ارسال انتقاد وپیشنهاد: @naserbaghestani اینستاگرام رصد instagram.com/rasad_tahlil مطالب کانال، دیدگاه های نخبگان، تحلیلگران و رسانه های مختلف بوده وهمه مطالب الزاما موردتائید رصد نمی باشد. کد شامد: 1-2-2812-65-4-37
⭕️هدف، جولانی نیست
👤یعقوب ربیعی نوشت:
🔹 طی یک سال گذشته پربسامدترین و پر تکرارترین عبارتی که در دهان نتانیاهو می چرخد عبارت نظم نوین خاورمیانه (new middle east) است. نظم نوین مورد نظر نتانیاهو، پروژهای استراتژیک برای تبدیل منطقه غرب آسیا به محیطی کنترلپذیر، تابع و سازگار با منافع صهیونیسم و حامی اصلی آن یعنی ایالات متحده آمریکاست.
🔹 اما هدف نهایی این نظم، حذف یا تضعیف بازیگران مستقل و مقاوم و ایجاد یک ساختار منطقهای متشکل از دولتهای تابع، تجزیهشده یا بیثبات است که در تعامل مستقیم یا غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی قرار دارند. برخی معتقدند چنین آتشی که امروز برپا شده است شبیه طرح مرزهای خونی رالف پیترز است. در این طرح بنا بر این است که همه کشورهای منطقه تجزیه شده و نقشه جدیدی در غرب آسیا شکل بگیرد. لذا بازی را باید فراتر از جولانی و سوریه دید. این سگ رهاشده دیر یا زود پای یک به یک ملت ها و دولت های منطقه را خواهد گرفت و کسی از آن در امان نخواهد ماند . تنها راه همان جمله ای است که رهبر معظم انقلاب فرمودند «یقه جنایتکار نباید رها شود».
🔻آخرین تحلیل های سیاسی ایران و جهان را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️اقتصاد زیر سایه مکانیسم ماشه
👤علی محمدی نوشت:
🔹 احتمال بازگشت تحریمهای سازمان ملل از طریق مکانیسم ماشه بالا گرفته و چه بسا مهمترین تاثیر فعال سازی مکانیسم ماشه در اقتصاد داخلی، حوزه تشدید انتطارات تورمی است. جهش نرخ ارز، افزایش تقاضا برای داراییها و رشد قیمت طلا، بازخورد عینی و مصداقی تقویت انتظارات تورمی خواهد بود که در نهایت از جهات مختلف از جمله افزایش تورم بر همه اقتصاد سایه خواهد انداخت.البته تجربه نشان داده بیشترین تأثیرات شوک های اقتصادی همچون مکانیسم ماشه، در دو سه ماه اول خواهد بود و به تدریج امکان سازگاري اقتصاد با آنها و هضم شوک در شاخص ها وجود دارد.
🔹با این حال، اهمیت مدیریت این دوره کوتاه اولیه نباید دستکم گرفته شود؛ چرا که سکوت یا بیعملی سیاستگذار در همین بازه میتواند به تقویت بیاعتمادی و شکلگیری موجهای ثانویه منجر شود. آنچه بیش از خود تهدید تحریمها خطرناک است، بیبرنامگی در مواجهه با آن است.
در این شرایط، اتخاذ چند راهبرد از سوی دولت ضروری به نظر می رسد:
* اجرای واقعی قانون مالیات بر عایدی سرمایه (CGT) برای مهار ورود نقدینگی به بازارهای غیرمولد، بهویژه طلا و ارز . بدون این ابزار، انگیزه سفتهبازی تقویت میشود.
* کنترل و شفافسازی صرافیهای دیجیتال و رمزارزها که در روزهای پرتنش، به یکی از کانالهای اصلی فرار سرمایه و انتقال شوک ارزی تبدیل میشوند.
* محدودیت کوتاهمدت در خروج سرمایه از کشور و اعمال کنترل سرمایه، بهویژه در معاملات دلاری و انتقالات بینالمللی که از طریق پلتفرمهای واسطه انجام می شود.
*سیاستگذاری از امیدسازی مطلق به سمت آمادهسازی روانی فعالان اقتصادی سوق یابد، برای پیشگیری از شوکهای اقتصادی.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️چرا در حمله به العدید روایت آمریکایی بر واقعیت میدانی چربیده بود؟
👤رضا توکلی نوشت:
🔹در چند سال اخیر، هرگاه ایران عملیات نظامی یا امنیتی علیه اهداف آمریکایی یا صهیونیستی انجام داده، بخشی از جریان رسانهای داخلی ــ عمدتاً با نیت دلسوزی و از منظر مطالبهگری ــ بهگونهای با تردید، بدبینی یا حتی انکار با آن برخورد کرده است. عملیات عینالاسد که رهبر انقلاب آن را «یوما...» نامیدند، از سوی برخی چهرههای رسانهای منتقد، «فیک» خوانده شد؛ تحلیلی که در عمل همراستا با روایت کاخ سفید قرار گرفت.
🔹 در مورد حمله اخیر به پایگاه آمریکایی العدید قطر نیز، تا پیش از انتشار تصاویر ماهوارهای، همین رویکرد تکرار شد و حتی برخی رسانههای فارسیزبان، برای اثبات «بیاثر بودن» حمله، به رسانههای اسرائیلی استناد کردند! در چنین فضایی، این پرسش جدی مطرح است که چرا بخشی از بدنه تحلیلگران و رسانههای داخلی، برای درک واقعیت میدانی، ناگزیر به تأیید روایت غربیها وابسته ماندهاند؟ آیا این تنها ناشی از محافظهکاری در تحلیل است یا ریشه در نوعی خودتحقیری و بیاعتمادی نسبت به نهادهای رسمی دارد؟
🔹حتی اگر نیت منتقدان از سر دلسوزی و پیگیری شفافیت باشد، بیتوجهی به مختصات جنگهای نوین، بهخصوص جنگهای شناختی، میتواند به بازتولید روایت دشمن منجر شود؛ روایتی که بیش از آنکه بر مبنای واقعیت باشد، مبتنی بر مدیریت ذهن و افکار عمومی طراحی شده است.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️اقدام علیه امنیت ملی در شرایط جنگی!
