان ابتدا با یک رهیافت قدرت‌محور وارد مذاکرات با ایران شده است. مذاکره قدرت‌محور بر سه اصل یا سازوکار استوار است: اول: تهدید یا به‌کارگیری زور (دیپلماسی اجبار و قهرآمیز)، دوم: حداکثرگرایی یعنی مطالبه امتیازات حداکثری و سوم: امتیازدهی قطره‌چکانی. به بیان دیگر، آمریکایی‌ها با این رهیافت وارد شدند تا در یک فرآیند پلکانی امتیازات تدریجی را از ایران با تکیه بر تهدید نظامی مطالبه کنند و در مقابل، امتیازاتی را به صورت محدود و قطره‌چکانی به ایران ارائه دهند. لذا می‌توانیم بگوییم که راهبرد مذاکره پلکانی در چارچوب رهیافت مذاکره قدرت‌محور قرار دارد و در این نوع مذاکره، طرق مذاکره‌کننده با حداکثر مطالبات آغاز می‌کند و نهایتاً در فرآیند مذاکره از خواسته‌های حداکثری خود عدول یا تنزل می‌کند، یا آن‌ها را کاهش می‌دهد.

🔹برکناری والتز به عنوان کسی که در دسته بازها و جنگ‌طلبان تعریف می‌شد، می‌تواند سیگنال مثبتی تلقی شود اما جایگزینی‌ او با روبیو تفاوت چندانی ایجاد نمی‌کند، گرچه روبیو در مقایسه با والتز «خیر الشرین» است. پیش از هر تحلیلی باید دید دلیل این برکناری چه بوده است گفته می‌شود که او ضد توافق بوده و بر گزینه جنگ تأکید داشته، به‌ویژه اینکه بدون اطلاع ترامپ با نتانیاهو در حال طراحی حمله به ایران بوده‌اند.

🔹ترامپ معتقد است که همه تصمیمات باید از فیلتر او بگذرد و حرف آخر را باید خود او بزند. بنابراین، اینکه مشاور امنیت ملی بدون اطلاع رئیس‌جمهور با نتانیاهو سناریوی نظامی را مطرح کرده‌اند، باعث برکناری‌ والتز شده است.

🔹خود ترامپ دنبال جنگ نیست، بلکه به دنبال یک توافق حداکثری برای تأمین منافع آمریکاست و راهبرد او راهبرد مذاکره قدرت‌محور است که مبتنی بر دیپلماسی اجبار و تهدید است. من بارها گفته‌ام تجهیزات و تسلیحات نظامی آمریکا در منطقه و جزایر «دیگو گارسیا» برای حمله به ایران نیست، بلکه برای پیشبرد یک توافق مطلوب و حداکثری از نظر آمریکاست.

🔹مخالفت والتز با گزینه دیپلماسی هم از دیگر دلایل برکناری اوست و بنابراین، من همچنان معتقدم که گزینه اول آمریکا، مذاکره و راه‌حل دیپلماتیک برای تأمین منافع حداکثری در موضوع هسته‌ای و البته سایر موضوعات است.

🔹حتی اگر توافق هسته‌ای صورت بگیرد، این پایان کار نخواهد بود و احتمال دارد که آمریکایی‌ها بار دیگر مطالبات جدیدی را مطرح کنند.
با این حال، باید توجه داشت که اساساً فلسفه وجودی مذاکره همین است. اگر دو طرف در مورد همه‌چیز توافق داشتند و اختلافی وجود نداشت، که دیگر مذاکره معنا نداشت.

🔹مذاکره در واقع نوعی جنگ دیپلماتیک است؛ دو طرف تا نهایت توان تلاش می‌کنند تا منافع ملی خود را بدون توسل به زور، تحمیل کنند.

🔹اروپا هم در ماجرای اوکراین و هم در پرونده مذاکرات هسته‌ای نادیده گرفته و تا حدی تحقیر شده است. این در حالی است که طرف اصلی هر دو بحران -چه اوکراین و چه پرونده هسته‌ای ایران- اروپا بوده که عملا فاکتور گرفته شده است و این برای آن‌ها صقیل بوده است. به نظرم بهترین رویکرد این است که همانگونه که با روسیه و چین به درستی وارد تعاملات و گفتگو شدیم با اروپا هم همین کار را باید تکرار کرد.

https://irna.ir/xjTvDw


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🌔🌏🌔 ارزشمندترین کانال‌های تلگرام برای آگاهی از جهان پیرامون

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔺ترامپ و دشواری تحلیل!

