کانال رسمی تلگرام "حوزه علمیه احناف خواف" وب سایت: http://www.ahnafekhaf.com آپارات: https://www.aparat.com/ahnafekhaf اینستاگرام: https://www.instagram.com/ahnafekhaf پرسش و پاسخ شرعی: https://t.me/ahnafekhafbot ارتباط با ما: @ahnafekhaf_admin
#کلیپ
💠پریشانی های امروزی نتیجۀ فاصله گرفتن از قرآن است
🎙مولانا حبیب الرحمن مطهری «مدیریت حوزه علمیه احناف خواف»
💠💠💠💠💠💠💠
لینک کانال 👇
/channel/MolanaMotahari
#کلیپ
💠اجرای سرود در وصف حوزه علمیه احناف خواف
🎙حافظ بنیامین محمدپور «از حفاظ دارالحفظ حوزه علمیه احناف خواف»
🗓مراسم اختتامیه دوره دانش آموزی تابستان 1404
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: Https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#کلیپ #عقیده
💠پاسخ به شبهه: آیا ابدی بودن کافران در جهنم عدالت است؟
📜(کارگاه تحلیل الحاد نوین)
🎙استاد محترم: مراد یوسفی «نویسنده و پژوهشگر فلسفه دین»
🖥مشاهده و دانلود با کیفیت بالا در آپارات👇🏼
https://www.aparat.com/playlist/9347890
💠💠💠💠💠💠💠
🆔:/channel/ahnafekhaf
🌐: www.ahnafekhaf.com
#کلیپ
💠سنجش معلومات قرآنی
🔸محفوظات قرآنی خود را بیازمایید
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#کلیپ #سوالات_دینی
💠چرا پیامبر اکرمﷺ بر مسواک زدن در هر وعده نماز تاکید داشتند؟
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: Https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#تربیت_فرزند
💠والدین آگاه (31)
خداحافظی با سخنرانیهای بینتیجه
سلام بر ایدههای کاربردی!
🔶به فرزندان کمک کنید تا به شما نیکی کنند.
🔸نیکی به والدین وسیله سعادتمندی دنیا و آخرت فرزندان است. اگر میخواهید فرزندانتان در دنیا و آخرت خوشبخت شوند، بهتر است چگونگی نیکی به پدر و مادر را به آنها بیاموزید. برای کمک به فرزندان تا رفتار درستی با والدین داشته باشند، ارزشهای نادرست تربیتی مانند: خشونت، محرومیت، حمایت زیاد، قهر و... استفاده نکنید. چون این روشها موجب تنفر فرزندان از والدین میشود و روزبهروز از پدر و مادر فاصله میگیرند. پس بهتر است به فرزندانتان کمک کنید تا به والدین نیکی کنند. برای این کار باید شما خودتان والدین خوبی باشید تا فرزندانتان صالح شوند. الگوی خوبی، در نیکی به والدین باشید. در تربیت آنها از روشهای درست تربیتی استفاده کنید. مانند: تربیت با پاداش، تنبیه، محبت، گفتوگو، بازی، قصهگویی، الگو، دعا و...خروجی این روشهای تربیتی، فرزندان صالحی است که محبت والدین را نسبت به خود احساس میکنند و محبت را با آنها تبادل میکنند. احساس میکنند والدین آنها را قبول دارند و به آنها احترام میگذارند، بنابراین به والدین احترام میگذارند و به آنها نیکی میکنند
🔸بدون شک نیکی به والدین، حق آنان بر دوش فرزندان است حقی که خداوند بعد از عبادت خودش بر انسانها واجب کرده است.
🔸خداوند میفرماید: « و پروردگارت حکم کرد که جز او را نپرستید و به پدر و مادر نیکی کنید.» اسراء ۲۳
🔸در بسیاری از آیات قرآن عبادت خداوند همراه با نیکی به پدر و مادر آمده است. این مسأله دلیل بر آن است که حق والدین خیلی بزرگ است و انسان نمیتواند آنرا ادا کند. همین کافی است که بهشت زیر پای مادران است و نیکی به پدر و مادر موجب طول عمر و روزی بیشتر میشود.
🔸پیامبر صلیاللهعلیهوسلم میفرماید:«کسی که دوست دارد روزی او بیشتر شود و طول عمر او بیشتر شود، پس صله رحم به جا آورد.» فتح الباری، جلد ۱۰، صفحه ۴۲۹
🔸همچنین خوشنودی پدر و مادر در رضایت خداوند است. اگر میخواهید فرزندانتان بیشتر عمر کنند و روزی فراوانی داشته باشند و خداوند از آنها راضی باشد از کودکی به آنها کمک کنید تا به شما نیکی کنند. با این کار از نزدیکترین راه به سعادت و خوشبختی میرسند.
🔹راهکارهای عملی:
۱. فضیلت نیکی در حق پدر و مادر را به فرزندان بیاموزید.
۲. الگوی خوبی برای فرزندان در نیکی به والدین باشید.
۳. از کودکی به فرزندانتان یاد دهید به شما نیکی کنند.
۴. آیات و احادیث و سخنانی که در مورد نیکی به والدین هستند، بنویسید و در مکانی که جلو دید است آویزان کنید.
✍ برگرفته از کتاب چگونه فرزندان خود را خوشبخت کنیم؟صد راهکار عملی تربیت برای داشتن فرزندانی خوشبخت مؤلف؛ دکتر صالح عبدالکریم مترجم؛ ایوب پوزش
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: Https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
💠در راه حق و عدالت، با هم و برای هم
✍ محمد مکفی رودی
در این زمانهٔ پر فراز و نشیب، در حالی که رژیم صهیونیستی با حملات بیامان خود، منطقه را ناامن و ناآرام کرده و اخیراً نیز کشور عزیزمان ایران را هدف قرار داده است، دلهای ما در همدردی با برادران و خواهرانمان در سوریه میتپد.
حملات بیرحمانه اسرائیل، که با نام «دفاع» از خود توجیه میشود، پردهای از کثافت و خباثت این رژیم سفاک را بر روی انسانیت میافکند. این وضعیت نشاندهندهی یک حقیقت تلخ است: هر گاه طمع و قدرت به میان آید، عشق و انسانیت به دست فراموشی سپرده میشود. نتانیاهو و همفکرانش باید بدانند که تاریخ همیشه بر جانب انسانیت قضاوت خواهد کرد و سایهی تاریک ظلم، هرگز نمیتواند نور حقیقت را خاموش کند.
ولی در این میان، ما مسلمانان باید به یاد داشته باشیم که قدرت ما در اتحاد و همبستگی ماست. ما به عنوان یک امت، میتوانیم فریادهای ظلم را با طنین همدلی و برادری پاسخ دهیم. ما باید دست در دست هم بگذاریم و به هم یاری رسانیم، تا بر این بیعدالتی فایق آئیم و نور امید را در دلهامان زنده نگه داریم.
در این روزها، باید یاد بگیریم که عشق ما به یکدیگر، بالاتر از تفرقهها و مرزهاست. ما باید فریاد برآوریم که هیچ کاخی بر پایهی ظلم و فساد پایدار نخواهد ماند. ما باید همواره بر اصول انسانی، برادری و مقاومت ایمان داشته باشیم.