👤حامدرحیم پور نوشت:
«ایران،آغل نیست!» ،«ملت گرایی یا امت گرایی؟»،«زندانیان سیاسی را آزاد کنید!» ،«رئیس جمهور را محاکمه کنید!» «دیپلماسی برای مذاکره!» ،«کاش به جای سلاح، ساز بسازیم!» و...این ها گزاره ها و دوگانه هایی است که در سریع ترین زمان ممکن پس از جنگ ۱۲ روزه در فضای گفتمان داخلی در حال انتشار است.درواقع تصویر «واگرایی داخلی» درحال جایگزین شدن تصویر «همگرایی ملی» دوران جنگ است.دورانی که باید بر دشمنان و توطئه های آنان متمرکز شد،حالا به صحنه جولان عدهای تبدیل شده است که به دنبال گشودن خط تفرقه و دوقطبی درون کشور هستند. اصرار بر تقابل و ترویج اختلاف میان «مردم»،«مسئولان»، «میدان» و «دیپلماسی» در حالی که بالاترین سطح هماهنگی و انسجام بین این اضلاع مهم قدرت ملی در جریان است، یک اقدام علیه امنیت ملی در شرایط جنگی محسوب میشود
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ استراتژی نرم گویانه دربرابر کارلسون جواب می دهد؟
👤جعفر یوسفی نوشت:
مصاحبه دکتر پزشکیان با تاکر کارلسون امروز در حالی انجام شد که بسیاری انتظار داشتند رئیسجمهور ایران با موضعی تهاجمیتر، مسئولیت آمریکا در جنایات اخیر را صریحتر به چالش بکشد. اما رویکرد میانهرو و محاسبهشده او، بهزعم نزدیکان دولت، بر پایه یک هدف راهبردی تعریف شده بود: ایجاد شکاف در محور تلآویو–واشنگتن و رساندن پیام تهران به پایگاه رأی ترامپ. حال باید دید این استراتژی نرمگویانه، در عمل تا چه اندازه توانسته در زمین حریف، ضربهای مؤثر وارد کند. گفتوگویی که با قابِ جمله تاثیرگذار «انفجار بمب روی میز مذاکره» آغاز شد و با تصریح استقلالطلبانه «نه دلبستن به مسکو و پکن؛ تکیهگاهمان خداست» پیام خودبسندگی تهران را پررنگ کرد. امّا تفکیک نارسا میان «صهیونیستها» و «آمریکا» و چشمپوشی بر نقش ترامپ در همان کارزارِ وحشیانه اسرائیل، این فرصت طلایی را نیمهتمام گذاشت. هم چنین میزانسنِ تصویریِ مصاحبه از دکور تا نورپردازی نه در شأن رئیسجمهور یک کشور، که در حد نمایشی فوری عضو شورای شهر هم نبود و نشان داد دفتر ریاستجمهوری هنوز به اصول برندینگ رسانهای در میدان دیپلماسی تسلط ندارد.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️سانسور اصابت موشکهای ایران به ۵ پایگاه نظامی ارتش «اسرائیل» به روایت تلگراف
👤روزنامه تلگراف در گزارشی با استناد به دادههای یک دانشگاه در آمریکا تایید کرد که در طول جنگ ۱۲ روزه ایران و رژیم صهیونیستی، موشکهای ایرانی پنج پایگاه نظامی را در سرزمینهای اشغالی مورد اصابت قرار دادهاند و مقامهای تلآویو آن را علنی نکردهاند. این روزنامه خاطرنشان کرده است که رژیم اسرائیل به دلیل قوانین سختگیرانه سانسور نظامی، نتایج این حملات را علنی نکرده است.
🔹نتایج اخیر براساس دادههای بدست آمده از یک دانشگاه آمریکایی در ایالت «اورگان» با تلگراف به اشتراک گذاشته شده است؛ دانشگاهی که متخصص استفاده از دادههای رادارهای ماهوارهای برای تشخیص آسیب بمب در مناطق جنگی است. این دادهها نشان میدهد که پنج تاسیسات نظامی رژیم اسرائیل در شمال، جنوب و مرکز سرزمینهای اشغالی از جمله یک پایگاه هوایی بزرگ، یک مرکز جمعآوری اطلاعات و یک پایگاه لجستیکی توسط ۶ موشک ایرانی مورد اصابت قرار گرفته است.
🔹گزارشها حاکی است که این حملات علاوه بر ۳۶ حمله دیگری است که پیش از این مشخص شده بود به سامانههای دفاع هوایی رژیم اسرائیل نفوذ و خسارات قابل توجهی به زیرساختهای مسکونی و صنعتی وارد کردهاند. تحلیلهای تلگراف همچنین نشان میدهد: در حالی که به ادعای مقامهای صهیونیستی، بیشتر موشکهای ایرانی رهگیری شدند، نسبت موشکهای ایرانی که به هدف اصابت کرده بودند در هشت روز نخست جنگ به طور پیوسته افزایش یافته است. کارشناسان اگرچه دلیل مشخصی برای این وضعیت اعلام نکرده، اما اذعان داشته اند که یکی از دلایل این امر می تواند ناشی از بهبود تاکتیکهای شلیک و استفاده ایران از موشکهای پیشرفتهتر باشد.
🔹این روزنامه در ادامه تشریح کرده است: هرچند گنبد آهنین شناختهشدهترین سیستم دفاع هوایی صهیونیستها ارزیابی میشود، اما در واقع برای محافظت در برابر پرتابههای کوتاهبرد مانند خمپاره طراحی شده است. نکته مهم دیگر از نقطه نظر نویسنده این مطلب آن است که سامانههای دفاعی رژیم اسرائیل در طول جنگ ۱۲ روزه توسط ۲ سیستم دفاع موشکی زمینی تاد (THAAD) آمریکا و رهگیرهای مستقر در کشتی آمریکایی در دریای سرخ، پشتیبانی میشدند. براساس گزارشها، آمریکا در طول این جنگ دستکم ۳۶ رهگیر تاد را با هزینهای حدود ۱۲ میلیون دلار در هر بار پرتاب کرده است. ر
🔹اویو دراکر خبرنگار شبکه تلویزیونی کانال ۱۳ رژیم صهیونیستی نیز هفته گذشته اذعان کرد: «موشکهای [ایرانی] زیادی به پایگاههای ارتش اسرائیل و مکانهای استراتژیک اصابت کردهاند که ما تا به امروز در مورد آنها گزارش ندادهایم. این سبب شده تا مردم ندانند ایرانیها چقدر دقیق بودهاند و در بسیاری از نقاط چقدر خسارت وارد کردهاند». تلگراف نیز یادآور شده است که مقامهای ایرانی پیش از این اعلام کرده بودند که اصلیترین راه نفوذ به پدافند هوایی رژیم صهیونیستی، استفاده همزمان از موشکها و پهپادها برای سردرگم کردن سامانه های دفاعی بوده است.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️گزارش الشرق الاوسط از خسارات حملات موشکی ایران به اسرائیل
🔹در حالی که دولت و رهبری نظامی در مورد خسارات اسرائیل در جنگ با ایران سکوت کردهاند، منابع آگاه گزارش دادند که بیش از ۴۸۰ ساختمان در تلآویو بمباران شدهاند.این واقعیت بسیاری از شهروندان و مقامات محلی، از جمله شهردار تلآویو و شهردار حیفا که هر دو از افسران ارشد بازنشسته هستند را بر آن داشته تا خواستار برچیدن مقرهای نظامی از شهرها شوند.