یکی از اشکالات رایج در امر تحلیل تکیه صرف بر خبر است؛ بدون شک خبر نقش مهمی دارد، اما بی‌توجهی به دیگر ارکان تحلیل و شناخت عمیق پیشینی -که آن هم ساز و کار اصولی و علمی خود را دارد- باعث می‌شود تحلیل‌گر هر لحظه متناسب با اخبار که بعضا هم حتی از یک منبع ضد و نقیض هستند، تحلیلی ارائه دهد و مکررا مبتلا به تناقض‌گویی و پیش‌بینی‌های اشتباه شود.
مثلا بدون شناختی کلی، اگر امروز ترامپ تهدید نظامی کند، آن را حمل بر قطعیت وقوع جنگ کند و وقتی ترامپ ساعتی بعد یا چند روز بعد از توافق نزدیک سخن بگوید، آن را نویدبخش صلح و آشتی بپندارد.

در گذشته تجزیه و تحلیل مواضع و سخنان روسای پیشین آمریکا و سیاست‌های آن‌ها و پیش‌بینی آن بر اساس پارامترهای شناخته شده آسان‌‌تر بود. قبلا در این خصوص روانشناختی شخصیت رئیس جمهور آمریکا نقشی فرعی داشت، اما امروز عنصر شخصیتی ترامپ مهم‌ترین پارامتر در تحلیل سیاست‌های رئیس جمهور آمریکاست. علت هم این است که خلق و خوی پیچیده ترامپ مهم‌ترین عامل جهت دهنده به سیاست‌ و رفتارش است.

اما شناخت خلق و روان ترامپ نیز بسیار دشوار است؛ چون اساسا تیپ شخصیتی ثابتی ندارد و به تبع آن هم در موضوع واحدی موضع و رفتاری یکسان ندارد. البته جدا از این که این رفتار بخشی از ذات اوست، تا حدود زیادی هم در این کار تعمد دارد. از این رو، نباید سخنان و مواضع او را چون گزاره‌ای قطعی پنداشت.

اگر شناختی کلی از کلیات رفتار و طرز فکر او نداشته باشیم، هر لحظه و هر روز با هر اظهارنظر جدید او درباره یک موضوع باید به شکلی متفاوت تفسیر و تحلیل کنیم و دچار تناقض شویم. تا این لحظه می‌توان گفت که سه امرِ کلیِ جهت دهنده سیاست کلان ترامپ در قبال ایران تا حدودی -و نه کاملا- روشن است:
1ـ به دنبال جنگ نیست؛ اما این بدان معنا نیست که هر گونه حمله‌ای منتفی است؛ بلکه تحت شرایطی ممکن است برای بالا بردن دز فشار به اسرائیل چراغ سبزی نشان دهد که حملات ایذایی محدودی انجام گیرد، البته اگر قبلش مطمئن باشد که منجر به جنگ نخواهد شد.
2ـ به دنبال توافق به عنوان یک اولویت است؛ این هم بدان معنا نیست که هر توافقی را می‌پذیرد و یا به توافق احتمالی تمام و کمال عمل خواهد کرد.
3ـ در رویکرد خود در قبال تهران چندان در گیر و دار مشکلات و مسائل تاریخی فیما بین نیست.

تا اینجا، صرف شروع دیپلماسی با ایران یک امر و پالس مثبت است و در راستای همان اولویت او برای توافق است. اما مساله کلیدی این است که چه توافقی می‌خواهد. این را هم باید درک کرد که تصویر و روایت برای او بسیار حائز اهمیت است و به همین خاطر می‌خواهد با اعمال مستمر تحریم‌ها، تهدیدها و مواضعی حداکثری فضای بیرونی مذاکرات و نه لزوما فقط فضای میز مذاکره را تحت الشعاع قرار دهد که البته این رفتار او جدا از این که تلاشی برای به تصویر کشیدن مذاکره با ایران از موضع قدرت است، بلکه این رفتار او نوعی چانه زنی مذاکراتی نیز هست.