از کسانی که نماز و دعا را در این روزهای پرفراز و نشیب فراموش نمیکنند، خواهش میکنم تا با وجود ناامیدیها و مشکلات، دلهای خود را به آسمان بلند کنند و برای آزادی و شرف انسانیت دعا نمایند. با هم، میتوانیم امیدی نو بسازیم و در قلبهایمان شعلهی عدالت را روشن نگه داریم.
در پایان، به یاد داشته باشیم که در برابر ظلم، ما تنها نیستیم. ما یک امت بزرگ و متحدیم که در برابر هر تهدیدی ایستادگی خواهیم کرد. برادری و همبستگی ما، سلاحی قویتر از هر سلاحی است و ما را در برابر هر دشواری مقاومتر میسازد.
بگذارید امروز، روزی باشد که یادآور همبستگی و عشق به یکدیگر باشد، روزی که ما به صلح و دوستی نزدیک شویم و با هم، دوباره زندگی و محبت را جشن بگیریم.
به امید روزهای روشن، عدالت و سلامتی برای تمامی انسانها، سرزمینها و به ویژه برای کشور عزیزمان ایران.
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: Https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
💠حضور حضرت مولانا مطهری(حفظه الله) به همراه جمعی از اساتید حوزه علمیه احناف خواف در مراسم نماز جمعه 27 تیرماه 1404 شهر کاریز - تایباد.
💠💠💠💠💠💠💠
لینک کانال 👇
/channel/MolanaMotahari
#صوتی
💠تلاوت سوره کهف
🎙قاری: مولوی ابوذر آبتین «مدرس حوزه علمیه احناف خواف»
🌹هرکس #سوره_کهف را در روز جمعه بخواند، فاصله بین دو جمعه او نورانی میگردد🌹
💠💠💠💠💠💠💠
🆔:/channel/ahnafekhaf
🌐: www.ahnafekhaf.com
💠اصلاح و تزکیه
اصلاح، از ترک گناه آغاز میشود
برای رسیدن به اصلاح واقعی، مهمترین، نخستین و بنیادیترین گام، ترک گناه است.
هرگاه کسی بگوید: «میخواهم اصلاح شوم» یا «میخواهم به الله نزدیک شوم»، برخی بیدرنگ طوماری از اذکار در دست او میگذارند و میگویند: «اینقدر ذکر بگو تا به خدا برسی.»
اما مسئله این نیست که ذکر را ترک کنیم یا ارزش آن را انکار کنیم؛ سخن این است که نباید از اصل ماجرا غافل شد.
بعضی هم ذکر میگویند و هم گناه میکنند! این وضعیت، یادآور این شعر است:
توبه بر لب، سبحه بر کف، دل پُر از شوق گناه
معصیت را خنده میآید ز استغفار ما!
این نکته را با خطی درشت در ذهن بنویسید:
🔹 اولین گام در راه اصلاح، ترک گناه است.
🔹 مهمترین اصل، ترک گناه است.
🔹 اساسیترین پایه، ترک گناه است.
مفتی رشید احمد رحمهالله، صاحب کتاب احسنالفتاوی میفرماید:
«اعمال صالحی که در قرآن آمدهاند، فقط به معنای گفتن ذکر یا خواندن نمازهای نفل و انجام برخی اعمال ظاهری نیست؛ بلکه مراد اصلی، ترک گناه و نافرمانی خداوند متعال است؛ هر نوع گناهی که باشد.»
اگر در دل تو حسادت هست،
اگر میل آزار دیگران در وجودت هست،
اگر غیبت، کینه، تکبر یا عیوب پنهان دیگری در قلبت خانه کردهاند،
تا زمانی که از آنها دست نکشی، به الله نخواهی رسید.
حضرت رسول صلیاللهعلیهوسلم میفرمایند:
«اِتَّقِ المحارِمَ تَكُن أَعْبَدَ النّاسِ»
از گناهان دوری کن تا عابدترین مردم باشی.
خداوند در قرآن میفرماید:چرا اینهمه مصیبت نازل میشود؟
﴿ظَهَرَ الْفَسَادُ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ﴾
«فساد در خشکی و دریا، بهسبب آنچه دستهای مردم انجام داده، آشکار شده است.»
💠الله نور السماوات والارض
خانه را گردگیری میکردم، تنگ شیشهای که شاخههای گل مصنوعی داخلش بود را از روی میز برداشتم و کنار پنجره گذاشتم، میز را پاک میکردم، که جلوهگری گل توجهم را جلب کرد.
ریزش اکلیلی نور خورشید از پنجره، بر گلبرگهای مصنوعی گل، زیبایی جانداری به آن بخشیده بود که تا چند لحظه پیش، خبری از آن نبود، طوریکه دوست نداشتم چشم از آن بردارم.
با خودم گفتم گلی بیجان در اثر پرتوی مخلوقی، چنین رخنمایی میکند، حال اگر خودمان را در معرض تابش نور الهی قرار دهیم با جسم و جان ما چهها که نمیکند!
✨بیدرنگ تلالو آیات قرآن و دعاهای پیامبرﷺ دربارۀ نور، در قلبم درخشید آنجا که خدا میفرماید:
«آیا کسی که مرده بود، آنگاه او را زنده کردیم و برای او نوری قرار دادیم که با آن میان مردم راه میرود مانند کسی است که وصفش[چنین است که او] در تاریکیهاست که بیرون آینده از آن نیست؟».[أنعام: 122]
✨واژۀ "نور" در قرآن به عنوان صفت برای خدا، صفتی برای قرآن، و مفهوم کلی هدایت بهکار رفته است. سورۀ نور به این نام خوانده شده زیرا کلمۀ "نور" هفت بار در آن آمده است. "نور" در قرآن 43 بار و در همه جا به صورت مفرد و اما "ظلمات" 23 بار و همهجا به صورت جمع آمده است و بیانگر این است که راه حق یکی است و راههای باطل متعدد.
الله توصیف نورش را به زیبایی هرچه تمامتر برای ما به تصویر میکشد: «الله نور السماوات و الارض مثل نوره کمشکاة فیها مصباح المصباح فی زجاجة الزجاجة کانها کوکب دری یوقد من شجرة مبارکة زیتونة لا شرقیة ولا غربیة یکاد زیتها یضیء ولو لم تمسسه نار نور علی نور یهدی الله لنوره من یشاء ویضرب الله الامثال للناس والله بکل شیء علیم.»[نور:35]
✨ در صحیح مسلم روایت شده که: پیامبرﷺ بعد از اذان مؤذن و بیرون شدن برای نماز فجر در راه مسجد، این دعا را میخواند:
«اللهم اجعل فی قلبی نورا، وفی لسانی نورا، وفی سمعی نورا، وفی بصری نورا، ومن فوقی نورا، ومن تحتی ، وعن یمینی نورا وعن شمالی نورا، ومن أمامی نورا ومن خلفی نورا واجعل فی نفسی نورا وأعظم لی نورا، وعظّم لی نورا، واجعل لی نورا، واجعل لی نورا، اللهم اعطنی نورا، واجعل فی عصبی نورا وفی لحمی نورا وفی دمی نورا وفی شعری نورا وفی بشری نورا»
قرطبی میگوید: این نور را میتوان حمل به ظاهر کرد که الله در تاریکیهای قیامت، سایر اعضای بدن ایشان را منور بگرداند تا پیروانش در روشنایی نور ایشان حرکت کنند، ولی بهتر است که آن را حمل به دانش و هدایت نمود. چنانکه الله فرمود: «فهو علی نور من ربه»[رمز:22] و بدین گونه تحقق مییابد که با نور شنوایی، شنیدنیهای مفید و نور قلب معلومات مفید و با نور سایر اعضا آنچه که متناسب آنها است میسر گردد و توفیق انجام کار خیر بیابند.