🔹کانال ۱۳ اسرائیل گزارش داده که «تعداد زیادی از حملات موشکی ایران به پایگاههای نظامی و تأسیسات استراتژیک اسرائیل اصابت کرده است که هنوز فاش نشدهاند. اسرائیلیها هنوز دقت حملات ایران و میزان خسارت به بسیاری از سایتها را درک نکردهاند.» شبکه خبری i24 هم گزارشی پخش کرد که شامل شهادت چندین نفر از ساکنان نزدیک وزارت دفاع و ستاد کل ارتش اسرائیل بود. آنها خاطرنشان کردند که به دلیل احساس امنیت تصمیم به خرید خانههای گرانقیمت در این منطقه گرفتهاند، اما جنگ اخیر نشان داد که «هیچ جای امنی در اسرائیل وجود ندارد.»
🔹گزارشهای غیررسمی حاکی از کشته شدن حداقل ۲۰۰ اسرائیلی است، در حالی که بیانیههای رسمی اسرائیل در مورد میزان خسارات نظامی سکوت کردهاند. در نشانهای جدید از میزان خسارات نظامی اعلام نشده، ارتش اسرائیل علاوه بر بودجه هنگفت خود، درخواست غرامت مالی به مبلغ تقریباً ۱۸ میلیارد دلار برای پوشش خسارات وارده در طول جنگ علیه ایران و غزه ارائه کرده است. این رقم به اندازهای بزرگ است که میزان واقعی خسارات ارتش را منعکس کند، خساراتی که به نظر میرسد بسیار بیشتر از آن چیزی است که رسماً اعلام شده است.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️فرمول اعتبار"بازدارندگی"
👤علیرضا عرب نوشت:
🔹بسیار ضرورت دارد که بعد از وقایع اخیر ، تجاوز غافلگیرانه اسرائیل در 23خرداد و تجاوز آمریکا در اول تیر 1404 به کشورمان ، "استراتژی نظامی و امنیتی ملی" به نحو اساسی و هدفمند تغییر کرده و سازگار با محیط بسیار متغیر و سرشار از تهدیدات جدید منطقه گردد.در غیر اینصورت ایران از سیر تحولات نظامی ،امنیتی و سیاسی منطقه ای و بین المللی عقب خواهد ماند و هزینه ای هنگفت و حتی غیر قابل جبران را متحمل خواهیم شد.بسیار مهم است که درک گردد که تحت شرایط جدید نظامی و امنیتی منطقه غرب آسیا، "بازدارندگی" فقط زمانی معتبر و قابل اطمینان است که با "اقدام قاطع و فوری" حمایت گردد و چشم پوشی غافلگیرانه بر خطرات و تهدیدات مهم و معتبر ،صرفا جنگ را به تاخیر انداخته و خسارات را چند برابر و پر هزینه خواهند کرد، لذا درصورت شناسایی منبع تهدید، باید حتما استراتژی حمله موثر و پیش دستانه اتخاذ شده و در دستور کار قرار گیرد.به استراتژی، اصول و فرامین چهل سال پیش در فضای پر تهدید بسیار متحول و متغیر جدید منطقه نمی توان اتکا و اعتماد کرد.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️در خدمت ایران یا دشمنان ایران؟!
👤عزیز غضنفری نوشت:
🔹همه کسانی که با دقت و حساسیت به تحولات پیچیده و سرنوشتساز این ایام مینگرند میدانند که حفظ انسجام ملی و تقویت آن در این شرایط از مهمترین کارهایی است که باید صورت گیرد. حتی اگر توانمندی موشکی نداشته باشیم_که الحمدالله از آن برخوردار هستیم و به خوبی از آن استفاده میکنیم_ باز چون مردم را داریم و انسجام ملی برقرار هست، دشمن در نهایت کاری از او ساخته نیست. حالا با این اهمیتی که مترتب بر موضوع است، برخی اگر در شرايط جنگی و موقعیت تاریخی و سرنوشتساز کنونی، خواسته یا ناخواسته این سرمایه بزرگ و راهبردی را با ناشی گری تضعیف و بیاعتبار کنند، در این صورت این پرسش مطرح میشود که اینان به چه کسی خدمت کرده و میکنند؟!
🔹برخی تحلیلها و اخباری که این روزها در شبکههای اجتماعی توسط طیفهای گوناگون سیاسی دست به دست میچرخد( و ممکن است درست هم باشد)، فقط یک خاصیت دارد و آن دو قطبی و دو تکه کردن جامعه است. تصور میکنند حال فلان عنصر و حزب سیاسی را میگیرند و او را از صدر به زیر میکشانند و دلشان خنک میشود، غافل از اینکه همه این چهرهها و جناحهای سیاسی در میان مردم طرفدارانی دارند و در حقیقت مردم را وادار به عکسالعمل میکنند. فیالواقع با این اقدامات ناشيانه، بخشهایی از مردم و لایههای اجتماعی به خشم و تنفر نسبت به یکدیگر، انقلاب و ایران و حتی بیعملی در مواجهه با توطئههای دشمن سوق داده میشوند. پدید آمدن این حالت به مراتب از حملات نظامی رژیم جعلی صهیونیستی برای کشور خطرناکتر است. لذا خیلی سریع و قاطع و تا دیر نشده باید در مقابل با این دست تحلیلها، افراد و رسانهها ایستاد تا خدایی ناکرده منافع ملی، انقلاب اسلامی و ایران عزیز را قربانی امیال شخصی و باندی خود نکردهاند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️هیچ وقت درک درستی نداشتند!
👤حبیب احمدزاده گفت:
🔹نگاه اسطورهای ما و نگاه مادی آنها، باعث میشود که ترامپ و نتانیاهو هیچوقت درک درستی از ملت ایران نداشته باشند. اگر داشتند که اینها نمیآمدند چندروز مانده به محرم به ایران حمله کنند. یعنی خود به خود اینها خودشان را به عنوان یک وجه منفی و اسطورهای به مردم ایران معرفی کردند و ضربهاش را هم میخورند. یعنی ایرانیها دنبال یزید میگشتند، اینها خودشان را به عنوان یزید زمان معرفی کردند. اگر عاقل بودند که میگذاشتند دوماه قبلتر یا دوماه بعد از اربعین به ما حمله میکردند مثلاً.
🔹اینها (آمریکاییها و اسرائیلیها) متوجه این موضوع نیستند که عوامل همبستگی یک ملت در منطقه چیست، اینها درک درستی از هیچچیز ندارند. اینها نمیدانند که قضیه غزه برای مردم خاورمیانه یک عبرت شده. حتی کشورهای عربی هم که با ما رابطه نداشتند خیلیهایشان، معتقدند ایران سدی است که اگر بشکند، اینها بعدها به دریوزگی کامل میافتند جلوی نتانیاهو. حتی ترکیه هم این را میداند و پاکستان هم میداند. و اینها یک همبستگی در منطقه خاورمیانه دارند ایجاد میکنند که بعدها، ثمرات تلخش را خواهند دید.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️تشخیص نفوذی ها با یک جستجوی ساده!