اما اگر او زمانی فکر کند که مذاکره با ایران به دلایلی تصویری ضعیف از او نشان می‌دهد، ممکن است حتی وسط راه و برای مدتی قید آن را هم بزند؛ به ویژه اگر در پرونده‌های مهمی چون جنگ اوکراین با برقراری صلح توفیق کلانی به دست آورد.

یا حتی ممکن است زمانی هم اگر توافقی حاصل شود و اگر او نتواند تصویری برنده از آن در مقابل مخالفان بسازد، در مسیر اجرا برای جبران تعلل کند.

اما در عین حال هم نباید فراموش کرد که ترامپ دوست دارد از کاه، کوه و از هیچ، دستاوردی بزرگ بسازد؛ نمونه آن کارنامه صد روز نخست ریاست جمهوری دوم اوست. در حالی که در هر دو عرصه اقتصادی و پرونده‌های سیاست خارجی دستاورد خاصی نداشته و در پسرفت هم بوده است، اما با آب و تاب تبلیغ می‌کند و می‌گوید که در این صد روز به اندازه صد سال و دهها رئیس جمهور کار کرده است.

از این رو، هم بعید نیست که فردا روزی توافقی با ایران تقریبا در سطح همان برجام با تغیراتی امضا کند و برای خلق همان تصویر برنده مانور دهد و بگوید تنها کسی بوده است که مانع دستیابی ایران به سلاح اتمی شده است و در آن هنگام هم مقصود خود از برچیدن برنامه هسته‌ای ایران را برنامه هسته‌ای نظامی اعلام کند.

ترامپ همین است؛ واقعا برخی اوقات خودش هم از رفتار پیچیده‌ای که دارد سردرگم می‌شود. حتی نتانیاهو را هم سرکار گذاشته است و دیروز روزنامه اسرائیل هیوم نوشت که بی‌بی در گفتگو با نزدیکانش نسبت به سیاست خاورمیانه‌ای ترامپ اظهار ناخرسندی کرده و گفته است که رفتارش با حرف‌هایی که او در نشست خصوصی می‌زند، مطابقت ندارد.
#صابر_گل_عنبری


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔴وزیر خارجه فرانسه: توافق با ایران باید شامل مباحث موشکی و منطقه‌ای باشد

وزیر امور خارجه فرانسه در ادامه سخنان اخیرش علیه ایران و در راستای کارشکنی در مذاکرات مدعی شد:
🔹پاریس با واشنگتن درباره محتوای احتمالی توافق و زمان‌بندی آن هماهنگ بوده است.
🔹هیچ راه‌حل نظامی برای این مسئله وجود ندارد و هرگونه تلاش نظامی برای حل آن، هزینه‌های بسیار بزرگی خواهد داشت که ما مایل به پرداخت آن نیستیم‌.
🔹اگر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأیید کند که ایران تعهدات خود تحت برجام را نقض کرده، در بازگرداندن همه تحریم‌هایی که ۱۰ سال پیش در زمان امضای برجام تعلیق کرده بودیم، تردید نخواهیم کرد.
🔹این توافق باید شامل مؤلفه‌هایی از برنامه موشکی و همچنین فعالیت‌های منطقه‌ای ایران باشد./ ايسنا


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔴روزنامه اسرائیلی: نتانیاهو گفته سیاست ترامپ در خاورمیانه با شکست مواجه شده/ او از برکناری مایک والتز رضایت ندارد/ نتانیاهو می گوید عملکرد ترامپ با اظهاراتش در مورد ایران مطابقت ندارد

🔸روزنامه صهیونیستی اسرائیل هیوم به نقل از برخی منابع اعلام کرد:

🔹نتانیاهو به نزدیکان خود اعلام کرده است که سیاست ترامپ در خاورمیانه با شکست مواجه شده است.

🔹نتانیاهو به شدت نگران حمایت ترامپ از رئیس جمهور ترکیه برای تقویت تسلط این کشور بر سوریه است.

🔹نتانیاهو از برکناری تیم مایک والتز مشاور امنیت ملی آمریکا توسط ترامپ رضایت ندارد.

🔹نتانیاهو می‌گوید ترامپ در نشست‌های محرمانه مسائل درستی را در خصوص ایران و سوریه مطرح می‌کند اما عملکرد وی با اظهاراتش مطابقت ندارد.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔴 ترامپ: توافق با ایران ساده است

⭕️  حاضرم مباحث و نظرها درباره خواسته ایران برای داشتن برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز را بشنوم


🔸ترامپ در گفت‌وگو با «کریستن وِکِر» مجری شبکه «ان‌بی‌سی نیوز» هدف خود از گفت‌وگو با ایران را «برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران» اعلام کرد.