✨فواید این حدیث
1- پیامبرﷺ ابتدا قلب را ذکر کرد، زیرا با اصلاح قلب، بقیۀ اعضای بدن، صالح میشوند.
2- مسلمان برای نجات از وقوع در شبههها و شهوتها باید عرصه را از هر سو بر شیطان تنگ نماید.
3- رهنمون شدن انسان بهسوی ایمان، که هر کس از این (نعمت)نور محروم شود، از همه چیز محروم میشود[نور: 40].
✨حال چگونه میتوان این نور را به دست آورد؟
با ذکر، نماز و تلاوت قرآن، نوری در دنیا و آخرت و بر پل صراط پیشاپیش انسان قرار میگیرد، قلبها و قبرها جز با یاد خداوند نورانی نمیشوند.
ای مؤمنان! به درگاه خدا توبهای خالصانه کنید، شاید پروردگارتان گناهانتان را محو کند و شما را به باغهای بهشتی داخل گرداند که از زیر آن رودها جاریست. روزی که خدا، پیغمبر و کسانی را که با او ایمان آوردهاند را خوار نمیکند. نورشان، پیشاپیش و سمت راستشان در حرکت است، میگویند: پروردگارا! نور ما را کامل گردان و ما را ببخش، چرا که تو بر هر چیزی توانایی.[تحریم: 8]
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: Https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#کلیپ #سوالات_دینی
💠چه اعمالی هستند که گناهان را از انسان میزداید و درجاتش را بالا میبرد؟
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: Https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#کلیپ
💠مسولان خواسته های مردم را به درستی بشنوند و بفهمند و عمل نمایند
🎙مولوی دکتر جواد عصار «مدرس حوزه علمیه احناف خواف»
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: Https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
💠خداترسی، رمز پیروزی!
🔶در نبرد قادسیه، سعد بن ابیوقاص با رستم، فرمانده قویترین امپراتوریهای آن زمان روبهرو شد. پیش از آغاز نبرد، رستم تصمیم گرفت رازی را کشف کند. او جاسوسی را صدا زد و به او گفت: شبهنگام به سپاه مسلمانان برو و ببین چه میکنند؛ سپس به سپاه ما بازگرد و ببین شبهای ما چگونه میگذرد!
🔺بنگرید! رستم از فعالیتهای روزانه دو لشکر نپرسید. از میدان نبرد یا آرایش نظامی خبری نخواست؛ بلکه خواست بداند شبِ دو لشکر چگونه میگذرد، چون بهدرستی دریافته بود که راز پیروزی روز، در شب نهفته است! او میخواست بفهمد که این قوم با تعداد اندک، از کجا چنین قدرت و عزم و صلابتی بهدست آوردهاند! و برای رسیدن به این راز، ناگزیر باید شبهایشان را بررسی میکرد.
🔸جاسوس وارد لشکر مسلمانان شد، دید نگهبانان گرد هم نشستهاند و قرآن تلاوت میکنند!
کمی جلوتر رفت، دید گروهی دیگر مشغول راز و نیاز با خداوند هستند و برای پیروزی دعا میکنند. در آن طرفتر نیز گروهی دیگر را دید که به نماز ایستاده و دستهای دیگر مشغول تمرین تیراندازیاند و شمشیر از نیام کشیده و برای نبرد آماده میشوند.
سپس بهسوی سپاه فارس بازگشت و آنچه دید دلش را به لرزه انداخت. سپاه به دو بخش تقسیم شده بود: نیمی غرق در شراب و فساد و نیمی دیگر در خواب!
وقتی نزد رستم بازگشت و گزارش را ارائه نمود، رستم انگشت به دندان گرفت و با نومیدی گفت: ما از اکنون شکست خوردهایم.
🔹چرا رستم پیش از نبرد اینچنین با یقین از شکست خود سخن میگوید؟! آیا جاسوس خبر آورد که سپاه مسلمانان موشکهای پیشرفته یا سلاحهای سنگین و تجهیزات مدرن دارند؟ خیر... هیچکدام! او تنها گفت در سپاه مسلمانان، مردانی هستند که تجارت و دنیا آنان را از یاد خدا غافل نکرده و بر پیمان خویش با خدا، استوار ایستادهاند.
🔹آری، چنین سپاهی را هیچ امپراتوری یارای شکست نیست!
🔹پیروزی، دژیست استوار که دروازهاش ترس از خداست.
و صحابه، جز با ترس از خدا به پیروزیها دست نیافتند.
🔹آن چشمی که در پاسداری از دین خدا بیدار میماند، همان چشمی است که از ترس خدا اشک میریزد.
🔸آن زبانی که به هنگام پیروزی بانگ تکبیر بلند میکند، همان زبانیست که در دل شب قرآن میخواند.
🔺امتی که در میدان شب شکست خورده، چگونه میتواند در میدان روز پیروز شود؟
و دستی که نتواند قرآن را حمل کند، چگونه میتواند شمشیر حق را به دوش کشد؟!
✍️نویسنده: محمودالحسنات
📝مترجم: صهیب رمضانی
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#کلیپ
💠قرآن آرامش بخش دلها
🎙قاری: حافظ بنیامین محمدپور از حفاظ دارالحفظ حوزه علمیه احناف خواف
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#اطلاعیه
💠اطلاعیه پذیرش سال تحصیلی حوزه علمیه احناف خواف
به اطلاع علاقهمندان به تحصیل در علوم دینی و قرآنی میرساند، ثبتنام در بخشهای مختلف حوزه علمیه احناف خواف ویژه سال تحصیلی (05-1404) آغاز شد. داوطلبان گرامی میتوانند با توجه به شرایط هر بخش، جهت ثبتنام اقدام نمایند.
🔸دارالحفظ قرآن کریم شبانهروزی (ویژه پسران و دختران)
📌 درباره دوره:
این بخش با هدف تربیت حافظان کل قرآن کریم و پرورش نسلی قرآنی با اخلاق اسلامی طراحی شده است. برنامهریزی دقیق، محیط سالم تربیتی و نظارت مستمر اساتید، از ویژگیهای این دوره است.
🔺مزایا:
آموزش حفظ همراه با مرور و تثبیت
آموزش کامل تجوید
برگزاری کلاسهای احکام، سیرت رسول الله(ص)، حدیث و آداب.
امکان همزمان تحصیل در مدرسه
برگزاری محافل و مسابقات قرآنی در هر ماه
🔸دروس دینی در دو بخش فارسی و معهد عربی (برادران و خواهران)
📌 درباره دوره:
بخش فارسی:
این دوره مناسب افرادی است که علاقهمند به آشنایی با مبانی دینی و علوم اسلامی هستند. منهج بخش پسران ۹ سال و بخش خواهران ۷ سال میباشد.