👤سهند ایرانمهر نوشت:
🔹پیداکردن اسب تروا یا منافذ نفوذ کار سختی نیست کافی است یک جستجوی ساده خبری در بازه زمانی دههای و چند ماه مانده به تجاوز اسراییل بکنید تا ببینید چه اولویتهایی و از چه تریبونهایی جایگزین توجه به پدافند غیرعامل و تقویت مواضع دفاعی بود. وجه مشترک همه این اولویتها جلب توجه به اموری بود که یا مستقیما، بهم خوردن نظم اجتماعی و افزایش نارضایتی عمومی را هدف قرار داده بود یا توجه امنیتی را متوجه مسایل کاملا بیاهمیت کرده بود.
🔹در علوم نظامی و اطلاعاتی با عنوان «عملیات فریب» (Deception Operations) و در نظریههای تحلیل امنیتی و جنگ روانی بهعنوان انحراف افکار عمومی از تهدید اصلی شناخته میشود. این تکنیک نهتنها در جنگهای نظامی بلکه در جنگهای شناختی و هیبریدی هم کاربرد وسیعی دارد.
🔹پیش از جنگ ۱۹۶۷، رسانههای عربی بهخصوص در مصر و سوریه به جای تمرکز بر آمادگی نظامی، درگیر «کارزارهای حیثیتی» و نمایشهای تبلیغاتی شدید علیه اسرائیل شده بودند. کارگزاران موساد در حکومت ناصر در مصر آگاهانه تمرکز رسانهها را بر «تحقیر اسرائیل» و «اتحاد عربی» گذاشت، در حالی که ارتش اسرائیل مشغول آمادهسازی عملیات برقآسا بود.
🔹روسیه با هماهنگی نیروهای نفوذی خود دامن زدن به ناآرامیهای قومی، موضوع زبان روسی و نازیسازی در شرق اوکراین را در رسانههای این کشور برجسته کرد، در حالی که توجه رسانه ای اوکراین معطوف به اعتراضات و هویتطلبی شده بود، نیروهای ویژه روسی وارد کریمه شدند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️مدیونیم به یکایک شما
👤محمدرضا جلایی پور نوشت:
🔹جمعیت میلیونی و باشکوه در آیین ملی تشییع سربازان میهن و کودکان و زنان و مردان هموطنمان که قربانی تجاوز جنایتکارانه به ایران شدند، شامل طیف وسیع و متنوعی از ایرانیان میشد، اما اکثریت جمعیت متعلق به بخش مذهبیتر و سنتیتر و کمدرآمدتر جامعهٔ ما بود. به عنوان یک ایرانی به احترام این شرکتکنندگان که اینچنین پای کار دفاع از ایران بودند و با ادای احترام باعظمت امروز در شرایط شکنندهٔ آتشبس، برای همهٔ ما ایرانیان حدی از بازدارندگی ساختند تمامقد میایستم و ادای احترام میکنم. مدیونیم به یکایک شما مردم عادی کوچه و بازار شهرمان که علیرغم همهٔ نارضایتیها، پای کار ایرانید. اشکی که در چشم شما در برابر کاروان پیکر کودکان هموطنمان حلقه میزد، پایه و مایهٔ همبستگی قدرتمندی است که ایران را در برابر تجاوز پیشرفتهترین قدرتهای نظامی مصون یا تابآور میکند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ غرب در شوک...
👤حسین نجفی در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹استراتژی بقا در سایه تحریم:
▫️ایران طی چهار دهه تحریمهای سنگین آمریکا و متحدان غربی، ناچار به اتخاذ راهبرد «اتکا به توان داخلی» شد. علیرغم محدودیتهای شورای امنیت برای انتقال فناوری دفاعی، ایران با تکیه بر دانش و نیروی انسانی متخصص، شکاف تکنولوژیک را با توسعه صنعت موشکی داخلی پر کرد و امروز این توانمندی به ستون فقرات بازدارندگی کشور تبدیل شده است. همکاریهایی مانند تأمین بعضی مواد اولیه از چین و پیشرفت در فناوری سوخت جامد، نقش مهمی در این مسیر داشته است.
🔹ناکارآمدی فناوری غربی در میدان:
▫️درحالی که اسرائیل با پشتوانه کامل تسلیحاتی غرب و سامانههایی همچون گنبد آهنین و پاتریوت وارد میدان شد، موشکها و پهپادهای ایران موفق به عبور از این سامانهها شدند و کارایی نسبی تسلیحات غرب را به سخره گرفتند. با وجود تحریم شرکتهایی که در تأمین فناوری مهم برای ایران نقش داشتهاند، پیشرفتهای داخلی بهویژه در حوزه موشکهای برد بلند و دقیق ادامه یافته است.
🔹تغییر معادلات راهبردی:
▫️توانمندی موشکی ایران معادلات امنیتی غرب آسیا را تغییر داده است؛ بهنحوی که تهدید عملیاتی ایران، رژیم صهیونیستی را وادار به اتخاذ سیاستهای تدافعی و حتی پذیرش آتشبس کرده است. این تحول نشان داد که فرهنگ مقاومت و تکیه بر توان بومی، میتواند توازن قوا را دگرگون کند و اسرائیل را در موقعیتی آسیبپذیر قرار دهد.
🔹فروپاشی گفتمان برتری نظامی غرب:
▫️دستاوردهای موشکی ایران در زمانی که زیر سنگین ترین تحریم ها بود، روایت غرب از برتری نظامی را به چالش کشید و با شکست دیپلماسی تحریمی آمریکا در سازمان ملل، عملاً بازدارندگی بومی ایران تثبیت شد. امروز ایران با حفظ خطوط قرمز برنامه موشکی، به الگویی برای مقاومت و مقابله با هژمونی تسلیحاتی غرب بدل شده است؛ الگویی که نشان میدهد توسعه دفاعی داخلی، توان فروپاشی اسطوره تسلیحات پیشرفته غربی را دارد.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ خوابزدگان نبرد
👤علی مهدیان در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹ماجرای ریختن قرصهای مخدر در آردهای کمکرسانی به غزه، فقط یک جنایت نیست بلکه نمادی از سیاست غرب است: کمک در ازای خاموش کردن عقل و اراده ملتها. برخی در داخل نیز با دعوت به شادی و بازگشت به «زندگی عادی»، خواسته یا نخواسته همین مسیر بیحسی را دنبال میکنند.
🔹تخدیر همان چیزی است که دشمن میخواهد. فرد تخدیرشده، دروغها، جنایتها و تحقیرهای طرف مقابل را فراموش میکند. با یادآوری تناقضگوییهای ترامپ، هشدار داده میشود که بیحسی ذهنی در نهایت به تسلیم ختم میشود.