🔸اما ترامپ در ادامه افزود: «من حاضرم مباحث و نظرها درباره خواسته ایران برای داشتن برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز و تعطیلی برنامه تسلیحات‌سازی آن‌ها در حوزه هسته‌ای را بشنوم.»

🔸ترامپ افزود: «من حاضرم این صحبت‌ها را بشنوم. انرژی غیرنظامی می‌تواند به جنگ نظامی منجر شود. اما توافق با ایران ساده‌ است. من نمی‌خواهم آن‌ها سلاح هسته‌ای داشته باشند.»/ ایسنا


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

📝 روزنامه تهران تایمز:

◀️ انگلیس، فرانسه و آلمان با تهدید به جای دیپلماسی، به دنبال فروپاشی مذاکرات ایران و آمریکا هستند.

◀️ عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، با اشاره به تروئیکای اروپایی، یادآوری کرد که «مذاکرات اصلی با آمریکا است»

◀️ او به اروپا در مورد دخالت و اتهامات «با انگیزه سیاسی» هشدار داد.

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔴ادعای رویترز: مذاکرات ایران و آمریکا در چارچوب برجام است/ توافق احتمالی در ازای لغو قابل توجه تحریم‌ها است/ برچیده شدن غنی‌سازی و بحث درباره برنامه موشکی ایران مطرح نیست/ ترامپ با اعلام آغاز مذاکرات نتانیاهو را غافلگیر کرد

رسانه انگلیسی مدعی شد:
🔹ایران و آمریکا در حال بحث درباره پیشنهاداتی در چارچوب اولیه‌ هستند.
🔹هسته اصلی این پیشنهادات، توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ است.
🔹برچیده شدن غنی‌سازی و بحث درباره برنامه موشکی ایران در آن مطرح نیست.
🔹توافق احتمالی تفاوت چشمگیری با توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ نخواهد داشت اما مدت آن به ۲۵ سال تمدید می‌شود.
🔹در توافق احتمالی، سازوکارهای نظارتی تشدید می‌شود و مقررات موسوم به «غروب آفتاب» گسترش می‌یابند.
🔹این توافق احتمالی، بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای ایران را متوقف می‌کند اما به طور کامل از بین نمی‌برد.
🔹ایران بر اساس مفاد مطرح شده، اندازه ذخایر و انواع سانتریفیوژها را محدود می‌کند.
🔹ایران،‌ذخیره اورانیوم ۶۰ درصدی خود را تحت نظارت بی‌سابقه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) رقیق، صادر یا مهروموم می‌کند.
🔹تمام این اقدامات در ازای لغو قابل توجه تحریم‌ها انجام می‌شود.
🔹هر چیز دیگری تهدید رسیدن به آستانه‌ هسته‌ای شدن را زنده نگه می‌دارد./ ایسنا

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔴چرا مذاکرات به تعویق افتاد؟


مقام‌های ایران و عمان گفتند مشکل از هماهنگی‌ها و مسائل لجستیکی است؛ مثلاً زمان، مکان یا شاید بلیط پروازا! ولی خب، این حرفها بهانه است.

اختلاف نظر داخلی در آمریکا در خصوص ادامه یا عدم ادامه مذاکرات علت اصلی است:
اختلاف‌نظر بین تیم مذاکره‌کننده، فشار سیاسی و لابی‌ اسراییل و امارات ممکن است دست‌به‌دست هم داده باشند تا این تعویق رخ بدهد.

امریکا دنبال تغییر بازی است؛ آمریکا می‌خواهد چارچوب مذاکرات را عوض کند و امتیاز بیشتری بگیرد. ایران هم از سقف تعهد خود که کف خواست آمریکاست عقب نشینی نمی کند. وزیر دفاع آمریکا، پیت هگست، یه تازگی گفته ایران اگراز حوثی‌ها حمایت کند، باید هزینه‌اش را بدهد. این حرف نشان می دهد آمریکا از روند فعلی مذاکرات و اتفاقات در میدان کاملا عصبانی و ناراضی است ، به این موضوع اضافه کنید اظهار نظر امروز ترامپ را که خریداران نفت ایران را تهدید کرده است.