معهد اللغة العربیة (القسم العربی):
در کنار بخش فارسی، بخش معهد عربی نیز با تمرکز بر آموزش تخصصی عربی و علوم اسلامی در ۸ سال ویژه برادران و ۶ سال ویژه خواهران (برای اولین بار در بین مدارس خواهران) نیز ارائه میشود.
🔺مزایا:
تدریس بعضی از دروس بر پایه هوش مصنوعی توسط اساتید مجرب
برگزاری کارگاههای مهارتی (نویسندگی و پژوهش، فن بیان و سخنوری، مهارتهای ارتباطی، سواد رسانه)
برگزاری کارگاه تاریخ (خلفای راشدین، امویان، عباسیان، عثمانیان و تاریخ ادیان) در هفته یک جلسه
برگزاری کارگاه عقیده (عقاید ضروری اهل سنت، رد الحاد و پاسخ به شبهات) در هفته یک جلسه
آموزش زبانهای خارجه (عربی، اردو و انگلیسی)
پرداخت شهریه و همچنین کمکهزینه اجاره منزل برای طلاب متأهل
تمام خدمات برای طلاب، رایگان است.
🔸دروس شبانه (ویژه افراد شاغل – برادران و خواهران)
📌 درباره دوره:
این برنامه با در نظر گرفتن مشغله روزانه افراد طراحی شده است. کسانی که به هر دلیل نمیتوانند در دورههای روزانه منهج ۹ ساله برادران و یا ۷ ساله خواهران شرکت کنند، میتوانند در شیفت بعدازظهر از علوم دینی بهرهمند شوند.
🔺مزایا:
فراگیری منهج درسیِ طلابِ روزانه
برگزاری کلاسها از مغرب تا بعد از عشاء
بدون تداخل با برنامه روزانه
🔸دوره تخصصی فقه و حدیث (ویژه برادران) و تفسیر (ویژه خواهران)
📌 درباره دوره:
این بخش ویژه طلابی است که منهج درسی را طی کردهاند و تمایل دارند در یکی از رشتههای فقه، حدیث و یا تفسیر، بهصورت تخصصی ادامه تحصیل دهند. هدف از این دوره، تربیت پژوهشگران، و مدرسان توانمند در علوم اسلامی است.
🔺مزایا:
بهرهگیری از اساتید تخصصی در هر رشته
برگزاری کارگاههای مهارتی
برنامه پژوهشی منظم
پاسخگویی به سؤالات شرعی مردم بهصورت حضوری و مجازی (تخصص فقه)
پرداخت شهریه و کمکهای غیرنقدی
🔸دوره یکساله تربیت مربی قرآن کریم (ویژه خواهران)
📌 درباره دوره:
این دوره آموزشی فشرده، مناسب خواهرانی است که میخواهند با مهارتهای لازم برای تدریس قرآن کریم آشنا شوند. شرکتکنندگان پس از اتمام دوره میتوانند بهعنوان مربی قرآن در مساجد، مدارس و مراکز فرهنگی مشغول فعالیت شوند.
🔺مزایا:
آموزش تخصصی روش تدریس قرآن
آموزش روانشناسی کودک
روش کلاسداری
ارتقاء سطح قرائت، تجوید و روانخوانی
صدور گواهی پایاندوره برای مربیگری
🔸دوره سهساله ویژه خواهران (کوتاهمدت)
📌 درباره دوره:
این برنامه بهگونهای طراحی شده که بانوانِ علاقهمند به معارف اسلامی بتوانند طی سه سال، ضمن فراگیری علوم دینی و تربیت و اصلاح خانواده، مهارتهایی چون سخنوری را نیز بیاموزند. این کلاسها در وقت صبح برگزار میگردد.
🔺مزایا:
برنامه درسی منظم و عملی
آشنایی با تفسیر، سیره نبوی و مسائل مهم بانوان
مهارت تربیت فرزندان
گواهی ارتقا به کلاسهای حوزوی خواهران در سطح مدارس استان خراسان رضوی
صدور گواهی پایاندوره برای مربیگری با شرایط مصوب
مناسب برای بانوان شاغل، خانهدار یا دانشجو
📌جهت کسب اطلاعات بیشتر، مطالعه شرایط پذیرش و ثبت در دوره به لینک زیر مراجعه نمایید👇🏼
https://B2n.ir/AhnafekhafSH1404
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: Https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
💠اصلاح و تزکیه
حُسنِ ظن به خدا؛ راهی بهسوی آرامش و عمل نیک
حُسن ظن، یعنی داشتن گمان نیک؛ صفتی ارزشمند که در آموزههای ناب اسلام محمدی جایگاه ویژهای دارد. شریعت مقدس ما، همزمان که به حُسن ظن میان مردم سفارش میکند، به همان اندازه نیز از سوءظن و بدگمانی بر حذر میدارد؛ زیرا بدگمانی بذر بیاعتمادی میکارد و ریشهی پیوندهای انسانی را سست میسازد.
اما دایرهی حُسن ظن، فراتر از روابط انسانی است. این گوهر ناب، رابطهی بندگان با پروردگار را نیز در بر میگیرد. در حدیثی نورانی، پیامبر اکرم ﷺ میفرمایند:
«أنا عندَ ظنِّ عبدي بي، فليظنَّ بي ما شاءَ»
(صحیح بخاری)
یعنی: من همانگونهام که بندهام دربارهام گمان میبرد؛ پس هرطور که میخواهد، دربارهام گمان برد.
امام حسن بصری رحمهالله نیز در بیانی ژرف میفرماید:
«المؤمنُ أحسنَ الظنَ بربه فأحسنَ العملَ، والفاجرُ أساءَ الظنَ بربه فأساءَ العملَ»
مؤمن به پروردگار خود خوشگمان است، پس نیکو عمل میکند؛ اما فاجر بدگمان است، پس کردار زشتی از او سر میزند.
#بر_مسیر_نبوت
💠این به آن در
🔸 وقتی پیامبر خداﷺ تصمیم میگرفت به سفر برود، میان زنان خویش قرعه انداخته و قرعه به نام هر کدام میافتاد، همسفر رسول خداﷺ میشد. روش بسیار خوب و عادلانهای بود؛ طوری که فرد برنده بسیار خوشحال شده و کسی که مشرف به شرف همراهی نمیشد او را سرزنش نکرده و با خود نمیگفت که هوویش را بر وی ترجیح داده است.
🔸 در یکی از سفرها قرعه به نام عایشه افتاد. او در آن زمان کم سن و سال بود. پیامبرﷺبه سپاهش دستور داد که پیشاپیش ایشان حرکت کنند. وقتی پیامبرﷺو عایشه تنها شدند، پیامبرﷺ فرمود: بیا با هم مسابقه بدهیم. آن دو با هم مسابقه دادند و عایشه سبقت گرفت. سپس با هم مسیر را ادامه دادند تا اینکه به مردم رسیدند و به مدینه برگشتند. روزها گذشت و سن و سال عایشه، بیشتر و وزنش سنگینتر شد. پیش از سفر طبق عادت همیشگی، میان زنانش قرعه انداخت و قرعه به نام عایشه درآمد. در مسیر بازگشت به مردم گفت: شما جلوتر بروید. وقتی تنها شدند، به او گفت: بیا با هم مسابقه بدهیم. آن دو با هم مسابقه دادند. این بار پیامبرﷺ سبقت گرفت و در حالی که میخندید فرمود: این به آن در.