🔹درحالیکه در همه عرصهها تحریم بودیم، فضای مجازی باز ماند. دلیلش روشن است: ایجاد دوقطبی، آشوب ذهنی و بیاعتمادی عمومی. این ابزارها جامعه را از درون بیحس میکنند و حتی قهرمانان واقعی را هم به اشتباه متهم میسازند.
🔹افرادی که به تخدیر عادت میکنند، بهراحتی کرامت خود را از دست میدهند، مثل معتادان. آنها دیگر در برابر توهینها و تهدیدهای دشمن واکنشی ندارند، چون درگیر سرگرمیهای بیارزش و تسکینهای لحظهای شدهاند. هدف نهایی این روند، تسلیم است.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ افشای بیپرده ترامپ از حقیقت پشت فشارهای غرب علیه ایران
👤سیدرضا قزوینی غرابی در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹سخن اخیر ترامپ درباره لزوم پیوستن ایران به نظم جهانی، آشکارکننده نگاه واقعی آمریکا و غرب به ایران در چهار دهه گذشته است.
🔹اظهار ترامپ نشان میدهد که بهانههایی مثل حقوق بشر و سلاح هستهای در واقع پوششی برای فشار به کشوری است که مستقل مانده و نظم غربی را نپذیرفته است.
🔹درخواست قبلی ترامپ برای «تسلیم کامل» ایران نیز نشان میدهد که هدف اصلی غرب، تحمیل نظمی جهانی است که اجازه خودمختاری به کشورها نمیدهد.
🔹پافشاری ایران بر استقلال، علت اصلی فشارهای غرب است؛ حتی با عقبنشینی در موضوعاتی مانند هستهای یا موشکی، خصومت به دلیل نپذیرفتن نظم تحمیلی ادامه خواهد داشت.
🔹رویکرد خصمانه غرب ناشی از مخالفت ایران با واگذاری آزادی عمل خود است؛ سخنان ترامپ برای نخستین بار این حقیقت را از زبان یک رئیسجمهور آمریکا عیان میسازد.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ماشه هفتم!
👤صابر گل عنبری نوشت:
🔹این گونه پیداست که تروئیکای اروپایی به سمت فعالسازی مکانیسم ماشه حرکت و اگر تحول خاصی اتفاق نیفتد تا 18 اکتبر آتی آن را فعال میکند. طبق معمول برخی با فروکاست اهمیت این مساله و این که پیامد خاصی ندارد، آن را اقدامی سوخته میدانند که خوانشی درست از اوضاع نیست. سه کشور اروپایی حالا که تهدید به کشیدن ماشه در این ماهها نتیجه مطلوب را به دنبال نداشته است، در پی آن هستند که با پیامدهای آن برای ایران به این هدف برسند. در وهله نخست این اتفاق به فشار حداکثری آمریکا صبغه بینالمللی میدهد و هر چند هم اکنون نیز تحریمهای آمریکا به علت هژمونی اقتصادی و نظامی آن عملا بینالمللی است، اما بازگشت تحریمهای بینالمللی به آنها پشتوانه حقوقی و جهانی میدهد.
🔹با این حال، فراتر از همه اینها، به نظر نگارنده خطرناکترین بخش ماجرا و چه بسا هدف اصلی فعالسازی مکانیسم ماشه قرار گرفتن مجدد ایران تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل است که در حقیقت نوعی بسترسازی برای مشروعیت بینالمللی به هر گونه اقدام نظامی علیه ایران چه از جانب اسرائیل چه آمریکا و غیره است و همچنین دادن بعد بینالمللی به مطالبات دیگر به ویژه در حوزههای دفاعی و موشکی است.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️فغانی و قضاوت وجدان تاریخی
👤مسعود فروغی نوشت:
🔹سالها بعد وقتی کسانی تاریخ ایران را میخوانند درباره این مقطع زمانی چه میفهمند؟ آمریکا و اسرائیل در میانه مذاکرات دو طرفه تهران- واشنگتن به خاک ایران تجاوز کردند و رئیسجمهور وقت آمریکا رسماً و عملا آن را افتخار خودش معرفی کرد. امید آنها چه بود؟ فروپاشی اجتماعی ایران و تبدیل آن به چند کشور دستساز کوچک. تا آنجا که دستور تخلیه تهران و تهدید حملات سنگین به پایتخت تاریخی ایران از سوی همان فرد مطرح شد. نتیجه چه شد؟ جامعه ایران برخلاف تصور ترامپ اختلافات قبلی را فرصت ارتش دشمن نکرد و از تمامیت ارضی ایران دفاع کرد. حتی منتقدین و مخالفین تابلودار حاکمیت مدافع نیروی مسلح شدند و تهران به پشتوانه انسجام شکل گرفته مقابل متجاوز خارجی ایستاد حول محور همان حاکمیت.
🔹 دقیقا یک ماه بعد در جریان رقابتهایی تحت عنوان جام جهانی باشگاهها، علیرضا فغانی داور ایرانی با ملیت استرالیا بازی فینال را سوت زد. همان رئیسجمهور آمریکا پایان بازی هدایا را اهدا کرد. فغانی ایرانی با ژست فرمانده ارتش متجاوز به ایران عکس یادگاری گرفت و در صفحه شخصیاش ثبت کرد. کار خوبی کرد چون هم خودش و هم ما نباید فراموش کنیم چه اشتباه بزرگی کرد. فغانی در داوری فوتبال درجه یک است اما در قضاوت وجدان تاریخی و تفاوت گذاشتن میان متجاوز خارجی و اختلاف با حاکمان داخلی آماتور است. ما برای افتخار ورزشی او خوشحال بودیم اما برای عکس افتخارآمیز او با ترامپ نه. او میتوانست با ظرافت پروتکل فینال را رعایت کند ولی نشان دهد وطندوست است. ایران در تاریخش شبیه فغانی زیاد دیده اما همیشه آنها اقلیت بودند اندازه جمع شدن در حیاط یک سفارتخانه.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️شلیک موشک به مردم این بار توسط کواکبیان!
👤عزیر غضنفری نوشت:
🔹در مثل مناقشه نیست اما ضربه به اعتماد عمومی با توسل به اکاذیب و بدبین کردن مردم به کارگزاران نظام آنهم در شرایط جنگی، مانند شلیک موشک از F35 است به سمت ساختمانهای مسکونی و بلکه با آثار و پیامدهای بیشتر. این ضربات به اعتماد عمومی، ممکن است عدهای از مردم را در همراهی با کشور در این شرایط حساس و سرنوشتساز دچار تردید و ابهام کند. عبور از دوره توقف جنگ و پایدار سازی امنیت کشور و صیانت از دستاوردهای بزرگ جنگ ۱۲ روزه، فقط و فقط با اتحاد و همراهی حداکثری مردم زیر سایه ولایت فقیه و رهبر حکیم انقلاب اسلامی میسر خواهد بود. حالا عدهای بخواهند در این شرایط، تعدادی از مردم را سست و دچار تردید و بیعملی کنند. پدید آمدن و گسترش این وضعیت خیلی خطرناک است. شخصا معتقدم مدعی العموم وارد باید شود و از کواکبیان بخواهد مستندات را ارائه کند؛ نکرد، قانون تکلیف او را مشخص سازد. نباید اینگونه القا شود که در کشور ما حرف بیپایه و اساس زدن، هیچ هزینهای ندارد.