اخبار پشت پرده هم نشان می دهد آمریکا در حال تغییر نقشه خود است و هدف این تغییر نقشه رسیدن به توقف برنامه هسته ای ، موشکی و اقدامات منطقه ای ایران است.

ایران اگر اندکی هوشمندی داشته باشد به هیچ عنوان نباید این روش را بپذیرد ، زیرا شکستی که در این حالت نصیب کشور می شود از شکست در نبرد نظامی بسیار خردکننده تر خواهد بود. در این میان تاسف آور است است که بانک مرکزی با سیاستهای خود عده زیادی از مردم را ذینفع تنش کرده است و مالدار طلا و دلار ؛ تاریخ قضاوت خواهد کرد که چه کسانی اقتصاد کشور و مردم را به این سمت و با چه نیتی در این شرایط حساس بردند./مهدی رباطی


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔴 واشنگتن: دور چهارم مذاکرات آمریکا و ایران برگزار خواهد شد

🔹ایران و آمریکا تاکنون ۳ دور مذاکرات غیرمستقیم به میانجیگری عمان برای حل و فصل مسئله هسته ای ایران برگزار کرده اند. با این حال، زمان برگزاری دور چهارم این مذاکرات هنوز مشخص نیست.

🔹بر این اساس، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: مشارکت خود در دور چهارم مذاکرات با ایران را تایید نمی کنیم.

در ادامه این بیانیه آمده است:
🔹دور جدیدی از مذاکرات با طرف ایرانی برگزار خواهد شد اما تاریخ آن هنوز مشخص نشده است.

🔹این بیانیه پس از آن منتشر می شود که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به تازگی اقدام به لفاظی های جدید علیه ایران کرده است.

وی طی ساعات اخیر تهدید کرد:
🔹هر کشوری که از ایران نفت بخرد اجازه نخواهد داشت با آمریکا تجارت کند.

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔴 نگاه تحلیلگران جهان: غنی‌‏سازی مسئله اصلی مذاکرات

👈 دانیل برومبرگ، رئیس مرکز دموکراسی و حکمرانی در دانشگاه جورج تاون، در تحلیلی نوشت:

✍ منتقدان توافق با ایران احتمالاً ادعا خواهند کرد که ایران تقلب خواهد کرد - اگرچه تهران به توافق ۲۰۱۵ پایبند بود - یا اینکه خواهند گفت که با توجه به اینکه مذاکرات منحصراً بر مسائل هسته‌ای متمرکز است، این توافق برنامه موشکی ایران را پوشش نمی‌دهد.

✍ آنها همچنین استدلال خواهند کرد که کاهش تحریم‌ها می‌تواند به ایران فرصتی برای احیای استراتژی «محور مقاومت» بدهد که اخیراً به شدت آسیب دیده است.

✍ گرچه توافق هسته‌ای به سیاه‌چاله جنگ منطقه‌ای ترجیح داده می‌شود، اما جایگزینی برای یک استراتژی منسجم نیست. ترامپ به اندازه سلف خود به یک استراتژی روشن پایبند نیست.

✍ به نظر می‌رسد آنچه برای ترامپ بیشترین اهمیت را دارد، کسب قدرت و نمایش دادن آن است. رهبران ایران این واقعیت را درک می‌کنند و بنابراین ممکن است مایل باشند تمایل او را برای کسب حداقل یک «برد» برای رسیدن به توافق، بپذیرند/ هم‌میهن

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔴جنگ بر سر توافق

🔹تحولات جهانی به نقطه‌ای رسیده که ایران در مرکز یک نزاع راهبردی بر سر برنامه هسته‌ای خود قرار گرفته است.  توافق هسته‌ای باید در چارچوب یک پروژه جنگی پیگیری شود.

🔹از جمله راهبردهای مهمی که باید در این فرآیند مد نظر قرار گیرد، به رسمیت شناخته شدن صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای، آماده‌سازی نظامی، حفظ اقتصاد در وضعیت جنگی و مذاکرات مستمر فنی است.

🔹 لازم است چارچوبی برای یک توافق کنگره‌ای-اجرایی پیشنهاد شود که از پشتوانه حقوقی قوی برخوردار باشد و امکان تحکیم حقوق هسته‌ای ایران و لغو دائمی تحریم‌ها را فراهم کند.