🔸 پیامبرﷺ وظیفه دعوت بشریت را بر عهده داشت و رئیس دولت بود و وظیفه به حرکت درآوردن سپاهیان، پیمان بستن، ارسال نامه به پادشاهان، تدبیر امور مردم و غیره را بر دوش داشت. اما هیچ یک از اینها باعث نشد از وظایف خویش به عنوان یک همسر نمونه کوتاهی نماید. او با وجود همه اینها با همسرش با نرمی و لطف و محبت رفتار میکند و در صحرا با همسرش مسابقه میدهد؛ گویا اصلاً این مسئولیتهای بزرگ بر دوشش نیست. او در واقع میخواهد به ما بیاموزد که در زندگی متعادل باشیم و نه کار ما را از عبادت باز دارد و نه عبادت از کار و نباشد که دستمان را جلوی دیگران دراز کنیم.
🔸 مرد نباید به همسر خود چسبیده و دنیا را رها کند و نیز نباید به دنیا بچسبد و همسرش را رها نماید. متاسفانه امروزه در زندگی ما همیشه یک چیز نمود بیشتری دارد و پررنگتر است به عنوان مثال، طرف تاجر است. تمام روزش را صرف معامله و داد و ستد کرده و چون به خانه برمیگردد، گوشی او آرام نمیگیرد یا او در حال تماس گرفتن است یا با او تماس میگیرند و همسرش با او احساس نزدیکی نمیکند؛ این در حالیست که همسرش به مهربانی، صفا و صمیمیت وی نیاز دارد. او نیز همانند مالش و بلکه بیشتر نیاز به توجه دارد. در چنین خانه ای فرزندان هم احساس داشتن تکیهگاهی به نام پدر را ندارند. مرد فکر میکند مال فراوان و اسباب و اساس فاخر و مرکبهای گران قیمت و خوب میتوانند جای خالی او را پر کنند، در حالی که اینگونه نیست و آنها در واقع پدر، ندارند لازم نیست حتماً پدر بمیرد تا نباشد کافیست که جسمش باشد اما قلب و روحش با آنها نباشد.
🔸 اینکه زن در خانه اسباب و اثاثی مناسب داشته باشد، چیز خوبی است و ایرادی ندارد اما وقتی اسباب و اثاث، مهمتر از انسان گردد و انسان به جای استفاده از اسباب به حفاظت و حراست از آنها بپردازد احمقانه است.
🔸 مرد در ساعت پایانی شب، در حال مطالعه کتاب است و زن در کنارش نشسته و منتظر است تا شوهرش از وی بپرسد: امروز چطور بود. اما مرد نمیپرسد. مطالعه، کار بسیار پسندیده و خوبی است و عقل را منور میگرداند اما مطالعه نیز از خود حساب و کتابی دارد و نباید جای وظایفت را پر کند.
🔸 برخی مردها شب و روزشان را با دوستانشان سپری میکنند. دوست دارند زندگی مجردی را احیا کنند در حالی که متاهل هستند. گویا خانه زندان است و زن زندانبان و تنها راه خوشبختی و رسیدن به سعادت باز کردن درب قفس و خروج از آن است. بله! ارتباط با دوستان کار نیکویی است اما اینکه تمام وقت در اختیار دوست باشی ظلم است.
🔸 هر چقدر دوست داری کار و تجارت کن تا آنجا که حوصله داری مطالعه کن با دوستانت معاشرت کن اما به یاد داشته باش که تو همسر و فرزندانی نیز داری. چیزهای کوچکی هستند که هیچ هزینهای ندارند اما موجب خوشبختی دیگرانند.
🔸 زن به عنوان خانم خانه باید به خود برسد و خانه را مرتب نماید؛اما باید بداند که اینها وسایلی برای راحتی همسر و فرزندان میباشند و به خودی خود هدف نیستند در غیر این صورت اثاث تبدیل میشود به بت و آنگونه که روزی قریش بتها را در کنار کعبه بزرگ میداشتند، این وسایل نیز بزرگ داشته میشوند.
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: Https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
💠پنج عامل مهم در شکلگیری شخصیت امام غزالی (رحمهالله)
✍ابراهیم علیگنجی
اگر صفحات زرّین زندگی حجّةالاسلام امام غزالی رحمهالله را ورق بزنیم، با عواملی به ظاهر کوچک اما در حقیقت بسیار بزرگ و سرنوشتساز روبهرو میشویم که دست به دست هم دادند تا شخصیت بینظیری همچون امام غزالی رحمهالله شکل گیرد.
🔸عامل اول: پدری شیفتهٔ علم و دانش
پدر امام غزالی مردی ریسنده بود. پس از پایان کار روزانه، راهی مسجد میشد و در مجالس علما و فقها حضور مییافت. او با حسرت آهی میکشید و میگفت: «ای کاش فقیه میبودم»، اما عمرش گذشته بود و دیگر فرصتی برای تحصیل نداشت. تنها امیدش، دو پسرش محمد و احمد بودند.
در واپسین روزهای زندگی، به دوست صمیمیاش ـ که مردی صوفی و اهل دل بود ـ وصیت کرد: «آنچه پس از من باقی میماند، در راه علمآموزی این دو فرزندم صرف کن.»
🔸عامل دوم: صوفی، دوست وفادار پدر
صوفی که مردی خردمند و باصفا بود، با تمام توان کوشید تا وصیت دوستش را به انجام رساند. چون مال پدر تمام شد و خودش نیز تهیدست بود، اما نبوغ این دو کودک برایش آشکار شده بود، قناعت نکرد به همان اندک علمی که آموخته بودند.
او میتوانست به آنان بگوید: «اکنون که مال پدرتان تمام شده، همچون او حرفهای بیاموزید یا مانند من صوفی شوید.»
اما چنین نکرد؛ بلکه آنان را راهی مدارس نظامیه ساخت تا گوهرهای نهفتهٔ وجودشان را به امت اسلامی عرضه کنند.
🔸عامل سوم: مدارس نظامیه
مدارس نظامیه، دژهای استوار علم و دانش بودند که به همّت خواجه نظامالملک طوسی رحمهالله، وزیر کاردان و دانشدوست دولت سلجوقیان، بنیان نهاده شدند.
درس خواندن و تدریس در این مدارس افتخار بزرگی به شمار میرفت. این مراکز علمی، افزون بر ارائه خوابگاه و غذای روزانهٔ رایگان، به طلاب فقیر و علاقهمند به علم کمکهزینهای نیز میدادند تا دغدغهٔ معیشت نداشته باشند و بتوانند با آرامش به تحصیل بپردازند.
🔸عامل چهارم: سفرهایی برای کسب علم
سفر برای طلب علم، همچون کیمیاست؛ چنانکه بیشتر علما در طول تاریخ، با هجرتهای طولانی به مقاصد علمی رسیدند.
امام غزالی رحمهالله نیز از جملهٔ این بزرگان بود. در یکی از سفرهایش، حادثهای رخ داد که نقطهٔ عطفی در زندگی او شد.