🔹جالبه روایتی که از خاطرات شکدم در ایران تحت عنوان مصاحبه او با یک نشریه ساخته و پرداخته شد، از اساس فیک بود و اساسا شکدم چنین مصاحبهای نکرده بود. آن اکانت توئیتری منتشر کننده مصاحبه از اساس جعلی و غیر واقعی از آب درآمد. خود شکدم نیز بعدا آن مصاحبه ساختگی را تکذیب کرد. حالا کواکبیان با استناد به آن مصاحبه جعلی، دارد حیثیت کشور و مردم ایران را قربانی تمایلات سیاسی خودش میکند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️وقت یادگیری از قسام!
👤حسین کازرونی نوشت:
1. تنها راه ضربه مؤثر به رژیم صهیونیستی، نبرد از «مسافت صفر» است؛ راههای دیگر در شرایط فعلی کارایی لازم را ندارند.
2. هر فرمانده اصلی باید حداقل ۱۰ جانشین آماده داشته باشد؛ این یک قاعده مقاومت است.
3. دشمن باید از تصویری که ما خلق میکنیم بترسد، نه اینکه ما از تصویری که او میسازد دچار تزلزل شویم.
4. در غزه هیچکس احساس شکست نمیکند، با وجود تحمل سنگینترین ضربات.
5. قسام خیلی زود واقعیت جدید خود را پذیرفته؛ مدتهاست رجز و عملیات روانی بیثمر را کنار گذاشته و واقعگرایانه، دقیق و متمرکز میجنگد.
6. حتی در روزی که سنوار، ضیف و فرماندهانش هدف قرار گرفتند، قسام ناامید نشد.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️حقیقتی که به تهران کمک می کند!
👤سیدحسین موسویان سفیر اسبق ایران در آلمان نوشت:
🔹روسیه هواپیمای جنگنده سوخو-۳۵ و سیستم پدافند اس- ۴۰۰ را به ایران نداد با وجودی که ایران چند دهه تحت تهدید حمله نظامی دو قدرت اتمی آمریکا و اسرائیل قرار داشت و نهایتا هم مورد حمله این دو کشور قرار گرفت.اما روسیه به هند پیشنهاد ۱۱۷ فروند سوخو-۳۵M و تولید مشترک سوخو-۵۷ با انتقال کامل فناوری را به هند داده در حالیکه هند متحد آمریکا است.
🔹هیچ انتقادی به مسکو نیست چون منافع راهبردی کشورش را مد نظر دارد. لذا چنانچه ترکیه (عضوناتو) و عربستان (متحد آمریکا) در خواست سوخو ۳۵ و ۵۷ و اس- ۴۰۰ داشته باشند، مسکو موافقت میکند.شاید این حقیقت کمک کند تا تهران درک بهتری از «واقعیت های روابط بینالملل» و «ضرورت های منافع ملی»، پیدا کند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️«بزرگترین استراتژیست جنگ شناختی»
👤محمد سعید احدیان نوشت:
🔹با دستور برگزاری مراسم عزاداری بیت علی رغم مخالفت همه مشاورین و دلسوزان، اجازه داد تا دشمن تا می تواند از آن تحلیل ضعف کند تا از این طریق این مراسم تبدیل شود به یک موضوع مهم رسانه ای لذا با حضور در شب عاشورا که محتمل ترین روز حضور محسوب می شود، نتوانستند خبر این حضور مقتدرانه را کوچک شمرده و نادیده بگیرند و درآستانه دیدار نتانیاهو و ترامپ چالشی مهم برای جشن تبلیغاتی پیروزی این دو فرد منفور ایجاد کرد...
🔹اما چند حرکت بسیار ظریف که فقط نشانه هوش خارق العاده شخصی این رهبر بزرگ است، این بازی راهبردی را تکمیل کرد:
۱.درحالیکه همیشه با عصا بود اینبار بی عصا آمد، مقتدرانه و همراه با آرامشی عجیب؛ همه دوستداران احساس اقتدار، آرامش و پیروزی کردند و دشمنان شوک زده و نگران از پیام این حضور شجاعانه...
۲.گفت #ای_ایران_بخوان تا با استفاده از ظرفیت هنر همه بفهمند که اولا او مثل گذشته تا کف کف فضای جامعه را مطلع است تا چه برسد به تصمیمات اصلی؛ او غایب نیست و در #کمینگاه با دقت و مستقیم بعنوان فرمانده کل قوا و رهبر ایران کشور را راهبری می کند...
۳.حفظ نود میلیون ایرانی زیر بیرق #وطن_حسینی یک راهبرد اصلی برای مقابله با دشمن ایران است...
۴.از دیشب سرود ملی جدیدی با محوریت #وحدت وطن و اسلام ایجاد شد؛ پیوندی که همیشه به آن باور داشته است و به بهانه های مختلف از جمله بزرگداشتن «فردوسی» و «شاهنامه» آن را تبیین کرده است تا اینکه اکنون، هم ملی گرایان و هم اسلام گرایان سرانجام این وحدت را باور کردند....
🔹 او واقعا بزرگترین استراتژیست جنگ شناختی است که می تواند بدون داشتن رسانه جهانی، رسانه های غیرخودی را تبدیل به ابزار پیروزی کند..
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ماشین جنگی نتانیاهو هرگز متوقف نمیشود
👤روزنامه گاردین با انتشار یادداشتی به قلم سایمون تیسدال (سردبیر بازنشسته بخش بینالملل خود) نوشته است:
🔹علیرغم درخواست نتانیاهو از مردم ایران برای ایستادگی برابر رژیم، آزادی آنها برای او اهمیتی ندارد. آنچه او میخواهد همان چیزی است که قدرتهای امپریالیستی همیشه میخواهند: یک کشور تضعیف شده، تجزیه شده و فرسوده که هر وقت دلشان خواست بتوانند تنبیهش کنند. هدفگذاری اسرائیل این است که تضمین کند ایران ضعیف شده و تا ابد تحت کنترل باشد.جنگ به این سادگی تمام نشده است. فقط افراد سادهلوح ممکن است فکر کنند که نتانیاهو دست از جنگ میکشد. صلح، دشمن او است. جنگِ بیپایان او را در قدرت، در کانون توجه و بیرون از زندان نگه میدارد.