🔹 راه‌اندازی کانال مالی دوجانبه، تشکیل کنسرسیوم تجاری و ایجاد مکانیزم‌های حل اختلاف چندلایه از دیگر اقداماتی است که باید در چارچوب یک طرح جامع برای پایان دادن به منازعه هسته‌ای پیگیری شود.

متن کامل را در لینک زیر بخوانید:
🌐 https://NourNews.ir/Fa/News/222110


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا:
توافق با ایران احتمالا شبیه به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ خواهد بود.


سالیوان گفت باور دارد دولت ترامپ احتمالا به توافقی هسته‌ای با تهران دست خواهد یافت که در عناصر اصلی تفاوت چندانی با برجام که ترامپ در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد، نخواهد داشت.

سالیوان در گفت‌وگو با شبکه ای‌بی‌سی نیوز گفت: «فکر می‌کنم این احتمال وجود دارد که آنها به توافق برسند.»

او افزود: «فکر می‌کنم این توافق، در اجزای اصلی خود، تفاوت چندانی با توافقی که رییس‌جمهور اوباما و وزیر خارجه کری در دولت اوباما حاصل کردند و دونالد ترامپ آن را پاره کرد، نداشته باشد.»


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔴دلیل صدای انفجار‌های کوچک در بندر شهید رجایی چیست؟

ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران:
🔹وضعیت قابل مقایسه با ۱۰ ۱۵ ساعت قبل نیست مخصوصا نیمه شب ارتفاع دود به چند ده متر می‌رسید.
🔹وضعیت خوبی نبود ولی الان با از خودگذشتگی آتش‌نشانان آتش تحت کنترل است.
🔹اما با توجه به اینکه تعداد زیادی از کانتینر ها روی هم ریخته باید آن ها کنار بروند تا به درونشان هم دسترسی پیدا کنیم.
🔹در اینجا پارچه، مواد پلاستیکی، لوازم یدکی و کپسول گاز وجود دارد و در کانتینری که یک مکان بسته است هرچیزی باشد با گرم شدن احتمال انفجار  وجود دارد.
🔹پس صدای انفجار و تخریب و افتادن آوار از بالا به پایین چیز عجیبی نیست و اتفاق می‌افتد./مهر

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…

پایش راهبردی ایران

🔴 مایکل آنتون، مسئول مذاکرات فنی، چگونه به توافق هسته‌ای می‌نگرد؟

📝عرفان علمشاهی

🔹مذاکرات هسته‌ای امروز توسط عراقچی و ویتکاف در حالی برگزار شد که تیم‌های فنی کارشناسی نیز حضور داشتند. دو روز پیش مایکل آنتون توسط دولت آمریکا به عنوان مسئول مذاکرات فنی آمریکا با ایران انتخاب شده بود. او مدیر «دفتر برنامه‌ریزی سیاست» در وزارت خارجه آمریکا است. در دولت بوش، آنتون سخنرانی‌نویس رئیس‌جمهور و در دولت نخست ترامپ نیز دستیار معاون ترامپ در ارتباطات راهبردی و سخنگوی شورای امنیت ملی بود. البته گذشته سیاسی آنتون به این موارد ختم نمی‌شود و نشانه‌هایی را از رویکرد سیاسی او به ما می‌دهد.

💢یک محافظه‌کار ملی‌گرا


🔸آنتون در مقاله «انتخابات پرواز ۹۳» (که در میانه انتخابات ۲۰۱۶ منتشر شد) رویکرد سیاسی خود را در حزب جمهوری‌خواه به بحث می‌گذارد. او به جمهوری‌خواهان مخالف ترامپ (جمهوری‌خواهان سنتی و نومحافظه‌کار) انتقاد می‌کند که هیچ برنامه‌ای برای نجات کشور از دست لیبرال‌ها ندارند. به عقیده او مهم‌ترین مسائل کنونی آمریکا مهاجرت، تجارت و جنگ هستند که ترامپ بر خلاف سایر جمهوری‌خواهان بر آن تمرکز دارد. آنتون را می‌توان جزو جریان جدیدی در جمهوری‌خواهی قلمداد کرد که طرفدار محافظه‌کاری ملی‌گرا هستند.