در بازگشت به طوس، راهزنان به کاروانشان حمله کردند و هر چه داشتند، به یغما بردند. از قضا، دفترهای علمی امام غزالی نیز به دست آنان افتاد.
او رو به راهزن کرد و گفت: «از اموال که بردی باکی ندارم، اما دفترهایم را که علم من در آنها نهفته است، بازگردان!»
راهزن با تعجب پاسخ داد: «چگونه میگویی علم تو در این دفترهاست، در حالی که اگر از تو گرفته شود چیزی برایت باقی نمیماند؟!»
امام غزالی رحمهالله میفرماید: «همین سخن راهزن مرا تکان داد. وقتی به خانه رسیدم، همهٔ مطالب دفترها را از حفظ کردم.»
🔸عامل پنجم: مصاحبت با امامالحرمین
بیتردید، مصاحبت از تأثیرگذارترین عوامل در ساخت شخصیت انسان است. امام غزالی رحمهالله مدتی در خدمت استاد نابغهاش، امامالحرمین، ابوالمعالی عبدالملک بن عبدالله الجوینی رحمهالله، شاگردی کرد.
همنشینی با این استاد فرزانه، تأثیری عمیق در حیات علمی امام غزالی گذاشت و راه او را به سوی قلههای بلند اندیشه هموار ساخت.
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: Https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#امهات_المؤمنین #مادران_بهشتی
💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان همعصر پیامبر اکرمﷺ (166)
❇️ امالمومنین عایشه(رضیاللهعنها
🔸پسلرزههای سیاست
جنگ با همۀ رنجهایش، پایان یافت اما نتوانست رشتۀ ایمان را بگسلد، چون دو سوی جنگ در پی اصلاح کار امت بودند. بنابراین لوث کینه نتوانست دلها را آلوده سازد. امالمؤمنین عایشه در مدینه ماندگار شد، او به این باور متمایل شده بود که اوضاع جهان اسلام رو به وخامت نهاده، باید احتیاط نمود و جانب حزم را در پیش گرفت تا جریانات، سیر طبیعی خود را طی نمایند. این محصول تجربیاتی بود که وی از جمل آموخته بود. شورشهایی که در طول دوران حکومت امویان در جهان اسلام صورت گرفت و به نتیجهای دست نیافت، بر این نظر صحه گذاشتند. بدین سبب از حضور عملی در عرصۀ سیاست خودداری میکرد، اما از تبیین دیدگاه صحیح خود هیچگاه خودداری نکرد و برخلاف تصور عمومی از سیاست سرخورده نشد.
برخی مواقع این شعر لبید را میخواند:
«ذهب الذین یعاش في اکتافهم وبقیت في خلف کجلد الأجرب»
یعنی: «آنانکه در زیر شانهشان زیسته میشد رفتند و در میان بازماندگانی ماندم که همچون پوست مبتلا به گری هستند.»
سپس میگفت: خدا لبید را رحمت کند! اگر مردمی را که در میانشان به سر میبریم را میدید، چه میگفت؟
این سخن وی نشان میدهد که او نسبت به اوضاع موجود رضایت چندانی نداشته است.
امروزه با مشاهدۀ اوضاع خفتبار مسلمانان باید گفت: خدا عایشه را رحمت کند، اگر مردم عصر ما را میدید، چه میگفت!
🔸 مسئولیت در قبال صلاح امت
در زندگی عایشه پس از جمل، حوادثی به خشم میخورد که نشانگر موضعگیریهای صریح وی نسبت به مسائل سیاسی است. او خود را در قبال امت اسلامی مسئول احساس مینمود و سرنوشت امت برایش از اهمیت ویژهای برخوردار بود. اینکه زمام امت را چه کسی به دست گرفته، برایش بینهایت اهمیت داشت.
گفته میشود: زمانی معاویه-که خلیفۀ وقت مسلمانان بود- برای امالمؤمنین نامه نوشت و از وی خواست تا او را راهنمایی کند. عایشه در پاسخ چنین نوشت: «سلام بر تو! باری، من از رسول اللهﷺ شنیدم که میفرمود: کسی که خشنودی خداوند را با ناخرسندی مردم بجوید، خداوند او را از رنج مردم کافی خواهد بود و هرکس که خشنودی مردم را از طریق ناخرسندی خداوند بجوید، خداوند او را به مردم وا میگذارد و سلام بر تو!
🔸 آگاهی از افکار نوظهور زمان خود
در واپسین برگهای زندگی عایشه، اندیشههایی چون خوارج در اوج فعالیت سیاسی او در زمان علی، پس از جنگ صفین (37. ﻫ) ظاهر شدند. عایشه از سختگیریهای افراطی خوارج زجر میکشید. روزی زنی از عایشه پرسید: آیا زن باید نمازهای زمان قاعدگی را قضا نماید؟
عایشه گفت: «مگر تو از حروراء هستی؟ ما زمان پیامبرﷺ به قضا نمودن نمازهای زمان قاعدگی امر نمیشدیم.»
حروراء شهری بود نزدیک کوفه و مقر خوارج به شمار میرفت. چنین بر میآید که وی از افکار زمان خود به خوبی آگاهی داشته است.
مدینه که در آغاز مرکز سیاسی و بعدها مرکز فکری مسلمانان بود، به وی امکان میداد تا از همۀ تحولات فکری جهان اسلام آگاه شود.
او همچنین از فرقههای افراطی آنزمان آگاهی داشت و میشنید که مصریان به عثمان، شامیان به علی و خوارج به همه دشنام میگویند، به این خاطر او با ناراحتی به عروه میگفت:
ای خواهرزادۀ من! به آنان دستور داده شده که برای اصحاب پیامبر آمرزش بخواهند، اما به آنان دشنام میدهند. با این سخن خود آیۀ «ربنا اغفرلنا ولاخواننا الذین سبقونا بالایمان¹» را یادآور میشد.
¹. الحشر آیۀ 10
-برگرفته از: عایشه همسر، همراه و همراز پیامبرﷺ.
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: Https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#کلیپ
💠گزارش تصویری دوره تابستانی 1404 حوزه علمیه احناف خواف
🎥دانلود و مشاهده با کیفیت بالا در لینک زیر👇🏻
https://www.aparat.com/v/gjxkb97
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: Https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#سخنرانی_جمعه
💠طلاق؛ ناپسندترین حلالها در اسلام
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولوی محمود نعمایی، در مراسم نماز جمعه ۲۷ تیرماه ۱۴۰۴ اهل سنت شهر خواف، با تلاوت آیه(وَإِنْ خِفْتُمْ شِقَاقَ بَيْنِهِمَا فَابْعَثُوا حَكَمًا مِنْ أَهْلِهِ وَحَكَمًا مِنْ أَهْلِهَا إِنْ يُرِيدَا إِصْلَاحًا يُوَفِّقِ اللَّهُ بَيْنَهُمَا إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيمًا خَبِيرًا) و احادیث(تزوجوا و لاتطلقوا فان الطلاق یهتز العرش) (ابغض الحلال الی الله عزوجل الطلاق) پیرامون موضوع طلاق به ایراد سخن پرداخت.