🔹اینجا یک الگو وجود دارد. او یکجانبه آتشبس غزه را نقض کرده است. نتانیاهو به دنبال مطیع ساختن غزه است. او هر روز غیرنظامیان فلسطینی را میکشد. او در این مدت آزادانه سوریه و لبنان را هم بمباران کرده است. ماشین جنگی نتانیاهو هرگز متوقف نمیشود. پس چرا تصور کنیم که رفتار او در قبال ایران متفاوت خواهد بود؟
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️بزرگنماییهای بحرانساز
👤محمدکاظم کاظمی در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹من نه مخالف برخورد با عوامل دشمن هستم و نه مخالف ساماندهی امور مهاجرین. این هر دو لازم است. ولی تجربه نشان داده است که غالباً در این موارد بزرگنمایی یا شاید حتی خلافنمایی صورت گرفته و تبعات آن متوجه مردمی شد که کاملاً «بیصدا» و «بیپناه» هستند و پای همین مملکت و همین مردم خون دادهاند و مال و جان نثار کردهاند. در جریانات اقتصادی، امنیتی، بزهکاریها اولین انگشت اتهام متوجه مهاجرین بود، پیش از این که قضیه صحتسنجی شود. گاهی حقیقت داشت، ولی خیلی وقتها هم نداشت ولی مجازات پیش از محاکمه در مورد گروه زیادی از مردم انجام شد.
🔹اما در طول این سالها از طرفی نیز جامعهٔ مهاجر در نزد شمار زیادی از مردم، به امانتداری، پاکدستی، سختکوشی و جانفشانی شناخته میشد. اینها شواهد عینی هم داشت، از حضور مهاجرین در صحنههای دفاع از ایران بگیرید تا حضور در عرصهٔ اقتصاد و فرهنگ و دانش و ادب. ما در همین جریانهای اخیر، شهید داشتیم. عموم جامعهٔ مهاجر چه عملاً و چه نظراً در کنار مردم ایران بودند. چه شعرها که سروده شد. چه محافل شعر و محافل دعا که گرفته شد و چه همدلیهای دوسویه دیدیم، که اینها در غبار این بزرگنماییها پنهان شد
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️آینده از آن کیست؟
👤عباس عبدی در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹اگر واقعاً قرار است سیاستهای گذشته و تقدم یک گروه تندرو و اقلیت بر مردم ادامه یابد، صریحاً اعلام کنید. ادامه آن سیاستها چه در حوزه رسانه، چه در نیروی انسانی و مسأله زنان امنیت کشور را تضعیف میکند، اتفاقاً امید اصلی متجاوزان به همین زمینهها بود که جز در حوزه رسانه که موفقیتهای کامل داشتند، در دو موضوع دیگر شکست خوردند و اهداف اصلی تهاجم ناکام ماند. اگر شواهدی دال بر تغییرات ملموسی در سیاست داخلی و رسانهای دیده نشود، ریزشها جدی خواهد بود.
🔹دوم در حوزه بینالمللی است. من نمیخواهم بگویم که آیا سیاستهای موجود درست است یا نادرست. پاسخ به این مسأله بستگی به ارزشها و عقاید افراد دارد. ولی به لحاظ اجرایی میتوان گفت که این سیاستها در عمل به همین نقطهای رسیده که الآن هستیم، و طبعاً آینده نیز در همین مسیر است. اگر این مسیر مطلوب دانسته شود، همین راه را ادامه دهید در غیر این صورت باید تغییر داده شود. آینده از آن کسانی است که تصمیمات را به موقع و خوب و سازگار با اهداف و ادعاها میگیرند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️درباره تلویزیون ایران اینترنشنال
👤حمیدرضا جلائیپور در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹من براساس آشنایی کمی که با «رسانه» دارم. ارزیابی خود را از این رسانه خائن و وطنفروش ارائه میدهم. تلویزیون ایران اینترنشنال رسانه خائنی است که در تهاجم و جنگ دوازده روزه اسرائیل علیه ایران، در کنار موشکها و پهبادهای اسرائیل علیه ایران میجنگید و در جنگ روانی این جنگ نابرابر ایفای نقش میکرد. از آسمان هواپیماها و پهبادهای اسرائیلی و در زمین و شهرهای ایران «ستون پنجم اسرائیل» با ریزپرندهها زن و بچه مردم ایران را میکشتند (بیش از ششصد نفر شهید و بیش از پنج هزار زخمی) و این رسانه خائن به دروغ از پیروزی دشمن و شکست ایرانیان سخن میگفت و در حین جنگ دل مردم را خالی میکرد. و وقیحانه در برابر دستگیری اعضای ستون پنجم اسرائیل در ایران ماتم گرفته بود و جیغ میزد و بنام حقوق بشر، میگفت چرا حکومت ایران حقوق عاملان کشتار و ستون پنجم دشمن را رعایت نمیکند!! گویی اسرائیل جنایتکار با رای دادگاه صالحه ایرانیان را میکشته است!
🔹به نظر من حامی مالی این رسانه، سازمان اطلاعاتی اسرائیل (موساد) و با حمایت سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا) هست. شورای سیاست گذاری این رسانه از سوی متخصصان جنگ روانی سازمان موساد و سیا تشکیل شده است. خبرنگاران ایرانی آن از نسل جدید سازمان تروریستی مجاهدین خلق ایران هستند. و همه میدانیم سازمان مجاهدین خلق، از پیشکشوتان سازمان تروریستی داعش در خاورمیانه هستند. میتوان گفت این تلویزیون ماهوارهای، همان تلویزیون ارتقایافته «سیمای آزادی» سازمان تروریستی مجاهدین خلق است. این رسانه در راستای اهداف دشمنان ایران (نه فقط دشمنی با حکومت ایران) و با هدف ایجاد تفرقه، و فروپاشی نظم سیاسی در ایران فعالیت میکند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️آدرس های غلط فاضلی-جلیلی
👤سعید آجرلو نوشت:
دوگانه امت/ ملت محمد فاضلی ،روی دیگر سکه گفته های وحید جلیلی مبنی بر تلاش گروهی برای همبستگی بدون نام و یاد خدا و دین است.نه تنها دوگانه ملت/ امت مفید نیست که واقعی هم نیست. همان طور که فردی که به دنبال همبستگی بدون نام پروردگار و دین باشد اصلا به چشم نیامد و وحدت، حول ایران و پرچم بود. این دو طرز فکر به دنبال بازگشت شرایط اجتماعی به قبل از جنگ هستند در حالی که جامعه شناسی جنگ، ضد تخاصم و ضد قطبیت بود. هم تحلیل افرادی که جامعه را در حال فروپاشی توصیف کردند، خطا بود و هم کسانی که با ادبیات هسته سخت به نادرست برای منفعت سیاسی خود به دنبال جدا کردن بدنه انقلابی از عموم جامعه بودند راه نادرست رفتند و در نهایت همه مردم هسته سخت کشور بودند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️خودتحریمی به اسم تنشزدایی
👤سید فواد علوی
🔹عملیات ریزپردازندههای عوامل موساد در تهران دقیقا تکرار همان عملیات «تار عنکبوت» سرویس امنیتی اوکراین در روسیه بود. این مسئله در وهله اول نشان از عدم استفاده از تجربیات درگیریهای فعال دنیا در کشور است. امروزه ارتشها و نهادهای امنیتی جهان لحظه به لحظه از یکدیگر میآموزند و تکنیکهای طرف مقابل را کپی یا بومی سازی میکنند.