🔸او در مقاله دیگری به ایده نظم بین‌المللی لیبرال انتقاد می‌کند؛ چراکه از اهداف اصلی خود (تأمین امنیت، اعتبار و رفاه مردم آمریکا) دور شده است. این موارد نشان می‎‌دهد آنتون مخالف نخبگانی است که به دنبال اشاعه لیبرال‌دموکراسی از طریق جنگ و آسیب به منافع ملی هستند. به عقیده او، آمریکا باید خود را اولویت قرار دهد نه دیگر کشورها را. می‌توان گفت آنتون از همان ابتدا یک ترامپیست بوده است.

💢آنتون و دولت نخست ترامپ

🔸موقعیت سیاسی مایکل آنتون در دولت نخست ترامپ متأثر از درگیری‌های داخل کابینه بود. پس از آنکه تیلرسون (وزیر امور خارجه) با اصرار ترامپ برای انتشار گزارشی مخالفت کرد که نشان می‌داد ایران تعهدات خود در برجام را نقض کرده است؛ ترامپ تیمی را تشکیل داد تا گزارشی را منتشر کنند که پایبندی ایران به توافق را رد می‌کرد. یکی از اعضای این تیم مایکل آنتون بود. آنتون در یکی از مواضع خود بیان کرده بود که برجام دارای نواقضی است و خروج یکجانبه آمریکا از برجام می‌تواند به رفع این نواقص بیانجامد.

🔸سپس حضور آنتون در دولت تحت تأثیر انتصاب جان بولتون به جای هربرت مک‌مستر به عنوان مشاور امنیت ملی قرار گرفت. به گفته برخی منابع، آنتون یکی از کسانی بود که قربانی پاکسازی‌های شورای امنیت ملی توسط بولتون شد. او تا زمانی که بولتون به این سمت منصوب شود، سخنگوی شورا بود؛ اما پس از آن از شورا بیرون آمد. این اتفاق در کنار انتقادات پیشین آنتون به نومحافظه‌کاران نشان از مرزبندی او با گروه مذکور دارد. حال، او در نبود نومحافظه‌کاران به دولت ترامپ بازگشته است.

💢آنچه برای ایران اهمیت دارد

🔸آنتون در مقاله‌ای که سال ۲۰۱۰ با نام «ایران و هزینه‌های سیاست مهار» اشاره می‌کند که اجرای این سیاست مشابه سیاست مهار شوروی، می‌تواند هزینه‌های غیرضروری را بر آمریکا تحمیل کند و به منافع‌اش در منطقه آسیب بزند؛ چراکه خطر ایران و برنامه هسته‌ای آن به اندازه شوروی جدی نیست (در عوض می‌توان به گزینه تغییر رژیم فکر کرد). نمی‌توان با قطعیت گفت پس از ۱۵ سال آنتون به این مسئله چگونه نگاه می‌کند. با این حال او در دولت نخست ترامپ نشان داد با جمهوری‌خواهان تندرو فاصله دارد و موافق رویکرد ایدئولوژیک آن‌ها در سیاست خارجه نیست. از این جهت، می‌توان او را نزدیک به جریان ویتکاف-گابارد-ونس در کابینه ترامپ دانست.

🔸از این مهم‌تر، صلاحیت او به عنوان مسئول تیم فنی مذاکرات است. با بررسی گذشته آنتون نه تنها هیچ فعالیت تخصصی خاصی در خصوص بحث هسته‌ای یافت نمی‌شود، بلکه برخی از نوشته‌های او رنگ ‌و بوی تئوری توطئه نیز دارند. او درگذشته سخنرانی‌نویس بوش بوده، او پیش از پیروزی ترامپ در ۲۰۱۶ در مؤسسه کلرمونت فعالیت داشته و مقالات او ارتباط چندانی با بحث‌های تخصصی ندارند. سابقه او نیز در این بحث اندک است.

🔸این نکات می‌توانند نشانه‌های مثبتی برای حضور او در مذاکرات باشند. او با نومحافظه‌کاران و جمهوری‌خواهان تندرو فاصله دارد. همچنین سابقه اندکش در حوزه هسته‌ای می‌تواند دست طرف ایرانی را در مباحث فنی و تبادل امتیاز هسته‌ای بازتر کند. اما نباید فراموش کرد که او تنها نیست و تیمی تخصصی همراه خود دارد. این می‌تواند مباحث کارشناسی را پیچیده کند/
اندیشکده تهران

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW

Читать полностью…
Подписаться на канал