مدرس حوزه علمیه احناف در آغاز سخن بیان داشت: در اسلام، طلاق در شرایط خاص مجاز شمرده شده است ولی از ناپسندترین حلالها میباشد. پیامبر(ص) میفرمایند: مبغوض ترین حلالها نزد خداوند، طلاق است.
سخنران نماز جمعه خواف گفت: کانون خانواده، مهمترین و بنیادیترین نهاد جامعه اسلامی و سنگبنای سعادت فردی و اجتماعی است. استحکام خانواده ضامن سلامتی جامعه و هرگونه تزلزل و گسست در این نهاد مقدس، تبعات جبرانناپذیری را خواهد داشت. از این رو شناخت عوامل منجر به طلاق و تلاش برای پیشگیری از آن، وظیفهی دینی، اخلاقی و اجتماعی همه ماست.
وی ادامه داد: همهی مردم، اعم از علما، ریش سفیدان، والدین و… باید تلاش کنند که اگر در اطراف آنها خانوداهای دچار بحران و اختلاف شد، اختلاف را حل و باعث وصل این خانواده شوند و از شکست و طلاق آن خانواده جلوگیری کنند. در قدیم الایام و خصوصا شهر ما، طلاق را جرم بزرگی میشناختند و شاید در شهر ما طلاقی وجود نداشت و اگر بود انگشت شمار بود که مورد نفرت تمام مردم قرار میگرفت اما متاسفانه در سالهای اخیر، دغدغهی اصلی علما و بزرگان، این است که مسئلهی طلاق به یک بحران و معضل تبدیل شده است.
مولوی نعمایی خاطر نشان کرد: راهروهای دادگاهها، دارالافتاها و… روزانه بحث طلاق را مشاهده میکنند و خدا نکند که این امر مبغوض به امر عادی تبدیل شود. طبق آمار، در کل کشور وضعیت طلاق بحرانی است. آماری که از سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳ ارائه شده است، بیانگر این است که آمار طلاق به طور صعودی بالا رفته است و از هر سه تا چهار ازدواج، یکی منجر به طلاق میشود و اینها طلاقهای رسمی است و طلاقهایی که قبل از ثبت محضری و طلاقهای توافقی و عاطفی، آمار آنها را کسی نمیتواند حساب کند. متاسفانه اکثر طلاقها در سالهای اول ازدواج رخ میدهد. طبق آمار ۵۰ درصد طلاقها، در ۵ سال اول زندگی مشترک است.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف ادامه داد: اسلام آخرین راه حل را طلاق قرار داده است اما در جامعه ما، اولین حرکت طلاق است. گاهی بعد از حرام شدن زن و مرد بر یکدیگر، آن زمان به فکر میافتند و نزد فلان عالم و مشاوره و… میروند و به دنبال راه برگشت هستند. گاهی طلاقی را که شریعت آخرین راه حل گذاشته است، همان هم به خوبی اجرا نمیشود و اکثر طلاقها، به روش سنت نیست.
سخنران نماز جمعه خواف خاطر نشان کرد: قبل از اینکه کار به طلاق کشیده شود، زن و شوهر باید با یکدیگر گفت و گو کنند و این اختلاف را قبل اینکه به بیرون درز کند، حل کنند. اگر زن و شوهر نتوانستند اختلاف را حل کنند، به دلسوزان و دغدغهمندان خانواده اطلاع دهند نه کسانی که یک طرفه وارد میدان میشوند. اگر حَکم دو طرف آمدند و به دنبال حل قضیه بودند و دیدند که امکان سازش نبودند، برای جدایی، شریعت برنامهای ریخته است. متاسفانه اکثر طلاقها با خشم و عجله صورت میگیرد و مرد الفاظ طلاق را هر سه یکجا یا در یک مجلس ارائه میدهد که این خودش حرام است.
🔺جهت مطالعه متن کامل این گزارش به لینک زیر مراجعه نمایید👇🏼
https://B2n.ir/ahnafekhaf0427
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#صوتی #سخنرانی_جمعه
🎙سخنران نماز جمعه اهل سنت شهر خواف:
مولوی محمود نعمایی"مدرس حوزه علمیه احناف خواف"
🕌 مصلی بزرگ شهر خواف - 1404/04/27
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#گزارش
💠اختتامیۀ دوره آموزشی-تربیتی تابستان حوزه علمیه احناف خواف برگزار شد
🔸امور فرهنگی حوزه علمیه احناف خواف همچون سالهای گذشته دوره آموزشی – تربیتی تابستان، ویژه دانشآموزان پسر و دختر را از 7 تیرماه 1404 برگزار کرد.
🔸در این دوره 510 دانش آموز از پایههای تحصیلی هفتم، هشتم، نهم و دهم در دو بخش پسران و دختران به صورت روزانه و شبانهروزی شرکت داشتند که برنامههای مختلف آموزشی-تربیتی همچون آموزش معارف اسلامی، زبان انگلیسی، رد شبهات، مسابقات ورزشی، سوادرسانه، مشاوره تحصیلی و خانواده و... را گذراندند.
🔸در پایان صبح امروز پنجشنبه 26 تیرماه اختتامیه بخش پسران این دوره در مسجد حوزه علمیه احناف خواف با حضور علما، اساتید و والدین دانش آموزان برگزار و از رتبههای برتر در آزمون پایانی تقدیر و لوح اعطا شد.
🔸گفتنی است؛ دوره بخش پسران 20 روزه و بخش دختران یکماه بود.
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#کلیپ
💠سنجش معلومات قرآنی
🔸محفوظات قرآنی خود را بیازمایید
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#کلیپ
💠سجده؛ آرامش جان و گشایش راه
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: Https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#عکس_نوشته
💠ادامه نیکی پس از مرگ والدین دعا برای آن هاست!
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: Https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#تربیت_فرزند
💠والدین آگاه (30)
خداحافظی با سخنرانیهای بینتیجه
سلام بر ایدههای کاربردی!
🔸دوست و همراه فرزندتان باشید.
🔸امروزه بسیاری از مردم دنبال دوست وفادار و مخلص هستند که کمتر پیدا میشود. اگر اطراف خود را نگاه کنید، آن دوست را در خانه مییابید. دوستی که در زندگی با شما شریک است. آری همسر و فرزندان بهترین دوستان آدمی و محبوبترین آنها هستند. مربی و والدینِ خوب، کسانی هستند که با فرزندانشان که در دوره نوجوانی قرار دارند، دوست میشوند. بنابراین دوست هیچ وقت دوست دیگرش را کتک نمیزند، او را تحقیر و سرزنش نمیکند، بلکه همراه او به تفریح میرود، با او حتی در مورد مسائل حساس با رعایت ادب و احترام، گفتوگو میکند.
🔸 همراهی والدین با فرزندان، باعث میشود تا آنان احساس کنند که بزرگ شدهاند و شایستگی آن را دارند که با والدین دوست باشند. اکنون مورد اعتماد والدین هستند. این باعث میشود، تقدیر و احترام نسبت به خود احساس کنند. به ویژه زمانی که والدین بعضی از اسرار خود را برای فرزندان تعریف میکنند. بدون شک دوستی و همراهی والدین با فرزندان فواید زیادی در بردارد.
از جمله:
۱. فرزندان پند و اندرز والدین را به سادگی قبول میکنند.
۲. شناخت نقاط مثبت و قوت فرزندان و تقویت آنها.