🔹تجهیزات نظامی برای سنجش کارآمدی، استفاده بهینه و ارتقاء نیاز به تست عملیاتی دارند که مخاصمات فعال بهترین میدان برای این امر هستند. تجربه حضور پهپادهای شاهد-۱۳۶ نیز شاهد دیگری بر این ماجرا است. اما متاسفانه نیرویهای نظامی کشور در این زمینه با فشارهای غربگرایان در داخل کشور از این مهم محروم ماندند.
🔹مخاصمات فعال یکی از بهترین اهرمها برای فشار آوردن به دشمنان منافع کشور است. غربیها سالهاست با استفاده از همین ترفند سیاستهای خود را پیش میبرند که نمونه مشهور و تاریخی آن ارسال سلاح به مجاهدین افغان توسط آمریکا برای مقابله با شوروی است. لازم به ذکر است که به کار گیری این سیاست در مقابل ایران ربطی به رفتار ما ندارد. اروپا و غرب چه ایران با روسیه، چین و... همکاری نظامی داشته باشد چه نداشته باشد با همان شدت به اسرائیل و دیگر عوامل خود در منطقه کمک خواهند کرد. بنابراین ارتباط دادن خصومت اروپاییها و دیگر کشورهای غربی به همکاریهای نظامی کشور آدرس غلط دادن و بازی در زمین دشمن است.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ ضرورت خویشتنداری در مواجهه با نهادهای بینالمللی
👤احمد زیدآبادی در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹رافائل گروسی از همان ابتدای کارش به عنوان رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی نشان داد که آدمی زیرک و بسیار پیچیده است. با این حال، این سیاستمدار آرژانتینی هر ماهیت و نیتی که داشته باشد، یک شخص نیست که بتوان با حملهٔ شخصی به او نقشش را خنثی کرد.
🔹او رئیس یک آژانس بینالمللی و منتخب شورای حکام است. شورای حکام بر اساس گزارشهای او پروندهٔ کشورها را به شورای امنیت سازمان ملل ارسال میکند و شورای امنیت نیز بر همین مبنا تصمیم میگیرد. از این رو، حملهٔ شخصی به گروسی و تهدید و تحقیر او در این شرایط نه فقط هیچ کمکی به ایران نمیکند، بلکه سبب تشدید موضع آژانس و شورای حکام و شورای امنیت علیه کشور میشود.
🔹متأسفانه راه حملهٔ شخصی به گروسی را دکتر جواد ظریف، احیاناً به دلیل غلیان احساسات، باز کرد و دیگران هم تا سرحد تهدید به دستگیری و اعدام او پیش رفتند! اوضاع کشور پس از آتشبس به نظرم نگرانکنندهتر از قبل شده است. این اوضاع بیش از هر چیز متانت و خونسردی و خویشتنداری و موقعیتسنجی از سوی عموم مسئولان را طلب میکند، اما متأسفانه خشم و هیجان گویی به انگیزهٔ نخست تبدیل شده است.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ سلب تفرقه، ایجاب اتحاد
👤محمد زعیمزاده در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹جنگ با اسرائیل فقط متوقف شده، نه پایان یافته. اسرائیل در مرحله اول شکست خورده و حالا دنبال آمادهسازی برای جنگ بعدی، ترمیم دفاع و ایجاد شکاف در جامعه ایران است.
🔹با دو هدف اول اسرائیل نیروهای امنیتی مقابله میکنند؛ اما مقابله با هدف سوم (تفرقهافکنی در مردم) به رسانه و فرهنگ مربوط میشود.
🔹درحالیکه رهبری بر وحدت مردم تأکید کردند، برخی رسانهها با ساختن دوقطبیهای ساختگی مسیر عکس را میروند.
🔹رسانههای رسمی با دامنزدن به دوگانههایی مثل امت–ملت و تخریب چهره هنرمندان، باعث تفرقه در جامعه میشوند.
🔹بهجای ادامه طرحهایی مثل «صیانت» که تفرقه ایجاد میکردند، باید از وحدتی که در جریان دفاع ملی شکل گرفته، صیانت و حفاظت کنیم.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil
⭕️ «تیر خلاص به شفافیت»
👤صابر گلعنبری در بخشی از یادداشت خود نوشت:
🔹اگرچه هدف حمله اخیر آمریکا و اسرائیل فقط برنامه هستهای ایران نبود، اما این برنامه در مرکز توجه بود و اقدامات علیه ایران همچنان با اشکال دیگر ادامه دارد.
🔹اطلاعات دقیقی از میزان خسارت به تأسیسات هستهای ایران در دست نیست؛ با این حال مقامات ایرانی از خسارات «زیاد و جدی» سخن گفتهاند که ممکن است اهداف سیاسی یا رسانهای نیز پشت این اعلام وجود داشته باشد.
🔹ترامپ مدعی نابودی برنامه هستهای ایران است، اما اطلاعات نهادهای اطلاعاتی آمریکا نشان میدهد که حملات فقط باعث تاخیر موقتی شده و نابودی کامل محقق نشده است. تجربه هم ثابت کرده که برنامه هستهای ایران مانند عراق یا لیبی نیست و با حمله متوقف نمیشود.
🔹حملات تنها توانسته برای مدتی چندماهه فعالیتهای هستهای ایران را متوقف کند و این فعالیتها پس از چند ماه قابل ازسرگیری هستند. احتمال دارد که پس از این، برنامه هستهای ایران وارد مرحله «ابهام» شود و با قطع همکاری با آژانس، از نظارت بینالمللی خارج گردد؛ موضوعی که امنیت تأسیسات را افزایش و روند انتقال آنها به اعماق زمین را تسریع میکند.
🔹اقدام آمریکا در بمباران تأسیسات، نتیجه معکوس داشته و نه تنها مانع دستیابی به سلاح هستهای نشده، بلکه با کاهش نظارت بینالمللی مسیر آن را هموارتر کرده و ایران را وارد مرحلهای خطرناکتر از نظر فشارهای خارجی میکند.
🔹دو مسیر پیش روی ایران و غرب است: یا توافق جدیدی برای بازگشت به نظارت بینالمللی حاصل شود، یا هر دو طرف بدون توافق، مسیر تقابل و تشدید تنش را در پیش بگیرند.
🔻آخرین تحلیل های جنگ بین ایران ورژیم صهیونیستی را در کانال اندیشکده"رصد"دنبال کنید👇
@rasad_tahlil