۳. شناخت نقاط منفی و ضعف فرزندان و کمک به برطرف کردن آنها.
۴. کشف استعدادهای فرزندان و رشد دادن آنها.
۵. حفاظت از فرزندان در برابر بسیاری از مشکلات.
۶. برطرف کردن بعضی از مشکلات فرزندان قبل از اینکه بزرگ شوند.
۷. احساس خوشحالی فرزندان.
🔹 راهکارهای عملی:
🔸۱. وقتی فرزندتان به چهارده سالگی رسید با او دوست شوید.
🔸۲. همراه فرزندتان به پارک بروید و در مورد همه چیز با صراحت صحبت کنید.
🔸۳. به فرزندتان بگویید او شایستگی دوستی دارد و شما نسبت به این دوستی خوشحال هستید.
✍️ چگونه فرزندان خود را خوشبخت کنیم؟صد راهکار عملی تربیت برای داشتن فرزندانی خوشبخت، مؤلف: دکتر صالح عبدالکریم؛ مترجم؛ ایوب پوزش
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: Https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#سخنرانی_جمعه
💠اخلاص در نیت؛ شاهکلید قبولی اعمال
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولوی دکتر جواد عصار، در مراسم نماز جمعه ۲۰ تیرماه ۱۴۰۴ اهل سنت شهر خواف، با تلاوت آیات (وَمِنْهُمْ مَنْ عَاهَدَ اللَّهَ لَئِنْ آتَانَا مِنْ فَضْلِهِ لَنَصَّدَّقَنَّ وَلَنَكُونَنَّ مِنَ الصَّالِحِينَ*فَلَمَّا آتَاهُمْ مِنْ فَضْلِهِ بَخِلُوا بِهِ وَتَوَلَّوْا وَهُمْ مُعْرِضُونَ) پیرامون اخلاص در اعمال به ایراد سخن پرداخت.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف، در آغاز سخن بیان داشت: شخصی به نام ثعلبه بن حاطب، بارها خدمت رسول خدا(ص) رسید و درخواست می کرد که برایش دعا کنند که خداوند مالی به او عنایت کند. پیامبر بارها تذکر دادند که به آنچه خدا به تو عنایت کرده بسنده کن، قناعت داشته باش، این برای تو بهتر است اما او دست از این درخواست خود نمیکشید و بارها و بارها خدمت ایشان رسید تا این که پیامبر(ص) چند درهمی به او دادند و او برای خود گوسفندی خرید و چون دعای حضرت رسول خدا(ص) بر مال او بود، این مال رشد عجیبی پیدا کرد. به بزودی گله های گوسفند آنقدر زیاد شد که دیگر مدینه جایی برای گوسفندهای او نداشت و مجبور شد در فاصله ای دورتر از مدینه برای اسکان حیوانات خود جایی را تهیه کند. این کار باعث شد حضور در مسجد برای نمازهای روزانه کمرنگ شود. بعد که آیات زکات نازل شد، پیامبر خدا(ص)، دو نفر از اصحاب را فرستادند تا مال او را محاسبه کنند و زکات را از مال او جدا کنند.
سخنران نماز جمعه خواف ادامه داد: وقتی صحابه به دیدن ثعلبه رفتند، وی گفت: این تاوانی است که پیامبر(ص) از مال ما میگیرد و حاضر نشد با جان و دل زکات مال خود را پرداخت کند. آنها به خدمت پیامبر خدا(ص) رسیدند و قبل از اینکه مطلبی را عرض کنند، آن حضرت(ص) فرمودند: او خود را هلاک کرد. این جمله پیامبر را اقوام و خویشان ثعلبه به وی رساندند. ثعلبه تعدادی از گوسفندهایی که ارزش چندانی نداشتند را برداشت و به خدمت پیامبر(ص) آورد. پیامبر(ص) فرمودند: خداوند من را نهی کرده که از تو چیزی بگیرم. در دوران حضرت ابوبکر صدیق(رض) آورد و ایشان فرمودند: آنچه که پیامبر(ص) نگرفت، من هم به خود اجازه نمیدهم که بگیرم. در زمان حضرت عمر فاروق(رض) هم این کار رو کرد و خلیفه راشد، حضرت عمر فاروق(رض) هم از او قبول نکردند. در دوران حضرت عثمان غنی(رض) هم او از دنیا رفت.
وی خاطر نشان کرد: داستان از یک شخصیتی است که به ظاهر نفاق او کاملا آشکار شد و تا به قیامت او را با چنین صفتی میشناسند. خداوند متعال میفرماید: عدهای تعهد کردند با خدا که اگر خداوند متعال مالی به ما عنایت کند، ما در راه او صدقه خواهیم کرد و جزء صالحان خواهیم بود اما وقتی خداوند از فضل خویش به آنها چیزی را عنایت کرد بخالت ورزیدند و پشت کردند.
مولوی عصار گفت: اعراض کردن از اجرای حکم پروردگار و نیت باطل، انسان را به قهقرا میبرد. اساساً هر عملی که ما انجام میدهیم، دو وجهه دارد، یکی نیت و یکی خود عمل و موثرترین چیز در عمل، نیت است. تا وقتی که نیت صحیح نباشد، حتی عمل در بارگاه پروردگار هم ارزشی پیدا نمی کند. یعنی شخصی به مسجد می آید اما نیت او غیر الله است و عمل او هیچ ارزشی در بارگاه پروردگار ندارد.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف تصریح کرد: علما می فرمایند: مهم ترین چیزی که یک شخص در رفتارهای دینی و اجتماعی خود باید مدنظر داشته باشد، این است که نیت خود را درست کند. به نماز خود بنگیریم. نماز برای این است که با کمال خشوع و خضوع، پیشانی را بر زمین در مقابل ذات اقدس الهی بگذاریم و الله تعالی برای اینکه اخلاص و معنویت را به قلب ما تزریق کند، چنین تجویزی کرده است.
سخنران نماز جمعه خواف ادامه داد: خدای متعال در مال ما، احکامی را قرار داده است مانند زکات مال و یا صدقات نافله. امام غزالی در مورد زکات میفرماید: اولین چیزی که از ثمرهی زکات دادن به تو برمیگردد، این است که بخل از تو دور میشود و دوم اینکه شما اثبات میکنید که ما مطیع حکم پروردگاریم. یا مثلا قربانی برای این نیست که گوشت را تکه تکه کنیم و در بین مردم پخش کنیم بلکه میخواهیم شعائر الهی را بزرگ جلوه دهیم و بگوییم: ما یکی از آن کسانی هستیم که به بزرگداشت شعائر الهی میپردازند و این اثرات معنوی خود را در قلب ما خواهد گذاشت.
🔺جهت مطالعه متن کامل این گزارش به لینک زیر مراجعه نمایید👇🏼
https://B2n.ir/ahnafekhaf0420
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf
#صوتی #سخنرانی_جمعه
🎙سخنران نماز جمعه اهل سنت شهر خواف:
مولوی دکتر جواد عصار"مدرس حوزه علمیه احناف خواف"
🕌 مصلی بزرگ شهر خواف - 1404/04/20
💠💠💠💠💠💠💠
🌐: https://ahnafekhaf.com
🆔: /channel/ahnafekhaf